Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • freddia msn adresini yollarmısın burdan, benm power saver çalışmıyor sen upload edermisin talimatları söylesem ?? bi bakayım ?
  • a500 w19 için o lamba simgesi.
  • @vefaayvaoglu
    arkadaşım bende de aynısı var çok üstünde durmuyorum ama canımı sıkan başka bişey var sen ve diğer 2 arkadaşımızda da var mı merak ettim
    online dizi falan izliyor musunuz bilmiyorum ama herhangi bir videoyu internetten izlerken çıtlama pıtlama olmuyor ancak tam ekran yaptığımda çıtırtı pıtırtı geliyor
    sizden istediğim bir deneyin bakalım aynı sorun sizde de olacak mı?
  • evet o bende de oluyor, demekki bi güncellemeden dolayı olmuş...

yakında düzelir diye umuyorum...
  • ne yapıcaz peki güncelleme mi beklicez şimdi =)
  • Güncellemeleri yaptım değişen birşey yok, bilgisayarı gidip kafalarına atmak istiyorum!
    sound güncelledim bios güncelledim kısmen azalır gibi oldu, ama sanki film dizi izlerken tam ekran açıldığı zaman hoparlörden cızırtılar çatırtılar falan duyuluyor, artık bıktım gerçekten o kadar pişmanım ki, kör gibi gittim serisi arızalı ya da her neyse artık bilgisayarı almışım! yardım eden yok, servis başından savıyor resmen, onca para sayıyoruz markaya güvenip hiç birşey olduğu yok, başbaşayız işte, cihazı satarken herşey harika, sattıktan sonra ne halin varsa gör, olay budur.
    harman kardonmuş, geçin bunları, o kadar üzgün ve sinirliyim ki en çok da kendime nasıl aldım ne diye aldım bu bilgisayarı başıma dert oldu.
    tamam ses dışında gerçekten çok iyi bir cihaz, ama ben arada sırada film izlemek istiyorum, böyle çatır çutur sesler arasında sinirlenmekten kendime kızmaktan toshibaya sövmekten filmden bişey anlamıyorum ki!!
    yardım edin nolur ya, ne yapmam gerekiyor :( bu gidişle bilgisayarımın başına bişey gelecek cinnet getirmek üzereyim!!!

• bilmiyorum benimki sadece bir tahmin, vaktim olursa tosh-türkiye ararım sorarım sadece bnde yok çoğu kullanıcıda var diye.. belki ararım ama.. :) iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiLy34

Güncellemeleri yaptım değişen birşey yok, bilgisayarı gidip kafalarına atmak istiyorum!
    sound güncelledim bios güncelledim kısmen azalır gibi oldu, ama sanki film dizi izlerken tam ekran açıldığı zaman hoparlörden cızırtılar çatırtılar falan duyuluyor, artık bıktım gerçekten o kadar pişmanım ki, kör gibi gittim serisi arızalı ya da her neyse artık bilgisayarı almışım! yardım eden yok, servis başından savıyor resmen, onca para sayıyoruz markaya güvenip hiç birşey olduğu yok, başbaşayız işte, cihazı satarken herşey harika, sattıktan sonra ne halin varsa gör, olay budur.
    harman kardonmuş, geçin bunları, o kadar üzgün ve sinirliyim ki en çok da kendime nasıl aldım ne diye aldım bu bilgisayarı başıma dert oldu.
    tamam ses dışında gerçekten çok iyi bir cihaz, ama ben arada sırada film izlemek istiyorum, böyle çatır çutur sesler arasında sinirlenmekten kendime kızmaktan toshibaya sövmekten filmden bişey anlamıyorum ki!!
    yardım edin nolur ya, ne yapmam gerekiyor :( bu gidişle bilgisayarımın başına bişey gelecek cinnet getirmek üzereyim!!!

servis 30 gün içinde tamir etmek zorunda eğer sana tamir ettik deyip veriyolarsa ama hiç bir değişiklik yoksa tüketici hakları mahkemesine başvur.
    bende de a500 serisinden bi laptop var ve bende de sorunlar var.arada bir ekran kararıyor ve driver hatası veriyor.bide sağ alt köşede bir ölü piksel var.ama sisteme bir sürü dosya program vs kurduğum için uğraşmak istemiyorum.ama seninki gibi ciddi sinir bozan bir sorunum olsaydı kesinlikle iade ederdim ve sorun çıkarırlarsa tüketici mahkemesine gider bilgisayarı bi taraflarına sokardım.

bu adamlar bunları amerikada avrupada yapamazlar.ve adım gibi eminim türkiye'deki tüketicilerin haklarına önem vermeyen politikalar yüzünden bu adamlar ellerindeki daha sorunlu cihazlara türkiye damgası vurup buraya gönderiyolar.amerikaya göndermek yemez çünkü.

amerikada 1000'de 1 olan sorunlu cihaz oranının türkiye'de en az 1000'de 10 olacağından emin olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hastradamus -- 25 Mayıs 2010; 10:13:32 >

• bu konuda bi yere başvurabilicegimiz bi yetkili merci yok mu? böyle elimiz kolumuz baglımı oturucaz =) ben alalı henüz 1 hafta oldu..
  • arkadaşlar bu hoparlörlerden şikayet edenlere bi öneride bulunıym. koklu bır cozum dııl ama ıse yarıcaktır. ben bu bılgısayardan 2 tane kullandım(ılkı arızalıydı değişti) ama enteresan sekılde 2sınde de hıc cızırtım olmadı.
    ben laptopu daha cok masaustu gıbı kullandıgım ıcın, evdekı 5+1 ses sistemıne de baglı olarak kullanıyorum. bunun ıcınde harıcı bır 5.1 destekleyen usb ses kartı almıstım. 5.1 destekleyenı biraz pahalı ama 2.1 destekleyen bır suru harıcı ses kartı var bıldıgım kadarıyla pıyasada ve fıyatları da gayet uygun. onlardan bitane alıp, bıde ucuzunden hoparlor alıp, ozellıkle laptoptan muzık dınlemeyı, film izlemeyı seven arkadaslar su guncellemeler cıkana kadar ıdare edebılır belkı dıye dusunuyorum. sadece bı onerı, sanırım o bılgısayarlarla yasamak zorundasınız cunku
  • birde arkadaslar Türkiye'de tuketıcı hakları gercekten sıkıdır, bılgınız olsun dıye soluyorum. Amerika ve Türkiye tüketicinin en iyi korunduğu ülkelerdir, bu konuda ülkemizin hakkın yemeyelim lütfen
  • ben aslında memnunum pcmden ama çok küçük bi sorunda olsa niye olsun yani dimi =)
  • yeni bi güncelleme çıkıcak sanırım dimi, sesle ilgili olur ve sorunumuz tamamen çözülür umarım =) güncellemenin ne zaman yayınlanıcagını bilen varmı bu arada?
  • bu arada işletim sistemini degiştirsek gene devam eder mi bu cızırtı? hadii güncelleme hadi güncelleme =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonuskafa

bu arada işletim sistemini degiştirsek gene devam eder mi bu cızırtı? hadii güncelleme hadi güncelleme =)

ben bi ara ubuntu kurmustum cızırtı yoktu.sadece bunu kontrol için denemiştim.normalde hala biraz daha windows 7 de cızırtı sorununm var arada sırada yapıyor malasef.
  • arkadaşlar bendeki şuan tek sorun

tıırt ediyordu, onu yüksek performansa geçerek çözdüm yine oluyor ama milisaniyerlik artık o derece..

ses cızırtısıda şöyle oluyor normal müzik dinlerken vs değil, nette bir videoyu tam ekran yapınca BAZI videolarda oluyor bu yüzden

flash playerinizi güncelleyin, shockwave inizi güncelleyip deneyin bu gibiyse..
  • ne yapsak xp falanmı kursak acaba =) tavsiye eder misiniz?
  • işletim sistemini degiştirince bu saniyelik takılma tırtt sorunuda kalkıyormu ortadan?
  • hiçbir bilgim yok, belki kalkar ama tavsiye etmem..
  • Daha önceki sayfalarda ses sorunu ile yeterince bilgi var.
    Kısaca özetleyeyim;

A500 serisinin hatalı üretim serileri piyasada mevcut.Bunlar genelde anakartta ısınma problemi olan yada hoparlöründe sorun olan modeller.
    Eğer hoparlörünüzdeki cızırtı,kulağı rahatsız edecek düzeyde ise hoparlörleriniz patlamış olabilir.Yetkili servise göndermenizden başka yapabileceğiniz malesef pek bir şey yok.Eğer ürünü servise gönderecekseniz laptopunuzun hoparlörlerinin sağ ve sol olarak takım olarak değişmesini isteyiniz.

Başka bir hoparlör sorunu ise yazılımsal.Windows 7 yeni bir işletim sistemi ve mutlaka bazı yazılımlar ile uyumsuzluk problemi olacaktır.Gelecek güncellemeler ile bunlardan kurtulabileceğinizi düşünüyorum.
    Ancak unutulmaması lazım ki laptop hoparlörleri evlerde kullandığımız gibi yüksek performanslı değil ve harici bir güç kaynağı istemiyor.Yani bu da demek oluyor ki laptop hoparlörleri kullandığı gücün kaynağını anakarttan almakta.Ve düşük performanslı olduğu için yüksek seslerde bozulma ve cızırtı yapmakta.
    Bu ister Harman Kardon olsun isterse Altec Lansing olsun,farketmez.Laptop hoparlörlerinden yüksek performans beklemeyin.

Video izlerken yada yüksek ses ile müzik dinlerken cızırtı problemi olan arkadaşlar,bu aslında bir problem değil.
    Laptop hoparlörleri gücü anakarttan almakta.CPU,ekran kartı gibi donanımlarda gücü anakarttan almakta.
    Siz laptopun sesini yüksek tuttuğunuz zaman anakartın daha fazla güç tüketmesine yol açıyorsunuz.Ve şarkı geçişlerinde yada bir videoyu tam ekran yaptığınızda,CPU,Ram,ekran kartı,ses kartı ve HDD aynı anda güç tüketmeye başlıyor.Bu nedenden dolayı hoparlörünüze giden güç ister istemez anlıkta olsa kesiliyor veya düşüyor.Siz bunu seste cızırtı olarak hissediyorsunuz.

Farkettiğim diğer bir konu,ürünü kullanan çoğu arkadaşın güç modunu değiştirmemiş olması.Eğer ürünü şarja takılı olarak kullanıyorsanız,pil ayarlarından güç modunu Yüksek Performans olarak seçin.Daha iyi bir performans almanıza ve hoparlörlerdeki cızırtının az da olsa kesilmesine yardımcı olacaktır.

Diğer bir çözüm SRS Audio Sandbox'ı kurmanız.Bu program harici bir ses yazılımı ve seste önemli derecede değişmelere yol açıyor.Ses ile problemi olan arkadaşlar bu programı kurup,ses sorunundan bir nebze olsun kurtulabilir.

Eğer XP'ye geçmeyi düşünen arkadaşlar varsa bu konuda korkmasınlar.
    Her ne kadar vefaayvaoglu tavsiye etmese de Windows XP,Windows 7'ye göre sisteminizi daha verimli ve yüksek performansta kullanmanıza olanak sağlayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.