Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ses sorunum şuan yok allaha şükürr =) arkadaşımızın dedigi gibi pc i yüksek güçte kullanın ses denen şey kalmıyor ortada =)
  • ben pc nin içinde gelen virüs programını aktifleştirmedim, sanırım bazı pclerin çökmesine yol açmış.. tavsiye edebiliceginiz güvenli bir virüs programı varmı?
  • benbahsetmedim ama sesle ilgili güncellenen driver'ı indirdiğim halde hışırtı geçmedi.. Ayrıca çok müzik dinleyen biri olduğum için o saniyelik çatlamalar kulağımı rahatsız ediyor. Ayrıca yüksek performansı seçmek de çare getirmedi Yalnız bende de tam ekran video izlerken olan sorundan yok Şimdi finallerim var bittikten sonra veririm artık servise

Virüs programını ben aktifleştirdim MCAfee bir yama yapmış Kod hatası yüzünden bilgisayarların çökmemesi için O yamayı nereden indirebilirim bilen var mı?

Son sorum da Benim bilgisayarım pili bitmeye yakın uyarı vermiyor Nasıl uyarmasını sağlayabilrim mesela %5 pil kaldı diye.. Gelişmiş güç ayarlarında uykudan önce bekleme seçeneği var Orada, Pilde ve prizde hiçbir zaman seçili. KArma uyku da, pildeyken açık HAzırda beklemeden önce geçecek süre seçeneğinde, hiçbir zaman seçili. Ayrıca uyandırma zamanlayıcısı da devre dışı Bir de pili bittiği için kapandığında uyku moduna geçmesi gerekirken tamamen kapanıyor bazen Onun ayarını nasıl yapabilirim?Şu an aynı pencerede pil ayarlarında Kritik pil eyleminde uyku, düşük pil düzeyinde %10, kritik pil düzeyinde %5, düşük pil bildirisi açık düşük pil eylemi-hiçbir şey yapma, pil düzeyini koru %7 seçili Hepsini yazdım çünkü bütün ayarlar birbirine benziyor

HP, pili bitip kapandığında o an hemen klavyeden bir tuşa basıp geri açıyordum Emule'de indirmelerim fln varsa iptal olmadan devam ediyordu Ardından hemen şarja takıyordum tekrar kapanmaması için Ama toshiba'da bunu göremedim..

• evet o yama nereden indirilir bilen birisi var mı?
  • Ayıplı mallar konusunda hak aranabilecek en yüksek yerde bulunuyorum, hem de her gün, işim bu çünkü.
    ama ne yazık ki ülkemizde basit bir ayıplı mal konusunun çözümü bile bir seneyi bulabiliyor. bu işin içindeyim ama bir sene bilgisayarsız kalmak beni gerçekten düşündürüyor. iki kez teknik servise başvurdum, yanıt kısa ve özdü, HERHANGİ BİR ARIZAYA RASTLANMADI. şaka gibi değil mi, sağır olduklarını düşünüyorum. üstelik servis o kadar kötü çalışıyor ki, bu arıza notunu yazmak için bile 3 hafta beklediler, ve dönüşte bilgisayarımı çizik içinde teslim ettiler. bunun sorumlusunu bulabilmek imkansız.ben onlara siz yaptınız diyorum onlar bana hayır siz öyle verdiniz. her neyse,benim asıl sinirlendiğim, bariz ortada olan bir sorunu görmezden gelmeleri. çünkü onlar için bu ürün satılmıştır bitmiştir. toshiba gözümde artık sıfırın bile altında bir marka. eğer ki, geçici bir bilgisayar satın alabilirsem bunu onların burnundan fitil fitil getiricem.
    şu anda bunu yazarken bir dizi açtım bi taraftan oynuyor, seste bir sorun yok,(tabi küçük ekranda), galiba bu bilgisayar benimle dalga geçiyor bunu da yakacam

• bende hiç bi sorun yok çok şükürr =)
  • Yamaya BURADAN ulaşabilirsiniz.

McAfee haricinde Kaspersky yada Eset Nod32'yi önerebilirim.
    Firewall konusunda Ashampoo Firewall 1.20'yi önerebilirim.

@Freddia
    Pil uyarısını Toshiba Power Saver'dan yapabilirsiniz.

Şu an laptopumda Win7 yüklü olmadığı için TPS harici bu ayarı nasıl etkinleştirebileceğinizi söyleyemeyeceğim.
  • yüksek performans ayarladım, biraz çatırtı oldu ama şuan yok, tabi izlediğim filmden filme de farkediyor, yani her videoda aynı şeyi yapmıyor.
    oh be rahat kafayla bi film izliyorum nihayet. sürekli maşallah diyorum:)
    gerçi arada bir kulağımı sağ hoparlöre dayamaktan kendimi de alamıyorum ama:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonuskafa

ben pc nin içinde gelen virüs programını aktifleştirmedim, sanırım bazı pclerin çökmesine yol açmış.. tavsiye edebiliceginiz güvenli bir virüs programı varmı?

kaspersky internet security 2010 tavsiyemdir, gerekli bilgiler için bana ulaşabilirsin v-e-f-a_32@hotmail.com (tam sürüm kullanmak için yani :)

quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Daha önceki sayfalarda ses sorunu ile yeterince bilgi var.
    Kısaca özetleyeyim;

A500 serisinin hatalı üretim serileri piyasada mevcut.Bunlar genelde anakartta ısınma problemi olan yada hoparlöründe sorun olan modeller.
    Eğer hoparlörünüzdeki cızırtı,kulağı rahatsız edecek düzeyde ise hoparlörleriniz patlamış olabilir.Yetkili servise göndermenizden başka yapabileceğiniz malesef pek bir şey yok.Eğer ürünü servise gönderecekseniz laptopunuzun hoparlörlerinin sağ ve sol olarak takım olarak değişmesini isteyiniz.

Başka bir hoparlör sorunu ise yazılımsal.Windows 7 yeni bir işletim sistemi ve mutlaka bazı yazılımlar ile uyumsuzluk problemi olacaktır.Gelecek güncellemeler ile bunlardan kurtulabileceğinizi düşünüyorum.
    Ancak unutulmaması lazım ki laptop hoparlörleri evlerde kullandığımız gibi yüksek performanslı değil ve harici bir güç kaynağı istemiyor.Yani bu da demek oluyor ki laptop hoparlörleri kullandığı gücün kaynağını anakarttan almakta.Ve düşük performanslı olduğu için yüksek seslerde bozulma ve cızırtı yapmakta.
    Bu ister Harman Kardon olsun isterse Altec Lansing olsun,farketmez.Laptop hoparlörlerinden yüksek performans beklemeyin.

Video izlerken yada yüksek ses ile müzik dinlerken cızırtı problemi olan arkadaşlar,bu aslında bir problem değil.
    Laptop hoparlörleri gücü anakarttan almakta.CPU,ekran kartı gibi donanımlarda gücü anakarttan almakta.
    Siz laptopun sesini yüksek tuttuğunuz zaman anakartın daha fazla güç tüketmesine yol açıyorsunuz.Ve şarkı geçişlerinde yada bir videoyu tam ekran yaptığınızda,CPU,Ram,ekran kartı,ses kartı ve HDD aynı anda güç tüketmeye başlıyor.Bu nedenden dolayı hoparlörünüze giden güç ister istemez anlıkta olsa kesiliyor veya düşüyor.Siz bunu seste cızırtı olarak hissediyorsunuz.

Farkettiğim diğer bir konu,ürünü kullanan çoğu arkadaşın güç modunu değiştirmemiş olması.Eğer ürünü şarja takılı olarak kullanıyorsanız,pil ayarlarından güç modunu Yüksek Performans olarak seçin.Daha iyi bir performans almanıza ve hoparlörlerdeki cızırtının az da olsa kesilmesine yardımcı olacaktır.

Diğer bir çözüm SRS Audio Sandbox'ı kurmanız.Bu program harici bir ses yazılımı ve seste önemli derecede değişmelere yol açıyor.Ses ile problemi olan arkadaşlar bu programı kurup,ses sorunundan bir nebze olsun kurtulabilir.

Eğer XP'ye geçmeyi düşünen arkadaşlar varsa bu konuda korkmasınlar.
    Her ne kadar vefaayvaoglu tavsiye etmese de Windows XP,Windows 7'ye göre sisteminizi daha verimli ve yüksek performansta kullanmanıza olanak sağlayacaktır.

2+2 WoW ses sitemi kullanıyorum OZAKI'nın elektrikten alıyor gücünü, yinede tam ekranlarda BAZEN takılma oluyor dediğim gibi, tırrt demesine çoook anlık oldu artık milisaniye mikrosaniye gibi birşey.. photoshop cs5 falan açarken aynı anda mp12 de film izlerken falan...

xp ye geçme konusunda xp ye geçildiğinde fn kombinasyonlarında sorun çıkıyor şeklinde bir arkadaşımızın problemiyle karşılaşmıştım, o yüzden tavsiye etmiyorum sonuçta windowsun babası XP :D

quote:

Orijinalden alıntı: bonuskafa

evet o yama nereden indirilir bilen birisi var mı?

bence o çökerten güncelleme kalkmıştır yani mcafee yi aktifleştirip güncellerseniz en son yama yüklenir yani o kod hatası olan yama yüklenmez, bence ama bakın siz yinede mcafee destek sitesinde varsa forumlara bakın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Yamaya BURADAN ulaşabilirsiniz.

McAfee haricinde Kaspersky yada Eset Nod32'yi önerebilirim.
    Firewall konusunda Ashampoo Firewall 1.20'yi önerebilirim.

@Freddia
    Pil uyarısını Toshiba Power Saver'dan yapabilirsiniz.

Şu an laptopumda Win7 yüklü olmadığı için TPS harici bu ayarı nasıl etkinleştirebileceğinizi söyleyemeyeceğim.

murat abi biz TPS yi açamadık ikimizde, msn ile konuştuk böyle böyle yap dedim senin bana dediklerini, açamadı treddia arkadaşımız da, demekki dediğim gibi bir güncellemeden dolayı böyle oldu.. yakında düzelir ya

• Toshiba Value Added Package for Win7 64Bit

Toshiba Power Saver'a BURADAN ulaşabilirsiniz.

Birinci linkteki paketi indirip yüklemeniz önerilir.
    Eğer yine çalışmazsa ikinci link Windows XP için olan bir driver.Win7'de çalışması olası.

Programları indirmenize gerek yoktur.Açıklama bir alttaki mesajımda belirtilmiştir.

@vefaayvaoglu

Yukarıda belirttiğim gibi,sadece hoparlör gücünden kaynaklı bir sorun değil.
    Bilgisayarın tüm donanımları güç kullandığı için hoparlöre giden yani dolayısıyla ses kartından geçen güçten ödün veriyor bilgisayar.
    Yani seste bir anlık bozulma oluyor.
    Vista kullananlar bilir,bu bozulmalar bazen 3 saniyeyi bulabiliyordu.

Dediğin gibi XP'ye geçince FN tuşları çalışmıyor ancak bana söyler misin,hangi FN kombinasyonunu düzenli olarak sürekli kullanıyorsun?
    XP'ye geçmek,FN'ye taviz vererek laptopunuzu tam verim ile kullanmanızı sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 26 Mayıs 2010; 1:47:55 >

• @Freddia

Eğer böyle bir görüntüye ulaşabiliyorsan,tüm seçenekleri ayarlayabilirsin.
    Gerekli tüm işlemleri yapabilirsin o panelden.

Toshiba Power Saver'a ulaşamayan arkadaşlar;

TPS,Toshiba Eco Programının alt bünyesinde bulunmakta.
    Toshiba Eco ile TPS'nin yapabileceği tüm işlemleri yapabiliyorsunuz.Harici olarak TPS aramanıza gerek yok.
  • fn+
    esc
    f1
    f5
    f6
    f7
    f8
    f9
    space
    1
    2

kullanıyorum :D
  • sağ hoparlörden uğultu tarzında ses gelmesi problem mi? bende de vardı ama ben önemsemedim açıkças.ı soldaki fan sesiyle gayet iyi uyum sağlıyordu halbuki
    daha önceki sayfalarda bahsedilmişti iki hoparlör takım olarak değişmiş bu sebepten bi kaynaklanıyor?
  • ROME desteklerin için teşekkürler :) Toshiba power saver'ı indirdim ancak kurarken "a fatal erros has acooured" hatası alıyorum.

Toshiba ECO'da tasarruf modunu kapalı duruma getirdim Yapmam gereken başka bir ayar daha var mı Henüz sonuç alamadım çünkü. Mesela orada geçmiş'ten geçmiş ayalar'a giriyorum "Bölge" seçeneğinde Türkiye için Veri Yok olduğunundan Türkiye seçilemiyor Yakındaki bir bölgeyi ya da 0 ile 9.999 arasında bir faktör girin diyor Ne yapayım

Ayrıca MC Afee ile ilgili yama da "unable to find any qualifying McAfee products hatası veriyor Ama galiba yamayı indirmemize gerek kalmadı Aşağıdaki linkteki haberde bu sorunun sadece Windows XP Service Pack 3 yüklü bilgisayarda olduğunu söylemiş McAfee.

http://dergiweb.com/yazilim/mcafee-bilgisayarlari-cokertti-5226

Son olarak SRS Audio'yu yüklediği ne yazık ki bir şey değişmedi

anlamadığım bir şey de herkes güncellemeleri indiriyor, yüksek performansa geçiyor Bende niye bir değişikli yok cızırtı da devam ediyor tırrtlama da üstelik tırrtlayan ses yarım saniye 1 saniyeye yakın sürünce kulağımı çok rahatsız ediyor..

haftaya bilgisayarı servise vereyim diyorum Teknosa aracılığıyla göndereyim diyordum olaki değişim olursa teknosa başka bilgisayar verir Ama Lily34'ğn yazdıklarını okuyunca kendim mi götürsem dedim Onujn başına gelenlerin benim başıma gelmemesi için iyice tembihte bulunurdum

Bu arada daha 1-2 kez aradım ama müşteri hizmetleri gerçekten beraber Teknik destek vermiyorlar Herkese Kendi şehrinin Toshiba yetkişi servisinin numarasını veriyorlar Buranın ki de MYRO bilgisayar. Aradığımda bir telesekreter çıkıyor Teknik desteğe bağlandığımda telefonu açan kişi buyrun myro bilgisayar bile demiyor "ALO" diye açıyor telefonu hem de kaba bir ses tonuyla Bu gerçekten büyük kayıp Hiç profesyonel değil Ayrıca burada bahsettiğimiz sorunu daha ilk kez duymuşlar Çözüm getiremediler Buraya getirin diyorlar :S Ayrıca toshiba'nın destek e-mail'i de cevap vermiyor Bunları nereye yazabilirim Teknik servis sisteminin köklü bir değişime ihtiyacı var

Hem bizim ne olursa olsun garantisine ne oldu Onunla değiştiremiyor muyuz bu hatalı serinin hatalı bilgisayarlarını Daha 1 aylık bile değil bilgisayarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 26 Mayıs 2010; 15:07:47 >

• Freddia işletim sistemini degiştirip xp'e geçsene, yeni alınmış bir bilgisayarın servise gitmesine ne gerek varki..
  • xp kullanabileceğimi sanmıyorum Vista'yı gördükten sonra Çok basit ve yetersiz geliyor bana :)
  • ama en azından rahatsız oldugun ses sorunundan kurtulucaksın =) windows 7'de ses ile ilgili yeni bi güncelleme çıkana kadar xp'de kullan bence.. yepyeni bilgisayarıı bu nedenle servise götürmen akıl karı degil bana göre.. =)
  • uayrıca servis bu ufak cızırtıyı bi sorun olarak bile görmüyorr bide o var.. yazık yani başına bi iş falan gelir daha çok ugraşırsın sonra.. dedigim gibi servislik bişe yok bence =)
  • @Freddia

Şu an Win7 kullanmadığım için yeterli şekilde destek veremiyorum ve yardımcı olamıyorum.Kusura bakmayınız.Ancak Power sorununu halleden arkadaşlar ile iletişime geçerseniz daha faydalı olur diye düşünüyorum.
    Ses probleminiz konusunda aklıma takılan bir kaç nokta var.Örneğin Winamp'ta parçayı dinlerken,sesi sonuna kadar yükselttiğiniz zaman hoparlörünüz patlak bir hoparlör gibi mi ses veriyor?Yoksa anlık olarak tırt diye tabir ettiğimiz takılmalara mı başlıyor?
    Eğer ürününüzü servise gönderecekseniz ya bizzat kendiniz götürünüz yada aldığınız Teknosa aracılığı ile İstanbul'daki teknik servise göndertiniz.Ürünü göndermeden önce Teknosa çalışanlarının yanında fotoğraflayınız ve görünüm açısından hasarsız olduğuna dair not yazınız ve Teknosa'da ürünü teslim alan kişinin ad-soyadı ile imzasını alınız.

@orhunmut
    Evet,uğultu şeklinde ses gelmesi hoparlörünüzde sorun olduğunun göstergesi.
    Servise yollayıp,sağ-sol takım halinde değişmesi talebinde bulunabilirsiniz.

@vefaayvaoglu
    O kombinasyonların bazılarını XP'ye geçince kullanmaya devam edebilirsin.
    Sadece ekran parlaklığını ayarlamak için TPS'yi kullanırsın.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.