Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgiler için teşekkürler Vista driver'ını 64 bit olarak indireceğim değil mi Çünkü şimdiki sistemim de 64 bit
  • Arkadaşlar sizlere bi sorum olacak.
    A500-19W bilgisayar kullanıyorum. Need for Speed Shift oyununda ekranda karelenmeler yapıyordu bende oyunu oynamaktan vaz geçtim.
    belli bir süre sonra pc açılırken yada kapanırken mavi ekran vermeye başladı. recorvery update hiç bişey çözüm olmayınca bilgisayarı servisine verdim.

verdikten 1 gun sonra öğrendimki ekran kartı arızalıymış ve şu an değişim için serviste parça bekliyor..

Aklıma takılan şu A500-19W EKRAN KARTI onboard değilmiydi.servisede sordum ama hayır ayrı dediler.
    servis diyosa doğrudur. ama genede sizlerede sormak istedim.

Ekran kartı ana kart ile tümleşikmi yoksa ayrımı..

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GURUR06 -- 28 Mayıs 2010; 16:08:51 >
  • @vefaayvaoğlu

Silmene gerek yok aslında.Öyle kalsa da olur.

@dice34
    Laptoplar tek parti halinde üretilip piyasaya sürülmezler.Örneğin firma 500.000 adet üretmek için karar vermişse,direk 500.000 adet üretilip üretim durdurulmaz.İstenilen hedefe ulaşılana kadar parça parça üretim yapılır.
    Sizin şansınıza hatalı üretim serisinden ürün elinize geçmemiş.Ben de çok arkadaşımı biliyorum,hoparlörleri patlak olarak kullanmaya başladılar,anakartın ısınma problemi ile karşılaştılar,mavi ekran sorunu ile karşılaştılar...Bunların hepsinin sebebi anakarttan dolayıydı.
    Büyük firmalarda hatalı üretim serileri ile karşılaşmazsınız diyorsunuz ancak hatalı üretim olduğu zaman firma bunu duyuru ile topladığında firmanın marka imajı zedelenecektir.
    Örnek veriyorum;99-01 arası Audi TT modellerinde,araç arkasını bıraktığı için servis tarafından geri çağrıldı ve spoiler takılıp geri yollandı.Bu olay sırasında servisten dönen araçların sahipleri neredeyse yarı fiyatına araçlarını satmaya başladı.Firma üretimi durdurdu,önlem aldı,satılmayan modellere spoiler ekleyerek orjinal fiyatının 3/4'üne satmaya başladı.

Şunu da unutmayınız,şu an üretilen laptopların neredeyse %98'i beğenmediğiniz Çin pazarında üretiliyor.

@Freddia

Evet,64 bit olarak indireceksiniz.

@GURUR06

Nvidia GeForce GT 230M Harici ekran kartına sahip.
    Tümleşik değil.

• peki tamam kalsın

daha üstün bir kartla ücret karşılığında değişim mümkün mü, 2 gb ve 128 (yada 256 bit) falan mesela ?
  • arkadaşlar bilgisayarımızda ısınmanın normalden fazla olduğunu nasıl öğrenebiliriz mesela hangi programı kurmalıyız, bilgisayar ilk açıldıktan ne kadar süre sonra ölçüm yapılmalı ve en önemlisi bu ürün için sorun olduğuna işaret eden sıcaklık aralığı nedir?
    yalnız arkadaş forumu takip ettikçe makinaya bakışım değişiyor daha bir pimpirikli oldum sağını solunu kontrol etmeye başladım
    fazla bilgi başa bela, dahasını öğrendikçe daha takıntılı oluyorum
  • pc health ı aç bekle ilk 10-15 dk da normalden yani 35- 45 arası ise normaldir fazla ve fanda hızlı çalışıyorsa ısınıyor demektir...
  • @vefaayvaoglu

Böyle bir şey mümkün fakat bunu Toshiba servisine yaptıramazsınız.Servis sadece RAM ekleme veya HDD değişim işlemlerini ücret karşılığında yapmakta.
    Eğer tüm uyumlu parçaları bulabilirseniz anakart ile beraber ekran kartını değiştirebilirsiniz.
    Ancak hem masraflı olacaktır hemde donanımsal problemler baş gösterecektir.
    Ayrıca ürün garantiden çıkacaktır.

@orhunmut

Bu konuda evham yapmanıza gerek yok.Kullandığınız programlar,oynadığınız oyunlar,fanın hava alma ve çıkış yerlerinin müsaitliği ve hatta dışarıdaki hava sıcaklığı bile bilgisayarınızın ısısında rol oynayan önemli faktörler.
    Ancak sistem boşta iken ve ilk açılmada sıcaklık 60 Derece'yi geçiyorsa bir sorun olabilir.

SpeedFan yada CPU Z programları ile HDD,CPU ve GPU sıcaklığını öğrenebilirsiniz.

Zaten sisteminiz 90 Derece'ye kadar ürünün ısınmasına imkan veriyor.Fazlasında elektriği kesip laptopu kapatıyor.

• 8 gb yapma ne kadar peki ramı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

8 gb yapma ne kadar peki ramı ??

2 Ram slotu olduğu için dual 4 GB DDR3 1066 Mhz ram almanız gerekecek.
    Ram fiyatları hakkında bir bilgim yok ancak isteyecekleri ücret ya çok cuzi olacaktır yada ücret istemeyeceklerdir.
  • hmm anladım, peki ben mi yollayacağım takılmasını istediğim ramleri onlar mı takacak ?

• arkadaşlar sorun çözülmüyor Yöntemleriniz için hepinize teşekkür ederim Açıkçası pek çok yol denedik Olmadık yerlere girdik Pek işe yaramayacağını biliyordum Sonuç.ta bu bilgisayar sorunlu olmasaydı bu yöntemler işe yarardı En azından toshiba bütün ayaları yapılmış şekilde gönderirdi bizim uğraşmamıza gerek kalmadan 4-5 gün sonra servise göndereceğim..
  • hangi konuda, tırrrt olması mı ??
  • @vefaayvaoglu

Evet,fiyat aralıkları o civarda.Siz ramler ile birlikte göndereceksiniz,onlar takıp geri yollayacak.
    Eğer öyle bir düşünceniz varsa yollamadan önce servisi arayıp,sorunuz.Belki ram'i kullanıcının değiştirmesi garanti kapsamından çıkmıyordur.

@Freddia

Sanırım dediğiniz gibi servise göndermeniz daha iyi olacaktır.
  • 2 hafta sonra ben de laptop alacağım ki büyük ihtimalle bu A500 19W olacak
    siteye girip tüm konuyu baştan sona okudum ve hemen üye oldum öncelikle ROME ye çok teşekkür ediyorum
    çok duyarlı bir kişi

konuyu okuduktan sonra kafama bazı sorular takıldı
    1.Ses problemi neredeyse herkeste var (büyük ihtimalle şimdi alacağım bilg.da da olacak ve çözebilecekmiyim) :/
    2.Tuşların Aaydınlatma problemi ncak 1. sorunu baya bi kafaya taktım

Ne dersiniz alayım mı yoksa pişman olur muyum bu arada fiyat 1.700 küsürlere düşmüş ??
  • al orda dene, kulagını yaklastır muzik aç bişey yap, zaten galiba teknosada 4 gün içersinde kutusu tam bi şekilde geri iade edip aynı ürünün değişimi söz konusu diye bliyorum.
  • dice34
    arkadaşım buraya milletin kafasını karıştırmak için değil millete faydalı olabilmek için yorum yapıyoruz! ben benim a500 19w laptopumda karşılaştığım sorunu ve bu sorunun da herkeste olduğu kanaatinden dolayı bu serinin anakartında sorun olduğunu söyledim. bu dediğim de doğrudur. çünkü servis kendisi kabullendi anakartta bu seride sorun olduğunu fakat bu serinin tüm bilgisayarlarında bu sorun var da demiyoruz. ama genel olarak tüm kullanıcılar hemen hemen aynı sorunlarla karşılaşmakta ve bu sorunun kalıcı olarak tek çözüm yolu da ANAKART DEĞİŞİMİDİR. benim bilgisayarıma takılan yeni anakart yurtdışından 21 günde gelmişti. demekki ellerinde bulunan anakartı takmak istemediler ya da bilemiyorum... teşekkürler
  • vedat35 peki senin sorunun neydi pc ile ilgili? yani ne diye servise verdinde anakartı degiştiler? şurda yazılanları okuyunca benim pc de bi sorun sorun varmı yokmu paranoyak oldum resmen =)
  • 3RQ61 bende senin gibi tereddütte kaldım ama aldıgıma çok memnunum, 10 gün oldu alalı, gayet kaliteli güzel bir pc.. rahatlıkla tavsiye ederim =)
  • @bonuskafa o paranoyaklaşma durumu bende de var daha önce de yazmıştım yakında cetvel alıp ölçmeye başlıyacam aleti sanırım sonra da ne olacağını biliyorum sağ taraf 0,00000000001 mm daha yukarıda diye geceleri uyuyamıyacam.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.