Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A500-19W'yi yeni satın aldım. Bilgisayardan yüklenmiş (veya HD den) filmi LCD TV den izlemek istiyorum. Bunun için ara kablo ile bağladım görüntüyü aldım ama ses sadece bilgisayardan geliyor. Ses için nasıl bir kablo ile bu aletin neresine bağlamam lazım.
    TV çıkışı için HDMI diyor ama HDMI kablo ile herhangi bir sonuç alamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler!
  • Öncelikle hayırlı uğurlu olsun umarım kazasız arızasız uzun yıllar kullanırsın :)

Başlat>Tüm Programlar>TOSHIBA>Yardımcı Programlar>

HDMI Çıkışı veya
    HDMI Denetimi

seçeneklerini deneyerek ayar yapabilirsin bilmediğim için birşey diyemiyorum. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliefe07

Mrb,

A500-19W'yi yeni satın aldım. Bilgisayardan yüklenmiş (veya HD den) filmi LCD TV den izlemek istiyorum. Bunun için ara kablo ile bağladım görüntüyü aldım ama ses sadece bilgisayardan geliyor. Ses için nasıl bir kablo ile bu aletin neresine bağlamam lazım.
    TV çıkışı için HDMI diyor ama HDMI kablo ile herhangi bir sonuç alamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler!

Öncelikle hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.
    HDMI kablo ile laptop ve LCD tv'yi bağladığınız zaman sadece görüntü gelip ses gelmiyorsa tv'nizin ses ayarlarından HDMI'ı seçmelisiniz.
    HDMI kablo haricinde başka bir kablo kullanmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 4 Haziran 2010; 16:48:51 >

• Beyler 3-4 gün kaldı alacağım bunu diyordum ki :) bugün aklıma birisi Samsung R580-JS02 yi soktu

Artı özellikler olarak:işlemci i5 ve ekran kartı Nvidia GeForce 330M ve servis var yaşadığm şehirde

Eksi olarak:RAM en fazla 4 gb ekran kartı da 1 gb atmıyor

Aklımı karıştıran olay şu:
    *i5 core 2 duo dan çok mu üstün ne gibi artıları var?

*ve ben bilgisayar ile biraz uzun kalmayı düşünüyorum Toshiba 8 gb a kadar RAM çıkıyor ve ekran
    kartı 3 gb paylaşımlı oluyor(çoğunlukla oyun oynarım :) ) NE yapayım ?? yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar yarın xp yükleticem bakalım nasıl olucak =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RQ61

Beyler 3-4 gün kaldı alacağım bunu diyordum ki :) bugün aklıma birisi Samsung R580-JS02 yi soktu

Artı özellikler olarak:işlemci i5 ve ekran kartı Nvidia GeForce 330M ve servis var yaşadığm şehirde

Eksi olarak:RAM en fazla 4 gb ekran kartı da 1 gb atmıyor

Aklımı karıştıran olay şu:
    *i5 core 2 duo dan çok mu üstün ne gibi artıları var?

*ve ben bilgisayar ile biraz uzun kalmayı düşünüyorum Toshiba 8 gb a kadar RAM çıkıyor ve ekran
    kartı 3 gb paylaşımlı oluyor(çoğunlukla oyun oynarım :) ) NE yapayım ?? yardımcı olursanız sevinirim.

i5 teknoloji olarak c2d'dan daha yeni.Ram kullanımı daha düşük ve çalışma frekansı c2d'ya göre daha başarılı.
    Ancak tam olarak iki sistemin karşılaştırmasını bulamadım.Biraz araştırırsanız iki teknoloji arasındaki farkı bulabilirsiniz.
    Ekran kartlarında ise sadece ekran kartı belleği ön plana çıkmıyor.Ekran kartının performansını etkileyen bir çok faktör mevcut.
    Müsait olduğum bir zaman iki sistemin ayrıntılı karşılaştırmasını sizinle paylaşacağım.

• Çok teşekkür ederim ancak Perşembe günü alacağım inş. boş zamanınız olur Perşembe ye kadar.
  • Rahatça Oynadığım Oyunlar:
    -Split Second Velocity (2010)
    -DiRT 2 (2010)
    -Need for Speed Shift (2010)
    -Street Fighter IV (2010)

İndireceklerim:
    -Blur(2010)
    -Juiced 2 Hot Import Nights (2010)
    -3D Hunting (2010)
    -Burnout Paradise The Ultimate Box (2010)
    -Free Running (2010)
    -LEGO Indiana Jones 2 (2009)
    -Call of Duty: Modern Warfare 2 (2010)
    -Grand Theft Auto IV Episodes From Liberty City (2010)
    -Mini Ninjas (2009)

Biraz "yuh" diyebilirsiniz :D
  • quote:

Çok teşekkür ederim ancak Perşembe günü alacağım inş. boş zamanınız olur Perşembe ye kadar.

O zaman size hemen özet bir karşılaştırma yapayım.

Samsung R580-JS02-Toshiba Satellite A500-19W

İşlemciler

İşlemcilerin fabrika verileri üzerinden görüldüğü gibi i5'in Core2Duo'ya karşı bariz olmasada rakamlar üzerinde üstünlüğü söz konusu.Bunu günlük ev kullanıcılarının fazla hissedebileceğini düşünmüyorum.Rakamlar arasında i5'te bir üstünlük söz konusu ancak Core2Duo i5'e bu konuda çok yakın.Performans olarak arada %2-%5 arası oynamalar olabilir.Ancak yine bahsettiğim gibi fark edilemeyecek seviyedeki performans farkları bunlar.

Ekran Kartları

R580 GT330M,A500 ise GT230M ile karşımızda.
    Fabrika verilerine bakarsak iki üründe birbirlerine çok yakın.Zaten 2 ekran kartıda aynı temel üzerinden üretilmiş durumda ve aynı üretim bandında üretilmekte.
    Ancak GT330M'in işlemci çalışma frekansı biraz daha yüksek.Bu da performans olarak 330M'i biraz öne geçiriyor.
    Gigaflopslar açısından da GT330M'de bir üstünlük söz konusu.Ekran kartının dahili olarak 1GB olması büyük avantaj.Oyunlarda hissedilir şekilde performans artışı söz konusu.
    GT230M ise 2301 MB'a kadar çıkabiliyor.Ancak bu onun daha yüksek performanslı olduğunu ve GT330M ile açamayacağınız oyunları açabileceğiniz anlamına gelmemekte.
    Özet olarak R580'in ekran kartı ve işlemci açısından daha üstün olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer özelliklere geçersek;
    RAM
    İki üründe DDR3 4GB Ram ile kullanıcıya sunuluyor.Ancak anakart avantajı olarak A500-19W'de Ram'leri 8GB'a kadar yükseltebiliyorsunuz.Ancak Dual 4GB DDR3 Ram gerekeceğinden bu biraz kullanıcıya pahalı olarak yansıyacak.
    Ayrıca R580'de ekran kartının dahili 1GB olması,4 GB Ram'in ekran kartına kaydırılmadan daha rahat bir şekilde kullanılabileceğini göstermekte.

HDD
    R580 320GB, A500-19W ise 400GB HDD'ye sahip.5400 RPM olarak ikiside eşit durumda.Harici HDD almak istemeyenler için A500-19W'nin 80GB kadar üstünlüğü var.Ancak Blu-Ray ve HD'ye geçtiğimiz şu günlerde çoğu kullanıcı harici HDD'ye gerek duyduğundan HDD'leri bu karşılaştırmada pek önemsemiyor sayılabiliriz.

Ekran Boyutları
    R580 15.6" - 1366 x 768 Ekran çözünürlüğüne sahip.
    A500 16" - 1366 x 768 Ekran çözünürlüğüne sahip.
    Yani iki üründe çözünürlük açısından denk.Ancak A500'ün 0.4''lik bir boyut üstünlüğü söz konusu.
    Bu özellikler kullanıcının seçimine kalmış.

Ürünlerin diğer özellikleri birbirleri ile aynı durumda.4 adet USB portuna,HDMI çıkışa vs. sahipler.

İki ürünün teknik açıdan karşılaştırılmasında R580 biraz daha üstün gibi görünüyor ancak Toshiba'nın ses sorunu ne yazık ki Samsunglar'da ekran problemi olarak kullanıcıya yansımakta.
    Samsung bir teknolojik açıdan ve görüntü sistemleri açısından oldukça iyi bir yapıya sahip olsada çoğu Samsung kullanıcısı ekran ile ilgili problemlerle karşılaşabiliyor.
    Gerek cep telefonlarında olsun,gerek monitörlerinde olsun,gerek ise laptoplarında olsun ekran problem çıkartabilmekte.
    Ancak 2 yıl boyunca ürünün garantili olması kullanıcıyı biraz olsun rahatlatabilir.

Şu ana kadar Samsung'un Led TV'si haricinde başka bir ürününü kullanmadığımdan dolayı servis ile ilgili bir arayışım olmadı.Ancak Türkiye'de oldukça fazla bir ürün yelpazesine sahip bir markanın teknik servisinin yeterli olabileceği düşüncesindeyim.

Bu karşılaştırmadaki amacım kesinlikle kullanıcıya şu ürünü al yada bu ürünü alma demek değildir.
    İki üründe neredeyse başa baş ve eşdeğer ürünler sayılabilirler.Ancak Samsung teknoloji olarak biraz daha geliştirilmiş bir model.
    Karşılaştırmadan sonra seçim kararı sadece kullanıcıya aittir.

• Çoook teşekkür edrim çok sağolun yardımcı olduğunuz için son olarak

RAm DDR3 eklemenin pahalı olduğunu söylemişsiniz 1 GB RAM DDR3

ortalama ne kadar a gelir?
    eğer karşılayabileceğim bir tutarsa kesin Toshiba alacağım
    ancak çok pahalıysa Samsung alacağım (servisi de var burda).
  • öncelikle flood yaptysam ö.dilerim ancak değiştir butonu çalışmıyor :/

ROME araştırdım biraz ve buldum Lenovo 1GB PC3-8500 1066MHz DDR3 SODIMM Bellek 75 lira

eğer fiyatlar bu civarlardaysa Toshiba yı alıyorum ancak dersen ki bu ezuk bi ram (ben anlamıyorum :) )

normal fiyatlar ne? ve A500 e RAM eklenebiliyor değil mi yoksa 2gb yi çıkartıp 3gb mi takıyorkar öyle olursa

3gb almam gerekir ? ve bu pahalıya mal oluyor :) başını çok ağırttım kusura bakma ama beni bi aydınlatsan şu işte (:
  • Malesef dediğiniz gibi RAM ekleme işlemini 1'er GB Ram ekleyerek yapamıyorsunuz.
    Çoğu laptop,standart olarak 2 Ram slotu barındırır.
    Yani eğer bir laptop standart hali ile 4 GB RAM'e sahipse 2x2GB Dual Ram'e sahiptir.
    Siz mevcut RAM'i 8GB yapmak istediğiniz zaman 2x4GB Dual Ram kullanmak zorunda kalacaksınız.Yani laptop üzerindeki 2x2GB Ramleri söküp 2x4GB Ramleri ekleyeceksiniz.
    Yukarıda vefaayvaoglu'nun paylaşmış olduğu linkler vardı.Sanırım gözden kaçırmışsınız.Ben ekleyeyim;
    Team Elite 4GB DDR3 1066 Mhz Ram
    GSkill 4GB DDR3 1066 Mhz Ram
    Fiyatlar linklerde görüldüğü gibi oldukça pahalı.Bunun sebebi yeni modellerden olması ve şu an fazla rağbet görmemesi.
    Bir adet 4GB DDR3 1066 Mhz Ram yaklaşık 390 TL'ye denk geliyor ve 2 adet aldığınız zaman 800 TL'ye yakın bir ücret ödemek zorunda kalacaksınız ki şu durumda 8GB Ram'i tavsiye etmem.
    4GB Ram oyun oynayan kullanıcılar,ekran kartı paylaşımlı bir laptop için bile gayet yeterli bir Ram'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 5 Haziran 2010; 21:28:56 >

• bir tane 2 yi çıkartıp yerine 3gb taksak olurmu yoksa 2 si aynı olması gerekiyor?

nasıl olsa 5gb ram ile 3 gb ye çıkıyor ekren kartı paylaşmlı olarak

ben zate şimdi yapmayacağım bilgisayarı 3-4 sene kullanayım dedim o zamanlar yaparım

ucuzlar belki (:
  • quote:

bir tane 2 yi çıkartıp yerine 3gb taksak olurmu yoksa 2 si aynı olması gerekiyor?

nasıl olsa 5gb ram ile 3 gb ye çıkıyor ekren kartı paylaşmlı olarak

ben zate şimdi yapmayacağım bilgisayarı 3-4 sene kullanayım dedim o zamanlar yaparım

ucuzlar belki (:

MSN'de belirtmiştim ancak burada da cevaplayayım.Belki merak eden arkadaşlar olabilir.
    DDR3 Ram'ler genel olarak 1066 Mhz çalışma frekansında üretilirler.Yani RAM'lerin markaları aynı olmasa bile DDR3 ve 1066 Mhz özelliklerine sahipse sorunsuz bir şekilde RAM'leri kullanabilirsiniz.
    Ancak çoğu kişi RAM'lerin aynı marka olması,sistemin daha stabil çalışacağı görüşü içerisindedir.

Eğer 3GB DDR3 1066 Mhz RAM bulabilirseniz,laptopta yer alan 2 GB DDR3 1066 Mhz RAM'lerden birisini çıkartırsınız ve onun yerine takarsınız.
    Böylelikle 2+3=5 GB DDR3 1066 Mhz RAM kullanıyor olursunuz.

• arkadaşlar bende bu makinadan almayı düşünüyodum fakat bu sayfaları okudum ve kullanan arkadaşlarımızın bile olumlu yorumlarından daha fazla olumsuz yorumları var ne yapmayalım almamalımıyım ilk laptopum olucak toshibaya güveniyorum lcd ve dvd recorder aldım sorun çıkmadı kesinlikle performansım full fakat ne yapıcam kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

Rahatça Oynadığım Oyunlar:
    -DiRT 2 (2010)

İndireceklerim:
    -Blur(2010)
    -Juiced 2 Hot Import Nights (2010)
    -3D Hunting (2010)
    -Burnout Paradise The Ultimate Box (2010)
    -Free Running (2010)
    -LEGO Indiana Jones 2 (2009)
    -Call of Duty: Modern Warfare 2 (2010)
    -Grand Theft Auto IV Episodes From Liberty City (2010)
    -Mini Ninjas (2009)

Biraz "yuh" diyebilirsiniz :D

merhaba dostum call of duty 6 yı oynadım...ben de boş zamanlarımda oyun oynamayı severim.. rica etsem

-DiRT 2 (2010)

torrent paylaşımlarını muh.orhan@gmail.com adresinde paylaşırsanız sevinirim. w7-32 bit kullanıyorum. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: mangamali

arkadaşlar bende bu makinadan almayı düşünüyodum fakat bu sayfaları okudum ve kullanan arkadaşlarımızın bile olumlu yorumlarından daha fazla olumsuz yorumları var ne yapmayalım almamalımıyım ilk laptopum olucak toshibaya güveniyorum lcd ve dvd recorder aldım sorun çıkmadı kesinlikle performansım full fakat ne yapıcam kararsızım

dostum her bilgisayarda hata çıkabilir. ben de internetten arastırdım toshiba ses sorunu diye.by google tarafından forum sitesi olarak buraya yönlendirildim...ve arkadaşlar karşılaştıkları sorunları paylaşarak çözüm bulmaya çalışıyor..

neyse. her bilgisayarda sorun mutlaka sorun çıkar. sonuçta farklı farklı firmalar tarafından üretilen yüzlerce parça bir araya getirilip bir sürü yazılım yükleniyor. hata olmasını normal karşılıyorum.

fakat bir alıcı-müşteri olarak firmanın hatasını kabul etmesi- teknik destek vermesi- sorunun giderilmene yardımcı olması daha önemli...daha önce aldığım bilgisayarda mavi ekran hatası verip kapanıyordu. teknik servise götürdüm 1 ayını doldurmadığı için hemen değiştirdiler. (1 hatfa sürdü)..neyse yeni bilgisayarımda ses sisteminde sorun vardı.cızırtı yapıyor.ve bazen donuyordu.teknik servise götürdüm. HDD sini değiştirdiler... (4 gün sürdü)

daha önce dell-inspiron 6000 kullandım. 4 sene boyunca hiç arıza vermedi.performansından menmundum...arıza durumunda telefonla evine kadar gelip sorunu çözüyorlar.

sonucta toshiba aldım ve pişman değilim.tasarımı şık-ses mükemmel veriyor-görüntü güzel-donanımsal özellikleri tatmin edici (işlemci-rem-ekran kartı-hdd)....belki de arızalar benim talihsizliğimdir :))

• @mangamali
    Bu başlık altında sadece laptopu ile ilgili problemi olan üyeler yok.Dediğiniz gibi çoğu arkadaş laptopunda şikayet ile bu başlığı buluyor ve sorunları ile ilgili çözümler aranıyor.O yüzden size yansıyan görüşler şikayeti olmayandan çok şikayeti olanlar yönünde.
    Eğer Toshiba A500-19W serisinden 100.000 adet ürettiyse bunların hepsi sorunlu olacak diye bir kaide yok.Kullanıcılar genelde şikayetlerini ve sorunlarını belirtmek için A500 ile ilgili arama yapıyor.
    Ama eminim ki bu ürünle problemi olanlar olduğu kadar olmayanlarda var ve sayısı daha fazla.
    Sayfalar dolusu yorum var.Genel problemler anakart ısınması ve seste problemler.
    Seste problem yaşayanların çoğunun kullandığı işletim sistemi olan Windows 7'den dolayı olduğu aşikar.Ve çözülemeyecek problemler değil.
    Eğer sizde tercihinizi bu üründen yana yaparsanız umarım memnun kalırsınız.

@derastic
    HDD değişiminden sonra sorununuz kalmadı sanırım.
    Sorunsuz şekilde kullanmanız dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: derastic

merhaba dostum call of duty 6 yı oynadım...ben de boş zamanlarımda oyun oynamayı severim.. rica etsem

-DiRT 2 (2010)

torrent paylaşımlarını muh.orhan@gmail.com adresinde paylaşırsanız sevinirim. w7-32 bit kullanıyorum. :))

TORRENT ARŞİVLERİ

tüm oyun torrentleri bu adreste kardeşim al beğendğini indir.

EDİT: Blur u da çalıştırdım, rahat oynuyorum oyunda ama menülerde loading deyken ufak tefek kitlenemeler oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 6 Haziran 2010; 10:41:27 >

• @vefaayvaoglu
    İstersen belirtmiş olduğun linki ''link''modu ile gizleyip-değiştir.Yada linki özel mesaj aracılığı ile belirt.
    Bu durumda ceza puanı alman olası.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.