realtek'in sitesinde 30.04.2010 tarihli sürücüde var,oradan da indirebilirsiniz isterseniz,ben şuan o driveri kullanıyorum,herhangi bir sorunum yok.
arkadaslar ben xp yüklemeyi düsünüyorum.ama sonra 7 ye geri dönmek istesem fabrika ayarlarına geri dönerek mi dönerim yoksa yeni bir 7 dvd si bulup mu dönerim nasıl dönebilirim yani?yaa ben 3ay oldu recovery dvd si yapmadım suan yapsam gec mi kaldım yoksa???
fabrika ayarları mı telefon mu bu ya :D
media creator den kurtarma disk i oluştur öyle kur xp i
Arkadaşlar bende A500-19w kullanıcısıyım. Benim bilgisayarımda windows açıldıktan sonra Toshiba Service Station çalışmayı durdurdu diye hata veriyordu. Bilgisayara recovery yaptım. Belli bir süre bu hatayı vermedi ama daha sonra hata tekrarlandı. Ben programı silip tekrar yükledim ama hata vermeye devam etti bilgisayar. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Şimdiden çok teşekkürler...
@matadorfare İstediğiniz sürüm belirtmiş olduğum linkteki sürüm.Umarım işe yarar.
@ortakatro Dün Realtek'in sitesinde de araştırma yaptım ancak site oldukça basit hazırlanmış ve gerekli sürücülere rastlamak çok zor.O yüzden Realtek'in sitesinde bulamadım.
@ert_1905 XP yükledikten sonra Win7'ye dönmek için laptopunuzun işletim sistemi olan Win7 dvd yada cd'lerine ve laptopunuzun Win7 driverlarına ihtiyacınız olacak. Kurulumu 0 bilgisayara format atıp,sürücülerini yükler gibi yapacaksınız.Win7 Licence Key istediği zaman laptopunuzun alt tarafında yer alan key'i kullanacaksınız. XP'ye geçmeden önce Win7 sürücülerini toplayıp bir dvd'ye yazdırmanızda fayda var.Recovery DVD'si yapmanızı tavsiye ederim.İsterseniz laptopu aldıktan 2 yıl sonra Recovery DVD'si yapın,sorun olmaz,geç kalmazsınız ancak RecDVD'si yapmadan önce bir problem ile karşılaşırsanız (sistem çökmesi,mavi hata vb.) RecDVD'si bulmanız veya oluşturmanız oldukça zor olur.
@akaldirim TSS çalışmayı durdurduğu zaman Mavi Ekran hatası ile karşılaşıyor musunuz ? Bu problem ile günde kaç kere karşılaşıyorsunuz?
Eğer TSS normal bir şekilde çalışmayı sonlandırıyor ise TSS'yi silip,restart atıp,tekrar yüklemeyi deneyiniz. Programa BURADAN ulaşabilirsiniz.
Toshiba Servis forumlarında işletim sisteminin tekrar kurulmasından bahsedilmiş.Ancak RecDVD'si ile değil,format şeklinde. Sorunun devam etmesi halinde ürünü servise gönderiniz demişler. Ancak Mavi Ekran hatası almıyor iseniz bu yüzden ürünü servise göndermenizi pek önermem.
Teşekkürler. Müsait olduğunuz bir zaman sayfalarda yer alan download linklerini ilk sayfadaki açıklamanızın altında toplarsanız konudan faydalanmak isteyen kullanıcılar için büyük rahatlık olur.
Arkadaşlar ben laptop almayı düşünüyorum Toshiba a500-19w ile asus n61ja-jk114v arasında kaldım Asus gözle görülür şekilde üstün fakat toshibanın kalitesi ve tasarımı beni kendine çekiyor. Fakat alıcağım laptopu en az 3 yıl kullanmak zorundayım, yani seneye yenisi alırım durumu yok o yüzden en uygun fiyata en yisini almak istiyorum. Sizce hangisini almalıyım ? http://www.pcdepo.com/asp/product/67377/ASUS-N61JA-JX114V-i5-430-4GB-320GB-16-W7P-5730?ref=akakce&v=1.1.3 Bu sitede asus için çok iyi fiyat vermişler, site güvenilir midir sizce?
Bende ses sorunu ile ilgili bir sorun kalmadı, fakat tavsiye üzerine yarın format attırıp xp e geçicemm =)
quote:
Orijinalden alıntı: ortakatro
realtek'in sitesinde 30.04.2010 tarihli sürücüde var,oradan da indirebilirsiniz isterseniz,ben şuan o driveri kullanıyorum,herhangi bir sorunum yok.
abi basit bir soru soracam realtek ne oluyor??
1-realtek ethernet card 2-realtek high definition audio driver 3-realtek usb 2.0 card driver
diye programlar var.
bu arada benim wirelessle sorunum var..wirelless ile internete bağlanıyorum..sık sık bağlantı kesiliyor. ve bağlanmaya çalıştığında ise bilgisayar çok yavaşlıyor.(cpu %60 a varıyor). internet bağlantım yavaş oluyor...realtek kaynaklı olduğuna inanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: derastic
quote:
Orijinalden alıntı: ortakatro
abi basit bir soru soracam realtek ne oluyor??
1-realtek ethernet card 2-realtek high definition audio driver 3-realtek usb 2.0 card driver
diye programlar var.
bu arada benim wirelessle sorunum var..wirelless ile internete bağlanıyorum..sık sık bağlantı kesiliyor. ve bağlanmaya çalıştığında ise bilgisayar çok yavaşlıyor.(cpu %60 a varıyor). internet bağlantım yavaş oluyor...realtek kaynaklı olduğuna inanıyorum.
2-realtek high definition audio driver
@mawoix
Sizinde belirtmiş olduğunuz gibi Asus,sistem özellikleri bakımından A500-19W'den daha üstün bir laptop. Ayrıca Asus markası,piyasada karşılaştırabileceğimiz standart piyasa tipi laptoplardan değil.Kendisini kanıtlamış bir marka ve yıllardır donanım ve donanım bileşenleri olarak çalışmalar yapan ve bu alanda kimsenin daha önce başlatmadığı projeleri üretime geçirebilecek kadar kaliteli bir marka.(Bkz;Asus XG Station) Tasarım olarak dediğiniz gibi Toshiba biraz daha görselliğe önem veren bir firma.Ayrıca ürünlerinin kötü olduğunu söylemek çok güç,normal bir kullanım ile uzun yıllar sorun çıkartmadan kullanıcısını memnun eden bir firma. C2D ile i5 işlemcilerinin karşılaştırmasını yukarıda mevcut.Aralarında büyük bir performans farkı olduğu söylenemez. Ancak laptopta oyun oynamak gibi aktiviteleriniz olacak ise ekran kartınızın güçlü olması bakımından Asus'u almanızı öneririm.Harici 1GB belleği oyun performansını hissedilir şekilde etkileyecektir. A500-19W'nin kullandığı GT230M'in kötü olduğunu söylemiyorum.HD5730 DX11'i desteklemesi ve harici 1GB belleği ile size daha iyi performans sunabilir. Kullanım amacınıza göre ürünlerden birisini seçebilirsiniz. İki üründe bu alanda kalitelerini ve kendilerini ispatlamış markalar.
PCDepo hakkında içinizde şüphe olmasın.BURADAN PCDepo ile ilgili yorumlara ulaşabilirsiniz.
@derastic
Realtek kullandığınız laptopun ses kartı gibi donanımlarını üreten bir firma. 1-Realtek Ethernet Kart ; Laptopun ethernet(yerel ağlar)kontrolünü sağlayan donanım.(Ağ bağdaştırıcısı) 2-Realtek HDAudio ; Laptoptan ses alabilmeniz için gerekli olan ses kartının yazılımı.(Ses bağdaştırıcısı) 3-Realtek USB 2.0 Card Driver ; USB portlarının denetimini ve kontrolünü sağlar.
Wireless sorununuz için Wireless driverini harici olarak indirip,yeniden kurmanızı öneririm. İnternet bağlantınızın sürekli kesilmesi bağlanmaya çalıştığınız yer ile de alakalı olabilir.Ancak bağlanma süresince CPU'nun %60'lara kadar çıkması pek normal değil. Driverları harici olarak yüklemeyi deneyiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@mawoix
Sizinde belirtmiş olduğunuz gibi Asus,sistem özellikleri bakımından A500-19W'den daha üstün bir laptop. Ayrıca Asus markası,piyasada karşılaştırabileceğimiz standart piyasa tipi laptoplardan değil.Kendisini kanıtlamış bir marka ve yıllardır donanım ve donanım bileşenleri olarak çalışmalar yapan ve bu alanda kimsenin daha önce başlatmadığı projeleri üretime geçirebilecek kadar kaliteli bir marka.(Bkz;Asus XG Station) Tasarım olarak dediğiniz gibi Toshiba biraz daha görselliğe önem veren bir firma.Ayrıca ürünlerinin kötü olduğunu söylemek çok güç,normal bir kullanım ile uzun yıllar sorun çıkartmadan kullanıcısını memnun eden bir firma. C2D ile i5 işlemcilerinin karşılaştırmasını yukarıda mevcut.Aralarında büyük bir performans farkı olduğu söylenemez. Ancak laptopta oyun oynamak gibi aktiviteleriniz olacak ise ekran kartınızın güçlü olması bakımından Asus'u almanızı öneririm.Harici 1GB belleği oyun performansını hissedilir şekilde etkileyecektir. A500-19W'nin kullandığı GT230M'in kötü olduğunu söylemiyorum.HD5730 DX11'i desteklemesi ve harici 1GB belleği ile size daha iyi performans sunabilir. Kullanım amacınıza göre ürünlerden birisini seçebilirsiniz. İki üründe bu alanda kalitelerini ve kendilerini ispatlamış markalar.
PCDepo hakkında içinizde şüphe olmasın.BURADAN PCDepo ile ilgili yorumlara ulaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yardımınız için.
arkadaşlar windows xp kurdum ve pc uçuyor adeta şuann, ses sorunu denen şeyde yok artıkk =)
arkadaşlar ben bu bilgisayarı format a göndermiştim xp kurdurdum acaba içinden herhangi parçası alın dımı nasıl bakabilirim?
R0ME bana yardım edebilir misin acil?
@mawoix Rica ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu.
@bonuskafa Hayırlı olsun bonuskafa,sorunsuz şekilde kullanman dileği ile. Laptopu ters çevirdiğinde siyah vida deliklerinden anlayabilirsin.Servis harici açmalarda vida yerleri hemen aşınmakta ve renkleri beyaza dönmekte. Ancak alabilecekleri tek parça Ram veya HDD olabilir.HDD'deki veriler tamam ise ve Ram'ler de tamam ise sorun yok demektir. Ayrıca sistem özelliklerinden de bakabilirsin.
ben baktım ama ram 2 gb gözüküyorrrr bilgisayarıma baglanıp bakabilir misin?
Arkadaslar bugun bilgisayarım birden mavi ekran verdi restledi acıldıktan sonra ileri derecede kasılmalar olmaya basladı ekran görüntüleri sanki ağır çekim gibi oldu..
ekranda bu yazıyodu arkadaslar ne yapmalıyım ? Şimdiden çok teşekkür ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@matadorfare İstediğiniz sürüm belirtmiş olduğum linkteki sürüm.Umarım işe yarar.
@ortakatro Dün Realtek'in sitesinde de araştırma yaptım ancak site oldukça basit hazırlanmış ve gerekli sürücülere rastlamak çok zor.O yüzden Realtek'in sitesinde bulamadım.
@ert_1905 XP yükledikten sonra Win7'ye dönmek için laptopunuzun işletim sistemi olan Win7 dvd yada cd'lerine ve laptopunuzun Win7 driverlarına ihtiyacınız olacak. Kurulumu 0 bilgisayara format atıp,sürücülerini yükler gibi yapacaksınız.Win7 Licence Key istediği zaman laptopunuzun alt tarafında yer alan key'i kullanacaksınız. XP'ye geçmeden önce Win7 sürücülerini toplayıp bir dvd'ye yazdırmanızda fayda var.Recovery DVD'si yapmanızı tavsiye ederim.İsterseniz laptopu aldıktan 2 yıl sonra Recovery DVD'si yapın,sorun olmaz,geç kalmazsınız ancak RecDVD'si yapmadan önce bir problem ile karşılaşırsanız (sistem çökmesi,mavi hata vb.) RecDVD'si bulmanız veya oluşturmanız oldukça zor olur.
@akaldirim TSS çalışmayı durdurduğu zaman Mavi Ekran hatası ile karşılaşıyor musunuz ? Bu problem ile günde kaç kere karşılaşıyorsunuz?
Eğer TSS normal bir şekilde çalışmayı sonlandırıyor ise TSS'yi silip,restart atıp,tekrar yüklemeyi deneyiniz. Programa BURADAN ulaşabilirsiniz.
Toshiba Servis forumlarında işletim sisteminin tekrar kurulmasından bahsedilmiş.Ancak RecDVD'si ile değil,format şeklinde. Sorunun devam etmesi halinde ürünü servise gönderiniz demişler. Ancak Mavi Ekran hatası almıyor iseniz bu yüzden ürünü servise göndermenizi pek önermem.
ROME önerilerin ve ilgilendiğin için teşekkür ederim.TSS çalışmayı durdurunca mavi ekran hatası olmuyor. TSS çalışmayı durdurdu hatasını sadece bilgisayarı açtıktan sonra bir kez alıyorum daha sonra tekrarlanmıyor. Söylediğiniz gibi TSSyi silip restrat atıp tekrar yükledim fakat problem düzelmedi. Başka bir yol biliyor musunuz? Birde mavi ekran hatasını biraz açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.