@kadir1131 Aralarındaki fark 100 GB Ram'den çok işlemci farkı.
HP PAVILION DV6-2150ET İşlemci : Intel Core i3 i3-350M İşlemci Hızı : 2,26 GHz, Düzey 2, 3 MB
TOSHIBA SATELLITE A500-19W İşlemci : Intel Core 2 Duo P8700 İşlemci Hızı : 2,53 GHz, 3 MB L2 1066 MHz
HP'nin yeni teknoloji i3 işlemci kullanması hızdan kayba neden oluyor ve işlemci performans düşüklüğüne rağmen muadil fiyattan daha yukarıya satılması 100GB daha fazla bir HDD kullanılarak fazla belli edilmemeye çalışılıyor. Seçim sizin.İki üründe neredeyse başbaşa.Performans olarak Toshiba biraz daha öne çıkıyor.Ayrıca HP'nin son zamanlarda servis ile alakalı sorunlar çıkartması ve forumlarda oldukça fazla yer alması HP'nin imajını zedelemekte. Toshiba'yı tavsiye edebilirim.
merhaba arkadaslar benimde bir sorum var yine toshiba ile ilgili ama A 500 degil L 500 forumda toshiba ile ilgili cok fazla baslik bulamadım o yuzden buraya yazmayı tercih ettim evde masa ustu kurulu cok ıyı bır bılgısayarım var fakat bır bılgısayar hanedekilere yetmeyince 2. bir bılgısayara ıhtıyacımız oldu bende dusundum 2. bır masa ustu alıp yer kaplamasına sebep olmaktansa yolculuklarda da kullanabılecegımız ve oyun ozellıklede rahatca oyun oynayabılecegımız bır laptop almaya karar verdık. butcem maximum 1500 TL. arastırdım ve toshıba satellite L500 1GT modelinde karar kıldım bu laptopun ozellıklerı bana guild wars oynamada yetiyor ama A500 u arastırınca ve L serisinin bir iddia 2. sınıf malzemeden yapıldıgını okuyunca dusunmeye basladım ve kararsızlıga dustum...ben bu laptopu sadece oyun ıcın alıyorum benım ıcın yeterlı mı kalıtesı hakkında bana ne bılgı verebılırsınız yada buna eş degerde baska bir kalitelı cihaz onerebılır mısınız... yardımcı olacak arkadaslara sımdıden cok tesekkur ederım...
Özelliklerine bakarsak zayıf bir model olduğu söylenebilir.Oyun oynamak için daha güçlü ekran kartı olan modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır.
L serisi ürünlerin özelliklerine bakarsanız daha cazip fiyatlar ile ön plana çıkıyor.Sadece ürünün fiyatının düşük olması o üründe 2. kalite malzeme kullanıldığı anlamına gelmez ancak maliyeti düşürmek için mutlaka bir yerlerden kısacaklardır ve bu ilk olarak ürünün malzeme kalitesi yada kullanılan donanımların kalitesi olacaktır. Ancak yine de L serisi ürünlerin de Toshiba Garantisi altında olduğunun unutulmaması gerek.
Eğer çok sık oyun oynayan bir kullanıcı iseniz ürünü daha uzun süreli kullanmak için ekran kartları en az GeForce 9650M GT veya Radeon HD4670 olan modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır.
vefaayvaoglu'nun dedigi güncellemeyi yükleyen var mı acaba? sesde bi düzelme bi degişim falan oldu mu?
walla yükle derim bende sorun yoktu ama değişiklik oldu açıkcası :)
nasıl bir degişim oluyorrr?
seste tokluk oluyor.. daha kuvvetleniyor. benim fikrim böyle yani :)
bu arada gta 4 indirdim 1366x768 te gayet iyi ama firefox açık old için biraz takılıyor daha düşük seçenekte oynayınca gayet güzel olur diye düşünüyorum..
arkadaşlar notebbok aldık ama masaüstünden ayıramıyorum.. access point almayı düşündüm, router olsun dedim hangi seti alayım, tp link daha uygun gibi geldi bana, anten takabilirim yani.. çıkartırp..
kapalı alanda en az 80 metre çeksin istiyorum, apartmanları geçip yani, 2 yandaki apartmanda çeken..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 17 Haziran 2010; 23:44:14 >
bu arada benim laptopta başlat > toshiba > utilities > erişebilirlik e tıkladıgımda
hata geliyor ve "Bu sistem TOSHIBA Accessibility kullanamaz" şeklinde hata alıyorum :S fn e basınca eskiden üstte neler oldugu gelirdi şimdi gelmiyor :S
güncell ??? :S
arkadaşlar bu aletin wireless lan driveri realtek mı? toshiba tempro wlan update ı var dıo, bı turlu bulamadım neyı ındırecegımı?
quote:
Orijinalden alıntı: carnitine
arkadaşlar bu aletin wireless lan driveri realtek mı? toshiba tempro wlan update ı var dıo, bı turlu bulamadım neyı ındırecegımı?
Evet,Realtek'in wireless donanımı mevcut.Ancak Atheros ile de uyum sağlamakta.
Sitesinde 15/06/10 güncellemesi var.Ancak farklı bir sayfaya yönlendirmekte.
Atheros Wireless LAN Adapter Windows 7 (32/64) 8.0.0.258.0 . Download
bunu mu indireceğiz ?? yada
Realtek Wireless LAN Adapter 8187B Windows 7 (32/64) 62.1181.1105.2009 Disk Download Realtek Wireless LAN Adapter 8187SE 6.9109.1029.2009 Realtek Wireless LAN Adapter 8191SE/8192SE 2007.1.1002.2009 Realtek Wireless LAN Adapter 8192CE 1000.1.0212.2010 Realtek Wireless LAN Adapter 8192SU 1086.10.0206.2010 Realtek Wireless LAN Adapter 819XP
bunları mı ???
bu arada msn açmıyormusun murat abi birkaç önemli sorum var :S
atheros u kurdum bluetooth u da kurdum tamam ama atheros u kurduktan sonra restart attım, masaüstü gelince sağ altta uyumsuz sürücü devre dışı bırakıldı mı ne öyle bi uyarı geldi :S, şu saatte muhtemelen wifi leri kapatmıştır insanlar, yarın bakıcam eğer görmezse ne yapıyım ???
ya ben uyumsuz u hallettim tages diye bi sürücüden miş, tekrar yükledim gelmedi bidaha ama kablosuzları hala görmüyo :S
ya ufff bidaha program falan yüklemiyecem :D recovery yapıyorum birazdan, sadece bluetooth programını yükleyeceğimi diğerleri aynı kalsın, denemeyin sizde :S
recovery yaptım, şu an gözüküyor, sadece bluetooth un programını yükleyeceğim :S :D