arkadaşlar öncelikle merhaba ben bu laptopu almak istiyorum oyun oynama ağırlıklı olarak kullanılacak. ama bu ses cızırtısı varmış hala durum nedir bilmek istiyorum birde önerir misiniz? günde baya bi açık kalacak ondan dolayı laptop soğutucu da alacam.
flood oldu ama ben il merkezinde oturmuyorum ilçede teknik serviste ne gibi sorunlar çıkar?
@vefaayvaoglu
Vefa kardeşim,şu sıralar msn'e girebilecek pek vakit bulamıyorum,sorularını burada paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım. Wireless driverları farklılık gösterebilmekte.Görüldüğü gibi bir model için 3 adet sürücü paketi var.Donanım özelliklerine bakmadan bu paketi kurun yada kurmayın diyemem. Sisteminizde yer alan donanıma göre uygun paketi yükleyebilirsiniz.
@microsolo Merhaba. Eğer sadece oyun oynama amaçlı yada oyun ağırlıklı olarak laptop alacaksanız kısaca almayın diyebilirim. Laptoplar oyun için üretilmemiş cihazlardır.Soğutma performansları düşüktür.Sahip oldukları donanım sayesinde günümüz laptopları çoğu oyunu oynatabilecek düzeydedir ancak uzun süreli oyun oynatma performansları sahip oldukları yapıdan dolayı düşüktür. Isınınca başta ram'ler olmak üzere sıcaklıktan dolayı şişme yapar.Bu da uzun zaman zarfında laptopta donanımsal problemlere yol açar.Alacağınız laptop soğutucusu ile ancak laptopun hararetini alabilirsiniz.
İl merkezi yada ilçede oturmanız servis açısından size pek sorun oluşturmaz.Çünkü garanti hususunu alacağınız yer ile yada kargo aracılığı ile halledeceksiniz.
Ses cızırtı probleminin çoğu işletim sistemi olan Windows 7'den dolayı kaynaklanmakta.Ancak donanımsal olan sorunlarda olabiliyor. Ürünü alırken hoparlörlerini denediğinizde donanımsal bir problem olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Güncel driverlar çıkartılarak ses problemi çözülmeye çalışılıyor.Ancak tüm driverların Windows 7 için tam uyumlu hale gelmesi biraz uzun sürecek gibi.O zamana kadar laptopu Windows XP işletim sistemi ile kullanmak en mantıklısı.
ilk mesaja xpye geçmek isteyen arkadaşlar için driverları eklesek mi veya dikkat etmeleri gereken hususları belirtsek mi acaba arkadaşlar? ben win7yi sevdim, cızırtı da problem yaratmıyor benim için -en azından film dizi izlerken-, ama şöyle bir şey var cızırtı genellikle yazılımsal ve alanların çoğu da cızırtı problemini merak ediyor. daha önceden yazılanlara dayanarak cızırtının xpde gelmediği söylenmişti. böyle bir şey varsa cızırtı sorununu çözecek driverlar yayınlanana kadar bu aleti almak isteyen arkadaşlarımızı rahatlatabilirxpye geçmek. bu sayede bu aleti kullananların sayısı artar sorunlara çözüm bulmaya yardım edecek insan sayısı artar. sizce? diğer laptoplar için açılan konularda ilk sayfada çok faydalı bilgiler bulunuyor bizimki biraz sade geldi bana :D
gelenlerin ilk soruları laptoptan memnunm musunuz?, oyunlarda nasıl?, cızırtı çözülüyor mu? bunlara dayanarak fikrimi belirttim mesela 3dmark sonuçlarını, oyun içi kareleri, pratik çözümleri, en önemlisi sıklıkla sorun çıkaran ama bir iki müdahale ile çözülebilen sorunları eklersek (mesela tuş sorunu, soğutma sistemleri, vs) insanlar kararlarını daha kolay verirler bence.
walla ben gayet memnunum, win7 de kalsınlar sorun yok hiç :)
gelenin ilk sorularından biri cızırtı "cızırtı" kelimesini duydukça ben paranoyaklaşıyorum böyle bir fikri de bilerek gönül rahatlığıyla almalarına yardımcı olabiliriz diye yazmıştım :D
Arkadaşlar bügün bilgisayarım ilk defa mavi ekran hatası verdi. Ekranda şunlar yazıyordu.
Stop 0x000000d1 athrx.sys Adress FFFFF88004317247 Base at FFFFF8800426B00 Datestamp 4af48d62
Ben hiç birşey anlamadım ekranda yazanlardan. Bir bilgisi olan var mı? Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim?
birincisi tüm yazın kalın veya büyük olmamalı, ikincisi, sorun atheros driveri yani kablosuz bağlantıyı gerektiren driver..
windows 7 kullandıgını farzediyorum ve win7 64 kullanıyorsan bu driveri yükle..
Bende bu modeli almayı düşünüyorum da oyun oynayan arkadaşlar, oyun konusunda sıkıntım olmaz demi son oyunlar; cod serisi, crysis, son gta falan rahatça oynanır mı? teşekkürler
gta 4 te biraz sıkıntı çekebilirsin, 2010 yapım çoğu oyunu çok rahat oynadım ama :) split second street fighter falan
Arkadaşlar şubat ayında a5oo 19 w aldım geçen hafta tempro da uyarı geldi bios güncelleme var diye tam yapıyorken bilgisayar kilitlendi ve açılmadı bir daha servise götürdüm ilk tanısı anakart bozulmuş dedi. istanbula garantiden gitti bakalım sonucu size buradan açıklarım. Sakın bios güncelleme yapmayın benden uyarması. garantiniz varsa yapın.:)))
arkadaşlar laptop soğutcu almayı düşünüyorum öncelikli tercihim zalman nc-2000di ama vatan stoklarında sadece 2 mağazada kalmış gidip soracam getirtebilirlerse alacağım ancak yakın zamanda stoklarına şu ürün girecek link ama kafama takılan ürünün alüminyum + plastik olması nc2000 kadar iyi olur mu sizce? yoksa nc2000de ısrar etmeli miyim?
3000 lere bak :) onlar daha iyi
emin misin? 3000 sayısal değer olarak daha büyük diye daha iyi olacağı kesin mi 2000de plastik yok bildiğim kadarıyla bunda ise var ve iyi değil diyorlar plastik olması
ben 1500 kullanıorum ve gayet ıı. 2000 e bıle gerek yok
bizim laptop tam uyuyor mu 1500e, boşta kısım kalıyor mu 19Wde?
zalman nc1500'ü 17'' e kadar kullanabilirsin, sitesinden kontrol de et istersen orada yazıyor. zaten bende yazıcıoğlundan almıştım ve 16'' e 1500 un daha uygun olacagını soylemıslerdı. yanlardan 1er parmak bosluk kalıyor ama bu sogutmayı engellıyecek bır durum değil, sonucta fan laptop un altındakı delıklere denk geldıgı surece problem yk
arkadaşlar ilkin 3000lere gitmiştim fakat sonra bu ikisinin laptopunuz için en iyi performans sağlayacağının kanaatine vardım
vefaayvaoglu'nun da dediği gibi sorununuz Atheros Network Adapter yani Atheros yazılımından dolayı kaynaklanmakta. Güncel sürücüyü yüklemeyi deneyiniz.
@IR0N
Alacağınız laptop bir oyun laptopu değil.Sadece oyun amaçlı kullanacaksanız masaüstü sistemlere yönelmeniz daha doğru olacaktır. Ancak gayet gelişmiş bir laptop,sahip olduğu donanım özellikleri sayesinde çoğu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz fakat oyun süreniz uzadıkça oyun performansınız düşecektir,unutmayınız.
Laptop soğutucusu seçecek arkadaşlara öneriler;
-Soğutucunun laptop boyutu ile uyumlu olmasına dikkat ediniz.Kenarlarda çok fazla boşluk olmamasına önem gösteriniz. -Soğutucu için bir adet usb portunuzu feda edeceksiniz.Aldığınız soğutucuda usb portu olması sizin işinize yarayacaktır. -Mümkün olduğunca tamamı plastikten yada büyük kısımı plastikten üretilmiş soğutuculardan uzak durunuz. -Tek fanlı modeller yerine 2+ fanlı modelleri tercih etmeye çalışınız. -Fanın devir hızı soğutma performansı açısından en önemli etkenlerden birisidir.Ancak devir hızı yükseldikçe fanın uğultu sesi artacaktır.Bu da gece kullanımlarında sizi rahatsız edebilir.Mümkünse devir hızı ayarlanabilir soğutucuları tercih ediniz. -Soğutucuların amacı laptopun alt kasasını mümkün olduğunca serin tutmaya çalışmaktır.Eğer soğutucudaki fanın merkezi direk olarak laptopun fan çıkışına denk geliyorsa bu soğutma açısından kötü olacaktır.Çünkü laptop fanının vermiş olduğu sıcak hava daha güçlü soğutucu fanı ile karşılaşınca tekrar geriye akım gösterecektir.Bu da yeterli soğutma performansı alamayacağınız anlamına gelir.Soğutucudaki fanların mümkün olduğunca merkeze yakın olmasına özen gösteriniz.