Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Büyük ihtimal teşhir-stand ürünü olduğu için fiyatını düşürmüşlerdir.
    Laptop ve elektronik eşya alırken bu tip ürünlere pek yönelmemek lazım.
  • ........................................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 12 Temmuz 2010; 13:31:37 >
  • oedipius recovery yaparak düzeltmiştim :S :D
  • realtek hd audio driver temmuz 9 driveri, fırından yeni çıktı :D

ftp://WebUser:pGL7E6v@207.232.93.28/pc/audio/Vista_Win7_R250_x64.exe

win7 64bt
  • teşekkürler vefa deneyelim hemen :)

realtek'in sitesinde hem 32 bitl hem 64 bit hem de kaç bit olduğu yazmayan versiyonu var O yazmayan versiyonun boyutu 32 ve 64 bit'lik dosyanın toplamı kadar Onu indirdiğimizde bilgisayarın kaç bit olduğunu algılayıp ona göre 64 bitse 64 bit yükleme mi yapıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 10 Temmuz 2010; 0:51:19 >
  • hiç bilmiyorum 64 bit bildiğim için direk 64 bit i indiriyorum ben ama muhtemelen ya dediğin gibi yada 2 ayrı klasör ama dediğin gibi muhtemelen..
  • intenetten mesela youtube dan film izlerken ses görüntüden 1 kaç dakika sonra geliyorr görüntüü daha önce geliyorr ses geriden takip ediyor bunun sorunu nedir? ne yapmak gerekli? servise falan göndermeye gerek varmıdır acaba? neden böyle yapıyor olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonuskafa -- 10 Temmuz 2010; 23:18:46 >
  • @bonuskafa

Sorunun donanımsal olduğunu ki hele servise göndermelik bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Sanırım Mozilla Firefox kullanıyorsun,kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsin,flash playerı tekrar yükleyebilirsin yada Google Chrome'a yönelebilirsin.
    Ayrıca sorun bazen video kaynaklı olabilmekte,başka videolarda da denersen daha net sonuca ulaşırsın.
  • ben de laptop almayı düşünüyorum bu çok uygunmus
  • arkdasım almadan önce daha iyi düşün ben alalı 3 hafta oldu ama cok memnun deılım ürün ıyı bır ürün gıbı gözüküor ama bir sürü eksigi war yazılım hatalarını gectım donanımsal hatalarda olabılıor hoparlörden cızırtı gelıor yenı guncellestırmelrı yaptım ama bi işe yaramadı bios guncellemeyeı yapmadım bılmedıgım ıcın bu hafta içi servıse götürmeyı düsünuorum ayrıca pc harddisk bıraz doldurmaya basladıgında kasılmaya baslıor chrome kullanıorum cok donmaya basladı bıraz fazla beklıorum sen genede bı düşün
  • @unfaitful
    Bence laptopa olumsuz yönde biraz fazla yüklenmişsiniz.
    Ses sorununun ve hoparlördeki cızırtı probleminin Windows7 ile alakalı olduğu aşikar.Çünkü bu problemden işletim sistemini değiştirip kurtulanlar var.
    Bios güncellemesi sorun çıkartabiliyor.O yüzden gerek yoksa yapmamanızı öneririm.
    HDD'niz kaç parça olarak biçimlendirilmiş bilemiyorum ancak tüm sistemlerde işletim sisteminin olduğu kısıma yapılan arşiv tarzı yüklemeler sistemi yavaşlatır.

Şunu unutmayınız.Bir işletim sistemi en son çıktı diye en iyi yada kalitelisi olmak zorunda değildir.Aksiye yeni çıkan işletim sistemleri kullanıcı açısından gereksiz problemler ile doludur.
    Her zaman önerdiğim şeyi tekrar öneriyorum,görselliğe kanmayınız;Windows 7'nin en iyi kullanılma zamanı bundan yaklaşık 1 yıl sonra olacaktır,ancak o zamana kadar tüm üreticiler Win7 için driverları sorunsuz olarak piyasaya sunmaya başlayacaklardır.
    Şu an Creative'nin bile Windows7 için ürettiği ve tam olarak sorunsuzca çalışabilen bir driverı maalesef bulunmamakta.Ki Windows 7'nin üretimden kaynaklanan bir ses problemi olduğu bilinmekte ve bunun üzerine çalışılmakta.
    Şu an sisteminizi en iyi ve sorunsuzca kullanabileceğiniz işletim sistemi Windows XP olacaktır.

• Rome dedigin gibi chrome e geçtim ve sorun düzeldi çok teşekkür ederim =)
  • rome acıklamarın gayet mantıklı siz herhalde xp kullanıorsunuz peki xp de nasıl performans veriyor ben mesela pc de genellıkle multimedia(filmdir dizidir) ve arastırma yaparım ara sıra da vazgecemedıgım yılların stratejı oyunları oynarım ama gecenlerde yükledıgım age of empires olsun red alert olsun oyunlarda görüntü ve sık sık takılma hatasıyla karsı karsıya kaldım bu da acıkcası canımı sıktı ama bılıyorum kı pc nın özellıklerıyle alakası yok win 7 nin uyumsuzluğu ama xp ye gecmekde pek istemiyorum sonucta xp ye gecırırsem elimde orjinal xp cd sı yok yazılım olarak sorun yasamak sıtemıorum ama sorunlara baktıgım zamanda gecmek mantıklı gözüküor bu bilgisayarın butun yorumlarına baktım ilk sayfasından herkes bı drıver dır bı guncellemedır bısılerı yapmak ıstıor ama bana bıraz alternatıf bır cozum gıbı gelıor kalıcı bı cözüm yok o da win 7 nın daha kullanıma hazır olmamasından kaynaklanıor dedıgın gıbı cok konustum ilgin için saol

• bonuskafa aslında firefox u yeniden yükleyerek ve adobenin sitesinden flash player 10 un firefox için olanını indirebilirdin..
  • @bonuskafa
    Rica ederim bonuskafa.Google Chrome,Firefox'tan hızlı olmasıyla kendisini sevdirecektir.

@unfaitful
    Şu an A500-19W kullanmıyorum,iş vb. gibi sebeplerden dolayı çok fazla laptop deneme ve kullanma fırsatı buluyorum ancak laptop elime geçer geçmez,eğer uygun driverları var ise hemen XP'ye geçiyorum.
    XP görünüm ve tema açısından Windows Vista ve Windows 7'den çok çok geride kalabilir ancak performans açısından iki işletim sisteminden de çok ötede.En basitinden sistem boşta iken kullanılan CPU ve Ram miktarı,Win7 ve Vista'dan düşük.Dikkatinizi çektiyse,oyunlarda bile Windows XP'den sonraki işletim sistemlerde oyun için gerekli olan sistem gereksinimleri artmakta.
    A500-19W'yi Win7 ile test ettiğim zamanlarda bırakın oyun oynamayı,internette gezinmek bile bana yavaş geliyordu.Ayrıca sistemin Win7'den kaynaklı sorunlar çıkartması,driverları durdurması da cabası.
    O yüzden XP'ye geçmek için fazla vakit kaybetmedim.Emin olun A500-19W,Windows XP ile tadına varılabilecek bir sistem.Gerek donanımsal,gerek performans açısından piyasaya sürülen oyun canavarları laptoplar haricinde tüm sistemler ile rekabet edebilecek düzeyde.

İllegalliği savunmuyorum ancak Microsoft'un yakın zamanda Windows XP ile ilgili güncellemeleri durduracak olması ve XP ile ilgili gelişime gitmeyecek olmasından dolayı orijinal XP almak mantıksız.O yüzden çeşitli yazılımlar ile XP'yi orijinal hale getirebilirsiniz ve öyle kullanabilirsiniz.
    Zaten Windows XP ile ilgili güncellemeler durdurulduktan sonra orijinal XP veya korsan XP diye bir kavram kalmayacak.
    XP ile ilgili yazılımsal sorun yaşayabileceğinizi düşünmüyorum.Belirttiğim programlar ile XP orijinal hale getirildikten sonra manuel olarak SP3'ü yüklemeniz ve otomatik güncelleştirmeleri açmamanız size yetecektir.
    Dilerseniz daha sonra tekrar Windows 7'ye dönebilirsiniz.

Daha önce de belirttiğim gibi şu an sadece görünüşe kapılıp Windows 7 kullanmak ciddi anlamda mantıklı değil.Bunu söylediğimde çoğu Win7 taraftarı ve sempatizanı ''Aaa olur mu öyle Windows 7 driverları kendisi bulup,yüklüyor.'',''Windows 7'deki görünüm hiç bir işletim sisteminde yok.''gibi benzetmelerle karşı çıkıyor ancak Windows7'nin bulduğu driverları donanımın sadece çalışmasını sağlıyor,programlardaki ek özellikleri Windows 7 ile uyumlu olmadığından dolayı çalışmıyor ve dolayısıyla donanım performansı olumsuz yönde etkileniyor,çeşitli temalar ve programlar ile (Rainmeter,RocketDock) Windows XP,Windows7 kadar güzel bir görünüme sahip oluyor dediğimde ise verebildikleri tek cevap ''Windows 7 en son çıktı,en iyisi o.''
    Seçim sizin.

• R0ME arkadaşıma kesinlikle katılıyorum, Win7 vs. XP karşılaştırmasını iyi özetledi. Bende yakın zamanda a500-19w almayı düşünüyorum tabi öncelikle yorumları okumak istedim, genelde olumlu sanırım.. Sağlam bir XP-SP3 ile sorunsuz çalışacaktır. Sistem çok oturaklı gibi görünüyor.

Benim şahsi fikrim, hiç bir işletim sisteminde görselliği ön planda tutmamalı. benim için önemli olan performansıdır. Her XP kurduğumda ilk yaptığım hamle performans ayarlarını "En İyi Performans" olarak ayarlarım. Çünkü çok fazla abuk subuk olaylar var; menülerin gölgelendirilmesi, animasyonlar, bıdı bıdı vs. ben bunları gereksiz buluyorum sonuçta masaüstünde sağ tıklayıp "lan ne güzel gölgelendirmişler" veyahut "olm menüye bak kayarak açılıyo" vs. derdinde olunmamalı. Sonuçta işinizi yapacaksanız gerekli programların performansı önemlidir. Mesela Photoshop kullanırken RAM'in her zerresine ihtiyacınız vardır ki bir yandan browserınızda araştırmanızı yürütebilir diğer yandan müziğinizi dinleyebilir ve hatta aynı anda Dreamweaver vs. tarzı programlarla senkronize çalışabilmelisiniz. Bir oyuncuysanızda bu dediklerim geçerli olabilir. Sisteminizin potansiyelini saçma sapan menü animasyonları vb. processler ile bastırmayın derim.

• toshiba tempro'dan çıkış yaparsanız flash kartlar çalışmıyor Çoğu insanın karşılaştığı ve bir türlü çözülemeyen sorunun çözümü sadece buymuş
  • flash kart dediğin sd kartlar falan mı ?
  • fn'ye basınca üstte beliren tuşlar..
  • ya benim normal kullanımda (oyun oynarken falan değil) fan biraz fazla sık devreye giriyor sanki yani 1 dakikada bir falan giriyo 15 sn falan çalışıyo biosdan falan mı ayarlanması lazım ???
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.