Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim internet bağlantısı torrent açıkken sık sık kopuyor. modemi resetlemem gerekiyor sürekli. sizde de benzer sorun var mı yoksa benimki farklı bir şey mi, güncellemeyi kurunca düzeliyor mu?
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 30 Eylül 2018; 12:39:24 >
  • sınırlı erişim diye yazıyor bağlantıyı kesip yeniden bağlanıyorum bu sefer de sorun çıkarıyor windows sorunu arıyor falan diyor ama nafile tekrar bağlanmıyor
    modem kardeşimin masa üstüne ethernet ile bağlı ben de wireles ile alıyorum acaba sorun wirelestan kaynaklanıyor olabilir mi?
  • tekrar merhaba arkadaşlar Bilgisayarımdaki malum sorunları teknosa farkedemeyince 3 günlük değişim hakkımı kullanamadım ben de no matter what guarantee'ye başvurdum onaylanınca teknosa'ya gidip yine bu bilgisayarı aldım ucuzladığı için de üstüne para çeki verdiler Bu işin Sürecini merak ediyorsanız yazın burada anlatırım ayrıntısıyla :)

bu bilgisayarda daha az hışırtı var Ayrıca şarkılardaki tırtlama olayı daha nadir oluyor Bu kez memnunum diyebilirim Zaten daha toshiba'nın sitesinden hiçbir güncelleme yapmadım

yalnız Bir şey farkettim bilgisayarı kucağıma alırken biraz hafif bırakmam gerekiyor ya da kucağımdan alıp başka bir yere koyarken yoksa bazen "bir titreşim algılandıği için hard disk korumaya alındı" gibi bir uyarı alıyorum sanırım sarsıntıdan dolayı. Uyarı, Tam olarak böyle değildi ama buna benzerdi Ve bu esnada eğer hard diskte kayıtlı bir video izliyorsam videoda bir saniyelik donma oluyor Özellikle o sırada CD'den ya da harici hard diskten bir şey kopyalıyorsam bilgisayar daha çok duyarlı oluyor bu sarsıntıya ve daha hafif bir harekette de videoda donma oluyor Umarım anlatabilmişimdir Bununla karşılaştınız mı siz de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 30 Haziran 2010; 21:29:40 >

• @orhunmut
    Sorununuzun wireless yazılımı veya donanımından kaynaklandığını düşünmüyorum.Çünkü laptopunuza bağlı olmayan modemi açıp kapattığınız zaman sorununuzun düzeldiğini belirtmişsiniz.
    Modeminizin firmwire güncellemesini yapmayı deneyiniz yada orjinal ayarlara alıp,tekrar kurmayı deneyiniz.

@Freddia
    Böyle bir sorun ile karşılaşmanız çok normal.Çünkü bildiğiniz gibi HDD'ler çok narin cihazlar ve çalışma prensipleri diskin üzerinde dönen iğnenin diski okumasından ve yazmasından ibaret.
    Harici HDD veya laptopun kullanma kılavuzunu incelerseniz HDD çalışırken çarpmayınız,sarsmayınız ve düşürmeyiniz ibarelerini görürsünüz.
    Özellikle laptop HDD'leri bu konularda biraz daha hassas.Kullanılan materyalin küçük olması en ufak darbe ile HDD iğnesinin oynamasına veya sekmesine yol açmakta.
    Eğer mümkünse laptopunuzu bekleme moduna almadan yerini değiştirmeyin,laptopun köşelerinden tutmak yerine merkezinden tutarak kaldırmaya ve taşımaya özen gösterin.

• beyler ben bu laptop'a sims2 yukledım ama tam ekran calıstırmıyo.Nasıl cozebılırım bu sorunu.Kucuk ekranda oynuyorum yan taraflar siyah
  • meraba ,driver güncellemesiyle sesteki cızırtıyı hallettim ancak bu geceleri sessiz ortamda çalışırken hoparlörden gelen'' hırıltılar'' (donanım, hdd sesleri sanırım) canımı sıkıyor biraz bütün notebooklarda böle midir onuda bilmiyorum bilgisayardan pek anlamıyorum sonuçta bi bilginiz var mı arkadaşlar :S
  • @nicknicknick
    Monitörünüz widescreen olduğu için bu tarz problemlerin olması normal.
    Ancak her ihtimale karşı oyunun çözünürlük ayarlarını ve ekran kartınızın ayarlarından Scaling Options Mode'da Full Screen Seçmeyi unutmayınız.

@oedipusss
    Hangi sürücü paketi ile sesteki cızırtıdan kurtulduğunu burada paylaşırsanız aynı dertten muzdarip arkadaşlar için bir çözüm yolu olabilir.

Bahsettiğiniz hırıltının hoparlörden geldiğine emin misiniz?
    Laptoplar geceleri sessiz ortamda çalışırken oldukça fazla ses çıkartmakta,bu sesin sebebi genelde fandan,işlemciden ve HDD iğnesinden kaynaklanmakta ancak hoparlörünüzden ses geliyorsa bu HİS diye tabir edilen bir hoparlör dip ses gürültüsüdür.
    Ancak şimdiye kadar laptoplarda hiç karşılaşmadım.
    Diğer seçeneklerden dolayı sesin olması normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@nicknicknick
    Monitörünüz widescreen olduğu için bu tarz problemlerin olması normal.
    Ancak her ihtimale karşı oyunun çözünürlük ayarlarını ve ekran kartınızın ayarlarından Scaling Options Mode'da Full Screen Seçmeyi unutmayınız.

@oedipusss
    Hangi sürücü paketi ile sesteki cızırtıdan kurtulduğunu burada paylaşırsanız aynı dertten muzdarip arkadaşlar için bir çözüm yolu olabilir.

Bahsettiğiniz hırıltının hoparlörden geldiğine emin misiniz?
    Laptoplar geceleri sessiz ortamda çalışırken oldukça fazla ses çıkartmakta,bu sesin sebebi genelde fandan,işlemciden ve HDD iğnesinden kaynaklanmakta ancak hoparlörünüzden ses geliyorsa bu HİS diye tabir edilen bir hoparlör dip ses gürültüsüdür.
    Ancak şimdiye kadar laptoplarda hiç karşılaşmadım.
    Diğer seçeneklerden dolayı sesin olması normal.

cızırtı ve tırtlama problemini realtekin sitesinndeki high definition audio driver ların win 7 için olanını yükleyerek hallettim ancak driverı önce yüklemek sonra restart edip tekrar yüklemek gerekiyor. Bahsettiğim hırlamanın hoparlörlerden geldiğine eminim ama sesini kısınca vs.. geçmiyor... bahsettiğiniz şekilde normal donanım seslerimi yoksa hoparlör veya ses kartında problem mi var bilemiyorum açıkçası :S müzik dinlerken veya film oyun sırasında bir problem yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oedipusss -- 1 Temmuz 2010; 14:27:24 >

• ben üstteki mesajlarda sorunun giderildiği driveri paylaşmıştım, ve nasıl yükleneceği (restarttan sonra tekrar kurulum)

oedipusss senin sorunun herkeste var, illa bu laptop değil, çok sessiz bir ortamda her laptop için geçerlidir bu kural :) yapacağın birşey yok..
    edit: senin ne demek istediğini anladım, fandan geleni kastetmiyorsun, hdd'nin iğnesinden gelen tiz ve kız sesi gibi (tarifinin başka yolu yok :D ) bir sesten bahsediyorsun değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 1 Temmuz 2010; 14:59:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

ben üstteki mesajlarda sorunun giderildiği driveri paylaşmıştım, ve nasıl yükleneceği (restarttan sonra tekrar kurulum)

oedipusss senin sorunun herkeste var, illa bu laptop değil, çok sessiz bir ortamda her laptop için geçerlidir bu kural :) yapacağın birşey yok..
    edit: senin ne demek istediğini anladım, fandan geleni kastetmiyorsun, hdd'nin iğnesinden gelen tiz ve kız sesi gibi (tarifinin başka yolu yok :D ) bir sesten bahsediyorsun değil mi ?

hdd sesinden kastını anlıyorum ince tiz bir ses aynen tabir ettiğin şekilde aslında :) ama bu ses neden hoparlörden geliyor kulağımı dayadığımda ordan geldiğini duyuyorum onun haricinde hafif bir hırlama duyuluyor hoparlörden çok sessiz ortamda bilgisayar işlem yaparken, bilmiyorum işte seslere karşı takıntılı olduğumdan belkide önemsizdir paylaşmak istedim :) Bu arada msconfigden başlangıç programlarını kaldırınca bilgisayarın açılışı baya hızlandı tavsiye ederim...

• şimdi şöyle olabilir sesin çıkabileceği işlemci fanının ordaki delikler var, onun haricinde çıkabileceği başka bi delik yok.. o yüzden ve hdd e yakın oldugu için hoparlörden çıkabilir ses onu hoparlörden geliyo sanbilirsin.

numpad in altında çünkü hdd ..
  • beyler merhaba,görüyorumki bu başlık altında biçok toshiba kullanan arkadaş var rica etsem toshibanın teknik servisi ve satış sonrasıyla ilgili bilgi edinmek amacıyla açtığımız başlığa tosh. servisleri ve satış sonrası ile yaşadığınız deneyimleri olumlu&olumsuz yazarmısınız? yaklaşık 10 gün sonra bende bi tosh. alabilirim ama satış sonrası hakkında duyduklarım beni vazgeçme noktasına getirdi..bu başlığa yazacaklarınız ben ve benim haricimde bu konuda merakta kalan birçok kişiye ışık tutacaktır

http://forum.donanimhaber.com/m_40902858/tm.htm

• quote:

şimdi şöyle olabilir sesin çıkabileceği işlemci fanının ordaki delikler var, onun haricinde çıkabileceği başka bi delik yok.. o yüzden ve hdd e yakın oldugu için hoparlörden çıkabilir ses onu hoparlörden geliyo sanbilirsin.

numpad in altında çünkü hdd ..

sanırım haklı olabilirsin çünkü sol tarafta daha fazla var neyse zamanla alışıcaz artık böle şeylere :)
  • quote:

bu arada benim laptopta
    başlat > toshiba > utilities > erişebilirlik e tıkladıgımda

hata geliyor ve "Bu sistem TOSHIBA Accessibility kullanamaz" şeklinde hata alıyorum :S fn e basınca eskiden üstte neler oldugu gelirdi şimdi gelmiyor :S

bu olay bendede oldu nasıl çözmüştünüz ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

Orijinalden alıntı: derastic

tüm sorunlar beni buluyor...:(( şimdi de fn+f6 ve fn+f7 tuşları çalışmıyor.. dolayısı ile bilgisayarın parlaklığını değiştiremiyorum..bunun için hangi driveri yeniden yüklemeliyim..işletim sistemi: w7-32bit-tr

Peki FN tuşu ile diğer kombinasyonlar çalışıyor mu ?
    Eğer çalışmıyor ise Hotkey Utility'i,çalışıyor ise Power Saver'ı yeniden yüklemelisiniz.(Value Added Package içersinde yer alıyordu sanırım.)
    Toshiba Asist programı ile HotKey Utility'i açtığınız zaman tuş ayarları çıkıyor,oradan denediniz mi ?

ROME, toshiba asist'i açtım ama içinde hotkey utility'i bulamadım FN tuşlarımın hiçbiri çalışmıyor da

• ya arkadaşlar bu sorunlu bir modelmi genel olarak??.. alırsam pişman olurmuyum hepsinde sorunlar çıkarmı?
  • @Freddia

Çok sık olarak laptop değiştirdiğim için sorununuzda şu yolları takip edin diyemeyeceğim ancak Value Added Package ve Toshiba Asist'i tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

Toshiba Asist

Toshiba Value Added Package

@IR0N

Sorunlu bir model olduğunu söyleyemeyiz.Ancak bir üretim partisinden kaynaklı sorun yüzünden hatalı olarak piyasaya sürülen bir serinin olduğunu kabul edebiliriz.
    Her üründe sorun çıkar diye bir şey de diyemeyiz.Şansınıza bağlı ancak ürünü son zamanlarda alıp,problem ile karşılaşan kullanıcılar çok nadir.
    Konunun önceki sayfalarına bakarsanız genel sorunun Win7'den kaynaklı ses problemi olduğu söylenilebilir.

• Rome yardımın için çok teşekkürler Birazdan indirdikten sonra deneyeceğim

Bu ardaa az önceki HDD problemimi an itibariye çözdüm HDD'de kayıtlı bir video izlerken Basit bir yer değişiminde bile videoda bir kaç saniyelik donma oluyordu.. Şimdi HDD korumayı kapattım Daha sert durumlarda bile video tıkır tıkır dönüyor :) Aynı sorunu yaşayan arkadaşar varsa başlat'ta arama çubuğuna HDD koruma yazın Sabit disk korumasında kapalı'yı işaretleyin

Bir de FN tuşlarımı açabilirsem şimdilik bir sorunum kalmayacak allah'a şükür :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd_77

Fiyat konusunda ufak bir yardımda benden, şuanda 1871 lira burada,http://www.simdial.com/urun/toshiba-satellite-a500-19w-p8700.aspx

Bir alış veriş merkezinde dün itibariyle fiyatı 1300 liraydı...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.