Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüm sorunlar beni buluyor...:(( şimdi de fn+f6 ve fn+f7 tuşları çalışmıyor.. dolayısı ile bilgisayarın parlaklığını değiştiremiyorum..bunun için hangi driveri yeniden yüklemeliyim..işletim sistemi: w7-32bit-tr
  • @matadorfare

Bilgisayarınıza yeni yazılım yada program mı yüklediniz ?
    Kasılmalar devam ediyor mu ?

@akaldirim

TSS kaldırılırken tam olarak kaldırılmamış olabilir.
    CCleaner ile kaldırmayı deneyiniz bir dahaki sefere.Öyle tekrar kurulum yapınız.
    Bildiğiniz gibi Win7 yeni bir sistem ve bu tür problemler çok fazla.Firmaların güncellemelerini beklemek gerek.
    Ancak sizin için TSS çok önemli ise ve böyle bir problem ile karşılaşıyorsanız Toshiba Yetkili Servis'in de belirttiği gibi servise göndermenizde fayda var.Böyle küçük bir işlem için değip değmeyeceğine siz karar veriniz.

Mavi Ekran Hatası kısaca sistem ile uyuşmayan yada başka veri yolları ile çakışan program yada programların,veri yollarında çakışmaya sebep olduğu anda sistem bileşenlerine zarar gelmemesi için Windows tarafından otomatik olarak Mavi Ekran'a atılmasıdır.
    Bir nevi motor Red-Line'a girince otomatik olarak Devir Kesici'nin devreye girmesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: derastic

tüm sorunlar beni buluyor...:(( şimdi de fn+f6 ve fn+f7 tuşları çalışmıyor.. dolayısı ile bilgisayarın parlaklığını değiştiremiyorum..bunun için hangi driveri yeniden yüklemeliyim..işletim sistemi: w7-32bit-tr

Peki FN tuşu ile diğer kombinasyonlar çalışıyor mu ?
    Eğer çalışmıyor ise Hotkey Utility'i,çalışıyor ise Power Saver'ı yeniden yüklemelisiniz.(Value Added Package içersinde yer alıyordu sanırım.)
    Toshiba Asist programı ile HotKey Utility'i açtığınız zaman tuş ayarları çıkıyor,oradan denediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

tüm sorunlar beni buluyor...:(( şimdi de fn+f6 ve fn+f7 tuşları çalışmıyor.. dolayısı ile bilgisayarın parlaklığını değiştiremiyorum..bunun için hangi driveri yeniden yüklemeliyim..işletim sistemi: w7-32bit-tr

Peki FN tuşu ile diğer kombinasyonlar çalışıyor mu ?
    Eğer çalışmıyor ise Hotkey Utility'i,çalışıyor ise Power Saver'ı yeniden yüklemelisiniz.(Value Added Package içersinde yer alıyordu sanırım.)
    Toshiba Asist programı ile HotKey Utility'i açtığınız zaman tuş ayarları çıkıyor,oradan denediniz mi ?

saol teşekkürler. artık Fn+n6&fn+f7 tüşları çalışıyorum. tashiba Value Added Package indirdim. yüklü programı kaldırdıktan sonra ccleaner ile taratıp sonra programı yükledim..

• quote:

Orijinalden alıntı: wuspertos35

iki sey daha sorcam kardesım bu TEKNOSA da 200 tl hedıye cekı var dıo ama bn gorevlıyle konustuqumda 100 tl dedı bunu anlayamadım yanı kafamkarıstı bırde t işlemcimi p işlemcimi daha ıyı neden

P serisi hem daha hızlıdır hem daha az enerji tüketir. P serisi iyidir.
  • evet devam ediyor rome.. format mı atmam lazım ?
  • rome istersen C:\windows\minidump daki dosyayı upl. edim daha iyi anlaman icin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: matadorfare

evet devam ediyor rome.. format mı atmam lazım ?

bende de oluyor.. özellikle wireless bağlantısını bulmaya çalıştığında veya yeniden bağlanırken kasılmalar oluyor.bilgisayar donmaya başlıyor.bir süre geçtikten sonra normal hale geliyor..sende de öyle bir durum var mı??

mavi ekrar hatası hangi sıklıkla tekrar ediyor. günde 2-3 seferi buluyor mu? veya ses sorunundan sonra mı donma başlayor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derastic -- 10 Haziran 2010; 23:26:49 >
  • @acemo
    P serisinin hızlı olduğunu söylememiz maalesef doğru olmaz.
    Dediğiniz gibi P serisi işlemcilerin enerji tüketimi daha az.Ancak sadece bu özelliğin yeni teknoloji olması dolayısı ile tüketicinin bilinç altına bu tür işlemcilerin daha hızlı olabileceği düşüncesi işleniyor ve laptop üreticileri bu mantık ile P serisi işlemcilere mevcut laptopların fiyatlarını yüksek tutup,diğer donanımsal özelliklerini düşürerek ciddi anlamda yüksek kar marjı yakalıyorlar.

Ayrıca yeni nesil T serisi işlemcilerin 6mb cache(ön bellek),P serilerinin ise 3mb cache'ye sahip olduğunu belirtmem gerek.

T serisi 800mhz fsb hızına sahip ve Santa Rosa platformuna ait.
    P serisi ise 1066mhz fsb hızına ve 3mb L2 önbelleğe sahip,Centrino 2 platformuna ait.
    T serisi P965M chipsette çalışırken,P serisi PM45 chipsette ve ich10 ile çalışıyor.P serisi işlemciler 45nm, daha az güç çekiyor ve daha az ısınıyorlar.

Aradaki fark bu.

@matadorfare

Dosyayı upload etmeniz pek fayda sağlamaz.Hem Windows 7 kullanmıyorum hem de dosyada hata oluşturan unsurlar sadece dosya kaynaklı değil diye düşünüyorum.
    Size direk format atın önerisinde de bulunmak istemiyorum.Ancak sistem geri yükleme ve Çalışan En Son İyi Ayarlar ile başlatmanızı önerebilirim.
    Sorunun devam etmesi halinde format atmanız daha iyi olacaktır.

Daha öncede belirtmiş olduğum gibi Windows 7 yeni bir işletim sistemi ve birçok donanım ile uyuşmama problemi söz konusu.Size tavsiyem yeni çıkan işletim sistemlerini çıktıktan en az 1,5-2 yıl sonra kullanmanız.Çünkü ancak bu süre zarfında donanım firmalarının aklına dank ediyor ve kullanıcı şikayetleri doğrultusunda yeni driverlar çıkartmaya başlıyorlar.
    Windows7'yi tamamen kaldırmasanız bile en azından Yerel Disk D'ye Windows XP yükleyerek sisteminizdeki performans artışına şahit olabilirsiniz.

• quote:

quote:

evet devam ediyor rome.. format mı atmam lazım ?

bende de oluyor.. özellikle wireless bağlantısını bulmaya çalıştığında veya yeniden bağlanırken kasılmalar oluyor.bilgisayar donmaya başlıyor.bir süre geçtikten sonra normal hale geliyor..sende de öyle bir durum var mı??

mavi ekrar hatası hangi sıklıkla tekrar ediyor. günde 2-3 seferi buluyor mu? veya ses sorunundan sonra mı donma başlayor??

sanırım wireless sorunumun altında yatan temel neden TSS programının çalışması..tss programını tümüyle kaldırsam ve bir daha yüklemesem olur mu ??
  • quote:

sanırım wireless sorunumun altında yatan temel neden TSS programının çalışması..tss programını tümüyle kaldırsam ve bir daha yüklemesem olur mu ??

TSS programı ile Wireless sorununun bağıntılı olabileceğini pek düşünmüyorum.
    Çünkü Toshiba Service Station,sisteminizde yer alan yazılımların güncellemelerini araştıran,takip ve sizi kullanıcıyı bilgilendiren bir programdır.

TSS yerine wireless yazılımını tekrar yüklemeyi yada güncellemeyi deneyiniz.
    Ayrıca bir ağa bağlanmadan önce sisteminizde fazla RAM kullanan programlara dikkat ediniz.
    Sorun wirelessten değil,sistem ile de alakalı olabilir.
  • Bugun aynı sorunu tekrar verdi.. Mavi ekran hatasının sebebi işletim sistemi olabilir mi ? Windows xp 64 bit kursam sorun düzelir mi yada vista?
  • matador recovery yapmışmıydın..
  • Güncelleme: Adobe Flash Player 10.1 Yayınlandı...!

Download:http://fpdownload.adobe.com/get/flashplayer/current/install_flash_player.exe
  • vefaayvaoglu
    Yok yapmamıstım.. Arkadaslar bugun xp 64 bit kurmayı denedım.. Tam bölümler kısmına gelicekken mavi ekran veriyo. cd baska bir pcde denedim sorunsuz.. Recovery olusturan bi arkadas bana dvd ulastırabılır mı ? Yardımlarınız icin çok tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

TSS programı ile Wireless sorununun bağıntılı olabileceğini pek düşünmüyorum.
    Çünkü Toshiba Service Station,sisteminizde yer alan yazılımların güncellemelerini araştıran,takip ve sizi kullanıcıyı bilgilendiren bir programdır.

TSS yerine wireless yazılımını tekrar yüklemeyi yada güncellemeyi deneyiniz.
    Ayrıca bir ağa bağlanmadan önce sisteminizde fazla RAM kullanan programlara dikkat ediniz.
    Sorun wirelessten değil,sistem ile de alakalı olabilir.

evet haklısınız sanırım çözüm TSS ile alakalı değil...tekrar wireless bağlantısı koptu. atheros programını kaldırdım ve tekrar kurdum.şimdilik sorun düzeldi.

• Arkadaslar notebook kullanıyorum günde 4-5 kere bu hatayı veriyo mavi ekran sorun nedir ? Simdiden tesekkurler
    Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: d1
    BCP1: FFFFF88004EBA0B8
    BCP2: 0000000000000002
    BCP3: 0000000000000008
    BCP4: FFFFF88004EBA0B8
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 768_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\061310-15397-01.dmp
    C:\Users\shap\AppData\Local\Temp\WER-31855-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

• program ekle kaldırda bluescreen adlı bi prog varsa silmeyi dene. yoksa bilmiyorum..
  • quote:

Arkadaslar notebook kullanıyorum günde 4-5 kere bu hatayı veriyo mavi ekran sorun nedir ? Simdiden tesekkurler
    Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: d1
    BCP1: FFFFF88004EBA0B8
    BCP2: 0000000000000002
    BCP3: 0000000000000008
    BCP4: FFFFF88004EBA0B8
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 768_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\061310-15397-01.dmp
    C:\Users\shap\AppData\Local\Temp\WER-31855-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

dostum bence hiç sorun etme.fazla kurcalamadan direk servise götür...mavi ekran genelde donanımsal (harware) sorunlarından kaynaklanır...

• @vefaayvaoglu
    İmzan sanırım kural dışı.Uyarı puanı almadan değiştirsen iyi olur.
    BlueScreen olayın kaynağı.Yani MaviEkran Hatası.Program Ekle veya Kaldır seçeneğinde görmeniz imkansız.

@matadorfare
    Sorununuzu neredeyse internet üzerinde açılmış her sayfada araştırdım.
    Net bir bilgi sahibi değil kimse.Ancak tek ortak bir yön var işletim sistemlerinin Windows 7 olması.
    Çok kişi çok şey söylemiş ancak aralarında en mantıklısı Bios Güncelleme.Mümkünse bios güncellemesi yapınız.

Sanırım problemlerinizden sonra işletim sistemi değiştirmeye karar verdiniz.
    Bios güncellemesi yaptıktan sonra sorununuz devam ederse,Windows XP'ye geçiş konusunda yardımcı olabilirim.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.