Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cızırtı: driver değişince düzelir (denendi)
    mavi ekran garantide değişimle hallolur
    gta 4 high ayarlarda oynanmaz (denendi)
  • Arkadaşlar bu bilgisayarı bende aldıım ama şöyle bir sorun var. Pil tam dolu iken kapatıp bir gün sonra açtığımda pil sviyesi % 93 civarına iniyor. Bir kaç gün daha açmayıp sonra açınca pil seviyesi gittikçe azalmış oluyor. Yani %100 dolu iken 3-4 gün sonra açınca % 80 civarına düştüğünü görüyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler...
  • uyku şarj ı kapatınız :)
  • uyku şarjı nasıl kapatacağım hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen. Biraz acemi olarak bulamadım da :) Teşekkürler şimdiden
  • Başlat ta aram Yapın usb uyku diye

USB Uyku ve Şarj ı açın

Usb uyku işlevini etkinleştir tikini kaldırın.
  • USB Uyku ve Şarj işlevini etkinleştir kutucuğu işaretli değil zaten. Bu soorun neden var anlamadım
  • bu sorununuzu yarın cevaplamak mecburiyetindeyim şimdi çıkmam lazım, boot ekranından yapılıyor...
  • tamam. yarın lütfen cevaplayın. iyi geceler
  • Laptopu değiştirdiğimden dolayı,uzun zamandır bu bölüme uğramıyordum.
    Aklımda kalanlar ile son sayfada yardımcı olmaya çalışayım.
    vefaayvaoglu çoğu soruya cevap vermeye çalışmış,teşekkürler ama eksikleri ve yanlışları var.

@bonuskafa

Minidump hatası,kernel düzeyinde olmayıp,kullanıcı düzeyinde olan programların çökmesi veya kendini sonlandırmasıyla ortaya çıkan bir sorundur.
    Sisteminizin kapanmasına veya mavi ekran hatası vermesine neden olan sebepler,minidump klasörü içerisinde toplanır.
    Sorun büyük ihtimal ile son yüklediğiniz uyumsuz bir yazılımdan dolayı kaynaklanmakta.Programları gözden geçirmenizde fayda var.

@Pixellence1907

Sisteminizin açılmasında ve işleyişinde görevi olan BOOTMGR dosyası hasar görmüş.

1-Bilgisayarınızı Windows DVD'niz üzerinden boot edin.

2-Bilgisayarınızı onarın'ı seçin.

3-Komut istemcisi ne tıklayın.

4-bcdedit /export C:\BCD_Backup yazıp enter'a basın.

5- c: yazıp enter a'basın.

6- cd boot yazıp enter'a basın.

7- attrib bcd -s -h -r yazıp enter'a basın.

8- ren c:\boot\bcd bcd.old yazıp enter'a basın.

9- bootrec /rebuildbcd yazıp enter'a basın.

10-İşlemin tamamlanmasını bekleyin.Tamamlandığında exit yazıp,enter'a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

@All Apologies

Toshiba Recovery Disc Creator programını kullanarak,format dvd'si oluşturabilirsiniz.
    Sisteminizin başlangıcında,F2 tuşuna basarak,BIOS ayarlarına girerek,boot seçeneğinden CD-DVD-ROM'u seçerek,ayarları kaydedip çıktıktan sonra,format dvd'si sürücüde ise sisteminizin başlangıcında ''CD'den önyükleme için bir tuşa basın...'' yazısı çıktığı anda format işlemine başlamış olacaktır.

@selahattin_06

Pcmcia Express slotunda bulunan bu kumanda,Power Point,Media Center gibi programlarda kullanılabilir.Bir nevi laptopunuzun minimum kontrolünü sağlayabileceğiniz bir alettir.

@cybertech

Sorununuz sisteminizin yeniden başlatması mı,kapanması mı?
    Eğer sisteminiz kapanıyorsa,anakart veya cpu aşırı ısınıyordur ve donanım güvenliği için sistem kendisini kapatıyordur.
    Eğer yeniden başlatma sorunu var ise,otomatik güncelleştirme ve yeniden başlatma zamanlarına dikkat edin.
    Yada sisteminize aşırı yüklenmeden dolayı,sisteminiz özellikle RAM yetersiz geliyordur ve yeniden başlatıyordur.
    Program çakışması gibi sorunlar da muhtemeldir.
    Oyun sırasında CPU kullanımı ve RAM kullanımı gibi değerlere dikkat ediniz.Laptoplar oyun canavarları değildir.

@aykutege

Sisteminizin ısısının,oyun sırasında ulaştığı yüksek değerler,donanım bileşenlerini korumak için sisteminizin yeniden başlatmasına yada kapanmasına neden olur.
    Büyütülecek bir sorun değildir.
    Havalandırma çıkışlarının kapalı olmamasına ve sisteminizin sıcaklığının stabil olmasına dikkat ediniz.

@emre_aytekin

0x00000050 hatası,Microsoft'un açıklamalarına göre casus yazılım yada virüslerden kaynaklanmakta.
    Sisteminizi güvenli moda alıp,detaylı temizlik yapmanız gerekecektir.
    Bir ihtimal sisteminizin ram'lerinde problem olabilir.
    Daha net sonuçlar için Memtest86 ile tarama yapabilirsiniz.

@kral_112

Belirttiğiniz sorun,mevsimlerden yani sıcaklık farkından dolayı kaynaklanmakta.
    Li-ion bataryalar,sıcak ortamlarda tam dolu,soğuk ortamlarda ise tam doluya oranla %2-%10 arası daha az gösterirler.
    Batarya yada sistem ile ilgili bir probleminiz olmadığını düşünüyorum.

Sisteminizi kapattığınızda,sisteme bağlı usb aygıtları oluyor mu?
    Eğer olmuyor ise BIOS ayarları ile uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.

• Mrb arkadaşlar Toshiba A500-19W kullanıcısı varsa bana acil ulaşabilir mi??
  • buyrun ?
  • Geçen sene bu zamanlar A500-19w markalı bir bilgisayar aldım 1 hafta önce bilgisayar hdd sorunu çıkardı ve servis garantisi altında değiştirildi fakat bilgisayar geldiğinde bilgisayarın üzerindeki panelde media player başlatma tuşuna bastığımda bilgisayar kapalı konumda iken açılıyor servis 2 gün bunu çözmek için bilgisayarımı bekletti ve sonuç olarak A500-19W bilgisayarlarının tümünde bu bir ek özellikliktir die söylendi bilgisayarım daha öncesinden o dokunmadik tuştan hiç açıldığını görmedim bana servis başından savmak için böyle birşey söyledi gibi geldi sizdede aynı marka bilgisayar varsa bilgisayarı kapatıp panaldeki media player açma tuşuna basarak bilgisayarın açılıp açılmadığını denemenizi isticektim..Teşekkür ederim..
  • orası açılıyor evet o bir sorun değil, bilgisayar açıldığında da media player gelir, uluslararası manada yapıldığı için medya olarak kullanmak isteyenler olabilir diye yapılan bir özellik, sony bravia plazmalarda tam desteği var, kumandası faln...
  • @A500-19W

Merhaba,
    Bahsetmiş olduğunuz durum,sadece A500-19W serisinde değil,A serisi Media Player tuşu bulunan tüm Toshiba laptoplarda geçerlidir.
    Bir sorun değil,servisin bahsetmiş olduğu gibi ek bir özelliktir.
    İçiniz rahat olsun diye söylüyorum,kullandığım A210-133 model laptopta da aynı özellik bulunmakta.
  • Anladım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..
  • arkadaşlar TOSHIBA SATELLITE A500-19W bendede var 8 ay önce aldım. Windows 7 32 bit kurdum. daha sonra kendi oljinal Windows 7 64 bit sistemini kurmak istedim harddisk i görmüyor 2 DVD istedikten sonra HDD scandisk gibi tarıyor %100 tamlıyor ama sistemi açmıyor. nedenini bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapnakis -- 25 Aralık 2010; 15:18:43 >
  • Merhaba Arkadaşlar

Toshiba L500 windows 7 x64 kullanmaktayım. fn + f6 ve f7 yaptığımda ekran parlıklık ayarını yapamıyorum fn ile diğer fonksiyonlar çalıştırabiliyorum fakat ekran parlaklık ayarlamasını yapamıyorum. Eski sayfalarda R0ME nickli kullanıcının Value Added Packege'yi yüklemeyi tavsiye ettiğini gördüm ve denedim. Öncelikle programı yeniden yükemek için programı kaldırıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Proğram yüklü olmadıgında fn + f6 f7yi kullanabiliyorum ekran parlaklık ayarım oluyor fakat flash kartlar value added package ile geldiği için fn tuşuna bastıgımda ekranın üstünde veya altında hiçbir şimge belirmiyor herşeyi ezbere yapıyorum! Value addedi yüklediğimdede bilgisayarım eskiye dönüyor ve yine fn f6 f7 yani ekran parlaklık ayarını kullanamıyorum... Sorun nedir yardımcı olabilirmisiniz?

• @vahapnakis

Merhaba,
    İşletim sistemi değişiklerinden sonra bu tür sistem kararsızlıklarının görülmesi normal.
    Elinizde bulunun Windows 7 64 bit dvd'si büyük ihtimal kendi oluşturduğunuz recovery dvd'sidir.
    Dvd'yi oluştururken bir hata yapmış olabilirsiniz.Yada dvd'de veri kaybı oluşmuş olabilir.
    Başka bir Windows 7 64 bit dvd'si ile (sadece işletim sistemi) kurulum yapmayı ve driverları manuel yüklemeyi deneyiniz.

@mesutziya

Merhaba,
    Bahsettiğiniz sorun neredeyse tüm Toshiba kullanıcılarının başına gelen ve tam olarak bir çözümünün bulunmadığı bir sorun.Ya Value Added Package'den vazgeçmek gerekli yada ekran parlaklığını manuel olarak değiştirmek gerekli.
    Büyük ihtimal ile sorun Value Added Package ile Toshiba Power Saver'ın senkronize bir biçimde çalışmamasından kaynaklanmakta.
    Value Added Package'deb vazgeçmeden,ekran parlaklığını değiştirmek için Toshiba Power Saver'ı kullanmaktan başka çara yok gibi maalesef.
    Eğer tam bir çözüm bulabilen varsa ve bilgilendirirse,bende sevinirim.

• Aslında power saverin içine girebiliyorum program filesten...içinde 3tane .exe dosyası var bunlardan 1 tanesidewindows açılışında başlangıçta açılmak üzere programlanmış...
    Fakat bunların 3ünüde kendim açmaya çalıştığımda, hiçbiri açılmıyor :S
    Başlangıçta açılan dosyada bir şekilde açılmıyor sanırım bu 3 dosya

TPwrMain.exe (Başlangıçta açılan dosya)
    TPSLaunch.exe
    TosCoSrv.exe
  • Arkadaşlar merhaba.. Bende bir A500-19W kullanıcısıyım.. Benim bilgisayarım ilk açılışta biraz bekletiyordu beni o yüzden MSCONFİG'ten başlama programlarınddan bazılarını iptal ettim.. Bunların içinde Toshibanın Eco Utility, Flash kartlar gibi programları da vardı.. Sonra bilgisayarımı açtığımda dokunmatik led ışıklardan eco utility tuşuna bastığımda çalışmadı ve ses açma kapama tuşunun yanındaki dokunmatik tuş önceden ışıkları açıp kapatırken bundan sonra sesi açıp kapatıyordu.. Sonra MSCONFİG'ten ben tekrar programları eskşi haline getirdim fakat şimdi eco utility tuşuna basınca çalışmıyor ışıkları kapatan tuş artık sesi kapatıyor ve ben her defasında fn tuşlarını flash kartları yeniden başlat diyerek kullanmak zorunda kalıyorum.. Ne yapmalıyım? Bilgisayarı Teknosa'dan almıştım götürsem yardımcı olurlar mı ya da sizin önerebileceğiniz birşeyler var mı? Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.