Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

Kullanmadığınız bir cımbızın uçlarını çekiç yardımıyla iyice düzelttikten sonra kartı yuvadan çekiniz.
    Büyük ihtimalle MS Pro Duo kart takmışsınızdır.

@Boyz_II_Man

Merhaba,

Daha önceki sayfalarda da bu sorundan bahsetmiştik.Ses(cızırtı) problemi yazılımsal ve donanımsal olmak üzere bazı modellerin farklı üretim bantlarında görülebilmekte.
    Her A500 Serisinde ses problemi vardır diye bahsetmek doğru olmaz.

@16hakan16

Merhaba,

Toshiba'nın üretmiş olduğu T serili laptoplar,genel olarak f/p ürünleridir.
    Diğer serilere göre daha düşük kaliteli malzeme kullanırlar ve donanım özellikleri biraz daha düşüktür.(Genellikle Ram ve HDD kapasitesi)
    Laptopa Windows 7 yüklemeniz bir problem oluşturmaz ancak hız aşırtma uygulamasını yapmamanızı öneririm.
    Laptoplar,masaüstü sistemlerde olduğu gibi yeterli soğutma performansına sahip değildir.Hız aşırtma ile oluşacak ısı sorununuzu stok fan ile çözebileceğiniz sanmıyorum.

• sogutucu var ama genede denemeyin diyorsunuz yani kusura bakmayın ama rica etsem su konuya bir bakabilirmisiniz ben actım yardımcı olursanız sevinirim
    http://forum.donanimhaber.com/m_50320043/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50320043
  • @16hakan16

quote:

512 MB HD4570 yerleşik , 1.791 MB DDR3 bellek (32 Bit) ; 3.233 MB DDR3 kullanılabilir bellek ( 6 GB Ram İle - 64 Bit )

Vermiş olduğunuz linkte Yüklü Fiziksel Bellek(Ram) 4 GB olarak gözükmekte.Yani şu an için bir problem yok.
    Ekran kartı belleği,RAM ile paylaşılabilir olduğundan kullanılabilir RAM miktarında değişmelerin olması normaldir.

Ayrıca 32 Bit işletim sistemlerinde RAM 4 GB olarak değil 3.37 GB olarak gözükür.

Laptop soğutucuları,overclock işlemlerinde ne yazık ki yardımcı olamaz.
  • tesekkürler peki bu simdilik son soru ben bu pc ile shift 2 ve crysis 2 oynayabilirmiyim
  • @16hakan16

Crysis 2'yi düşük ayarlarda,Shift 2'yi düşük-orta ayarlarda oynayabilirsiniz.Ancak çok yüksek bir beklenti içerisine girmeyin.
  • tesekkürler
  • bende resetleme sorunu vardı bu başlıkta paylaşmıştım daha önce 3 kez servise gittikten sonra düzeldi ancak şuan wireless le ilgili bi problemim var yan odadan çekmiyor. çok uzaktaki modemleri dahi görüyo ama bağlanmıyo. güncelleme sorunu olabilr mi? bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
  • arkaslar bn a660 14 t modeli var saat 24 oldugu zaman parazitlesiyo ekran bi karip oluyo cok kısa bi sureligine............ pc ye ani bi sekilde oynattıgınız zamn gene parazit gibi ekranda bisey oluyo bunun sebebi nedir
  • arkadaşlar cihazı aldığımız günkü haline getirebileceğimiz bir recovery cd'si oluşturma yöntemi var mıdır? 1,5 yıl oldu alalı ve cihazdan gayet memnunum ama tüm yedeklerimi aldım, ilk günkü temiz haline getirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krakermisin

arkadaşlar cihazı aldığımız günkü haline getirebileceğimiz bir recovery cd'si oluşturma yöntemi var mıdır? 1,5 yıl oldu alalı ve cihazdan gayet memnunum ama tüm yedeklerimi aldım, ilk günkü temiz haline getirmek istiyorum.

Benim de bu tarz bir sorunum var. Yedekleyeceğim dosyaları D klasörüne kopyaladım ki yedeklemenin bu şekilde yapıldığından bile emin değilim:) Bunu doğru yaptıysam bundan sonra ne yapmam gerekiyor bilgisayarı ilk günkü ayarlarına getirmek için? Basit bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba,

@aykutege

Bahsetmiş olduğunuz bağlantı probleminin birden çok nedeni olabilir.
    1. seçenek yazılımsal; Eğer farkında olmadan yada bilerek sürücü güncelleştirmesi yaptıysanız sinyal gücünün düşmesi yada bağlantı problemleri ile karşılaşabilirsiniz.
    Sürücü güncelleştirmesi yapmadıysanız güncel sürücüyü yüklemeyi deneyiniz.Güncelleme yaptıysanız daha eski sürümleri yüklemeyi deneyiniz.

2. seçenek donanımsal; Pek karşılaşılan bir durum olmasa da servise giden laptoplarda anakart değişiminde wireless kartı vs. gibi farklı bir donanım takılabiliyor.Ancak farklı bir wireless kartı olsa da performansının bu kadar düşmesi olası değil.

3. seçenek çevresel; Anakart üzerinde bulunan wireless kartının kabloları laptop ekranının arka tarafına kadar dolanıyor ve laptop kapağının arkasından sinyal alıp-gönderiyor.Laptop duvara yakınsa veya kullandığınız harici donanımlarda ve çevresel ürünlerde wireless kullanan cihazlar varsa sinyal kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Kullandığınız modem antenli bir modelse alüminyum folyo ile basit bir anten yapıp sinyal kalitesini yükseltebilirsiniz.

@tewfik20

Bahsetmiş olduğunuz problem sabit olarak 00.00'da yada başka bir saatte gerçekleşiyorsa güncelleştirmeleri kapatmayı deneyiniz.
    Ani hareketlerde ekran parazitlenmesi pek karşılaşılan bir problem değil.Ancak HDD koruması(ani hareketlerde HDD iğnesinin diske düşmesini engelleyen ve HDD'yi korumaya yarayan sistem) aktifse ani hareketlerde veri aktarımında ve işlemci performansında bir düşüş yaşanabilir.
    Sorun yazılımsal kaynaklı değilse sistemin garanti süresi dolmadan servise göndermenizde yarar var.İleride ekran kartı ile problem yaşayabilirsiniz.

@krakermisin , @All Apologies

Aslında sistemi ilk aldığınız günkü haline getirdiğiniz zaman bile gereksiz bir sürü yazılım olduğunu göreceksiniz.
    Yapmanız gereken en güzel şey tüm gerekli dosyalarınızı yedekleyip(harici bir HDD yada DVD) sisteminizi recovery disk ile değil işletim sistemi DVD'si ile kurmanız olacaktır.
    Temiz bir kurulum yaptıktan sonra ve sistemiz için gerekli tüm sürücüleri-programları yükledikten sonra recovery diski oluşturmanız daha doğru olacaktır.

• galiba ilk kez benim başıma geliyordur şarj girişim içine kaçmış dünden beri şarj olmuyordu bugün bir makas yardımıyla biraz dışarı doğru çektim ama oynuyor sağlıksız oldu servise gitmesi gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 31 Temmuz 2011; 12:51:22 >
  • @ihtirasentrika

Merhaba,

Eğer laptopunuzun servis süresi dolduysa boşuna servise gönderip masrafa girmeyin.

Laptopu fişten çekin ve bataryayı sökün.
    Bataryanın altında yer alan 3 adet vidayı sökün.
    Vidaları söktükten sonra klavyenin üst tarafında yer alan ince-uzun çubuğu sağ taraftan başlayarak kaldırmaya başlayınız.Çubuğa zarar vermemek için tornavidaya pamuk sarabilirsiniz.

İnce-uzun çubuğu söktükten sonra klavyeyi tutan klipsleri geriye doğru iterek,klavyeyi boşa çıkartınız.
    Klavyeyi fazla çekmeyin,alt tarafında yer alan data kablosunun anakart ile bağlantısını sökün.Klips mandal şeklinde yada yandan çekmeli şekilde olabilir.Klipse zarar vermemeye dikkat ediniz.

Klavyeyi söktükten sonra üst kapağı kasaya bağlayan 4 vida ile karşılaşacaksınız.Vidaları sökün.
    Üst kapak üzerinden uzanan kabloları anakarttan dikkatlice söktükten sonra üst kapağı kaldırın.
    Şarj slotunu yerine takın.

Aynı işlemleri tersten uygulayın.

• Arkadaşlar benimde bir sorum olucaktı işlemci çok ısınmaya başladı altına harici fan aldık ama çok işe yarıyor gibi gözükmüyor tozları kendim temizleyemiyorum çünkü 18 tane vidası var arka kapağı açmak için ve zarar verme olasılığı yani pişman olma olasılığı çok yüksek servisede veremiyorum 1.5 yıl oldu normal internettede gezerken bile %50 %60 larda geziyor hiç format atmadım hiç çökmedi maşallah , recovery cd leri duruyor hiç ellemedim fanın iyi soğutamadını düşünüyorum çünkü ilk alındığında canavar gibi sıcak hava üflerdi şimdi azıcık üflüyor nerdeyse hiç üflemicek artık bir şeyler yapmam gerekir diye düşünüyorum..

Sizin görüşlerinizi bekliyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@ihtirasentrika

Merhaba,

Eğer laptopunuzun servis süresi dolduysa boşuna servise gönderip masrafa girmeyin.

Laptopu fişten çekin ve bataryayı sökün.
    Bataryanın altında yer alan 3 adet vidayı sökün.
    Vidaları söktükten sonra klavyenin üst tarafında yer alan ince-uzun çubuğu sağ taraftan başlayarak kaldırmaya başlayınız.Çubuğa zarar vermemek için tornavidaya pamuk sarabilirsiniz.

İnce-uzun çubuğu söktükten sonra klavyeyi tutan klipsleri geriye doğru iterek,klavyeyi boşa çıkartınız.
    Klavyeyi fazla çekmeyin,alt tarafında yer alan data kablosunun anakart ile bağlantısını sökün.Klips mandal şeklinde yada yandan çekmeli şekilde olabilir.Klipse zarar vermemeye dikkat ediniz.

Klavyeyi söktükten sonra üst kapağı kasaya bağlayan 4 vida ile karşılaşacaksınız.Vidaları sökün.
    Üst kapak üzerinden uzanan kabloları anakarttan dikkatlice söktükten sonra üst kapağı kaldırın.
    Şarj slotunu yerine takın.

Aynı işlemleri tersten uygulayın.

ROME ilgilene sonsuz teşekkür ederim Galiba garantisi bitse de yapamazdım bu anlattıklarını Söküp geri kurmak kolay iş de bu bilgisayarın içi baya karışık herhalde Zarar verebilirdim

Adana'daki Servise verdim garantisi devam ediyordu Ama 140 tl fatura çıkardılar İstanbul'daki merkez teknik servisi aradım Anlattım durumu Sırf şarjı takıp çıkarmaktan içine kaçmış ve ilk kez servislik oluyor Müşteri memnunniyeti için bu seferlik garanti dahilinde tamir yapılamaz mı falan dedim Başta sonuçta sonradan olmuş br şey yapılacak pek bir şey yok dediler ama Allah razı olsun kabul ettiler Müşteri memnuniyeti adına tamam dediler

• Merhaba,

@Pend0s

Fanın yeterli derecede hava aktarımı yapamaması,fan girişlerinin ve içinin dolduğunu gösterir.
    Ancak maalesef arka kapaktaki 18 vidayı sökmekle anakarta ve fana ulaşılamıyor.

ihtirasentrika'ya anlatmış olduğum işlemi yaptıktan sonra arka kapaktaki vidaları açmanız,ardından laptop üst kasasından geçen kabloları çıkarttıktan sonra laptop üst kasasını kaldırmanız ve anakarta ulaşabilmeniz lazım.

İşlem korkutucu gelmesin,kablolara ve bağlı olduğu soketlere,pinlere zarar vermediğiniz sürece başarı olasılığınız oldukça yüksek olacaktır.

Sıkıştırılmış hava tüpleri de işinizi görecektir ancak yanlış kullanımda fandaki tozu anakarta dağıtmaktan başka bir yararı olmayacaktır.

İnternet kullanımında işlemcinin %50-%60'larda gezmesi ise işletim sisteminizin şişmeye başladığının göstergesi.Ayrıca zararlı yazılımlar için derinlemesine tarama yapmanız yararınıza olacaktır.

@ihtirasentrika

Rica ederim.Sizin adınıza sevindim.

• ROME bilgisayarımın içi toz dolmuş bakım için 40 tl istiyorlar sence yaptırmalı mıyım ve böyle bir şeyi müşteri memnuniyeti adına yapabilirler mi yoksa bu kullanıcının hatasına ve lükse gireceği için söz konusu olmaz mı

bir de hard diskimin sorunlu olduğuna eminim mesela c diskine sağ tıklayıp özellikler'e basınca araçlar var Orada Hata Denetle seçeneği var O seçeneği seçince tarama sonunda Hard Diskle ilgili bir sorun belirtiliyor durum raporunda ama teknik ekip orada çıkan sonuçların windows yüklemesiyle alakalı olduğunu söyledi Ynai hatalı yükleme gibi bir şey sanırım Bunun dışında 2 tane daha sebebim var aşağıda

Bilgisayarı açarken iki seçenek geldi önüme: Windows'u normal olarak başlat ve Sistem Onarmayı aç. İkisini de seçtiğimde Başlangıç Onarma açılıyor ve sisteminizdeki sorunları denetliyor diyor. 5 dakika sonra ekran donuyor Sadece mouse hareket ediyor bir 5 dakika sonra da diyor ki:

"Bir sabit disk sorunu Windows'un başlamasını engelliyor"

Çıkmak ve bilgisayarınızı kapatmak için sonu tıklatın diyor Alternatif 2 seçenek daha çıkıyor:

1. Tanılama ve onarma ayrıntılarını görüntüle...

Bu seçeneğe tıklayınca çıkan başlıca ayrıntıları yazayım

Güncelleştirmeleri denetle: Başarıyla tamamlandı
    Sistem diski sınaması: Başarıyla tamamlandı
    Disk hatası tanılama: Başarıyla tamamlandı
    Bulunan ana neden: Bozulan sabit disk

2. Sistem kurtarma ve destek için gelişmiş seçenekleri görüntüle..

Bu 2. seçeneği seçince hiçbir şey olmuyor öyle bekliyor ekran. Hani Windows oturum açılırken ki mavi arkaplan, yeşil yaprak ve beyaz çizgilerin olduğu ekran.

Formattan sonra bilgisayar açıldı ama halen şu uyarıyı almaya devam ediyorum:

Toshiba Sabit Disk Sürücüsü/Elektro Manyetik Sürücüsü Uyarısı
    Önemli Disk Sürücüsü Bildirimi: Disk0
    Sabit Disk Sürücüsündeki (HDD) SMART Hata Öngörme işlevi Sabit Disk Sürücüsünün (HDD) işleyiş durumunu izler. Sabit Disk Sürücüsünde (HDD) bir sorun var ve SMART izleme yazılımı Sabit Disk Sürücüsünün (HDD) duracağını öngörüyor. Toshiba Sabit Disk Sürücünüzün (HDD) yedek kopyasını oluşturmanızı tavsiye eder. Sonra yetkili bir servis sağlayıcısına başvurarak sürücünüzü kontrol ettirin ve gerekirse, yeni bir sürücü satın alın.

Sence hard diskimin zarar görmüş olması için yeterli nedenler değil mi Bunlar? Teknik ekip hard diskinde bir sorun bulamadık diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 5 Ağustos 2011; 16:54:42 >

• @ihtirasentrika

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz laptop bakımının (fanların temizlenmesi,genel iç temizliğinin yapılması) ücretli olması normal.Teknik servis harici bir bilgisayarcıya götürürseniz sizden talep edeceği miktar daha fazla olacaktır.
    Teknik servis tarafından laptop temizliğinin yapılması daha iyi olacaktır ancak bu işlem sizin de yapabileceğiniz bir işlem.
    Eliniz tornavida tutabiliyorsa ve sabırlıysanız rahatlıkla laptop temizliğinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Şarj slotunun içeri kaçması ise kullanıcı hatasına dahil olmakta.Normal kullanım koşulları ile slotun içeri kaçması pek mümkün değil.

Teknik servis her ne kadar kabul etmese de HDD'niz de bir problem olduğu kesin.Önemli verilerinizi şimdiden yedekler iseniz sizin için daha iyi olur.
    Servis ne yazık ki ayrıntılı sistem raporları ile uğraşmıyor.Bilgisayarı açtığı zaman HDD'ye ulaşabiliyorsa sorun yok olarak kabul ediyor ve donanım tam olarak arıza çıkartana kadar değişim yapmıyor.

Gelecek zamanlarda HDD çalışmayı durdurduğunda büyük ihtimal ile servis kullanıcı hatasına bağlayacak.O yüzden bu konuda ısrar ediniz yada kullanım amacınıza ve bütçenize göre 2,5'' HDD alarak değişimi şimdiden siz yapınız.

• çok teşekkürler Rome bu tarz konuşmalar insanı daha çok tetikliyor keza ben de mesjını okuduktan sonra teknik servisi arayıp bakım yaptıracağımı söyledm hdd için kesin bir şey yok format attıktan sonra tekrar bakacaklar o uyar geliyor mu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

@Pend0s

Fanın yeterli derecede hava aktarımı yapamaması,fan girişlerinin ve içinin dolduğunu gösterir.
    Ancak maalesef arka kapaktaki 18 vidayı sökmekle anakarta ve fana ulaşılamıyor.

ihtirasentrika'ya anlatmış olduğum işlemi yaptıktan sonra arka kapaktaki vidaları açmanız,ardından laptop üst kasasından geçen kabloları çıkarttıktan sonra laptop üst kasasını kaldırmanız ve anakarta ulaşabilmeniz lazım.

İşlem korkutucu gelmesin,kablolara ve bağlı olduğu soketlere,pinlere zarar vermediğiniz sürece başarı olasılığınız oldukça yüksek olacaktır.

Sıkıştırılmış hava tüpleri de işinizi görecektir ancak yanlış kullanımda fandaki tozu anakarta dağıtmaktan başka bir yararı olmayacaktır.

İnternet kullanımında işlemcinin %50-%60'larda gezmesi ise işletim sisteminizin şişmeye başladığının göstergesi.Ayrıca zararlı yazılımlar için derinlemesine tarama yapmanız yararınıza olacaktır.

@ihtirasentrika

Rica ederim.Sizin adınıza sevindim.

Teşekkür ederim hocam artık elektrik süpürgesiyle fana ve arkadaki işlemcinin oraya tutarak çekmeye çalışıyorum tozları başka türlü yapamam çünkü babama sölediğimde açıkcası biraz korkuyor 2 milyarlık makine olduğu için bozulursa ne yaparız diyerekten haklıda büyük sorumluluk gerektiriyor servis işini bir ara ciddi düşündümde 1 ay 1.5 ay gelmesse naparım onu bilmiyorum ..

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.