Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ihtirasentrika

ROME bilgisayarımın içi toz dolmuş bakım için 40 tl istiyorlar sence yaptırmalı mıyım ve böyle bir şeyi müşteri memnuniyeti adına yapabilirler mi yoksa bu kullanıcının hatasına ve lükse gireceği için söz konusu olmaz mı

bir de hard diskimin sorunlu olduğuna eminim mesela c diskine sağ tıklayıp özellikler'e basınca araçlar var Orada Hata Denetle seçeneği var O seçeneği seçince tarama sonunda Hard Diskle ilgili bir sorun belirtiliyor durum raporunda ama teknik ekip orada çıkan sonuçların windows yüklemesiyle alakalı olduğunu söyledi Ynai hatalı yükleme gibi bir şey sanırım Bunun dışında 2 tane daha sebebim var aşağıda

Bilgisayarı açarken iki seçenek geldi önüme: Windows'u normal olarak başlat ve Sistem Onarmayı aç. İkisini de seçtiğimde Başlangıç Onarma açılıyor ve sisteminizdeki sorunları denetliyor diyor. 5 dakika sonra ekran donuyor Sadece mouse hareket ediyor bir 5 dakika sonra da diyor ki:

"Bir sabit disk sorunu Windows'un başlamasını engelliyor"

Çıkmak ve bilgisayarınızı kapatmak için sonu tıklatın diyor Alternatif 2 seçenek daha çıkıyor:

1. Tanılama ve onarma ayrıntılarını görüntüle...

Bu seçeneğe tıklayınca çıkan başlıca ayrıntıları yazayım

Güncelleştirmeleri denetle: Başarıyla tamamlandı
    Sistem diski sınaması: Başarıyla tamamlandı
    Disk hatası tanılama: Başarıyla tamamlandı
    Bulunan ana neden: Bozulan sabit disk

2. Sistem kurtarma ve destek için gelişmiş seçenekleri görüntüle..

Bu 2. seçeneği seçince hiçbir şey olmuyor öyle bekliyor ekran. Hani Windows oturum açılırken ki mavi arkaplan, yeşil yaprak ve beyaz çizgilerin olduğu ekran.

Formattan sonra bilgisayar açıldı ama halen şu uyarıyı almaya devam ediyorum:

Toshiba Sabit Disk Sürücüsü/Elektro Manyetik Sürücüsü Uyarısı
    Önemli Disk Sürücüsü Bildirimi: Disk0
    Sabit Disk Sürücüsündeki (HDD) SMART Hata Öngörme işlevi Sabit Disk Sürücüsünün (HDD) işleyiş durumunu izler. Sabit Disk Sürücüsünde (HDD) bir sorun var ve SMART izleme yazılımı Sabit Disk Sürücüsünün (HDD) duracağını öngörüyor. Toshiba Sabit Disk Sürücünüzün (HDD) yedek kopyasını oluşturmanızı tavsiye eder. Sonra yetkili bir servis sağlayıcısına başvurarak sürücünüzü kontrol ettirin ve gerekirse, yeni bir sürücü satın alın.

Sence hard diskimin zarar görmüş olması için yeterli nedenler değil mi Bunlar? Teknik ekip hard diskinde bir sorun bulamadık diyorlar

Dostum aynı sorunu bende yaşadım. Sana kısaca özetleyim bunun anlamı HDD'nde sarsıntı sonucu oluşan boşluk. Yani acilen bilgilerini depola bir yere. HDD'in ölmüş demek oluyor onun anlamı. Servise gönder bakım için değil arıza için. Bir kaç arıza ekle kafandan yaz birşeyler. Çok sorunlu bir makinaymış hissi ver servise. Birde bir kaç şey bildiğinden bahset garanti kapsamı ve tüketici haklarıyla ilgili.. Emin ol garantin devam ediyorsa 500 Gb'lik bir Toshiba MK5065GSX HDD takıp gönderecekler sana ;)

Bizim makinaların kronik sorunu hoparlörden gelen cızırtı. Birde zamanında yanlış yayınlanan bir Bios güncellemesi var çok kişinin pc'si yandı gitti onun yüzünden. Sen arıza kaydına aşırı ısınma, HDD sorunu, mavi ekran, kronik hoparlörden gelen cızırtı ve dokunmatik tuşların tepki vermemesi sorunlarının belirt gönder. 40tl lik bakımı bedavaya yapıp gönderirler sana makinanı benimki gibi ;)

Şimdiden geçmiş olsun sorunların çözülmüş olur inşallah ;)

• Ayrıca o HDD'ni kontrol eden teknik servis elemanının kulağından tut pc nin alt yüzüne dayat sonra kulağını ve sesi dinlemesini söyle. HDD yarın seri dönüp duruyordur büyük ihtimalle ve arada "cııızzzz tık" benzeri bir ses geliyor. Ben Ankara'dayım ve pc yı 1.5 yıl önce Teknosa'dan almıştım onlarda Aktepe Toshiba yetkili teknik servisine gönderdiler makinamı bilgin olsun ;) Eğer Teknosadan aldıysan Tekno Asist bu konuda hatırı sayılacak şekilde yardımcı da olur sana..
  • şu an durum ne bilmiyorum ama HDD değişmezse dediklerinizi söylerim bugün aramaları gerekiyordu. dün, yarın biter demişlerdi. Teknosa'dan aldım ama teknosa aracılığyla göndermedim Kendi elimle verdim. Teknosa İstanbul'a gönderiyor bilgisayarı Eğer bilgisayarım geri dönerse teknosa aracılığyla gönderirim bir de

aslında bir de 60 tl değerinde recovery yapacaklarmış Normalde 60 liraya yapıyorlarmış Ama bakımın yanında bana ücretsiz yapacaklarmış Aslında böyle diyerek gözümü boyamadılar elbette Recovery'ı sırf yapıldıktan sonra bile hdd sorununu yine görecekleri için yaptırıyorum Çünkü yine karşılaşılırsa o zaman değişirlermiş Onlara göre bu yarılar windows yanlış kurulduğu için windows'un kurulduğu c'den geliyormuş iyi de benim hdd'im zaten 2'ye 3'e bölünmedi ki tek disk halinde yani bir tek c var

Peki şu aşamada müşteri hizmetlerini ya da istanbul merkez tnb teknik servis arasam dediklerinizi anlatıp hard disk değişilmemesinde diretiyorlar desem, tıpkı alt kasa değişimini ücretsiz yaptıkları gibi yine bir şeyler yapabilirler mi acaba çünkü istanbul'daki servis alt kasanın değişimini onaylamıştı

bakım ücreti için bir şey yapabileceğimi sanmıyorum çünkü istanbul'daki tnb bilgisayarı arayıp garanti dahilinde müşteri memnuniyeti adına onun da ücretsiz yapılmasını istediğimde müşteri kullanımından ve sonradan oluşan kirlenme olduğu için o konuda bir şey yapmadılar Zaten hard diskim değişsin de o önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 13 Ağustos 2011; 15:03:27 >

• quote:

şu an durum ne bilmiyorum ama HDD değişmezse dediklerinizi söylerim bugün aramaları gerekiyordu. dün, yarın biter demişlerdi. Teknosa'dan aldım ama teknosa aracılığyla göndermedim Kendi elimle verdim. Teknosa İstanbul'a gönderiyor bilgisayarı Eğer bilgisayarım geri dönerse teknosa aracılığyla gönderirim bir de

aslında bir de 60 tl değerinde recovery yapacaklarmış Normalde 60 liraya yapıyorlarmış Ama bakımın yanında bana ücretsiz yapacaklarmış Aslında böyle diyerek gözümü boyamadılar elbette Recovery'ı sırf yapıldıktan sonra bile hdd sorununu yine görecekleri için yaptırıyorum Çünkü yine karşılaşılırsa o zaman değişirlermiş Onlara göre bu yarılar windows yanlış kurulduğu için windows'un kurulduğu c'den geliyormuş iyi de benim hdd'im zaten 2'ye 3'e bölünmedi ki tek disk halinde yani bir tek c var

Peki şu aşamada müşteri hizmetlerini ya da istanbul merkez tnb teknik servis arasam dediklerinizi anlatıp hard disk değişilmemesinde diretiyorlar desem, tıpkı alt kasa değişimini ücretsiz yaptıkları gibi yine bir şeyler yapabilirler mi acaba çünkü istanbul'daki servis alt kasanın değişimini onaylamıştı

bakım ücreti için bir şey yapabileceğimi sanmıyorum çünkü istanbul'daki tnb bilgisayarı arayıp garanti dahilinde müşteri memnuniyeti adına onun da ücretsiz yapılmasını istediğimde müşteri kullanımından ve sonradan oluşan kirlenme olduğu için o konuda bir şey yapmadılar Zaten hard diskim değişsin de o önemli değil

Teknosa bana kendiniz başvursanız daha çabuk sonuç alırsınız dedi ancak ben bunu istemedim çünkü cihazı teknosaya verdiğinizde garanti süreci başta onların sorumluluğu altına giriyor ve sizin yerinize onlar koşuyor arızanın peşinde! Aksi durumda sikayetvar.com 'a bu durumu yazıp hakkımı arayacağım demeniz bile onlara peşlerinde koşmaları için yeterli korkuyu veriyor. Sizin sıkıntınıza gelince Toshiba'nın yetkili bir servisi yok bir çok servisi var Türkiye'de ve hepsi birbirinden faklı şeyler uyguluyorlar :S Mesela 1 yıl kadar evvel bende bakım yaptırmayı düşündüm burada paylaştım ve İstanbul'da ücretsiz yaptırdığını söyleyen arkadaşlar olmuştu, ardından Ankara'da ki servisleri aradım ve bu durumun onları ilgilendirmediğini ücret aldıklarını söylediler.. Ardından ısınma ve mavi ekran sorunu ile gönderdim. Bu iki sorun zaten donanımsal sorundur sebebi de büyük oranda fan tozlanmasıdır,mecbur çözecekleri içinde temizlemek zorundalar.. Zamanında Garanti ve Teknik Servisler ile çok içli dışlı oldum o yüzden bu durumlar hakkında bilgiliyim biraz ;)

Recovery olayına gelirsek senden para istiyorlarsa yada sen bunu vermeye razıysan bir dur derim sana. PC'yi servise gönderdiğin anda format atılır alete ve işletim sistemin sıfırlanır sen bilgisayarını o şekilde aldıktan sonra açar açmaz iki tane aynı cins dvd ile Recovery oluşturabilirsin. Senin bilgisayarının şu an recovery olmamasının sebebi de HDD sorunundur ayrıca.. Ki recovery yapmış olsan o dvd ler çalışmayacak HDD problemin yüzünden.. Ben bu anlattıklarımı bizzat yaşadığım için oldukça tecrübeliyim kardeşim.. Bana güven sen para yedirme dolandırıcı servislere.. Ayrıca senin sorunun formatla falanda giderilemez format atıp geri gönderirlerse git bilgisayarı kafalarına fırlat..

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: cr4n1um

quote:

şu an durum ne bilmiyorum ama HDD değişmezse dediklerinizi söylerim bugün aramaları gerekiyordu. dün, yarın biter demişlerdi. Teknosa'dan aldım ama teknosa aracılığyla göndermedim Kendi elimle verdim. Teknosa İstanbul'a gönderiyor bilgisayarı Eğer bilgisayarım geri dönerse teknosa aracılığyla gönderirim bir de

aslında bir de 60 tl değerinde recovery yapacaklarmış Normalde 60 liraya yapıyorlarmış Ama bakımın yanında bana ücretsiz yapacaklarmış Aslında böyle diyerek gözümü boyamadılar elbette Recovery'ı sırf yapıldıktan sonra bile hdd sorununu yine görecekleri için yaptırıyorum Çünkü yine karşılaşılırsa o zaman değişirlermiş Onlara göre bu uyarılar windows yanlış kurulduğu için windows'un kurulduğu c'den geliyormuş iyi de benim hdd'im zaten 2'ye 3'e bölünmedi ki tek disk halinde yani bir tek c var

Teknosa bana kendiniz başvursanız daha çabuk sonuç alırsınız dedi ancak ben bunu istemedim çünkü cihazı teknosaya verdiğinizde garanti süreci başta onların sorumluluğu altına giriyor ve sizin yerinize onlar koşuyor arızanın peşinde! Aksi durumda sikayetvar.com 'a bu durumu yazıp hakkımı arayacağım demeniz bile onlara peşlerinde koşmaları için yeterli korkuyu veriyor. Sizin sıkıntınıza gelince Toshiba'nın yetkili bir servisi yok bir çok servisi var Türkiye'de ve hepsi birbirinden faklı şeyler uyguluyorlar :S Mesela 1 yıl kadar evvel bende bakım yaptırmayı düşündüm burada paylaştım ve İstanbul'da ücretsiz yaptırdığını söyleyen arkadaşlar olmuştu, ardından Ankara'da ki servisleri aradım ve bu durumun onları ilgilendirmediğini ücret aldıklarını söylediler.. Ardından ısınma ve mavi ekran sorunu ile gönderdim. Bu iki sorun zaten donanımsal sorundur sebebi de büyük oranda fan tozlanmasıdır,mecbur çözecekleri içinde temizlemek zorundalar.. Zamanında Garanti ve Teknik Servisler ile çok içli dışlı oldum o yüzden bu durumlar hakkında bilgiliyim biraz ;)

Recovery olayına gelirsek senden para istiyorlarsa yada sen bunu vermeye razıysan bir dur derim sana. PC'yi servise gönderdiğin anda format atılır alete ve işletim sistemin sıfırlanır sen bilgisayarını o şekilde aldıktan sonra açar açmaz iki tane aynı cins dvd ile Recovery oluşturabilirsin. Senin bilgisayarının şu an recovery olmamasının sebebi de HDD sorunundur ayrıca.. Ki recovery yapmış olsan o dvd ler çalışmayacak HDD problemin yüzünden.. Ben bu anlattıklarımı bizzat yaşadığım için oldukça tecrübeliyim kardeşim.. Bana güven sen para yedirme dolandırıcı servislere.. Ayrıca senin sorunun formatla falanda giderilemez format atıp geri gönderirlerse git bilgisayarı kafalarına fırlat..

Teşekkürler...

iyi güzel anlatıyorsunuz ve bu şekilde anlatarak beni de kışkırtıyorsunuz ama bu saatten sonra nasıl para ödemeden temizlettiricem bilgisayarı onu da söyler misiniz :)

bilgisayarın aşırı ısınması fanın kirliliğine bağlıdır ama işte o kirliliği de müşteri kullanımına bağlıyorlar keza ben de bilgisayarı hiç masada kullanmıyorum hep kucağımda yatakta az az yerde

hp, servise girer girmez bilgisayarı fortmatlıyordu ama toshiba'nın bu servisi öyle bir işlem yapmıyor. daha doğrusu gerekirse ücretsiz yapıyorlardır bir zahmet ama bunların kasttettiği müşterinin kendi isteğiyle götürüp keyfi olarak bilgisayarıma format attırmak istemelerine para biçiyorlar

• bilgisayarı hard diski onarmadan iade ediyorlar bir arıza görmeden işlem yapmamız imkansız diyorlar valla onca dil döktüm ama kabul etmiyorlar Ellerinde öyle yazılımlar varmış ki kendilerinden bile daha çok güveniyorlar windowsun verdiği sorunlara değil o yazılımlar sonuçlarına bakıyorlarmış ve hiç bir sorun da bulmamış bilgisayarda Boş yere vakit kaybı ya Sorun bulunamadı diye iade ediyorlar Zaten myro bilgisayar bu konularda çok ketum Alt kasayı istanbulu aramasam ücretli değişeceklerdi Geçen sene bilgisayarımı sigorta dahilinde değiştirecektim 10 günlük bilgisayardı ve 2 hafta dolmamıştı KEyfi değiştiriyorsunuz diye değiştirmediler Sonra istanbul'a gönderdim de oradan onay verdiler. Neyse Müşteri hizmetlerini de aradım durumu belirttim Merkez TNB teknik servisi de aradım Alıp teknosa aracılığıyla göndersem nasıl olur ?

• işte görüyor musun o kadar da inatlaştılar. 1 saat oldu açalı bilgisayarı bu aldığım 3. uyarı. ben bilmiyor muyum bilgisayarı alırken de söyledim bozuk bilgisayarı geri veriyorsunuz bana böyle bir şey olamaz sorun bulunamadı diye iade..

ayrıca windows c'ye sağ tıklayıp özellikler'de araçlar'a tıklayıp bu sürücüdeki hataları denetle'ye bastım ve bir sonraki yeniden başlatmada tarama olacağı bilgisi çıktı ekranda. yeniden başlattım mavi ekran hatası geldi 100'e kadar saydı bir süre sonra yeniden başladı ve sürücü hatalarını denetledi 3 aşamada. orada bir gelişme yok ama mavi ekran hatasını da almış oldum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 15 Ağustos 2011; 18:32:35 >

• pille ilgili bir sorun var %10'dan az kaldığında pilin üzerine çıkan çarpı işareti şimdi %100 olsa bile çıkıyor. önceden sadece pili değiştirmeniz yararlı olabilir diyordu şimdi hem öyle diyor hem çarpı çıktı hem de diyor ki "pilinizle ilgili bir sorun olduğundan bilgisayarınız beklenmeyen bir şekilde aniden kapanabilir"

sizce pilim değişmiş olabilir mi bir karışıklık olmuştur belki alt kasa değiştir sonuçta. Bilgisayarımın seri numarasına bağlı olarak bu bilgisayara fabrika çıkışında hangi seri numaralı pil takıldığını nasıl öğrenebilirim Pilin üzerinde de bir seri numarası var ayrıca bu pil kirli biraz tozlanmış yani açıkta beklemekten. hani pilin 3 tane dişi var ya bilgisayarın alt kasasındaki 3 yuvaya giren o dişler çok tozlu bu pil nasıl tozlanmış olabilir ki benimki olsaydı. ben, pili şarjda olsun olmasın hem bilgisayarın içinde kullanırım o kısımlara toz giremez

ha bir de pillerin garantisi sadece 1 yılmış ben pillerin garantili olduğunu biliyordum ama 2 yıl olduğunu ve bu süre boyunca pil değişimi yapılmıyor diye biliyordum. ve bu karar yeni alınmış galiba yani pil garantisinin 1 yıl olması. İyi de bunu yeni satın alan müşterilere uygulamaları gerekmez mi Ben şimdi değiştirmek istiyorum ne olacak Müşteri memnuniyeti adına falan bir şleyler yapsalar yine

O değil de bugün 40 lira ödedim bilgisayarın haline bak Vidalardan biri de yoktu onu orada farkettim bilgisayarı alıp taktılar vidasını

toshiba'dan da geri dönüş yapmıyorlar aradım email attım yarın bir daha arıcam

• sorunlarımı açıklayan güzel bir yazı yazdım yarın teknosa aracılığıyla bilgisayarı istanbul'a göndericem Pili de içinde göndericem muhattap dahi olmak istemiyorum MYRO ile. Beni yormayın bu bilgisayar tekrar servislik olur Sorunu çözmeden geri veriyorsunuz dediğim halde bu duruma kayıtsız kaldılar. Artık istanbul'a kargolasınlar orjinal pili

Sizce de teknosa aracılığıyla mı göndereyim yoksa kendim mi kargolayayım bilgisayarı
  • ARKADAŞLAR BENDEDE BU CİHAZDAN VAR A500-19W BEN BU CİHAZA RECOVERY YAPACAKTIM CD BOZUK CIKTI PC YI ALDIĞIMDA YAPMIŞTIK O CD Yİ BENDE NORMAL FORMAT ATTIM AMA PC 2DKDA AÇILIYOR DURUM VAHİM DAYANAMIYORUM ARTIK RECOVERY OLAN KİŞİLER VARMI ARAMIZDA YARDIMCI OLSAK ?
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR BENİM LAPTOP ANİDEN KENDİ KENDİNE KAPANIP TEKRAR AÇILIYOR ARA SIRA , BUNUN NEDENİNİ VE ÇARESİNİ BİLEN VAR MI?
  • superboys yaptığım ilk recovery'den sonra benim bilgisayarımın da açılma süresi uzamıştı daha sonra da düzelmedi bilmiyorum bir çaresi var mı

gokhancevik çok kasılıyor ya da aşırı ısınıyorsa ve altındaki delikler havasız kalıyorsa kapanabilir
  • mesajlarınıza toptan bir cevap vereyim. Bilgisayarı teknosa aracılığı ile gönderin ve bol bol sorundan bahsedin. Teknoasist sizinle yakından ilgilenecektir. Teknosa müşterilerinin memnuniyetini iyi savunuyor servis konusunda.. HDD Konusunda aynı sıkıntıları yaşadım,mavi ekran konusunda da,ısınma ve tozlanma benim makinamda da vardı.. Bilgisayarı teknosa'ya götürdüm önce toshiba'dan ayrılma bir yetkili kontrol etti ve hdd ölmek üzere boşluk var dedi. Kesinlikle değişmesi gerekiyor dedi.. O teknik servisin bahsettiği programlar ile anladı bunu ayrıca.. Ki arkadaş hdd'de boşluk oluştuğunu gelen sesten net bir şekilde anlamıştı.. O servis sizin mağdur ediyor.. Verin teknosa'ya ankara'ya göndersinler.. Pil konusuna gelirsek,evet karışıklık olmuş olabilir keşke göndermeden önce seri numarasını alıp servis kağıdına işletmiş olsaydınız.. Çok uzun zamanım hp ve toshiba servislerinin telefonlarını asındırmak ile geçti,teknosa elemanları sayesinde biraz kurdu oldum bu konuların ve hdd'yi bozup tekrar göndereceğim,aynı arızayı tekrarladığı için değişim kararı çıkacak ve yeni bir bilgisayar alacağım daha önce 3kez de başıma geldiği gibi.. Size bir tavsiyemde eğer servis x parça değişti veya onarıldı diyorsa o parçanın faturasını isteyin. Eğer gösteremiyorlarsa bahsedilen tamirat yapılmamış demektir.. Siz onların istediğini yapmayın,onların sizin istediğinizi yapmalarını sağlayın.. Girin sikayetvar.com veya tekno asist'e şikayet edin.. Kesinlikle size geri dönecek ve sorunu çözme yollarını arayacaklardır.. Hiç olmadı gidin tüketici hakları veya hakem heyetine rapor çıkartın.. Çözüm çok kısacası.. Size tavsiyem acil hdd değişimini saglamaniz..
    Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1,5 sene once a500-19w aldım...gecen windows 7 32 bit ultimate işletim sistemini yukledim...sizce dogru işletim sistemi bu mudur??yada tavsiye edeceginiz işleetim sistemi var mı??windows 7 32 bit ultimate işletim sistemi için gerekli olan driverler nelerdir???bugünlerde bataryada pili değiştirmeniz yararlı olabilir die uyarı veriyor...garanti bunu karsılar mı??ilginize tesekurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cr4n1um

mesajlarınıza toptan bir cevap vereyim. Bilgisayarı teknosa aracılığı ile gönderin ve bol bol sorundan bahsedin. Teknoasist sizinle yakından ilgilenecektir. Teknosa müşterilerinin memnuniyetini iyi savunuyor servis konusunda.. HDD Konusunda aynı sıkıntıları yaşadım,mavi ekran konusunda da,ısınma ve tozlanma benim makinamda da vardı.. Bilgisayarı teknosa'ya götürdüm önce toshiba'dan ayrılma bir yetkili kontrol etti ve hdd ölmek üzere boşluk var dedi. Kesinlikle değişmesi gerekiyor dedi.. O teknik servisin bahsettiği programlar ile anladı bunu ayrıca.. Ki arkadaş hdd'de boşluk oluştuğunu gelen sesten net bir şekilde anlamıştı.. O servis sizin mağdur ediyor.. Verin teknosa'ya ankara'ya göndersinler.. Pil konusuna gelirsek,evet karışıklık olmuş olabilir keşke göndermeden önce seri numarasını alıp servis kağıdına işletmiş olsaydınız.. Çok uzun zamanım hp ve toshiba servislerinin telefonlarını asındırmak ile geçti,teknosa elemanları sayesinde biraz kurdu oldum bu konuların ve hdd'yi bozup tekrar göndereceğim,aynı arızayı tekrarladığı için değişim kararı çıkacak ve yeni bir bilgisayar alacağım daha önce 3kez de başıma geldiği gibi.. Size bir tavsiyemde eğer servis x parça değişti veya onarıldı diyorsa o parçanın faturasını isteyin. Eğer gösteremiyorlarsa bahsedilen tamirat yapılmamış demektir.. Siz onların istediğini yapmayın,onların sizin istediğinizi yapmalarını sağlayın.. Girin sikayetvar.com veya tekno asist'e şikayet edin.. Kesinlikle size geri dönecek ve sorunu çözme yollarını arayacaklardır.. Hiç olmadı gidin tüketici hakları veya hakem heyetine rapor çıkartın.. Çözüm çok kısacası.. Size tavsiyem acil hdd değişimini saglamaniz..
    Saygılar...

merhaba bilgisayarı teknosa aracılığıyla gönderdim hdd değişimi yapılmış istanbul'a gönderince elbette sorunu bulacaklardı şaka gibi inatla değiştirmediler hdd'yi buradakiler. ben, kulağınızı dayayın hdd'ye dediğimde de adam her makinaya kulağımı dayarsam işim var dedi ya :)

ama pil için 140 lira ücret teklif ediyorlar nereden bilebilirdim ki pille ilgili böyle bir sorun olacağını seri numarasını not alayım Müşteri hizmetlerine anlatmıştım pazartesi istanbul tnb teknik servise de anlatıcam bütün bunları. işte pilin değiştiğini düşündüğümü ve seri numarasını kontrol etmelerini.

özellikle de alt kasayı. çünkü alt kasa değiştiğinde fatura vermediler ama alt kasa değişmiş olmalı çünkü wireless yerinde jelatin vardı sonradan yapıştırma da değildi. ama işin ilginç yanı, seri numarasını modelini falan gösteren alt kasadaki etiketler işte onlar duruyordu. eski kasadan çıkarıp yapıştırdılar diyeceğim ama çıkarılsa yırtılacak cinsten değil mi bu etiketler

dün aradım buradaki servisi. istanbul'daki servis pilin değiştiğini söylüyor seri numarasından kontrol etmişler diye yalan söyledim zaten size vermeden önce uyarı vermiyordu dedim adam da sanmıyorum piller karışsın ama yine de bakarım yarın arayın dedi ben de aramadım Ama fabrika çıkışındaki pili teknosanın bilmemesi büyük eksik Ben kendi kafama göre pil takıp göndereyim o zaman anlamayacaklar nasıl olsa.

pazartesi arayıp hem dediğiniz faturayı isteyeceğim hem de bunları söyleyeceğim Faturayı da garantisi bittiğinde 14 gün daha uzatmak için istediğimi falan söylerim Çünkü serviste 14 gün kalmıştı hem de etiketleri eski kasadan yeni kasaya nasıl taşıdıklarını sorucam bakalım ne cevap verecekler

bir de herkes tüketici hakları hakem heyeti falan diyor da uzun iş değil mi onlar prosedür nasıl işliyor bilmiyorum gerçi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 20 Ağustos 2011; 19:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gsbsd

1,5 sene once a500-19w aldım...gecen windows 7 32 bit ultimate işletim sistemini yukledim...sizce dogru işletim sistemi bu mudur??yada tavsiye edeceginiz işleetim sistemi var mı??windows 7 32 bit ultimate işletim sistemi için gerekli olan driverler nelerdir???bugünlerde bataryada pili değiştirmeniz yararlı olabilir die uyarı veriyor...garanti bunu karsılar mı??ilginize tesekurler...

sanki ayarlıyorlar birini daha okudum bugün. 1 yıl geçtikten sonra pil sorunu yaşamaya başlamış benim ve sizin gibi
  • anlamadımm...garanti kapsamında mı ??
  • pil garanti süresi 1 yılmış yani garanti kapmasında değil yani umarım bunu anlamamışsınızdır tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım

aslında eski müşteriler için 2 yıl garanti süresi devam etmeli yeni müşterilere uygulanmalı bu işlem

ama müşteri temsilcisine sormuştum ama eski sistemde 2 yıllık garanti süresinde de olsa ya da şimdiki sistemde 1 yılı geçmemiş de olsa, 5 dakikada biten piller dışında değişim yapılmıyormuş. batarya bozulduğunda bilgisayar algılamadığında falan değişim ya da ne gerekiyorsa yapılıyormuş
  • quote:

Tüketici hakları ve hakem heyeti prosedürü şu şekilde işliyor yanlış bilmiyorsam eğer : Ayıplı olduğunu düşündüğünüz ürün ve faturası ile birlikte en yakın tüketici hakları birimine başvuruyorsunuz. Ayıplı ürünle ilgili şikayetinizi bildiren bir dilekçe ile başvurunuzu yapıyorsunuz. 1 yada 2 hafta içinde size dönüş yapıyorlar genelleikle. Eğer sonuş lehinize olursa sizin istediğiniz şekilde davranmak zorunda ayıplı malı size sağlayan kuruluşlar.
    Piliniz değişmiş veya karışmış olabilir. Ancak sizden pilinizi alan servisin hatasıdır bu da. Çünkü pil,şarj aleti vs gibi parçaları vermek zorunda değilsiniz cihazını servise verirken. Bu konuda size bilgi vermeleri gerekirdi. Eğer vermiş olsalar zaten siz o anda alırdınız seri numarasını pilinizin. Ben cihazlarımı servise gönderirken her seferinde aldığım anki kutusu dahil tam paket halinde gönderirim ve hepsini arıza bildiri formuna işletirim,böylece sorumluluk hissi duyması gereken taraf servis olur. Ayrıca değişim olduğu iddia edilen parçaların yenilerinin faturalarını isteme hakkına sahipsiniz. Eğer veremiyorlarsa ben değişim olduğundan veya sıfır parça takıldığından şüphe duyuyorum diyerek iade talebinde bulunabilirsiniz.

Arkadaşlar garanti ve servis süreci konusunda hakkınızı sonuna kadar arayın. Garanti Servisleri Türkiye'de acaba nasıl yolsam müşteriyi diye bakıyorlar. Pabuç bırakmayın hiçbirine. Ayrıca size öenmli bir detay daha vereyim. Cihazlarınızı aldığınız firmalar aracılığı ile gönderirseniz,garanti süresince servise ulaştıktan sonra geçen süre değil,sizin cihazınızı satın aldığınız firmaya götürdüğünüz günden itibaren ayrı olarakta hesaplanır. Yani cihaz konusunda değişim,iade vs gibi istekleriniz için servisten gelecek yanıtı ve 30 iş gününü beklemeyin. Satıcı firmaya verdiğiniz günden itibaren dolan 30 iş günü sonunda isteğinizi satıcı firma karşılamak zorunda. Ben bu şekilde servisten henüz bilgi gelmemişken elimde yanan 2 adet HP Pavillion laptopımı değiştirdim Teknosa'da. Fatura tutarınca hediye çeki aldım yani. Paragrafın başında da söylediğim gibi servislere ve satıcı firmalara kulaklığınız için bile olsa garanti sürecinde hakkınızı yedirmeyin. Zora sokarlarsa işi sikayetvar.com yada tüketici hakları birimlerine şikayet edin onlar sizin bu firmaları bir kez daha uyarırlar..

Teşekkürler saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

@aykutege

Bahsetmiş olduğunuz bağlantı probleminin birden çok nedeni olabilir.
    1. seçenek yazılımsal; Eğer farkında olmadan yada bilerek sürücü güncelleştirmesi yaptıysanız sinyal gücünün düşmesi yada bağlantı problemleri ile karşılaşabilirsiniz.
    Sürücü güncelleştirmesi yapmadıysanız güncel sürücüyü yüklemeyi deneyiniz.Güncelleme yaptıysanız daha eski sürümleri yüklemeyi deneyiniz.

2. seçenek donanımsal; Pek karşılaşılan bir durum olmasa da servise giden laptoplarda anakart değişiminde wireless kartı vs. gibi farklı bir donanım takılabiliyor.Ancak farklı bir wireless kartı olsa da performansının bu kadar düşmesi olası değil.

3. seçenek çevresel; Anakart üzerinde bulunan wireless kartının kabloları laptop ekranının arka tarafına kadar dolanıyor ve laptop kapağının arkasından sinyal alıp-gönderiyor.Laptop duvara yakınsa veya kullandığınız harici donanımlarda ve çevresel ürünlerde wireless kullanan cihazlar varsa sinyal kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Kullandığınız modem antenli bir modelse alüminyum folyo ile basit bir anten yapıp sinyal kalitesini yükseltebilirsiniz.

@tewfik20

Bahsetmiş olduğunuz problem sabit olarak 00.00'da yada başka bir saatte gerçekleşiyorsa güncelleştirmeleri kapatmayı deneyiniz.
    Ani hareketlerde ekran parazitlenmesi pek karşılaşılan bir problem değil.Ancak HDD koruması(ani hareketlerde HDD iğnesinin diske düşmesini engelleyen ve HDD'yi korumaya yarayan sistem) aktifse ani hareketlerde veri aktarımında ve işlemci performansında bir düşüş yaşanabilir.
    Sorun yazılımsal kaynaklı değilse sistemin garanti süresi dolmadan servise göndermenizde yarar var.İleride ekran kartı ile problem yaşayabilirsiniz.

@krakermisin , @All Apologies

Aslında sistemi ilk aldığınız günkü haline getirdiğiniz zaman bile gereksiz bir sürü yazılım olduğunu göreceksiniz.
    Yapmanız gereken en güzel şey tüm gerekli dosyalarınızı yedekleyip(harici bir HDD yada DVD) sisteminizi recovery disk ile değil işletim sistemi DVD'si ile kurmanız olacaktır.
    Temiz bir kurulum yaptıktan sonra ve sistemiz için gerekli tüm sürücüleri-programları yükledikten sonra recovery diski oluşturmanız daha doğru olacaktır.

yardım için teşekkür ederim geçen gün otobüste açtım bilgisayarı otobüsün içinde 10 metreden bile internet çekmedi şimdi recovery yapıcam olmassa yarın servise götürmeyi düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.