Öncelikle laptopunuzu Teknosa'ya götürmeniz hiç bir fayda etmez.Cihazda garanti kapsamına girecek bir donanım yada yazılım problemi mevcut değil.
Cihazın sahip olduğu dokunmatik tuşların kullanım amacı,şu an sahip olduğunuz dokunmatik tuşların kullanım amacı ile aynı.Ses yükseltme çubuğunun yanındaki tuş Mute tuşu ve sizin ona bastığınızda sesin kesilmesi normal. Ancak Hotkey kısayollarını değiştirdi iseniz,farklı programların çalışması mümkün olabilir. FN tuşları(FN tuşuna bastığınızda ekranın üst kısmında beliren simgeler) flash kartlar programı ile beraber çalışmakta.Aksi takdirde çalışmaması normal.
Kısacası;Şu an şikayetçi olduğunuz durum,sisteminizin normal işleme durumudur.Herhangi bir problem mevcut değil.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@akaldirim
Merhaba,
Öncelikle laptopunuzu Teknosa'ya götürmeniz hiç bir fayda etmez.Cihazda garanti kapsamına girecek bir donanım yada yazılım problemi mevcut değil.
Cihazın sahip olduğu dokunmatik tuşların kullanım amacı,şu an sahip olduğunuz dokunmatik tuşların kullanım amacı ile aynı.Ses yükseltme çubuğunun yanındaki tuş Mute tuşu ve sizin ona bastığınızda sesin kesilmesi normal. Ancak Hotkey kısayollarını değiştirdi iseniz,farklı programların çalışması mümkün olabilir. FN tuşları(FN tuşuna bastığınızda ekranın üst kısmında beliren simgeler) flash kartlar programı ile beraber çalışmakta.Aksi takdirde çalışmaması normal.
Kısacası;Şu an şikayetçi olduğunuz durum,sisteminizin normal işleme durumudur.Herhangi bir problem mevcut değil.
ROME benim problemim biraz farklıydı ben tam anlatamadım galiba yazıda.. Ama yine de ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.. Bu arada ben teknosaya götürdüm.. Teknosa'nın TeknoAssist diye bir hizmeti var çok yardımcı oldular..Tekrar teşekkür ediyorum sana.. İyi çalışmalar..
@akaldirim
Maalesef hocam anlayamadım,yazıdan bu sonuçları çıkartabildim sadece. Sorun düzeldi mi peki? Rica ederim,keşke daha iyi yardımcı olabilseydim ama.
Size de iyi günler,iyi çalışmalar.
s.a. arkadaşlar pc ye çift işletim sistemi kurduğum için mecburen aldığım zamanki işletim sistemi gitti. hem xp hemde win 7 kurdum ancak bi problemim var :) formattan sonra sürücüleri yükleyeyim dedim ve toshibanın resmi sitesinden baktığımda karşıma 44 sürücü çıktı bunların hepsini yüklemek pc yi windows 2000 kalitesinde kullanmak gibi bişey olur heralde :) (zaten çok iyi bir cihaz olduğu söylenemez. keşke daha iyisini alsaydım demediğim gün yok neredeyse.) sizce bu sürücülerden hangilerini kurmalıyım ya da olmazsa olmazlar hangileri? ekran kartı ses kartı gibi standart sürücüler dışındaki şu toshibanın kendi yazılımlarından falan yani. detaylı bir açıklama (kısaca ne, ne işe yarar? gibi) yapan olursa çok sevinirim. şimdiden tşkkrlr. sürücüleri şu adresten indiriyorum:
arkadaşlar toshına a500-19w bilgisayar aldım ve işim geregi xp kurmak zorundayım ve buğüne kadar birçok bilgisayara xp kurdum ama bu makineye xp kurulmuyor xp cd ile bott ettiğimde driverlerı yüklemeden sonra mavi ekran hatası alıyorum xp kurulumuna geçiremedim
lütfen yardım edinn
@CyBeR_xxx
Merhaba,
Laptopunuzun çalışması için gerekli olan sürücüleri yükledikten sonra,sisteminizin ağırlaşmasını istemiyorsanız harici hiç bir sürücüyü yüklemeyebilirsiniz. Gerekli sürücüler;Anakart sürücücü,ekran kartı,ses kartı,touchpad,card reader,ethernet,wireless-lan sürücüleridir.Toshiba Power Saver bir donanım sürücüsü olmamasına rağmen kesinlikle yüklenmelidir. Yani Bilgisayarım>Sağ Tık>Özellikler>Donanım>Aygıt Yöneticisi sekmesine tıkladığınız zaman,hiç bir donanımda ünlem işareti gözükmüyorsa,sistem donanım yazılımları açısından kullanıma hazırdır. Ancak Toshiba'nın,Toshiba Asist gibi küçük yazılımları mevcut.Bunlar sistemin çalışması için olmazsa olmaz yazılımlar değil.Dilerseniz bu yazılımları da yükleyebilir ve sisteminizin daha hızlı çalışması için Başlat>Çalıştır>MSCONFIG>Başlangıç sekmesi altındaki programların tiklerini kaldırabilirsiniz.
Eğer laptopunuz için XP sürücülerini arıyorsanız google'a notebook yazdığınız zaman gelen,reklamlar harici ilk siteye göz atabilirsiniz.
@mk_29
Merhaba,
Bu makineye de XP kurulabilmekte ancak ilk önce Windows XP cd'sine SATA sürücüleri entegre etmeniz lazım. Sata XP cd'si oluşturmak için LİNKe göz atabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar format atmayı deneyiniz.Eğer olmazsa BIOS sekmesinden HDD seçeneklerini değiştirmeniz gerekebilir.
Arkadaşlar merhaba.Ben de bu laptopu kullanıyorum.Bugün format atarken bir sorunla karşılaştım.Disk bulunamadı hatası veriyor.Bunun için uygun hdd driverını indirip kuracakmışız ama bu laptopun uygun driverını bulamadım bir türlü.Windowsa giremiyorum bu arada.Acil yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar Merhabalar. Şuan Kullanmakta Olduğum Ürün ASUS K52JC EX 170R. Ürünü Değiştirmek İstiyorum. Bir Arkadaştan TOSHIBA A500 19W Modeli İçin Takas Teklifi Geldi. Ürünlerin Özellikleri Hemen Hemen Birbirine Benziyor.
ASUS TOSHIBA
İŞLEMCİ İ5 430M / P8700
RAM 4GB DDRII 1066 / 4GB DDRIII 1066
VGA G310M / GT230M
HDD 320 GB 5.400 RPM / 320 GB 5.400 RPM
LCD 15.6'' / 16''
Şimdi Benim Araştırmalarıma Göre i5 430M P8700 İle Kafa Kafaya Giden Bir İşlemci. Ekran Kartı İse Çok Kafamı Karıştırıyor. Ufakda Bir Fark Olsa Hangisi Daha İyi. TOSHIBANIN ASUS'a Göre Bir Çok Artısı Var , Gerek Klavye Kalitesi Gerek Ses Düzeni Kalitesi , Gerekse Ekran Parlaklığı Ve Büyüklüğü , Dokunmatik Tuşları Vs.Asuslar Bildiğiniz Gibi Isınma Sorunu Asla Yok , Toshıbalarda Bu Tip Sıkıntılar Mevcutmudur ? Benim Ürünüm 18.10.2010 Faturalı Arkadaşın ki İse 05.03.2010 Faturalı. Takasda Üzerine İlave Bir Ücrette Yok. Bana Akıl Verirseniz Görüşlerinizi Bildirirseniz Çok Sevinirim.
asus un servisi iyi aslında, toshiba servise falan girmiş mi ?
Yok Servise Girmemiş Durumda Henüz Format Bile Atılmamış Durumda.
satelli güzeldir
beyler arkadasa bu modelin i5 li olanını aldırdım ama nerdeyse pişman olma noktasındayım. 64 bit den dogan driver sorunları vs yanı sıra fan sesinden dolayı 2 aylık cihazı garantiye yolladık,dolayısıyla içi acıldı cihazın ve fena halde hırpalanmıs geldi.
asıl size sormak istedigim konu ise biosda usb den boot secenegi yok bizde.son bios surumu yukledigimiz halde bi boot seceneklerinde realtek ağ boot aracı bile var ama usb den yada flash karttan boot secenegi yok.sizde de oylemi acaba???
eski centrino laptoplarda bile usbden boot olayı varken bu cihazda olmaması anormal degil mi??
Arkadaşlar, Bugün Bilgisayarı açarken iki seçenek geldi önüme: Windows'u normal olarak başlat ve Sistem Onarmayı aç. İkisini de seçtiğimde Başlangıç Onarma açılıyor ve sisteminizdeki sorunları denetliyor diyor. 5 dakika sonra ekran donuyor Sadece mouse hareket ediyor bir 5 dakika sonra da diyor ki:
"Bir sabit disk sorunu Windows'un başlamasını engelliyor"
Çıkmak ve bilgisayarınızı kapatmak için sonu tıklatın diyor Alternatif 2 seçenek daha çıkıyor:
1. Tanılama ve onarma ayrıntılarını görüntüle...
Bu seçeneğe tıklayınca çıkan başlıca ayrıntıları yazayım
Güncelleştirmeleri denetle: Başarıyla tamamlandı Sistem diski sınaması: Başarıyla tamamlandı Disk hatası tanılama: Başarıyla tamamlandı Bulunan ana neden: Bozulan sabit disk
2. Sistem kurtarma ve destek için gelişmiş seçenekleri görüntüle..
Bu 2. seçeneği seçince hiçbir şey olmuyor öyle bekliyor ekran. Hani Windows oturum açılırken ki mavi arkaplan, yeşil yaprak ve beyaz çizgilerin olduğu ekran.
eğer sabit disk bozulduysa dosyalarımı nasıl kurtarabilirim ve sanırım format da atılmaz bu bilgisayara artık değil mi?
Yapabileceğim bir şey yok mu Yedeklemem gereken dosyalar var :(
hard diski çıkarmak garantiyi etkiliyor mu toshiba'da? yani sabit diskin -bulunduğu yuvanın kapağının vidalarını açtığımda içindeki sabit disk batarya gibi tak çıkar olduğuna göre bir süreliğine çıkarıp geri taksam bir sorun olur mu garanti konusunsa
merhaba
ilk önce buradan yardım eden ve etmeye çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum ben yaklaşık 1 yıldır toshiba sattelite A500-19w kullanıyorum orjinal 64 bit win 7 home premium işletim sitemi var ben bilgisayardan çok anlamıyorum recover dosyasını yanlışlıkla silip hardiskleri formatlayıp sistemi yeniden kurdum.
sizden acizane isteğim driverlerini şuradan kurabilirsiniz tarzında değil de bios anakart ekran kartı toshibanın kendi programları vs. vs.
tarzında topluca bir yazsanız,bana çok faydalı olurdu.
şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.cevabınızı bekliyorum.
@ihtirasentrika
Ram ve HDD bölümlerinin olduğu yerlerin kapağını açmanız ürün garantisini etkilememektedir. Laptop kasasını açmadığınız sürece sorun oluşmayacaktır.
@nortpole
Windows 7,sisteminiz için gerekli sürücüleri kendisi bulup yüklemekte.Güncelleştirmeleri açtığınız zaman zaten sisteminiz ile ilgili güncel sürücüleri görebilir ve yükleyebilirsiniz.
Eksik olan yada sorunlu sürücüleri yazarsanız onların linkini verebilirim.
Arkadaşlar kart okuyucu yuvasının içinde hafıza kart kaldı ne yapsam çıkmıyor nolur yardım edin :(((
klipsini mi kırdın ?
Arkadaşlar bende de A500 1DN modeli var ve ortalama 1,5 seneden beri kullanıyorum hemde öyle kibarda kullanmıyorum ve bundan önceki makinamda toshıbaydı kendim sistem mühendisiyim ve kurmadığım program vs programlar kalmadı ben bu makinam ile 5 server 45 client yönettim ama banamısın demedi ve bu zamana kadar da iş yerinde sürekli müzik dinledim dediğiniz gibi hiç bir ses ile karşılaşmadım...
abimde t500 var özellik bakımından sizinki w7 bu vista sizin hdd 400 gb bu 320 gb birde ekran kartı ve islemci ghz si acaba sizde ram kac gb gözüküyor birde sizde oyun oynarken ısınma sorunu oluyormu son olaarak ben w7 kurmayı ve biostan ghz arttırmayı düsünüyorum sizce sorun olurmu