Şimdi Ara

Toshiba Satellite A500-19W Laptop Kasma ve Donma Sorunu [Videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDİT : Video En Altta Link Olarak Verildi Teşekkürler.

Merhabalar, benim yaklaşık 2.5 yıllık Toshiba Satellite A500 laptop var. Babamdan aldığımda muhteşemdi hızlıydı, 5 saniyede açılıyordu. Sonra tabi benim elime geçti ve ben pcyi pert ettim. Fanını temizlemeye çalıştım bu sefer Wi-Fi cihazını bozdum. Görmemeye başladı ve 50 TL oradan verdik. Hadi vermişken fanı temizlensin dedim 50 TL'de ona verdim. Bir de götürmeden önce pc yaklaşık 10 cm yükselikten düştü ve klavyesı cıktı. Mavi ekran verdi filan. Ondan sonra pc durmadan donmaya basladı. Donma dediğim pc gidiyor işlemci ışığı var. Bilirsiniz o hiç yanmıyor klavye filan hiç bir şey yanıt vermiyor. Şarkı dinlerken falan garip garip ses çıkartıyor. Donduğunda ekran falan takılıyor. 1-3 dk içinde kendine geliyor ve wifi kesilmiş oluyor. Bunu Facebook'ta pc yardım denilen gruba attığımda HDD diye bir şeyin bozulduğunu söylediler. Amazon'dan buldum ve fiyatı 120 TL. Eğer bu bozulmuşsa yenisini almalı mıyım sizce ? Son 3 gündür acayip kasma var. Bu sefer CPU %20'lerde geziyor. Fakat acayip kasıyor. Format atmalı mıyım sizce ?

Son günlerdeki foto =

Eğer yakın bir zamanda dediğim gibi donarsa bilgisayar videosunu çekip atarım buraya. Bu arada HDD'den donduğunda saat tık tık ses gibi bir ses geliyor.

VİDEO LİNKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZippoTurkey -- 11 Ocak 2015; 7:30:07 >

• Link vermişsiniz ama sizin link çalışmıyor.

Bende size bir link vereyim. Benim linkler çalışıyor ama...(buradan tıklayınca görebilirsiniz) İndirip kurun, benchmark, errorscan (quick işaretlemeyiniz), speed map, health sekmelerinin ekran görüntülerini, buradaki linktende hwmonitor adlı programı indirip boşta ve yükte olmak üzere alacağınız iki farklı ekran görüntüsünü gönderin durumu değerlendirelim.

NOT: Hdtune testlerinden errorscanı kesinlikle quick yapmayınız. Bu işlem oldukça uzun sürer, normalde 1 Tb diskler için 1,5 saat civarıdır ancak diskin boyutuna ve arızalı olup olmamasına göre süre uzayabilir. O neden ile bu işlemi oldukça uzun bir vaktinizin olduğu zamanda yaparsanız canınız sıkılmaz, bilginize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.