Şimdi Ara

LENOVO 3000 N200 -- KRONIK BAŞLARKEN KAPANMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben geçenlerde şu bilgisayarı aldım.

http://www.hemdebufiyata.com.tr/ShowProduct.aspx?ID=229932

Daha sonra forumlardan okuduğum kadarıyla bu bilgisayarların kronikl bir sorunu olduğunu öğrendim. Başlatma düğmesine bastıktan kısa süre sonra kendi kendine kapanması gibi.

Bu problemi yaşayan arakdaşlar fikirlerini açıklarlarsa sevinirim. Her n200 kullanıcısı bu problemni yaşıyormu?

Bu problemin genelde Lenovo 3000 N200 0769 numaralı serilerinde görülüyormuş.

• Yorumu olan yok mu.?
  • ilk önce hayırlı olsun diyorum...
    aynı ürünü bende kullanıyorum. yaklaşık 2 aydır.
    sadece bende 2 GB ram ve geforce 7300 ekran kartı var.
    sanırım lenovo N200 değişik konfig de çıkmış.
    böyle bir sorunla karşılaşmadım. bu arada işletim sisteminiz nedir ?
    sanırım free dos aldınız ?
  • Eğer Lenovo nuzun fişte takılı açarsanız bazen böyle kapanabiliyor.O yüzden fişini çıkarın öyle çalıştırın.Birkaç dk sonra isterseniz güce bağlayabilirsiniz..
  • anakartınızın markası nedir.
    Everestle bakabilirsiniz.
  • bilgisayarım bu

http://www.hemdebufiyata.com.tr/ShowProduct.aspx?ID=229932

anakart markasi : Intel 965PM Chipset

bu modellerdede varmı o sorun tesekkurler.
    quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

anakartınızın markası nedir.
    Everestle bakabilirsiniz.
  • ben de lenovo kullanıısıyım 1 aydır böyle bi sorun görmedim 1 aydır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşalar. aynı sorun bende de var. hatta bu konuda teknik servise bile başvurmayı düşünüyorum. bilgisayar fişte olsa da olmasada ilk açlışından hemen sonra kendiliğinden kesiliyor. modelim 300 N 200 BWG 769. neden kaynaklandığını da bilmiyorum. böyle bir sorunla karşılaşan varsa bilgilendirise sevinirim.
  • Evet Bu tip sorun Her 20 Makineden 6 sında karşı karşıya kalıyoruz. Ama büyültülecek bir problem değil, nedenmi?

Çünkü bu problemin 2 nedeni var. Ya işletim sistemi problemli yada Mainboard"dan kaynaklanan sorun.

Çözümü ise

İşletim sistemli problem ise bunun çözümü orjinal recovery tuşundan işletim sistemini tekrar kurulması halinde çözüme kavuşuyor.

İşletim sistemi kurulduysa fakat sorun halen devam ediyorsa kesin ve net çözümü Anakartın değişmesi.
    Bu konudada kafanızda birşey kalmasın yaklaşık 30 a yakın bu tip sorunlu makinenin anakartını değiştirdim ve 1 tanesi bilene aynı problemle tekrar bana gelmediler. Lenovo Yeni board gonderiyor ve sorun halloluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Just be*

Eğer Lenovo nuzun fişte takılı açarsanız bazen böyle kapanabiliyor.O yüzden fişini çıkarın öyle çalıştırın.Birkaç dk sonra isterseniz güce bağlayabilirsiniz..

Bunu deneyen oldu mu ?
  • ben genelde hep fişte takılı kullanıyorum..
    böyle bir sorunla karşılaşmadım..
  • Bendeki ilk açılışta kapanmıyor fakat ilk açılırken fan 2 saniye hızlı bir şekilde çalışıyor.Makine ısınık olmadığı halde ilk açılışta 2 saniye hızla çalışması garip bir durum.Benim cihazdamı bozuk yani recovery tuşundan bir deneyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 5 Kasım 2008; 19:51:51 >
  • Bende 1 aydır kullanıyorum. Hiç böyle bir problemle karşılaşmadım.
  • Hocam fanın ilk açolışta tüm gücüyle 1-2 sn çalışması sistemin iyi olduğunu gösterir. Bir nevi test ediyor kendini.
  • yukardaki komşumdada aynı problem var hem de 3 kere kapanıyo kendi kendine .
  • Merhabalar ,
    Arda beyin dediği gibi gibi ilk önce işletim sistemini yeniden kurun olmuyorsa servise yönlendirin.Lenovo servisleri bu konuda hassas hemen anakartınızı değiştirir.
  • arkadaslar ben yaşadım bu sorunu, evet kronik bir sorun. N200'ümü aldım geldim her başlayışta 1 kere 2 kere vista açılırken kapanıyordu.Yetkili servisi aradım, bu sorun ile daha önceden gelenler oldu , anakart değişicek dedi.yani sorun fiziksel, yazılımsal degil.yani bende öyleydi. ben de gittim iade ettim migrosa. ayrıca, migrostan ben dahil 1 lenovo 2 compaq alındı toplam 3 tane. 3 üde arızalı çıktı. compaq da açıldıktan sonra ekran ışığı tamamen sönüyordu ama bilgisayar çalışıyordu.kavga dövüş migrosa iade ettik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda

Evet Bu tip sorun Her 20 Makineden 6 sında karşı karşıya kalıyoruz. Ama büyültülecek bir problem değil, nedenmi?

Çünkü bu problemin 2 nedeni var. Ya işletim sistemi problemli yada Mainboard"dan kaynaklanan sorun.

Çözümü ise

İşletim sistemli problem ise bunun çözümü orjinal recovery tuşundan işletim sistemini tekrar kurulması halinde çözüme kavuşuyor.

İşletim sistemi kurulduysa fakat sorun halen devam ediyorsa kesin ve net çözümü Anakartın değişmesi.
    Bu konudada kafanızda birşey kalmasın yaklaşık 30 a yakın bu tip sorunlu makinenin anakartını değiştirdim ve 1 tanesi bilene aynı problemle tekrar bana gelmediler. Lenovo Yeni board gonderiyor ve sorun halloluyor.

Merhaba
    Kapanma sorunu benimkinde de var... Gerçi ben sorunun işletim sistemi ile alakalı zannetmiştim...

Ben de yaklaşık 11 ay Lenovo 3000 N200 kullanmaktayım... notebook aldığım gün 2 GB kingston 667 mhz ram taktırdım. Teknik servisteki eleman takılı ram le beraber ilk açıldığında bilgisayar kapanmıştı... Fazla ciddiye almamıştım... Donanım değişiklidir geçici olduğunu düşünmüştüm..
    İlk işim SATA destekli XP kurmaktı Nlite ile bu işi yapabilmekteyim...

Bilgisayarı ilk açılışına bazen oturum sayfasında bazen bekleme modundan çıkarken, bazen de bilgisayar açıldıktan 4-5 saniye sonra SANKİ FİŞİ ÇEKİLMİŞ gibi KAPANIYORDU... Güvenli moda girip tekrardan başlattığımda ise bilgisayarda sorun olmuyordu... KEndimce sorun herhalde XP den kaynaklandığını düşünmekteydim... İnternetten donanımhaberdeki üyelerde aynı modelde aynı sorun olması ile Lenovo mu teknik sevise gönderdim... Ana sorunlu eski anakart FRU numarası 41R7695 yerine yenisi 41R7887 ile değiştirilmiş... Eski FRU lu oln olmadığından 41R7887 ile değiştirilmiştir... Eski anakart SDHC SD kartları desteklerken yeni anakart desteklemiyordu!...

FRU numarası 41R7887 olan gerçekten de eski anakarta göre üst bir model midir?
    Ayrıca dizüstündeki USB port giriş yuvalarına herhangi bir usb aygıt takıp çıkarırken zorlanmaktayım... Başka dizüstü ve masaüstü USB girişlerinde herhangi bir usb aygıtı takıp çıkarmak çok rahat iken N200 de böyle olması ÇOK MU NORMAL... Logitecth Nano Kablosuz faremi birkaç kez takıp çıkarmadan sonra bozuldu... Bana göe bunun sorumlusu LEnovo N200 ün usb slotlarının dar olması yani üretim hatalı olduğunu düşünmekyetim... Sizce bu mesele nasıldır?

Power tuşunun hemen sağındaki Lenovo Care tuşu da POWER tuşu gibi Bilgisayarı açması NORMALMİDİR?!... Bu sorun Anakart değiştirilmesinden sonrada devam etmiiştir!... Ayrı bu tespitimi yaparken N200 hem bataryası çıkarılmış hem de güç kablosu çıkarılmış belli bir süre sonra güç kablosunu takarken sadece Lenovo Care düğmesine basarak bilgisayar açılmaktadır!!!... Bu normal midir ? Yoksa başka bir sorunun belirtisi olabilir mi?

Lenovo notebokk hakkında bilgilerim:

Product: 3000 N200 0769-B3G

Intel Core 2 Duo Mobile Processor T7100 (1.8GHz), 1GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB nVIDIA GeForce FX Go7300, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 10/100 Ethernet, Secure chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, WinVista Home Premium 32

Resmi sitesinde Donanım Bakım Kalvuzunua göre
    FRU numarası 41R7887 olan anakart bilgileri şöyle (Sayfa 112 de)

System board assembly, 15W discrete support CPU
    celeron 540

http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/42x3553_03.pdf

Eski anakartım ise Celeron değil Intel Core 2 Duo Mobile Processor T7100 dur!... Burda sorun yokmudur? Daha doğrusu belirtmiş olduğum bu iki farklı FRU nun kıyaslamasını yapabilirmisiniz?..

Konu hakkında bir tecrübesi veya bilgisi olan diğer üyeler de soruma yardımcı olursa sevinirim...

Yazım uzun oldu kusura bakmayın .... Cevap için şimdiden teşekkürler

• Bir onceki mesajda sorunumu cozecek kimseler yok mu? ...

Ozellikle 4 adet Usb portun hepsine herhangi bir usb aygit takarken ve cikarirken zorlanmaktadir... Anakarta bagli tek usb de ayni olusu bende 300 N200 lerin tamaminda USB dizayinda hata oldugunu dusunmek yanlis olmasa gerek....

Onceki mesajimda belirttigim gibi FRU aynisi olmadigindan baska FRU lu anakart takilmistir.. Lakin bu farkli anakart resmi sitesinde Celeron 540 icin oldugu bellidir ama benim islemcim Core 2 Duo yani T7100 model islemcilidir CELERON DEGILDIR!...

Lutfen birileri ifade ettigim celiskileri ve diger sorularimi da cevaplayabilirmisiniz... Yada cevaplayabilecek kisimlari cevaplayabilecek uyelerimiz yokmudur?...

Simdiden tesekkurler...
  • Merhaba, ben de 2008 yılında 3000 n200 0769 Lenovo aldım. aldığımda kendi sistemi VİSTA kurulu iken sorun vardı. Hepsiburada.com dan almıştım. ilk servise gönderimimde güya sorunu bulamadılar. 2.kez başka bir yere gönderince hemen görüp anakart sorunu olduğunu söylediler. Yaptırmadan makineyi değiştirmek için Lenovo Türkiye ile irtibaa geçtim ama kıvıra kıvıra, sallaya sallaya bundan kaçtılar. Anakartı değiştirdiler. Sonraki 2 yıl normal kullandım.Garanti biter bitmez anakart sorunu bir daha çıktı. Ayrıca pil de bitti. Dolmuyor.
    Bilgisayar açılırken dostan sonra aniden güç gidiyor.(fiş çekilmiş gibi) 3-4 defadan sonra normale dönüyor.
    YANİ BİLGİSAYAR HURDAYA ÇIKTI SAYILIR.
    BİR DAHA LENEVO MU? ASLA!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.