Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
15
Favori
45.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım, ben de bugün servisi aradım ama tam bir cevap alamadım. En yakın servisin numarasını verdi görevli sadece.
    Bu arada Cod:AW oynadınız mı, kurulum ekranında ekran kartı olarak Intel'i gördü, onu devre dışı bırakınca gene görmedi AMD'yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    Cod oynamadım Bf4 oynadım sıkıntısız,oyunla ilgili problemdir muhtemelen nette araştırdınız mı
  • İnternette bulabildiğim tüm yöntemleri denedim maalesef olmadı. Giriş animasyonlarından sonra oyun menüsüne girmeden takılıp kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

quote:

Orijinalden alıntı: Grancher

Selamun aleyküm dostlar, ben bu cihazı yaklaşık 4 hafta önce aldım. Bu cihaz, inanılmaz ısınıyor(soğutucusuda var, 170 tl'lik) beklenen performansı vermiyor. AMD kullandığınıda sanmıyorum, Intel HD 4600 kullanıyor büyük ihtimal, kısaca pişman olmak üzereyim, servise götüreyim mi bilgisayarı? Yoksa tüm cihazlarda bu sorunlar var mı? @melihgezer

Cihazlarda hiç ısınma sorunu yok,şikayet edende olmadı bu zamana kadar.Şahsen bende öyle bir sorun olmadı ve soğutması çok yeterli,sabaha kadar açık kaldıgında bile sağ fan kısımlarına elimi deydiğimde ısı bile hissetmedim.Bunu geçtim gta 5 oynarken bile soğutucu kullanmıyorum hiç rahatsız etmiyor.Siz servise verin ya da 15 gün içinde iade hakkınızı kullanıp iade edip değiştirin.

Doğrudur cihaz yorucu işler dışında fazla ısınmıyor. AMD Ekran kartını kullanan ve yoran oyunlarda ya da programlarda ise her türlü ısınıyor. Rahat 85 derece civarında ve elinizi uzun süre fan etrafındaki aksam tutarsanız zarar verebilecek derecede ısınıyor. Biz de kullanıyoruz hocam aynı modeli, abartmanın lüzumu yok. GTA V Şu anda oyun piyasasındaki en ağır oyunlardan biri hele bir de High'da oynadığınızı belirtmişsiniz, merak edenler için evet ben de sıkıntı çekmeden oynayabiliyorum yüksek ayarlarda. Yalnız hiç rahatsız etmiyor demişsiniz, fan, oyun oynarken kullanılan W A S D tuşlarının yanında değil evet rahatsız etmez fakat siz bir de elinizi 15 - 20 saniye fana yakınlaştırmaya çalışın. Nihayetinde ısınma konusunda bir Asus değil bu bilgisayar.

• By_Çağrı kullanıcısına yanıt
    Hava sıcaklığı,tozlu ortam ve cihazın kullanım süresi de fanda ısınmanın boyutunu değiştirir..Ekran kartı 4 gb olsa sizce fark edermiydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

quote:

Selamun aleyküm dostlar, ben bu cihazı yaklaşık 4 hafta önce aldım. Bu cihaz, inanılmaz ısınıyor(soğutucusuda var, 170 tl'lik) beklenen performansı vermiyor. AMD kullandığınıda sanmıyorum, Intel HD 4600 kullanıyor büyük ihtimal, kısaca pişman olmak üzereyim, servise götüreyim mi bilgisayarı? Yoksa tüm cihazlarda bu sorunlar var mı? @melihgezer

Cihazlarda hiç ısınma sorunu yok,şikayet edende olmadı bu zamana kadar.Şahsen bende öyle bir sorun olmadı ve soğutması çok yeterli,sabaha kadar açık kaldıgında bile sağ fan kısımlarına elimi deydiğimde ısı bile hissetmedim.Bunu geçtim gta 5 oynarken bile soğutucu kullanmıyorum hiç rahatsız etmiyor.Siz servise verin ya da 15 gün içinde iade hakkınızı kullanıp iade edip değiştirin.

Doğrudur cihaz yorucu işler dışında fazla ısınmıyor. AMD Ekran kartını kullanan ve yoran oyunlarda ya da programlarda ise her türlü ısınıyor. Rahat 85 derece civarında ve elinizi uzun süre fan etrafındaki aksam tutarsanız zarar verebilecek derecede ısınıyor. Biz de kullanıyoruz hocam aynı modeli, abartmanın lüzumu yok. GTA V Şu anda oyun piyasasındaki en ağır oyunlardan biri hele bir de High'da oynadığınızı belirtmişsiniz, merak edenler için evet ben de sıkıntı çekmeden oynayabiliyorum yüksek ayarlarda. Yalnız hiç rahatsız etmiyor demişsiniz, fan, oyun oynarken kullanılan W A S D tuşlarının yanında değil evet rahatsız etmez fakat siz bir de elinizi 15 - 20 saniye fana yakınlaştırmaya çalışın. Nihayetinde ısınma konusunda bir Asus değil bu bilgisayar.

Elini bir insan durduk yere neden fanın olduğu yere koysun hocam?Ben normal kullanımda wasd ve mouse kullanımda kullanıcıyı hiç rahatsız etmiyor anlamınnda dedim.Yani siz laptop ı kullanırken bir elinizle laptop ın sağından tutarsanız eliniz yanar.Bu her laptop ta böyledir.Oyun oynarken her laptop ısınır doğal olarak,ekran kartı donanımın en çok ısınan parçasıdır zaten.Asuslar da gayet ısınıyor ve asuslar rahatsız ediyor,yüksek seviye modellerini bilmiyorum ama orta klasmandakileri böyle,fan çıkışı solda oldgu için wasd kullanımında rahatsız ediyor buna şahit olmuşlugum vardır.Ayrıca laptop ın izolasyonu çok güzel,çok sert sıcak hava üflemesine karşın kasanın altında el yakacak sıcaklık hissettirmiyor,üst kısmı normal aliminyum olmasından.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

quote:

Elini bir insan durduk yere neden fanın olduğu yere koysun hocam?Ben normal kullanımda wasd ve mouse kullanımda kullanıcıyı hiç rahatsız etmiyor anlamınnda dedim.Yani siz laptop ı kullanırken bir elinizle laptop ın sağından tutarsanız eliniz yanar.Bu her laptop ta böyledir.Oyun oynarken her laptop ısınır doğal olarak,ekran kartı donanımın en çok ısınan parçasıdır zaten.Asuslar da gayet ısınıyor ve asuslar rahatsız ediyor,yüksek seviye modellerini bilmiyorum ama orta klasmandakileri böyle,fan çıkışı solda oldgu için wasd kullanımında rahatsız ediyor buna şahit olmuşlugum vardır.Ayrıca laptop ın izolasyonu çok güzel,çok sert sıcak hava üflemesine karşın kasanın altında el yakacak sıcaklık hissettirmiyor,üst kısmı normal aliminyum olmasından.

Aşırı ısınan aksamlar uzun vadede donanımsal parçalarda sorunlara ve yazılımsal yavaşlamalara gebedir. Tavsiyem, siz yine de sizi rahatsız etmeyen sıcaklık değerini kontrol altında tutun. Örneğin bilgisayarın hava akışını daha iyi sağlayabilmesi adına havayı aldığı alttaki ızgaralarını mümkün olduğunca ferah bir kullanım pozisyonunda tutmak gibi. Ayrıca rahatsız etmemesi kullanıcıdan kullanıcıya değişir, sağ eliyle fareyi kullanan biri olarak fazla yaklaşamıyorum bilgisayara durup dururken sıcaklık fantezisi peşinde değil kimse :)

• Arkadaşlar şu an mobilden girdiğim için detaylandıramayacağım yalnız ilk fırsatta Ekran kartıyla ilgili yaptığım pek çok araştırmayi, toshiba yetkilileriyle ekran kartını değiştirebilmek adına görüşmeleri ve en önemlisi çoğu oyunda hissedilebilir derecede FPS artışını gözlemleyebilmeme olanak sağlayan R9 M265x'in overclock dosyasını, nedir, nasıl yapılır, sonuçları nelerdir konularını paylaşacağım.

• Arkadaşlar Merhaba,
    7 senelik toshiba satellite serisi kullanıcısı olarak artık bu cihazi bir nevi yoğun işlerden kurtarıp emekli etmeye karar verdim.

http://www.toshibashop.com.tr/TOSHIBA-SATELLITE-P50-B-11P-156-NOTEBOOK,PR-68102.html adresindeki cihaz ile sizin kullandığınız cihaz arasındaki tek fark 1TB HDD + 8GB SSD Hybrid sürücü bumudur acaba?

Ayrıca yazılım işleri ile sürekli genelde günde 12 saat en az bilgisayar ile haşır neşirim ve parlak ekran olması dışında bu cihaza okey veririm ama hp i7 5500u cihazları gördüm mat ekran ve daha hoşuma gitti ama sadece ekran konusunda tereddütüm var açıkçası.

Bu bahsedilen cihazı biraz daha uygun koşullarda alabilme durumum da var, siz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: shener

Arkadaşlar Merhaba,
    7 senelik toshiba satellite serisi kullanıcısı olarak artık bu cihazi bir nevi yoğun işlerden kurtarıp emekli etmeye karar verdim.

http://www.toshibashop.com.tr/TOSHIBA-SATELLITE-P50-B-11P-156-NOTEBOOK,PR-68102.html adresindeki cihaz ile sizin kullandığınız cihaz arasındaki tek fark 1TB HDD + 8GB SSD Hybrid sürücü bumudur acaba?

Ayrıca yazılım işleri ile sürekli genelde günde 12 saat en az bilgisayar ile haşır neşirim ve parlak ekran olması dışında bu cihaza okey veririm ama hp i7 5500u cihazları gördüm mat ekran ve daha hoşuma gitti ama sadece ekran konusunda tereddütüm var açıkçası.

Bu bahsedilen cihazı biraz daha uygun koşullarda alabilme durumum da var, siz ne dersiniz?

Sizin yolladıgınızın tek farkı blueray oynatıcısı ve hibrit diski bulunmakta,ben grafikerlik yapıyorum ve ekran olarak çok hoşuma gidiyor bu laptop,baskıyla birebir doğru renkleri veriyor ips olmasından dolayı ve ciddi derecede kaliteli bir ekranı var.Parlama yapıyor doğal olarak ama benim için sorun tebabül etmiyor,canlı renkler veriyor.Ayrıca i7 5500 u işlemci ile i7 4710 arasında dağlar kadar fark var,5500u ultra sınıfı tasarruf amaçlı oldugu için performans alamazsınız toshiba kadar.Parlak ekran bana daha canlı renkler veriyor ama mat derseniz bilemem sizin tercihiniz.Güneşi arkanıza almadan kullanırsınız

EDİT: Sizin yolladıgınız modelin işlemcisi bizimkilerden 1 tık önde, 3.6 ghz saat hızı var hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Cage -- 19 Haziran 2015; 0:58:56 >

• Yorumlarınız için teşekkürler, temmuz yada sonlarında yeni modellerin de piyasada olacağı söyleniyor, win 10 lu modeller gelecek doğal olarak.
    Grafik ağırlıklı programlarda cihaz hdd den dolayı biraz boğulma yapıyormu? resim işlerken döküm alırken?
    Toshiba genelde daha uzun ömürlü olsun diye sürekli 5400 kullanıyor

Dolardan dolayı da sene başındaki 3000 tl lik bazı modeller örneğin asus takiler de 4000 lere dayanmış fiyat olarak, tabi toshiba da 500 tl ye yakın fiyat artışı oldu.

Türkiye piyasına da hangi modellerin geleceği bir türlü net değil TNB bile tam bilmiyor, 5 serisi quad corelar da kesin gelecek aslında sene sonuna kadar sanırım. Beklemek ile beklememek arasında kararsız da kalmadım değil:(
  • Benim laptopta 2 ekran kartı var şimdi. Birisi Intel HD Graphics 4600, diğeri AMD R9 M265x, şimdi bu AMD R9 M265x güzel bir ekran kartı fakat devreye büyük ihtimal Intel giriyor. Tüm oyunlarda ekran kartından beklenmeyen performansı alıyorum. Tüm AMD'nin panelinden yaptım. Sürücüyü güncelledim. Yüksek performansa çektim felan olmuyor, H1Z1'de, ETS 2'de bile kastırıyor o derece.

http://i.hizliresim.com/DMbrbv.png
    http://i.hizliresim.com/n76a0V.png
    http://i.hizliresim.com/PqWAJ5.png
    http://i.hizliresim.com/LazX5Z.png

(P-50 B 116)

@melihgezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grancher -- 20 Haziran 2015; 0:41:19 >

• Merhaba arkadaşlar,
    P50-B-117 modelini kullanan arkadaşlar 8GB SSD'ye ulaşabiliyorlar mı ya da sistem içerisinde bir yerden görüntüleyebilen var mı?
  • arkadaslar bende klavye ısıgı sorunu basladı pc yi actıktan sonra klavye ısıgı acıp kapatabılıyorum ama 3 dk sonra daha birsey yapamıyorum yanı açıksa kapanmıyor kapalıysa acılmıyor
  • Bilgisayarda dahili olarak kurulu gelen "Toshiba Function Key" isimli uygulama bilgisayarınızda yüklü mü ve görev yöneticisi üzerinden eriştiğinizde o 3 dakikanın ardından arka plan işlemi olarak "TOSHIBA Function Key Main Module" programı çalışıyor mu? Elbette diğer fonksiyon tuşarı çalışıyor mu?

@By_Çağrı

Dediğiniz yöntem ne oranda bir performans artışı sağladı, bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
  • evet fonksiyon tuşları calısıyor ilk aldıgmda böyle bir sorun yoktu sonradan oldu galiba pek kulanmadıgım için bilmiyorum bide o dediğiniz program calısıyor görunuyo acaba driver güncellemsi felan mı gerek
  • recepdrvs R kullanıcısına yanıt
    Sanmam, belli bir süre sonra gitmesi ilginç, klavye fonksiyonlarıyla ilgili üçüncü bir uygulama yüklemiş miydiniz, belki o engel oluyordur.
  • bugün farkettim kopmle gitmis hiç çalısmıyo klavye isigi :S sanmıyorum sadece toshibanın hizmet istasyonunda önerdi güncellemeleri yaptım
  • Bu klavyedeki ışığın hassasiyet ayarını falan yapabileceğimmiz program yok mu çok aradım bulamadım ya,msı laptoplarda müziğe göre ritm falan koymuş adamlar
  • recepdrvs R kullanıcısına yanıt
    İngilizce olarak sanırım bir çözüm buldum sorununuza, BIOS seviyesinde ayarlara girerek zamanlamayı halletmeniz gerekiyor. Eğer aşağıdaki yönergeyi anlamadıysanız Türkçe'ye çevirebilirim.
    quote:

Hit the WINDOWS APP key and search for PC SETTINGS.

Then click:

UPDATE AND RECOVERY
    RECOVERY
    ADVANCE START UP/RESTART NOW
    TROUBLESHOOT
    ADVANCED OPTIONS
    UEFI FIRMWARE SETTINGS/RESTART

In the BIOS navigate with the arrow keys to:

POWER MANAGEMENT
    KEYBOARD BACKLIGHT CONTROL MODE (Change to [TIMER])

BACKLIGHT LIGHTING TIME (Change this setting to the amount of seconds you want the keyboard backlight to go off by using the F-5 or F-6 keys to decrease or increase the number.)

Save your changes by pressing the F-10 key to SAVE AND EXIT.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.