Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
15
Favori
45.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burası yeri değil ama sizin bilginiz vardır sizin bilgisayarınızda Intel grafik kartı varmı?

Arkadaşlar bende toshıba satellite l875-12l model laptop var i5 3210m işlemcili atı 7600m ekran kartlı. Şimdi sorum şu: aynı özellikte en ufak fark olmayan samsung np350v5c model laptop la karşılaştırdım ve benim laptop ta Intel 4000 grafik kartı yok ama o samsung ta var neden ? Aynı işlemciyi kullanıyorlar. Ben toshibayı ikinci el aldım bozuk mu yoksa ? Bilginiz varmı benim bilgisayarımda neden Intel grafik kartı yok ? Aygıt yöneticisinde sadece atı 7600m görünüyor. Acil cevap verin bilgisayarı bozuksa iade edeceğim 1 hafta deneme süresi var. Şimdi gta 5 yükledim 35-45 fps alıyorum çok güzel ama böyle bir sıkıntı varsa iade ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam beyler, arkadaşımın p50 sine format atmak için aldım, hdd içerisindeki toshibanın yüklediği recovery bölümünden format atıyodum bi anda kapandı sistem yeniden başlattım ama bu seferde recovery çalışmadı. Windows 8 yüklüydü bendede windows 10 usb vardı taktım boot menüsünden usbyi üste aldım windows 10 kurulum ekranı geliyo dil seçip yükle diyorum biraz geçtikten sonra windows sürücü bulamadı, sürücünüzün driverını cd ye veya usb ye yükleyip bana göster diyor. İnternette araştırdım hiç bişey bulamadım bios sürümü eski bu yüzden hdd görünmüyor die düşünüyorum. Masa üstüne hddyi taktım formatladım yeniden denedim olmadı, masaüstünde iken win 10 yükledim laptopa taktım yine olmadı, böle bir sorunu nasıl çözücem sizlerden yardım bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: twisted_tlh

Selam beyler, arkadaşımın p50 sine format atmak için aldım, hdd içerisindeki toshibanın yüklediği recovery bölümünden format atıyodum bi anda kapandı sistem yeniden başlattım ama bu seferde recovery çalışmadı. Windows 8 yüklüydü bendede windows 10 usb vardı taktım boot menüsünden usbyi üste aldım windows 10 kurulum ekranı geliyo dil seçip yükle diyorum biraz geçtikten sonra windows sürücü bulamadı, sürücünüzün driverını cd ye veya usb ye yükleyip bana göster diyor. İnternette araştırdım hiç bişey bulamadım bios sürümü eski bu yüzden hdd görünmüyor die düşünüyorum. Masa üstüne hddyi taktım formatladım yeniden denedim olmadı, masaüstünde iken win 10 yükledim laptopa taktım yine olmadı, böle bir sorunu nasıl çözücem sizlerden yardım bekliyorum.

Farklı bir sistem ile yükleyin hocam

• Halletim hocam, biosversiyonu eski olduğından uefi dışında bir yükleme desteklemiyormuş. Usn belleğe win to usb ile win10 kurdum masa üstün pcmde, laptop ı usb ile açtım bios güncellemesi yaptıktan sonra urfi değilde diğer sürümü ile başlattım (c) ile başlıyor. Şuanda bir sorun yok kurulumu yaptım.

• Melih Hocam,
    Bu laptopu yaklaşık 2015 şubattan beri kullanıyorum. Laptopu oyun için almıştım fakat CS:GO gibi bir oyunda bile en düşük ayarlara aldığım zaman 60-65 fps arasında geziyor. Eskiden öyle değildi. Cihazı satmayı düşünüyorum böyle devam ederse. Ya da garantiye mi gönderiyim?
  • BarleyPu2244 B kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara hiç format attınız mı?

• BarleyPu2244 B kullanıcısına yanıt
    Amd gaming evolve indirin optimize edin.Daha sonra oyun içine girip yine düşük yada medium a alın shaderi falan

İkinci olarak değiştirilebilir grafik ayarından performansa çekin barı

Son olarakta fanı temizleyin içini açmak istemiyorsanız bir kompresör yardımıyla hava giriş yerinden yani alt tarafından laptopun fana doğru hava tutun cs go yu baz alarak söylüyorum fpsiniz min 160 civarı olacaktır

• Merhaba. 1 Şubat 2017'de başlayan yetkili servis maceram dün son buldu. Servis, 20 iş günü içerisinde cihazın onarımını sağlayamadığı için il hakem heyetine para iadesi için başvuruda bulunmuştum ve başvurum 8 Mayıs 2017'de karara bağlanmıştı. Bu aşamadan sonra işimin kolay olduğunu düşündüm çünkü elimde mahkeme kararı vardı ancak öyle değilmiş. Media Markt denen tiksinç firma yüzünden icra dairelerinde zaman kaybettim. Kararın her iki tarafa da ulaşmasını takiben neredeyse her gün arayarak ve birkaç kez mağazaya giderek para iademin yapılmasını talep ettim ancak her seferinde bu talebim reddedildi. Gerekçe olarak firmadan (Toshiba) onay beklediklerini söylediler her seferinde. Firmanın avukatları, firma onayını mahkeme kararının üzerinde olarak görüyor. Bu iş bilmez ve laftan anlamaz Media Markt adlı firmayı son kez uyardım ve para iademin yapılmaması üzerine icra takibi için başvuruda bulundum. 29 Mayıs 2017'de tebligat ellerine ulaşmasına rağmen yasal süre olan 7 gün içerisinde yine para iademi yapmadılar ve dolayısıyla alacaklı taraf olarak haciz işlemi yaptırma hakkım doğdu. 7. gün dolduktan sonraki gün, mağaza personeli telefonla arayarak para iadesini yapacaklarını söyledi. Ancak para iadesi yapılacak tutarın sadece hakem heyeti kararında yazan tutar olduğunu söyledi. Güldüm, sinirlendim ve icra takibi için yüzlerce lira harç ödenmesi gerektiğini, alacaklı ve haklı taraf olarak bu masraflara katlanmayacağımı belirttim ve telefonu kapattım. Perşembe günü akşamı yolum düşmesi üzerine, son bir uyarı maksadıyla mağazaya çıktım. Oradaki elemanın gevşek ve sorumsuz tavırları devam ediyordu ve haciz işlemi uygulayacağımı söylediğimde "avukatlarımız mağazayı haczedemeyeceğinizi söyledi" diyerek bıyık altından güldü. Memleketin her yerine hukuk fakültesi açılınca avukatlar da böyle kanun, yönetmelik bilmez hale gelmiş. Yarın derdinizi icra memurlarına anlatırsınız diyerek mağazadan çıktım. Cuma sabahı haciz işlemini gerçekleştirmek için icra dairesine gittim ki, ben gitmeden bir saat kadar önce dosyanın kapandığını öğrendim. Sanıyorum ki önceki gün yaptığım haciz uyarısı yerini bulmuş ve borcum ödenmişti. En başından beri beni ciddiye almadı bu Media Markt denen firma. İcraya vereceğime inanmadılar, icra tebligatı gittikten sonra ahlaksızca beni arayıp sadece ürünün tutarını ödemeyi teklif ettiler. Haciz işlemi uygulayacağıma inanmadılar, ancak ne hikmetse hacze çıkacağım gün parayı yatırdılar.

Bu saatten sonra bırakın Media Markt'tan ürün almayı, mağazalarına adım dahi atmam. Toshiba'ya zaten diyecek sözüm yok. Media Markt sadece fatura bedelini ödeyerek ve müşteriyi kısa sürede memnun ederek olayı çözebilecekken, yüzlerce lira icra harcı, posta ve tebligat masrafları ödemek zorunda kaldı. Keşke ödemeselerdi de, mağazaya hacze gidip oradaki personelin yüz ifadesini görebilseydim. Para iadesi için kararın çıkmasını bekleyen başka arkadaşlar var, umuyorum ki en kısa sürede onların da sorunu çözüme kavuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 10 Haziran 2017; 14:7:45 >

• kaarahan5858 kullanıcısına yanıt
    Aynı hatayı bende yaptım, ne yaptımsa düzelemedi, format driver vs. Son çare garantiye yolladım halledip yollamışlar driver kaynaklı.
  • arkadaşlar, parlak ekranın rahatsızlık verdiği oluyor mu?

tamam ekran kaliteli ve renkler canlı fakat uzunca kullanımda gözlerim rahatsız oluyor

parlaklık seviyenizi genelde hangi seviyede kullanıyorsunuz?

keşke diyorum ekran mat olsaydı

bilmem bana katılır mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Laptop iadem gerçekleştikten sonra linkteki ürünü satın aldım aynı paraya,parlak ekranda parlak beğeniyordum ama mata geçince matlarda fena değilmiş dedim.Evet gözü parlak ekran çok çok yoruyor.Çünkü parlak ekranda sen ekrana baktıgın zaman ekranda yansıma yapan diğer objeleride görüyorsun,odaklanma sorunu yaşıyorsun haliyle.Toshibanın ekranı halen çok canlı renkler veren ekran diyebilirim.Ama şuan kullandıgım model ekranı da toshiba ayarında diyebilirim

LİNK

• Hayırlı olsun hocam

Ben de yeni notebook alıcağını hocam

Dell xps 15 var full hd mat ekranlı fakat fiyat yüksek

Lenovodaki mat ekranlı notebooklar düşük kalitede parlak ekranlı olanları daha kaliteli

Hocam tavsiyeniz var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Hayırlı olsun hocam

Ben de yeni notebook alıcağını hocam

Dell xps 15 var full hd mat ekranlı fakat fiyat yüksek

Lenovodaki mat ekranlı notebooklar düşük kalitede parlak ekranlı olanları daha kaliteli

Hocam tavsiyeniz var mı

Linkteki ürün lenovodan çok daha kaliteli hocam,ayrıca hp para iadesi de yapıyor.Size tavsiyem şudur.Benim aldıgım modelden sizde alın,toshibadan çok daha kaliteli cihaz,toshibayı aratmaz kesinlikle ki zaten işlemci ve ekran kartı mimari olarak çok çok önde.hp para iadesi olan 480 TL ye kendinize HP ips monitör alın :D Böyle bir kombo yapabilirsiniz tavsiyem.http://www.hepsiburada.com/hp-t3m70aa-21-5-7ms-analog-hdmi-full-hd-ips-monitor-p-HBV000000LFLW

Bu açtıgım konu inceleyebilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/hp-power-nb-15-cb005nt-kullanici-kulubu-yeni-seri--128547573#128547573

• quote:

Orijinalden alıntı: Yabansı

Merhaba. 1 Şubat 2017'de başlayan yetkili servis maceram dün son buldu. Servis, 20 iş günü içerisinde cihazın onarımını sağlayamadığı için il hakem heyetine para iadesi için başvuruda bulunmuştum ve başvurum 8 Mayıs 2017'de karara bağlanmıştı. Bu aşamadan sonra işimin kolay olduğunu düşündüm çünkü elimde mahkeme kararı vardı ancak öyle değilmiş. Media Markt denen tiksinç firma yüzünden icra dairelerinde zaman kaybettim. Kararın her iki tarafa da ulaşmasını takiben neredeyse her gün arayarak ve birkaç kez mağazaya giderek para iademin yapılmasını talep ettim ancak her seferinde bu talebim reddedildi. Gerekçe olarak firmadan (Toshiba) onay beklediklerini söylediler her seferinde. Firmanın avukatları, firma onayını mahkeme kararının üzerinde olarak görüyor. Bu iş bilmez ve laftan anlamaz Media Markt adlı firmayı son kez uyardım ve para iademin yapılmaması üzerine icra takibi için başvuruda bulundum. 29 Mayıs 2017'de tebligat ellerine ulaşmasına rağmen yasal süre olan 7 gün içerisinde yine para iademi yapmadılar ve dolayısıyla alacaklı taraf olarak haciz işlemi yaptırma hakkım doğdu. 7. gün dolduktan sonraki gün, mağaza personeli telefonla arayarak para iadesini yapacaklarını söyledi. Ancak para iadesi yapılacak tutarın sadece hakem heyeti kararında yazan tutar olduğunu söyledi. Güldüm, sinirlendim ve icra takibi için yüzlerce lira harç ödenmesi gerektiğini, alacaklı ve haklı taraf olarak bu masraflara katlanmayacağımı belirttim ve telefonu kapattım. Perşembe günü akşamı yolum düşmesi üzerine, son bir uyarı maksadıyla mağazaya çıktım. Oradaki elemanın gevşek ve sorumsuz tavırları devam ediyordu ve haciz işlemi uygulayacağımı söylediğimde "avukatlarımız mağazayı haczedemeyeceğinizi söyledi" diyerek bıyık altından güldü. Memleketin her yerine hukuk fakültesi açılınca avukatlar da böyle kanun, yönetmelik bilmez hale gelmiş. Yarın derdinizi icra memurlarına anlatırsınız diyerek mağazadan çıktım. Cuma sabahı haciz işlemini gerçekleştirmek için icra dairesine gittim ki, ben gitmeden bir saat kadar önce dosyanın kapandığını öğrendim. Sanıyorum ki önceki gün yaptığım haciz uyarısı yerini bulmuş ve borcum ödenmişti. En başından beri beni ciddiye almadı bu Media Markt denen firma. İcraya vereceğime inanmadılar, icra tebligatı gittikten sonra ahlaksızca beni arayıp sadece ürünün tutarını ödemeyi teklif ettiler. Haciz işlemi uygulayacağıma inanmadılar, ancak ne hikmetse hacze çıkacağım gün parayı yatırdılar.

Bu saatten sonra bırakın Media Markt'tan ürün almayı, mağazalarına adım dahi atmam. Toshiba'ya zaten diyecek sözüm yok. Media Markt sadece fatura bedelini ödeyerek ve müşteriyi kısa sürede memnun ederek olayı çözebilecekken, yüzlerce lira icra harcı, posta ve tebligat masrafları ödemek zorunda kaldı. Keşke ödemeselerdi de, mağazaya hacze gidip oradaki personelin yüz ifadesini görebilseydim. Para iadesi için kararın çıkmasını bekleyen başka arkadaşlar var, umuyorum ki en kısa sürede onların da sorunu çözüme kavuşur.

mediamarkt a haciz :S helal olsun valla.

büyük ihtimalle mediamarkt ın avukatı 60 yaşında falan 1970de üniden mezun olmuş 90 lı yılların adamıdır. tecrübeli iyi avukat olsun diye mediamarkt yaşlı avukat tutmuştur. halbuki kanunlar değişiyor genç avukat yeni mezun yeni kanunları daha iyi bilir. tokatlar eski avukatı. eski doktorlarda aynı hatayı yapıyor. en ufak problemde hemen ameliyat kes biç... yeni doktor yeni mezun son bilimsel bilgilerle değerlendiriyor olayı. dikkat etmek bize düşer.

medimarkt birde ipe un serip milleti 5 lira yerine 3 liraya razı etme taktiği güdüyordur. belki siz değil ama çoğu kişi bunu kabul ediyordur mediamarkt ta daha az maliyetle işten kurtuluyordur. düşünün 10 iade işinde sadece 1 kişi dava etse, mediamarkt 9 işten ucuza yırtacaktır sizin açtığınız davayı ödese bile çok çok 2 maliyet binse yinede 7 maliyet karda sayılır. mağazanın avukatları bunu gün gün takip ediyolarki size son gün para ödemişler yani banka taktiği parayı ödeyecem ama cepte ne kadar tutabilirsem o kadar kardır mantığı. bir bankaya gidin büyük mebla para isteyin kendi paranızı size hemen vermezler bekletirler daha ne kadar işletebilirsem o kadar kardır mantığı ile. bilmem anlatabildim mi? bunlara yönetim taktiği diyelim. mecburen maliyetleri düşür karı maksimize et yöntemi yani bu dünyanın kapitalist kanunlarından biri.

Allahtan 90 lı yıllarda değiliz. eskiden olsa sen nasıl yabancı yatırımcıya dava açarsın diye size birde karşı dava açılırdı cebinizden para öderdiniz ))

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Parayı istedikleri kadar işletebilirler, işledikleri gün kadar faiz ödemek zorunda kaldılar. Yani karlarına olan bir durum değildi. Bunlar küçük hesaplar peşine düşüyorsa kendileri bilirler. O günden sonra bir kez bile adım atmadım Media Markt'a. İstedikleri kadar ucuz versinler ürünleri, satış sonrası hizmet benim için daha öndedir.

Dediğiniz gibi bizim insanımız uğraşmıyor ama benim bu noktada kendime bakmam lazım. Ben hakkım olanın peşinden gittim, hayatımda muhatap olmayacağım tiplerle muhatap oldum ama sonunda hakkımı söke söke aldım. Hakem heyetleri her ne kadar yavaş çalışsa da alınan kararlar doğru oluyor. Hak aramak kolaylaştıkça bu tarz insanlar ve firmalar kendilerine yer bulamaz piyasada.
  • Toshiba Satellite P50-B-1468

Merhaba arkadaşlar, büyük sıkıntım var bilgisayarımda mavi ekran hatası alıyorum. Hatada şu yazıyor:
    THREAD STUCK IN DEVICE DRIVER

Sadece CS GO oynuyorum o da günde 1 saat filan, tam oynarken iki defa aldım bu hatayı. Donuyor kalıyor sonrasında mavi ekranı veriyor. Açmaya çalıştığımda da bilgisayar açılmıyor ancak güvenli moda giriyorum, ekran kartı driver'ını kaldırıyorum sonrasında açılabiliyor bilgisayar.

Araştırdım forumlarda, ekran kartını ve BIOS'u güncelleyin diyorlar. Ekran kartı driver'ı 2015 yılına ait sürümde. Güncellemeye çalıştım ama güncelleme devam ederken laptop dondu kaldı.

BIOS sürümünde de ilginç bir durum var. Güncellemek için özelliklerine baktım, bendeki sürüm 1.50, ancak Toshiba sitesinde 1.50 WIN adında bir sürüm var. Benim laptopumdaki 1.50 olan sürüm 2014 yılına ait, ama Toshiba sitesindeki 1.50 WIN sürümünün yılı 2015 olarak görünüyor. Aşağıda resimleri attım özelliklerin. İlg resim bilgisayarımdaki, ikincisi web sitesindeki sürüm. BIOS'u da güncellemeye çalıştım ancak yüklemeye çalıştığım sürümün de aynısı olduğunu uyarıyor. Çok rica ediyorum bilen birisi yardım etsin. Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan709

Toshiba Satellite P50-B-1468

Merhaba arkadaşlar, büyük sıkıntım var bilgisayarımda mavi ekran hatası alıyorum. Hatada şu yazıyor:

Sadece CS GO oynuyorum o da günde 1 saat filan, tam oynarken iki defa aldım bu hatayı. Donuyor kalıyor sonrasında mavi ekranı veriyor. Açmaya çalıştığımda da bilgisayar açılmıyor ancak güvenli moda giriyorum, ekran kartı driver'ını kaldırıyorum sonrasında açılabiliyor bilgisayar.

Araştırdım forumlarda, ekran kartını ve BIOS'u güncelleyin diyorlar. Ekran kartı driver'ı 2015 yılına ait sürümde. Güncellemeye çalıştım ama güncelleme devam ederken laptop dondu kaldı.

BIOS sürümünde de ilginç bir durum var. Güncellemek için özelliklerine baktım, bendeki sürüm 1.50, ancak Toshiba sitesinde 1.50 WIN adında bir sürüm var. Benim laptopumdaki 1.50 olan sürüm 2014 yılına ait, ama Toshiba sitesindeki 1.50 WIN sürümünün yılı 2015 olarak görünüyor. Aşağıda resimleri attım özelliklerin. İlg resim bilgisayarımdaki, ikincisi web sitesindeki sürüm. BIOS'u da güncellemeye çalıştım ancak yüklemeye çalıştığım sürümün de aynısı olduğunu uyarıyor. Çok rica ediyorum bilen birisi yardım etsin. Teşekkürler şimdiden.

Boşuna çözüm arama hocam ekran kartın çipseti yanmış.Servise göndermelisin,anakartı değişecek o laptopın.Bende aynı sorun olmuştu,benimle aynı anda alan bir arkadaşımında aynı sorunu oldu.Servise yollayın 20 iş gününü geçecek zaten (berbat bir servis olmasından dolayı) sizde hemen tüketici mahkemesine başvurup para iadenizi alın.Bu bilgisayarın kronik bir sorunudur bu.Toshiba bize kazığını bu sorunlu cihazlar ile atıp TR pazarından çekildiler.O yüzden cihazın almanya dan parça bekleyecek.Aktepe bilişime ulaş.

• Batarya olmadan BİOS güncelleme??

Arkadaşlar batarya 3 sn şarj oluyor görünüp, sonra şarj olmuyor diyor. BIOS update yapmak DOS'ta istedim, her nedense olmadı. (Güncel bios indirdiğim, HP USB disk storage yazılımı, win98 dosyaları, ve afudos kullandığım halde..)

Ödünç batarya bulamam. Linux üzerinden yapabilir miyim diye düşündüm, o da çıkmaz sokak. Ne dersiniz ne kaldı geriye?

Bu mevzu üzerine bir de konu açacağım genele hitap eden. İnşallah zılgıt yemeyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Luke Cage

quote:

Boşuna çözüm arama hocam ekran kartın çipseti yanmış.Servise göndermelisin,anakartı değişecek o laptopın.Bende aynı sorun olmuştu,benimle aynı anda alan bir arkadaşımında aynı sorunu oldu.Servise yollayın 20 iş gününü geçecek zaten (berbat bir servis olmasından dolayı) sizde hemen tüketici mahkemesine başvurup para iadenizi alın.Bu bilgisayarın kronik bir sorunudur bu.Toshiba bize kazığını bu sorunlu cihazlar ile atıp TR pazarından çekildiler.O yüzden cihazın almanya dan parça bekleyecek.Aktepe bilişime ulaş.

Yapmayın ya cok kotu oldu bu hocam ayrıca çok sağolun cevabınız için. Pekı birkaç sorum olsa size ?

1- Ben sadece dahili ekran kartı ile devam etsem ? Oyun oynamasam da olur mesela sadece dahili olan intel HD-4600 ile devam etmek istesem mümkün mü ? (Aklımda bilgisayara Ubuntu kurmak var)
    2- Mümkünse harici AMD ekran kartını laptop içerisinden fiziksel olarak cıkarmak zorunda mıyım ?(Cıkarılabilir mi onu da bilmiyorum) Yoksa yazılımsal olarak tamamiyle disable edebilir miyim ?
    3- Diyelim ki bunların tamamı mümkün. Laptopun HDMI çıkışı HD-4600'den harici bir monitöre görüntü aktarabilir mi ? Harici ekran da kullanıyorum çünkü.
    4- Laptopumun garantisi kalmadı, 4 yıla yaklaştı alalı. Açıkçası yeni birtanesi için ayıracak param yok şu an. Yukarıdakı secenekler mümkün değilse, serviste yeni anakart veya ekran kartı için ne kadar para istiyorlar ?

Çok çok teşekkürler şimdiden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Luke Cage

quote:

Yapmayın ya cok kotu oldu bu hocam ayrıca çok sağolun cevabınız için. Pekı birkaç sorum olsa size ?

1- Ben sadece dahili ekran kartı ile devam etsem ? Oyun oynamasam da olur mesela sadece dahili olan intel HD-4600 ile devam etmek istesem mümkün mü ? (Aklımda bilgisayara Ubuntu kurmak var)
    2- Mümkünse harici AMD ekran kartını laptop içerisinden fiziksel olarak cıkarmak zorunda mıyım ?(Cıkarılabilir mi onu da bilmiyorum) Yoksa yazılımsal olarak tamamiyle disable edebilir miyim ?
    3- Diyelim ki bunların tamamı mümkün. Laptopun HDMI çıkışı HD-4600'den harici bir monitöre görüntü aktarabilir mi ? Harici ekran da kullanıyorum çünkü.
    4- Laptopumun garantisi kalmadı, 4 yıla yaklaştı alalı. Açıkçası yeni birtanesi için ayıracak param yok şu an. Yukarıdakı secenekler mümkün değilse, serviste yeni anakart veya ekran kartı için ne kadar para istiyorlar ?

Çok çok teşekkürler şimdiden

1-Olur ama güvenli modda cihazı ilk açıp harici ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmanız gerekir.
    2-Fiziksel olarak çıkartamazsınız anakart üzerine fabrikasyon olarak montelidir yazılımsal olarak edersiniz dediğim gibi bildiğim tek yöntem bu aygıt yöneticisi üzerinden devre dışı bırakmanız.
    3.HDMI olayını hiç bilmiyorum ama mantıken çalışması gerek.
    4.Yeni anakart dediğimiz sadece anakart olsa ucuz olurdu ancak laptop oldugu için anakartla birlikte işlemcisi ekran kartı ses kartı wireless vs vs gibi şeylerde değişecek kısacası yeni laptop gibi olacak.tahminim 1000 lira civarı bir şey olabilir.İyi bir tamirciye çipseti onartabilirsiniz belki.Biraz araştırın derim hocam

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.