Şimdi Ara

TOSHIBA SD360 kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün B.Düzünde yeni açılan tiger mağazasına gittim. Satıcıya netten divx-xvid indirdiğimi bunları olabildiğince sorunsuz seyredebileceğim bir dvd-dvix
    player almak istediğimi söyledim bana TOshıba sd360 modelini çok övdü. Ancak daha önce bu konuda ağzım yandığı için araştırmadan almak istemedim. Bu cihazı kullanan arkadaşların düşüncelerini rica ediyorum. Benim için önemli olan alt yazı sorunu olmayan ve mümkün oldugunca divx-xvidleri gösteren bir cihaz.
    Teşekkürler.

• Bu konuda vestel 6500, 6500b ve 6600 oldukça övülen modeller. Bu bir çok inceleme mevcut bu modellerle ilgili.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Bu konuda vestel 6500, 6500b ve 6600 oldukça övülen modeller. Bu bir çok inceleme mevcut bu modellerle ilgili.

Saygılarımla.
    merhaba;

ben kullanıyorum sadece divx değil aynı zamanda diğer özellikleriylede öne çıkan bir cihaz.Ben zevkle kullanıyorum. Divx pek izlemiyorum ama denediğimde sadece altyazılarda türkçe problemi vardı. Onuda nette araştıırdım ama hala bulamadım. Bu vesileyle bilen varsa yardımcı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssesli

merhaba;

ben kullanıyorum sadece divx değil aynı zamanda diğer özellikleriylede öne çıkan bir cihaz.Ben zevkle kullanıyorum. Divx pek izlemiyorum ama denediğimde sadece altyazılarda türkçe problemi vardı. Onuda nette araştıırdım ama hala bulamadım. Bu vesileyle bilen varsa yardımcı olsun

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ssesli

merhaba;

kopya dvdleri okumakta problem çıkarıyormu acaba? vestel 6600 genellikle okuyamıyorda!

• quote:

Orijinalden alıntı: khaos

quote:

Orjinalden alıntı: ssesli

merhaba;

kopya dvdleri okumakta problem çıkarıyormu acaba? vestel 6600 genellikle okuyamıyorda!

Alıntıları Göster
    Türkçe altyazı karakteri için Toshibayı aradım ve divx filmlerde Türkçe karakterlerde sorun oldugunu söylediler. Dolayısıyla bu modeli almaktan vazgeçtim. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deryaak

Türkçe altyazı karakteri için Toshibayı aradım ve divx filmlerde Türkçe karakterlerde sorun oldugunu söylediler. Dolayısıyla bu modeli almaktan vazgeçtim. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    kopya dvdleri okumada kesinlikle bir problem yok. ama türkiyede satılan bir cihazda türkçe altyazı desteği olmaması adar salak birşey olamaz.

TOSHIBA

• quote:

Orijinalden alıntı: ssesli

kopya dvdleri okumada kesinlikle bir problem yok. ama türkiyede satılan bir cihazda türkçe altyazı desteği olmaması adar salak birşey olamaz.

TOSHIBA

Alıntıları Göster
    Ben bir Toshiba TV ile birlikte bu ürünü aldım. 1 Hafta sonra geri iade ettim. Bir tane DVD denedim okumadı, orjinaldi. Zaten DVD değil xvid için almıştım. Bir kere çok sayıda donma/kilitlenme yaptı, fişten çekip tekrar çalıştırmak zorunda kaldım:( Bu film izlerken menuye girdiğinde filanda oluyoru ve filmin kaldığın yerini kaybetmesi çok can sıkıcı oluyordu. Birde bu playerlarda sanırım donanımsal bir bug var: "5 sn problemi". DVD, divx, xvid izlerken filmin ortasında 5 sn görüntü duruyır, ses geliyor sonra görüntü atlama yaparak geli geliyor ve güzel güzel devam ediyor. Bu bazen bir filmde 5-6 kere olabiliyormuş. Bende bir filmde 2-3 kere olduğu oldu. avforums.com forumunda arayıp bakabilirsin bu probleme çok sayıda kullanıcı yazmış. Bunun dışında en kaliteli DVD'lere yazdığım halde ilk okuma hızı gerçekten çok düşük. İlk okumada çok bekletiyor. Bence kalitesiz medyalarda problem çıkaracak bir player. Ama türkçe alt yazı problemi yok, alt yazı boyutu iyi.

Neyse toshiba TV'yi çok beğendiğim için araştırmadan aldığım bir player'dı. Ama maalesef toshiba'nın medya okutucularının çok kötü olduğunu bilmiyordum. Araştırdım öğrendim. Bilgisayarlara takılan dvd sürücüleri bile berbatmış. cd/dvd seçiyormuş. Bence bu üründen uzek durun. İngilizceniz varsa mutlaka bu player'ı bahsettiğim forumdan araştırın. İnanın kesin vazgeçersiniz.

Ben bu ürünü geri verdikten sonra 350 YTL'ye pioneer 696 aldım. Şimdi aradaki farkı çok iyi görebiliyorum. Pioneer gerçekten harika. CD/DVD kesinlikle seçmiyor. Görüntü kalitesi (HDMI 1080i modunda) SD-350'den bariz daha iyi. Firmware değiştirebiliyorsun. Türkçe altayzı problemi yok. Sadece alt yazısı küçük geldi, firmware ile düzelttim. Bayağı memnunum. HD-Divx playerlar yaygınlaşırsa pioneer yine ilk tercihim olacak. Ama bildiğim kadarıyla bu ürünü 350 YTL'ye bulmak çok kolay değil. Satıcılar 600'e bile satıyorlar :( Ben Doğubank yanında Gençten iş hanında ki Penta'dan aldım. ama belki şimdi orasıda fiyat değiştirmiştir.

Eğer Pioneer almasaydım Philips'in HDMI modellerini (sadece player veya ev sinema sistemi) düşünürdüm. Fiyatlarıda uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 10 Nisan 2007; 9:15:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung AU9000 Kullanıcıları
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SD 360ES kullanıyorum. 5 sn sorununu sadece divxlerde yaşadım.yine divxlerde bazan senkron kayması, altyazı gecikmesi sorunu yaşatıyor, ileri geri sararak sorun geçiyor,bazan da hiç sorunsuz tüm filmi izleyebiliyorsunuz, tr altyazı sorunu yok.fontlar normal.özellikle 720x480 çözünürlüklü divxlerde upscalling (1080i)görüntü mükemmel. pioneer 696 yı izlemediğim için farklılığı bilemiyorum.orijinal dvdlerde hiçbir sorun yaşamadım (şimdilik).dt den kendi arşivim için kayıt yaptığım kopya dvd lerde (dvd-r) hiçbir sorun yaşamadım.ancak bunun dışında korsan kopya dvd hiç izlemedim.divx lerde koaksiyel ses çıkışında 6 kanal (raw audio seçili iken) çok başarılı.orijinal dvd-video larda ise söze gerek yok zaten.
    kullanım kılavuzunda divxleri cd den (700mb) izlemeniz tavsiye edilmiş ve maksimum dosya sayısı verilmiş.12 dosya içeren bir dvd medyada (4,7 gb) divx izlerken sürekli senkron sorunu yaşatıyor.bu sorunun nedeni bence medya üzerindeki data ne kadar büyük olursa cihazın o kadar çok hata vereceği anlamına geliyor.bu aynı zamanda 360 se nin bekleme süresini de doğal olarak uzatmakta.hatta bazan daha önce çaldığı divx yüklü bir dvd medyayı çalmadığı da oluyor ısrarla open-close yaparsanız çalıyor.ama dediğim gibi data medyasının boyutu ve dosya sayısı bu sorunlarda etken (bence).cihaza sürekli kumanda ile komut vermek kilitlenmeye neden oluyor.sabırlı olup cihazın yanıt vermesini beklemek gerek aksi takdirde kilitleniyor,fişten çekmeniz gerekiyor.
    ayrıca cihazın ön panelindeki mavi ışık loş bir ortamda izleme yapıyorsanız gerçekten rahatsız edici olabiliyor.gerçi bu ışığı ayarlardan kapatabiliyorsunuz ama cihazı açıp kapayınca tekrar yanıyor.
    hdmı ayarlarınızı yapmak için cihazın mutlaka video girişini kullanmanız gerek.
    ben bu cihazı araştırıp aldım fiyat/performans olarak makul göründü.(220 ytl +hdmı kablo dahil)
    ancak eğer 500 ytl+hdmı kablo bedeli diyorsanız pioneer696 anlatılanlara göre tercih edilebilir.bu ayki HT dergisinde (pioneer696) bu cihazın tanıtımı var.merak eden arkadaşlar bakabilir.
    aslında bu kadar gelişmiş özellikleri olan ve piyasada saygın bir marka olan 360 se nin kendine özel bir dili var.ve bunu çözdüğünüz zaman sorunları da çözmüş oluyorsunuz.peki bu dili çözmek zorunda mıyız ? tabii ki hayır.üretici firmanın bu sorunları tüketiciye kesinlikle yaşatmaması gerek.
    Genel anlamda şu an için memnunum.hd ye geçiş dönemini yansıtan bu cihazlara bence ne kadar az ödeme yaparsak o kadar iyidir diye düşünmekteyim.bundan sonrası tamamen kişisel tercih ve tabii ki bütçe meselesi.
    not:360 se nin video dac ının özelliklerini bilen-bulan arkadaş varsa iletirse sevinirim
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdaguler

SD 360ES kullanıyorum. 5 sn sorununu sadece divxlerde yaşadım.yine divxlerde bazan senkron kayması, altyazı gecikmesi sorunu yaşatıyor, ileri geri sararak sorun geçiyor,bazan da hiç sorunsuz tüm filmi izleyebiliyorsunuz, tr altyazı sorunu yok.fontlar normal.özellikle 720x480 çözünürlüklü divxlerde upscalling (1080i)görüntü mükemmel. pioneer 696 yı izlemediğim için farklılığı bilemiyorum.orijinal dvdlerde hiçbir sorun yaşamadım (şimdilik).dt den kendi arşivim için kayıt yaptığım kopya dvd lerde (dvd-r) hiçbir sorun yaşamadım.ancak bunun dışında korsan kopya dvd hiç izlemedim.divx lerde koaksiyel ses çıkışında 6 kanal (raw audio seçili iken) çok başarılı.orijinal dvd-video larda ise söze gerek yok zaten.
    kullanım kılavuzunda divxleri cd den (700mb) izlemeniz tavsiye edilmiş ve maksimum dosya sayısı verilmiş.12 dosya içeren bir dvd medyada (4,7 gb) divx izlerken sürekli senkron sorunu yaşatıyor.bu sorunun nedeni bence medya üzerindeki data ne kadar büyük olursa cihazın o kadar çok hata vereceği anlamına geliyor.bu aynı zamanda 360 se nin bekleme süresini de doğal olarak uzatmakta.hatta bazan daha önce çaldığı divx yüklü bir dvd medyayı çalmadığı da oluyor ısrarla open-close yaparsanız çalıyor.ama dediğim gibi data medyasının boyutu ve dosya sayısı bu sorunlarda etken (bence).cihaza sürekli kumanda ile komut vermek kilitlenmeye neden oluyor.sabırlı olup cihazın yanıt vermesini beklemek gerek aksi takdirde kilitleniyor,fişten çekmeniz gerekiyor.
    ayrıca cihazın ön panelindeki mavi ışık loş bir ortamda izleme yapıyorsanız gerçekten rahatsız edici olabiliyor.gerçi bu ışığı ayarlardan kapatabiliyorsunuz ama cihazı açıp kapayınca tekrar yanıyor.
    hdmı ayarlarınızı yapmak için cihazın mutlaka video girişini kullanmanız gerek.
    ben bu cihazı araştırıp aldım fiyat/performans olarak makul göründü.(220 ytl +hdmı kablo dahil)
    ancak eğer 500 ytl+hdmı kablo bedeli diyorsanız pioneer696 anlatılanlara göre tercih edilebilir.bu ayki HT dergisinde (pioneer696) bu cihazın tanıtımı var.merak eden arkadaşlar bakabilir.
    aslında bu kadar gelişmiş özellikleri olan ve piyasada saygın bir marka olan 360 se nin kendine özel bir dili var.ve bunu çözdüğünüz zaman sorunları da çözmüş oluyorsunuz.peki bu dili çözmek zorunda mıyız ? tabii ki hayır.üretici firmanın bu sorunları tüketiciye kesinlikle yaşatmaması gerek.
    Genel anlamda şu an için memnunum.hd ye geçiş dönemini yansıtan bu cihazlara bence ne kadar az ödeme yaparsak o kadar iyidir diye düşünmekteyim.bundan sonrası tamamen kişisel tercih ve tabii ki bütçe meselesi.
    not:360 se nin video dac ının özelliklerini bilen-bulan arkadaş varsa iletirse sevinirim
    Saygılar.
    2 ay kadar önce Metrocity Toshiba mağazasından SD-360E model Dvd player aldım. 1 ay boyunca kullandım ve her kullanımda, özellikle normal müzik cd lerinde takılmalar yapıyordu. Kendi cd lerim'den kaynaklandığını düşünerek ilk 1 hafta 10 günlük süreçte ürünü geri vermeyi düşünmedim ama daha sonra her cd ve dvd de takılmalar devam edince ürünü mağazaya götürdüm ve mağduriyet sürecim başladı! (Kullandığım çoğu medya orjinal..)

Öncelikle ürünü direk değiştiremeyeceklerini, teknik servisin kontrol edip onaylamasının gerektiğini söylediler ve cihazıda kendim götürmem gerektiğini söylediler. Neyse adresi aldım ve ertesi gün teknik servise bıraktım. 2 gün test ediceklerini ve arayacaklarını söylediler. 4 gün sonunda kimse aramayınca ben aradım ve parça değişimi yapacaklarını söylediler. Bu arada garanti belgemi istediler, gittim belgeleri verdim ve cihaza parça değişimi istemediğimi çünkü cihazı alalı 1 ay olduğunu söyledim ve değiştirme talebettim. teknik servis elemanı "Onu ben bilemem mağazayla görüşün!" derken, orda oturan biri değişim yapıyoruz tabiiki dedi ve teknik servis elmanına değişim formunu hazırla dedi. Sonra tekrar biz sizi arayacağız dediler. Bende çıktım haber beklemeye başladım.

Şu an itibariyle teknik servisten çıkalı 20 gün oldu. Bu arada teknik servisi, müşteri hizmetlerini ve mağazadaki çalışanlarını defalarca arayarak dvd player ın akıbetini sordum ve aldığım cevap hep aynı oldu "Merkeze gönderildi ve oradan haber bekliyoruz" !!! Merkez ile görüşmeme izin verilmiyor! telefon vermiyorlar! 20 gündür ne için beklediğimi soruyorum, elinizde ürün mü yok?! diyorum, biri bana bilgi versin diyorum ve gene bana merkeze konu hakkında bilgilendirme yapıyoruz ancak henüz cevap gelmedi diyip duruyorlar!!!

Yarın tüketici hakları derneğine başvurup hakkımı arayacağım bi şekilde ama burdan sizlerlede paylaşmak istedim; Toshiba ürünlerini alırken bir kere daha düşünün!. Firmanın sağladığı destek sıfır üssü sıfır!!! Açıkçası markadanda nefret ettim, bir daha toshiba birşey almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucidbit

2 ay kadar önce Metrocity Toshiba mağazasından SD-360E model Dvd player aldım. 1 ay boyunca kullandım ve her kullanımda, özellikle normal müzik cd lerinde takılmalar yapıyordu. Kendi cd lerim'den kaynaklandığını düşünerek ilk 1 hafta 10 günlük süreçte ürünü geri vermeyi düşünmedim ama daha sonra her cd ve dvd de takılmalar devam edince ürünü mağazaya götürdüm ve mağduriyet sürecim başladı! (Kullandığım çoğu medya orjinal..)

Öncelikle ürünü direk değiştiremeyeceklerini, teknik servisin kontrol edip onaylamasının gerektiğini söylediler ve cihazıda kendim götürmem gerektiğini söylediler. Neyse adresi aldım ve ertesi gün teknik servise bıraktım. 2 gün test ediceklerini ve arayacaklarını söylediler. 4 gün sonunda kimse aramayınca ben aradım ve parça değişimi yapacaklarını söylediler. Bu arada garanti belgemi istediler, gittim belgeleri verdim ve cihaza parça değişimi istemediğimi çünkü cihazı alalı 1 ay olduğunu söyledim ve değiştirme talebettim. teknik servis elemanı "Onu ben bilemem mağazayla görüşün!" derken, orda oturan biri değişim yapıyoruz tabiiki dedi ve teknik servis elmanına değişim formunu hazırla dedi. Sonra tekrar biz sizi arayacağız dediler. Bende çıktım haber beklemeye başladım.

Şu an itibariyle teknik servisten çıkalı 20 gün oldu. Bu arada teknik servisi, müşteri hizmetlerini ve mağazadaki çalışanlarını defalarca arayarak dvd player ın akıbetini sordum ve aldığım cevap hep aynı oldu "Merkeze gönderildi ve oradan haber bekliyoruz" !!! Merkez ile görüşmeme izin verilmiyor! telefon vermiyorlar! 20 gündür ne için beklediğimi soruyorum, elinizde ürün mü yok?! diyorum, biri bana bilgi versin diyorum ve gene bana merkeze konu hakkında bilgilendirme yapıyoruz ancak henüz cevap gelmedi diyip duruyorlar!!!

Yarın tüketici hakları derneğine başvurup hakkımı arayacağım bi şekilde ama burdan sizlerlede paylaşmak istedim; Toshiba ürünlerini alırken bir kere daha düşünün!. Firmanın sağladığı destek sıfır üssü sıfır!!! Açıkçası markadanda nefret ettim, bir daha toshiba birşey almam.

Alıntıları Göster
    WAVES bu mesajım senin için. Tüketici derneklerinden gitme demiyorum ama. Daha pratik bir yol var. Bağlı olduğun ilçenin Kaymakamlığında Tüketici Masasına git durumunu anlat.Elindeki fatura vs dökümanları da götür. Onlar çok daha yardımcı oluyor ve onların yaptırım gücü de var. Bence bu yolu dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: deryaak

WAVES bu mesajım senin için. Tüketici derneklerinden gitme demiyorum ama. Daha pratik bir yol var. Bağlı olduğun ilçenin Kaymakamlığında Tüketici Masasına git durumunu anlat.Elindeki fatura vs dökümanları da götür. Onlar çok daha yardımcı oluyor ve onların yaptırım gücü de var. Bence bu yolu dene.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ediyorum. Bu yoluda deneyebilirm. Bilgi vermen çok iyi oldu, tekrar teeşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucidbit

Teşekkür ediyorum. Bu yoluda deneyebilirm. Bilgi vermen çok iyi oldu, tekrar teeşekkürler.

Alıntıları Göster
    merhabalar, bende sd360 modelini kullanıyorum fakat multi region yani diger adıyla region free özelliği yok sadece 2. bölgeyi çalıştırıyor. amerikadan alınan orjinal dvdleri kattiyen okumuyor. bunun gizli bir tuş kombinasyonuyla açtırmak mümkünmüş? Böyle birşey duydunuz mu acaba? deneyimli arkadaşlar sanırım biliyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perindopril

merhabalar, bende sd360 modelini kullanıyorum fakat multi region yani diger adıyla region free özelliği yok sadece 2. bölgeyi çalıştırıyor. amerikadan alınan orjinal dvdleri kattiyen okumuyor. bunun gizli bir tuş kombinasyonuyla açtırmak mümkünmüş? Böyle birşey duydunuz mu acaba? deneyimli arkadaşlar sanırım biliyorlardır.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu aletin mkv oynattığı doğrumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir

arkadaşlar bu aletin mkv oynattığı doğrumu

Alıntıları Göster
    Evet Bende Nette Gördüm Bir Divxtest Sitesinde Mkv Oynattığı Yazıyordu Acaba Arkadaşlar Deneyip Cevap Yazabilir Mi?. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Evet Bende Nette Gördüm Bir Divxtest Sitesinde Mkv Oynattığı Yazıyordu Acaba Arkadaşlar Deneyip Cevap Yazabilir Mi?. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende cumartesi günü profilo toshibadan TOSHIBA SD-370 DVD PLAYER satın aldım. bu cihazın en büyük özelliği eğer tvnizin HD özelliği var ise direk HD bağlayabiliyorsunuz ve dvd görüntüsünü 1080 kalitesinde vererek çok keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Ben cihazı ilk aldığımda baya zorladım. DIVX, orjinal DVD, kopya DVD, müzik cd si vs... Ama çok şükür ki hiç bir sorum çıkmadı. Herkese tavsiye edebilirim. Fiyatıda bence çok uygun 149,00 YTL

• quote:

Orijinalden alıntı: nesferatu

Arkadaşlar bende cumartesi günü profilo toshibadan TOSHIBA SD-370 DVD PLAYER satın aldım. bu cihazın en büyük özelliği eğer tvnizin HD özelliği var ise direk HD bağlayabiliyorsunuz ve dvd görüntüsünü 1080 kalitesinde vererek çok keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Ben cihazı ilk aldığımda baya zorladım. DIVX, orjinal DVD, kopya DVD, müzik cd si vs... Ama çok şükür ki hiç bir sorum çıkmadı. Herkese tavsiye edebilirim. Fiyatıda bence çok uygun 149,00 YTL

Alıntıları Göster
    elinde bu cihazdan olan bir arkadaş mkv dosylarını oyantıp oynatmadığını deneyip buraya yazabilirmi acaba.birde arkasında sd 360 mı yoksa sd 360 s-te(mkv oynatıyormuş) mi yazıyor bunada bakabilirmisiniz.iki cihazın resimlerini koyuyorum farklı galibasd 360
    sd 360 s-te

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir -- 16 Temmuz 2007; 18:01:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir

elinde bu cihazdan olan bir arkadaş mkv dosylarını oyantıp oynatmadığını deneyip buraya yazabilirmi acaba.birde arkasında sd 360 mı yoksa sd 360 s-te(mkv oynatıyormuş) mi yazıyor bunada bakabilirmisiniz.iki cihazın resimlerini koyuyorum farklı galibasd 360
    sd 360 s-te

Alıntıları Göster
    Cevap yok mu arkadaşlar. Elinde mkv dosyası olan bir toshiba kullanıcısı yokmu. selamlar.

• quote:

Cevap yok mu arkadaşlar. Elinde mkv dosyası olan bir toshiba kullanıcısı yokmu. selamlar.

Alıntıları Göster
    Bu cihazın optik ses çıkışı yok herhalde değilmi arkadaşlar.
  • quote:

Bu cihazın optik ses çıkışı yok herhalde değilmi arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    malesef optik çıkış yok ama coaksiyelde gayet başarılı. creative decoder ile sorunsuz DTS ses alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perindopril

malesef optik çıkış yok ama coaksiyelde gayet başarılı. creative decoder ile sorunsuz DTS ses alıyorum.

Alıntıları Göster
    peki dts li divx lerde creativle ses alabiliyormusun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.