Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (606. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.670
Cevap
224
Favori
1.574.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 604605606607608
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yıllar önce elk-12 modeli vardı, döküm plakalar çıkarılabiliyordu, 18 kg. sanayi tip bir makineydi ...

sonradan üretimden kaldırıldı ...

• merhabalar fakir paina tost makinasi nasil hocam onerirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karanlik46 K kullanıcısına yanıt

selam,

termostat sorunlarıyla ilgili o kadar çok mesaj yazıldı ki fakir tost makinelerini tavsiye edemiyorum, ayrıca bu modelin üst kapak bağlantı tasarımı eski nesil, ileride sorun çıkarır ...

• Selamun Aleykum Bayberty,

Tavsiyeniz üzere Dökümix almıştım. Ayakları kırık çıktı iade ettim. Yüzeyi döküm olan makine ararken, feris markasını gördüm. O da Konya üretimiymiş. Tavsiye eder misiniz? Allah'a emanet...

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...
  • ebulkenan E kullanıcısına yanıt

Aleyküm Selam,

Feris aynen Fayrinoks (dökümix) gibi demir-döküm plakalı makine üreten bir firma, ben makinesini hiç yakından görmedim ama kullananlar memnun, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tasarımı da fena değil, inşallah üretim kalitesi de iyidir ...

dökümix'i de sadece bir kez Forum İstanbul AVM'de görmüştüm, çok itinalı olmayan orta kalite bir üründü ama yine de işini iyi yaptığı için önayak olduk ve burada tanıttık ...

Feris'e de destek olmak lazım, alırsanız burada paylaşmanızı ve değerlendirme mesajınızı bekleriz ... alanlar maalesef bir daha uğramıyor buraya ... Allah'a emanet olun ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

• ssouness S kullanıcısına yanıt

Geçmiş mesajlarda da yazdım, dökümcübaba bu işi tamamen çözecek inşallah birkaç aya,takipte kalın:)

• Bayberty, cevap için teşekkürler. Cihazı bugün inceledim ve fabrikayla görüştüm. Dökümün üzerine 250 derecede boya ile kaplama yapıldığını söyledi. Yüksek ısıda tel fırça ile çıkar dedi. Dökümix’inde üzerinde aynı işlem vardır dedi. Üstündeki bu boya tel fırça ile çıkar mı? Ya da sağlık açısından sıkıntısı olur mu? Saygılar...

işin teknik detayını bilemem ancak onun geçici şeffaf bir kaplama/emaye olduğunu ve sağlığa zararı olmadığını okudum ... özellikle ilk zamanlar ekmeğin plakaya yapışmasını önlemek için yapıldığını düşünüyorum, zaten plakalar yağa doydukça yapışma sorunu azalıyor ...

• Âllâh bahtını açık etsin...

sonventsiz gıdaya uygun boyalar var o olabilir,ancak ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum,emaye olamaz çünkü emaye için 800 küsür celcius ısı gereklidir ve sökülmesi çok zordur,paslanma yapmaz.Fabrika ile görüşüp boyasız olanı/yağlanmış olanı almanızı öneririm,ferisin zaten böyle bir seçeneği var sitesinde yazıyor ama parekende müşteri için gönderiyorlar mı bilemiyorum.

• Selamlar 1000TL’ye alabileceğim en iyi makina nedir? Genelde Kabak, patlıcan et kızartmayı düşünüyorum. Ekmek çok çok nadir. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 23 Ocak 2023; 22:14:40 >
  • Dökümcübaba , Bilgi için teşekkürler...Fabrikayla görüştüm. Boyasız döküm olarak yapabileceklerini söylediler. Lakin fiyata 2.350tl. İstiyor. Boya ve işçilik maliyetinden de kurtulacaklar. Fakat normal mağazada 1.400tl, 1500tl. ,1600tl. Ayrı ayrı fiyat aldım. Ve anlamakta zorlanıyorum. Böyle bi satış sistemi, böyle bi ticaret olur mu? Köprüden geçenden 1 akçe, geçmeyenden 2 akçe. Adamlar fıkra gibi... Saygılar...

Demir döküm üzerine yapılan kaplamanın hiç bir olumsuz etkisi yok.

Şöyle düşünün. Lava markanın döküm tavalarının tamamında aynı kaplama var. Bu kaplama sayesinde, deterjanla rahatlıkla yıkanmaktadır.

Yani, sizin alacağınız cihazda kaplama olması, plakaları deterjanla temizlemenize imkan sağlayacaktır.

Plakaların üzerinde kaplama olmasaydı, temizliği kazıdıktan sonra yağ sürerek tamamlamak durumunda kalacaktınız.

Lava'nın tavalarındaki kalama, emayeye benzer, sert esaslı kimyasal etki göstermeyen bir kaplamadır. Kaplama demir döküm plakaya bir defa kaplandıktan sonra, kurur ve başkalaşır.

Yani anlamı; toksit etki göstermez. Kaplamayı ne kadar ısıtırsanız ısıtın, başkalaştığı ısıdan mütevellit eski haline geri dönmez. Aynı pişen toprak tencereler gibi düşünün. Aynı cinko kaplama tencereler gibi düşünün.

Yapışma durumuna gelince; çıplak demir döküme de, kaplama demir döküme de, yapışkanlığı aynı seviyedir.

Dünyada yapışma etkisi en zayıf malzeme, teflon kaplamadır. Teflon ise, 231 derece ısıya maruz kaldığında özelliği kaybetmekte ve toksik etki üretmektedir.

Özetle; alacağınız ürün teflon kaplama olmadığı için, kaygı duymanız yersizdir.

Ha ! Bana sorarsanız; teflon kaplama plakası olan Delonghi 1030 model tost makinesi kullanıyorum. Tostlarımı yağlı kağıdın arasında yapıyorum.

• Serkangüzel;

Cevap için teşekkürler... Fabrikadaki yetkiliyle görüştüğümde 250 derecede kaplama işlemi yaptıklarını söyledi ...

Tost makinasında hem tost, hem de ızgara yapacağız. Et, tavuk, köfte, sebze gibi... Şimdi bu 250 derecede kaplanan boya herneyse, makina 250 derecenin üzerine çıkarsa sıkıntı olur mu?

Âllâh’a emanet...

Yapılan kaplama, emaye türü bir kaplama ise, sağlık açısından zararı yok.

Zaten emaye kaplama, yüzeye bir defa uygulandıktan sonra, başkalaşmaktadır. Başkalaştıktan sonra, "mine" vazifesi görmektedir. Mine haline geldikten sonra, plakaları 250 derecenin üzerinde ısıtsanız bile, mine kaplamalar zarar görmez. Çünkü yapılan emaye kaplama başkalaştığı içindir.

Özetle; kaplamanın emaye türü bir kaplama olup olmadığını öğrenin. Emaye türü bir kaplama yapılmış ise korkmadan alabilirsiniz.

Emaye sert yüzeyli bir kaplama olduğu için, kırılgandır. Bu nedenle sağa sola çarpmamak gerekir. Yoksa emaye kaplamanın minesi atar. Minesi atan yerlere su teması olunca paslanma yapar. Yani dikkat edeceğiniz husus, yapışan artıkları, mineye zarar vermeden plastik ya da tahta bir gereçle kazıma işlemi yapmalısınız

• Et, tavuk, köfte, sebzeleri tost makinesinde pişirme konusuna gelince ;

Marine( terbiyelenmiş ) edilmiş, sığır etinin bonfile, antrikot ve şişlik et kısımları ile tavuk etinin kemiksiz fleto olarak anılan etleri; ızgara üzerinde 250 derece civarı yüksek ısıda iki tarafını mühürlemeniz lazım. Mühürledikten sonra, ısıyı 200 derece civarına indirip, pişirmeye devam etmelisiniz. Bu şekilde pişirirken, tost makinesinin plakalarını kapatmamak gerekir. Kapatırsanız etin suyu kaçar ve etler keçe gibi sertleşir.

Diğer etlerden; köfte, tavuk kanat vs etler tost makinesi ızgarasında özel önlem alınmadan pişirilebilir.

Anlaşılması gereken; tost makinelerinin asıl işlevi tost yapmak olduğu için, et pişirmede başarılı değildir.

Bonfile ve antrikot gibi etleri biftek şeklinde pişirmek istiyorsanız, Lava'nın demir döküm tavaları bu tür pişirme işleminde son derecede başarılı mutfak gereçleridir. Aygaz ocağın üzerinde ısıyı istediğiniz gibi ayarlayarak rahatlıkla ve yumuşacık pişirebilirsiniz.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Serkan bey merhaba,

merak ettiğim bir hususta bilgi rica ediyorum;

son zamanlarda bakır tava ve tencere kullanımının arttığını görüyorum, bakır tava ve tencerelerin zararını önlemek için kalaylanması gerektiğini de biliyoruz ...

bu kalayın bir kısmı yemeklerle birlikte insan bünyesine karışıyor, açıkçası internette okuduklarımdan insan sağlığıyla ilgili çok net bir çıkarımda bulunamadım ...

kısacası sorum; kalay kaplamanın insan sağlığına zararı yok mu ?..

• Cevap için teşekkürler GÜZEL insan...

Yetkiliyle görüştüğümde, tel fırçayla yüzeyin çıktığını ama epey uğraştıracağını söyledi.. Bi tost makinası alacağız, sanki oğlana kız bakıyoz... Olmazsa Dökümix alıp geçeceğiz...

Âllâh bahtını açık etsin...

• Bayberty kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Kalay elementi( kimyada simgesi "SN" olarak adlandırılıyor ) ayrı bir element olduğu için, % 99 ila % 99,95 saflıkta üretilen kalay, insan sağlığına zararsızdır. Yani kalay bir bileşik değildir.

Diğer taraftan kalay % 100 saf mamul madde olarak üretilmediği için, içinde kalan %1 ila % 0.05 katışık diğer maddeler ise ; kurşun, antimon, bakır, bizmut, demir ve arsenik, minimum düzeyde katışık madde olarak kalayın bünyesinde yer alır.

Ancak bu katışık maddelerin oranı çok düşük olduğu için, insan sağlığına zararlı etki göstermemektedir.

Somut bir örnek vererek anlatmak gerekirse; yollarda taşıtların emisyonundan vücudumuza nefes yoluyla aldığımız kurşunun oranı, kalaylı kaptan aldığımız kurşun ile oranladığımızda, nefes yoluyla aldığımız kurşunun oranı, kalaylı kaptan aldığımız kurşuna göre binlerce kat daha yukarıdadır.

İşte bu nedenle, kalaylı kaplar, insan sağlığına zararlı bir etki göstermemektedir. Yani anlaşılması gereken, zararlı maddelerden vücudumuza neyin hangi oranda girdiği önemlidir.

Daha tehlikeli olan bir başka örnek daha vereyim. Radyasyonun insan sağlığı için son derecede tehlikeli olduğu bilinir. Radyasyon ise, günlük hayatımızın her aşamasında vardır. Mesela; ocakta çay kaynattığımız zaman, ısı etkisi nedeniyle radyasyon ortaya çıkar ve bu radyasyon sıcak çay üzerinden bünyemize girer. Radyasyon almamak için sıcak hiç bir şey içmemek gerekir. Isınmak için soba yakmamak gerekir. Böyle bir şey mümkün mü ? Mümkün değil. Mecburen sıcak çay da içeceğiz, soba yakıp ısınacağız. Yani burada da ısı etkisi nedeniyle, radyasyonu bünyemize ne kadar aldığımız önemli olmaktadır. Modern tekniklerle yapılan ölçümlemelerde, ısı etkisi nedeniyle vücudumuza aldığımız radyasyon etkisi önemsiz olmaktadır.

Özetle; bir element olarak kalayın insan sağlığına zararlı etkisi yoktur. İçindeki minimal düzeydeki katışıkların etkisi ise, yaşam içinde, kalay dışı diğer etkenler üzerinden aldığımız katışıkların etkisine göre yok gibidir diyebiliriz.

Konu içi bahsetmek gerekirse; kalaysız bakır bir kapta bekleyen herhangi bir yiyecek yada içecek bir saatten fazla, bakır kapta bekletilmezse, zararlı bir etki göstermez.

Yine konu içi bahsetmek gerekirse; alüminyum kapları da mümkün mertebe kullanmamak gerekir. Zira alüminyumun ileri yaşlarda el ayak titremelerine yol açtığı ve unutkanlık hastalığı olarak bilinen alzehimer'a yol açtığu tıbben kanıtlanmıştır. Alüminyum kaplar, alüminyum folyoya sarılan ve alüminyum folyo içinde pişirilen yiyecekler vs...

Yapışmazlık elde etmek için, Japonlar krom-nikel tavaları özel bir ısıl işlemle karartıyorlar. Metalin 600 - 700 derece civarı ısıtılarak karartılma işlemi sonrası, pişen yiyecekler, krom-nikel tava yüzeyine daha az yapışma etkisi göstermektedir. Bu tavalar piyasada wok tava olarak anılmakta olup, demir ya da krom - nikel malzemeden üretilebilmektedir.

Pandemi sürecinde krom - nikel karartılmış wok tavadan satın almıştım. Her ne kadar yapışmaz denilse de, bir miktar yapışma oluyor. Ama bu yapışma etkisi diğer parlak krom-nikel tavalara göre daha az tabi... Yani wok tavaların hakkını da yemeyeyim.

Wok tava üretim süreci şöyle bir şey ;

Bu video'nun 4 ncü dakikasında tavanın yüksek ısı ile karartılması görülebilir.

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...Process Japanyoutube
    Please take a look at the world-class spirit and technology of Japanese craftsmanship, and the precious process! FUJITA KINZOKU : Frying Pan
    https://www.youtube.com/watch?v=6vz0E-M4cuQ&ab_channel=ProcessJapan

Bu video'da ise, bir başka fabrikanın üretimi ;

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...プロセスXyoutube
    👁 サミット工業株式会社 0256-63-2138 https://tetsunaberyu.jp/ https://goo.gl/maps/9izBpmYQtugoSkds7 💌 お問い合せ : processx2@gmail.com 📸 Copyright(C) 2022. Processx. all rights reserved.
    https://www.youtube.com/watch?v=hTWMDkFZvEQ&ab_channel=%E3%83%97%E3%83%AD%E3%82%BB%E3%82%B9X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Ocak 2023; 17:28:15 >

Teveccühünüz için teşekkürler.

Plakalar kaplamalı olduğu için tel fırça kullanılmamalıdır. Yani hangi kaplamalı ürün olursa olsun, yüzeyde kaplama varsa, tel fırça kullanmak, plakaların elden çıkmasına neden olur. kazımak için plastik ya da tahta gereçler kullanmalısınız.

Belirttiğim gibi, sizin satıcıya soracağınız soru şu ; bu cihazın plakaları emaye kaplama mıdır ? Emaye ya da mineli sert yüzeyli bir kaplama var derse, satın alabilirsiniz. Mineli kaplamalar sertçe çarpmaya karşı dayanıksızdır. Sertçe çarpınca, üzerindeki mine kaplama kırılır. Sağa sola vurulmazsa uzun yıllar dayanır. Yüzey kaplamalı olduğu için, deterjanlı bezle detaylı temizlik yapılır.

Eğer böyle bir kaplama türü varsa, sağlıklı bir kaplama türüdür.

• 
Sayfa: önceki 604605606607608
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.