Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.670
Cevap
224
Favori
1.574.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
Giriş

Plakalarının çıkmaması eşimle ilk günlerde küçük bir gerginlik yarattı. ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...  Nasıl temizleyeceğiz?, nasıl yıkayacağız? gibi şikayetleri oldu. Ama ilk kullanım talimatına uyulduğunda temizliği çok kolay. Örneğin; Kaşar peynir, sucuk falan yapışmıyor kesinlikle. Ben temizliği için tel fırça almıştım. 1 defa bile sürmedik. İşimiz bitince havlu kağıt gibi bir şeyle plaka üzerindeki yağları siliyoruz sadece. O kadar vaktimiz yoksa havlu kağıdı 3-4 kat yapıp arasına koyuyoruz, tüm yağları çekiyor. Plaka çıkmıyor, makineye atamıyoruz diye bir endişeniz olmasın. Zaten orjinal pik döküm olduğu için su ile temizlemek sakıncalı. Kullanım talimatında her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazmışlar. Ailecek tost seviyorsanız, her gün tost yapıyorsanız ve daha önce döküm bir makine kullanmadıysanız çok memnun olacağınıza eminim. Aynı ekmek ve aynı kaşarın damak tadı değişiyor bence. 1 yılın sonunda ben hala iyi ki bunu almışım diyorum. Hafta sonu çocuklar benim elimden bazlama tostu istiyor. Adı da "Baba Tostu" ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

• İlkerDiyeBiri kullanıcısına yanıt

Afiyet olsun hocam, çok sevindim sizin adınıza. Şu an giriş seviyesi sayılabilecek plakaları granit olan bir ürün var evde, canımız çektikçe neredeyse yediğimize pişman edecek şekilde kullanıyoruz :) Müsait bir zamanda almayı planlıyorum bakalım. Çok teşekkür ederim tüm bilgiler için.

• Homend 1342 ayarladığım ısına gelince
    ae2 hatası veriyor

Nasıl çözebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAZI TOST MAKİNELERİ HAKKINDA KISA BİLGİLER; ... bunların bir kısmı şu an üretilmiyor olabilir ...

arçelik grubu;

- arçelik k-2369-tg (siyah model, üst kapağı cam kaplı olduğundan ağırlığı iyi, kol bağlantıları pek iyi değil, bağlantılar zamanla gevşeyebilir, plakalar eski nesil ve dalgalı desenli, çift taraflı kullanılabiliyor ama ince alüminyum, "yerli olsun, servisi bol olsun" diyenler için uygun seçenek olabilir),

- beko bkk-2118 (arçelik k-2369-tg'nin kardeşi),

- arçelik k-2369-b (beyaz model, gövdesi k-2369-tg ile aynı sayılır, üst kapağı çok hafif olduğundan stabil değil),

- arçelik k-8381-tg (görünümü yeni ama üst kapak bağlantısı eski tip, plaka yüzeyleri biraz küçük, ekstra waffle plakası var),

- grundig cg-5040 (arçelik mağazalarında satılıyor, alt-üst ısı ayarı ve açma-kapama tuşu var, makina genel olarak gevşek yapılı, derli-toplu değil),

arnica;

- arnica tostit (plakalar sabit, üst kapak hafif, bağlantı kolları zayıf),

- arnica tostit pro (plakalar çıkarılabiliyor, üst kapak ağırlığı ve bağlantı kolları tostit'ten daha iyi),

arzum;

- arzum ar-225 (plakalar sabit kalın döküm, bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağırlığı iyi),

- arzum ar-254 (ar-225'e benziyor),

- arzum ar-277 metallo (gövde sert plastik, gövde ve bağlantı kolları zorlandığında çatlama-kırılma riski var),

- arzum ar-278 serato (seramik plakalar biraz ince, bakalit gövde, görünümü havalı ama yakından inceleyince güven vermiyor, rezistans tabanı teneke gibi),

- arzum ar-218 panini (küçük boy, sabit kalın plaka, bağlantı kolları sağlam),

- arzum ar-297 panimidi (üsttekinin 2016 versiyonu),

atababa;

- atababa 8 dilim (sabit döküm plaka, 12 kg., bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağır),

bosch grubu;

- bosch tfb4431v (mini tepsili, özellikleri iyi, fonksiyonel; plakalar çift taraflı alüminyum, üst kapak hafif, ekmeği fazla bastırınca kapak kalkar, tost için pek iyi sayılmaz ancak fonksiyonelliğiyle tercih edilebilir, fiyatı yüksek),

- siemens tg23331v (bosch tfb4431v’nin kardeşi, mini tepsisi ve yükseklik kademesi var, fonksiyonel ancak üst kapak hafif, ekmeği fazla bastırınca kapağın arka kısmı kalkar, tost için pek iyi sayılmaz, fiyatı da yüksek),

not; bu iki model ekstra özelliği yani mini tepsisiyle kek, pizza, poğaça, tavuk-balık, vs. yapmak için tercih edilebilir (tabii kutusundan tepsi çıkarsa),

breville/sage;

- breville 800gr (diğer makinelerden büyük, ağır, bağlantı kolları çok sağlam, kademe ayarı var, üst kapak ağırlığı çok iyi, plakalar sabit, üst çizgili alt plaka düz),

- breville 540ex (sabit ama düz plakalı olduğundan temizlemesi diğer sabitlerden kolay, ısı ayarı yok, üst kapakta yükseklik kademe ayarı var, bağlantı kolları çok sağlam),

- breville 200ex (sabit plaka, üst kapak ağır, kademe ayarı var, bağlantı kolları çok sağlam),

- breville 250ex (sabit düz alt plaka, üst kapak ağır, kademe ayarı var, bağlantı kolları çok sağlam),

not; breville isim değiştirdi, yeni adı; SAGE,

cucinox;

- cucinox sk-42041e (mağazalarda görmedim, beğenen de var iade eden de, "gövde olarak iyi ancak detaylarda zayıf" yorumları yapıldı),

- cucinox sb-20180 (emsan mağazalarında satılıyor, sade bir tasarım, arnica tostit'e benziyor),

delonghi;

- delonghi cgh-900/910/912 (tasarımı güzel, bağlantı kolları sağlam, plaka yüzeyi biraz küçük),

- delonghi cgh-900c (üsttekiyle aynı sadece plakalar seramik, sitesindeki tanıtımda çift taraflı seramik plaka görünüyor ancak satılanlar tek taraflı, çift yönlü plakalar servislerde ücret karşılığı satılıyor),

- delonghi cgh 1012d/1020d/1030d multigrill (yeni nesil, dijital, şık ve teknolojik, çıkarılabilir rezistans gömülü plakalar),

not; delonghi 900 serisinde tahliye kanalı ön tarafta olduğundan yağlar panele akıyor, paneli temizlerken yazılar da siliniyor,

emsan;

- emsan feel steel (fena değil ama bulmak zor),

essenso;

- essenso panini grill (ızgara için ayrı plakası var, zaman ayarlı, bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağırlığı yeterli),

- essenso midi panini (küçük boy, sabit kalın plaka, bağlantı kolları sağlam),

not; essenso piyasadan çekildi,

fakir;

- fakir valery (uzunlamasına şık tasarım, bağlantı kolları sağlam),

- fakir camilla (sabit kalın plaka, kol bağlantıları ve üst kapak ağırlığı iyi),

- fakir crea (dijital ekranlı, bağlantı kolları çok iyi değil),

not; fakir'le ilgili termostat şikayetleri var,

fayrinox;

- dökümix dt-30 (sabit döküm plaka, 7,5 kg., dökümler arasında ev tipine en yakın model),

- elk-12 (döküm, plakalar değişebiliyor, 18 kg.),

not; çıkarılabilir plakalı elk-12 modeli artık üretilmiyor,

homend;

- homend 1304 (üst kapak ağırlığı yeterli, zaman ayarı var, bağlantı kolları sağlam),

- homend 1314 (1304'ün granit versiyonu, özellikler aynı, kırmızı renginden dolayı daha şık ve albenili),

- homend 1301 (1304'ün küçük versiyonu, bağlantı kolları onun kadar iyi değil),

- homend 1315 (derli toplu bir makine, sabit granit plaka),

not: homend bazı müşterilere defolu ürün gönderiyor,

hotpoint-ariston;

- hotpoint-ariston cg 200 axo (bağlantı kolları iyi, plakalar çift taraflı),

not; hotpoint piyasadan çekiliyor,

karaca;

- karaca biogranit/2002 inox tost makinesi (granit, bağlantı kolları iyi),

kenwood;

- kenwood hg-400 (plakalar sabit kalın döküm, ısı ayarı yok, bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağırlığı yeterli),

not; hg-400 bir zamanlar efsaneydi ama devamı gelmedi,

king;

- king p-625 (plakalar ince seramik, bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağırlığı yeterli, kademe ayarı var, ısıtma rezistansı ve ısı ayarı farklı tipte, gövde sert plastik, oturaklı bir yapısı var ancak plaka çevresi sert plastik olduğundan çok ısındığında deforme olma ihtimali akla geliyor),

not; plakanın orta kısmının iyi ısındığını ama kenarlarda yetersiz kaldığını, açma-kapama tuşu ile ısı kademesinin sorun çıkardığını yazanlar oldu, yine de kötü bir model denilemez,

- king p-624 (plaka çıkıyor, şık sayılır),

- king p-633 (gövde pek sağlam sayılmaz, bağlantı kolları çok iyi değil)

korkmaz;

- korkmaz a-302 (korkmaz'ın en iyi modeli, diğer modellerinden daha kaliteli),

- korkmaz a-328 (krom çelik gövde, a-329 serisiyle tip olarak aynı ama kasa olarak onlardan biraz daha sağlam, bağlantı kolları orta),

- korkmaz a-328-05 (üsttekinin granit plakalısı),

- korkmaz a-329-05/06 (seramik serisi, bağlantı kolları orta, "seramik" denilen plaka kaplaması uzun ömürlü değil kolay çiziliyor),

- korkmaz a-329-12/13/16 (granit serisi, bağlantı kolları orta),

not; a-328 ve a-329 serisinin plakaları biraz oynaktır ve tıkırtılıdır, "defolu ürün" diyerek iade edenler oluyor,

philips;

- philips hd-4408 (çok bilinen bir model, ekstra tepsi var, ilk bakışta albenili ancak yakından inceleyince kalite hissi vermiyor, bağlantı kolları ve plakalar iyi değil; bosch-siemens'in tepsili makinesine benziyor),

remta;

- remta 8 dilim (sabit döküm plaka, 12 kg., bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağır),

schafer;

- schafer grill haus (piyasada benzeri çok bulunan bir modelin schafer versiyonu, alanlardan gelen yorumlara bakılırsa pek kaliteli sayılmaz),

silver;

- silver 8 dilim (sabit döküm plaka, 12 kg., bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağır),

simton;

- simton 8 dilim (sabit döküm plaka, 12 kg., bağlantı kolları sağlam, üst kapak ağır),

sinbo;

- sinbo ssm-2530 (sabit plaka, kol bağlantıları gevşek, fiyatı uygun),

tefal;

- tefal xl-800 comfort (büyük, pahalı, plakaları iyi, fazla bastırınca üst kapağın arka tarafı kalkıyor, bağlantı kolları diğer makinelerden farklı yapıda),

- tefal gourmet grill comfort (üsttekinin küçük modeli, pahalı, plakaları iyi),

- tefal gourmet grill classic (üsttekinin ucuz versiyonu, gövde ve plakaları teneke gibi),

- tefal optigrill (dijital, pahalı, gourmet grill classic modeline benziyor),

not; tefal makineler eskiden çok pahalıydı, son yıllarda makul seviyelere indi,

vestel;

- vestel 3000 dijital inox (yapı ve özellik olarak fakir crea'ya benzer, bağlantı kolları güven vermiyor),

- vestel 3000 inox (alt ve üst plakalar ayrı ayrı ayarlanabiliyor, bağlantı kolları zamanla gevşeyebilir),

eski tasarımlardan birkaç iyi örnek;

- arzum ar 227,

- arzum ar 271,

- arçelik k-2385-tg,

- beko bkk-2185-tg,

- tefal toast expert,

- arnica ayvalık 3000,

- arnica ayvalık 4000,

- vestel sefa t-2002,

- vestel sefa t-2500,

- vestel tarçın t-2600,

- aksu t-32,

- grundig cg-5960,

----------------------------------------------------------------------

* TAVSİYE LİSTESİ ... piyasayı artık eskisi kadar takip edemediğimden listeyi güncelleyemiyorum ...

- lava döküm ocak üstü,

- taşhan ocak üstü,

- emsan ocak üstü,

- fayrinoks dökümix,

- feris ft-3011,

- silver 8 dilim,

- simton 8 dilim,

- remta 8 dilim,

- atababa 8 dilim,

not; bu makineler sabit demir-döküm plakalıdır, dökümix ve feris ev için daha uygundur, diğerleri büfe tip makinedir ama evde de kullanılabilir, döküm makinelerin isminde ve ürün açıklamalarında geçen "8 dilim"den kasıt "4 adet tost" demektir (alt-üst iki dilim = 1 tost),

- arnica tostit maxi,

- arnica diamond,

- arzum ar-2025,

- arzum ar-2044,

- king k-462,

- goldmaster gm-7450,

not; bu 6 makinenin tasarımı aynı sayılır, piyasada başka benzerleri de vardır, arnica'nın plakaları daha iyidir,

- arçelik tm-6046/grundig cg-4046,

- arçelik tm-9006,

- arçelik tm-9046/grundig cg-8040,

- arçelik tm-9946/grundig cg-7981,

- arzum ar-2023,

- arzum ar-2053 (sabit plaka),

- arzum ar-2001/ar-2019/ar-2020/ar-2027/ar-2028/ar-2038/ar-2040 (bu seride plakalar çift taraflı),

- arzum ar-2022 (sabit plaka),

- arzum ar-2056-xl (büyük plakalı),

- delonghi cgh-910,

- delonghi cgh-912,

- delonghi cgh-912c (çift taraflı seramik plakalar),

- delonghi cgh-1012d (rezistansla bütünleşik çıkarılabilir plakalar, biri çizgili diğeri düz plaka),

- delonghi cgh-1020d (rezistansla bütünleşik çıkarılabilir plakalar, bir takım düz + bir takım çizgili plaka),

- delonghi cgh-1030d (rezistansla bütünleşik çıkarılabilir plakalar, bir takım düz + bir takım çizgili + bir takım waffle plakası),

- fakir matilda (sabit plaka),

- fakir grill expert elite,

- fakir grill expert steel,

- fakir valery,

- homend 1315 (sabit plaka),

- homend 1321 (rezistansla bütünleşik çıkarılabilir plakalar),

- homend 1340/1341/1342/1343/1344,

- kenwood hgm-80,

- korkmaz a-328,

- korkmaz a-329,

- korkmaz a-324,

- korkmaz a-310 formula (eski-yeni arası bir model),

- sage bgr-840 (rezistansla bütünleşik çıkarılabilir plakalar, üst plaka çizgili alt plaka düz),

- sage 800-gr (plakalar sabit, üst plaka çizgili alt plaka düz),

- sage sgr-700 (çift taraflı çıkarılabilir seramik plakalar, bir tarafları çizgili diğer tarafları düz),

- sage 250-ex (plakalar sabit, üst plaka çizgili alt plaka düz),

- tefal gourmet minute,

- tefal gourmet grill comfort,

- tefal comfort xl-800,

- tefal supergrill xl,

- wmf 415110011 lono,

ek-1; küçük (2 adetlik) tost makineleri;

- arzum ar-297 (sabit plaka),

- aksu t-62 vintage (sabit plaka),

- homend 1317 (sabit plaka),

- arzum ar-2052 (sabit plaka),

- vestel v-brunch 1000 kırmızı (sabit plaka),

- korkmaz a-305 vertex,

- korkmaz a-309 vertex (waffle),

- delonghi sw12a.bk,

- delonghi sw12b.bk (üçgen plaka),

- delonghi sw12ac.s (tost + waffle),

- delonghi sw12bc.s (üçgen plaka + waffle),

- goldmaster gm-7452 trimax (üçlü plaka; tost/ızgara+üçgen+waffle),

- sinbo ssm-2513-t (üçgen plaka),

ek-2; waffle özellikli tost makineleri (kutudan ekstra waffle plakası çıkıyor);

normal boy;

- delonghi cgh-1030d,

- arçelik k-8382,

- arnica tostika 4000 (midi boy),

- conti cg-920

- schafer nostalgie,

küçük boy;

- delonghi sw12ac.s,

- delonghi sw12bc.s (tost plakası üçgen/sandviç şeklinde),

- homend 1309,

- korkmaz a-309 vertex,

* ısrarla tost makinesi tavsiyesi isteyenlere en çok önerebileceğim f/p modeller;

a. sabit demir-döküm plakalı olarak; Fayrinoks Dökümix,

b. çıkarılabilir alüminyum-döküm plakalı olarak; Arnica Tostit / Tostit Maxi,

c. ocak üstü tost tavası olarak; Lava, Taşhan, Emsan,

- seçimlerinizi bu modeller arasından yapabilir veya mağazalarda görüp beğendiğiniz başka bir modeli de alabilirsiniz ...

* özellikle ve ısrarla tekrarlıyorum; beğendiğiniz modeli sipariş vermeden önce mağazalarda görüp inceleyin ve internetten kullanıcı yorumlarını araştırıp okuyun, çünkü makinenin tasarımı güzeldir ancak performansı kötü olabilir ... örneğin; termostatı sık sık devreye giren bir makine sizi kesinlikle memnun etmez, lakin bunu dış görünüşünden anlayamazsınız, bu nedenle kullanıcı yorumları çok çok önemlidir ...

• Sage ile ilgili ben elestirilerimi yazayim. Bg840 kullaniyoruz 820'den farkli et probunun olmasi. Isi dugmesi cecirmeli ve kabaca 5 derecelik artislar sagliyor bu dugme. 16p ile baslayip 220 dereceye kadar cikmali. Bize ise 160-175 derece araliginda istedigimiz tostu cikarabiliyoruz. Ancak sehirler arasi tasimada kendi kutusu ile tasimamixa ragmen bir suredir guc dugmesi hassasiyetini kaybetti. Cecirdigimizde 164 derec olmasi gereken yerde 180 190 195 gibi degerler yaziyor. Sonra ansizin geri dusuyor. Kisacasi dugme bozuldu. Ikincisi elestirim de bu noktada basliyor. Markanin Ankara'da servisi yok. Yani bunu alirken arastirmamis oldugum icin kendime kiziyorum. Makine Enplus magazasina bieakilacak ve magaza Istanbula gonderecek. tum parcalari ile makineyi alip gondermek istiyorlar. Bilseydim kutusunu da atmazdim. Bir yandan gindereyim diyorum ,bir yandan gitgel esnasinda cizilier, egilir, yamulur mu diye dusunuyorum.

Istanbul disindanbu markayi tercih edecekler servis durumunu gozonune alsinlar.

Saygilarimla.

• 5-6 bin TL civarına önerebileceğiniz tost makinesi var mı? Her makine için olumsuz yorumlar var, artık karar veremiyoruz

• evde Kenwood marka kullanıyorum biraz eskidi köye gönderip yenisini alayım dedim aynısından bulamadım.alışveriş siteleeinde bakarken grundig 4006 ile homend 1366 arasında kaldım hangisini alayım yada onları boşver şunu al diyebileceğiniz bit tavsiyeniz olabilirmi Kenwood gibi sağlam yıllarca kullanılabilecek bişey🙂

• mrdmn kullanıcısına yanıt
    Ağır, sabit plakalı ve büfe tostu kalitesinde tost yapan pik döküm Feris markası. Ben almadan önce de aylarca araştırdım. Olumsuz yönde yorum görmedim. Sadece kişisel tercihlere göre sıralamada geride kalır. Onlarda en başta yazdığım ağır olması, sabit plakalı olması gibi. Tabi karar sizin kişisel tercihlerinize kalmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Kenwood tost makineleri var hala. Markaya guveniyorsaniz aynisindan devam edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.