Dokumix aldim. Butun demir dokumlerde yag ile sirlama isi var. Bir daha alsam duz arzum alir yagli kagit stoklarim. Bir tik ugrastirici < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (631. sayfa)
-
-
plakaları paslanmaz çelik tost makinesi yok mu ya?
paslanmaz çelik gibi bir malzeme ile üretmeyi kimse akıl edememiş mi
-
Arzum’un hangi modeli hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paslanmaz çelik malzeme ile plaka imal bile, yine yapışma olur.
Demir döküm malzemeler yarı mamul olarak bulunur. Ergitilerek kullanılacak işe göre şekil verilirler. Örneğin; demir döküm külçeleri şeklinde yarı mamul olarak hazırlanarak mamul üreticilerine gönderilir.
Oysa paslanmaz çelik malzeme alaşımla elde edilmektedir. Yani paslanmaz çelik malzemenin yarı mamul olanı yoktur. Ayrıca paslanmaz çelik daha yüksek ısıda çalışan fırınlarda ergitilir. Hal böyle olunca, paslanmaz çelik malzemeler, ocaktan çıkar çıkmaz şekillendirildikten sonra satışa sunulur. ( Kalın kütük malzeme, sac, boru ya da başka bir formda şekillendirilerek satışa sunulur. )
Paslanmaz çelik mamulü satın alan işletmeler, şekillendirilmiş mamulü satın alıp, tezgahlarında işlemektedir. Yani paslanmaz çelik malzemeyi yeniden eritip form vermeleri mümkün değildir.
Paslanmaz çelik sacı, preste ondüleli forma sokarak, tost plakası imal etmek mümkündür. Ancak ısınan plaka, zaman içinde formunu koruyamayacağı için, paslanmaz çelik sac ile tost plakası imal edilmemektedir.
Paslanmaz çelik kütük malzeme ile tost plakası imal edilebilir mi ? Tabi ki... Hem de mükemmel olur. Pantograf ile işlenerek harika bir şekillendirme yapılabilir. Ancak kütük bir malzemeden imal edilen paslanmaz çelik tost plakasının bedeli, son model iphone telefonun iki katı fiyatına kadar ulaşabilir. Hiç kimse bir tost makinesine 2 iphone parası ödemez.
Temizliği zorlamayan, portatif, demir döküm plakalı, Lava'nın aygaz ocak üstü tost aparatını tavsiye ederim. Plakalar emaye kaplı olduğu için tost sonrası, mutfak evyesinde deterjanlı su ile temizlenmektedir.
-
Ocak üstü değil de normal tost makinesi olarak model öneriniz nedir hocam?
3-4 yıl önce aynı bu şekilde tost makinesi araştırıyordum, şimdi yine araştırıyorum hala da alamadım :D bu arada fiyatlar da fırladı gitti.
o zamanlar araştırırken denk gelmişti, plakaları cam olan Remta marka tost makineleri vardı. 2 bin lira civarındaydı. alamadığımdan gözüm kalmıştı. şimdi baktım 15 bin lira diyor bir yerde.
-
Delonghi 1030 modelini kullanıyorum. Tostları yağlı kağıt arasında yapıyorum. Oldukça pahalı bir cihaz... Aynı şekilde Sage 840 modeli de çok kaliteli bir cihazdır.
Çıkarılabilir alüminyum döküm plaka üzerine teflon kaplamalı yerli ürün hiç kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Konu sahibi arkadaşımız bu konuda daha yetkindir.
Demir döküm plakalı ürünler arasında bir de Feris marka var. Bu cihazı kullananların genellikle memnun olduğunu okudum. Ancak bu üründe plakalar sabittir.
Sıkıntı, tost sonrası temizlikte çıkmaktadır. Demir döküm plakalı ürünlerde sağlıklı tost yapılmasına rağmen, temizliği uğraştırıcı olması nedeniyle, kullanıcılar satın almaktan kaçınmaktadır. Çünkü herkesin temizlik anlayışı farklıdır. Hanımlar temizliği konusunda titiz olduğu için sabit plakalı ürünler bir süre sonra gözden düşmektedir.
-
Cam plakalara da yapışma oluyor. Kazıması filan aynı şekilde uğraştırıcı.
Ayrıca bahsettiğiniz modelde cam plakalar sabittir.
Yani temizliğine uğraşırım, sorun yok diyorsanız, sabit demir döküm plakalı Feris işinizi rahatlıkla görür. Endüstriyel bir ürün olan Remta'ya çok para vermenize değmez.
-
Baya pahalıymış hocam. Arzum, Korkmaz vs. her türlü teflon, alüminyum mu kullanıyor diyorsunuz?
Evet, dökümix ve Feris dışında, yerli - yabancı cihazların tamamı alüminyum döküm plaka üzerine teflon kaplamadır.
-
Belki de almamak en iyisi hocam, tost da eksik kalsın. Airfryer var fırın var.
Cihazlar ne kadar detaylı imal edilirse, temizliği de o ölçüde sıkıntılı olmaktadır.
Bende de Ninja Combi airfrayer var. Geçen yıl abd'den kara cuma haftasında 70 dolar'a satın almıştım. Üfürerek ısı yayın kısımda yağlı ve zor çıkan ziftleşmeler var. Söküp 1 gün temizliğine uğraştım.
Yani ne satın alırsan al, teknolojik aletlerde bir süre sonra temizliği sıkıntılı oluyor.
-
Full çelik tava için marka öneriniz var mı?
Nasıl bir tava ? Wok tava mı ?
-
düz tava hocam. yüzeyi tırtıksız
Hocam sizi buraya alayım. Buradaki marka oldukça kalitelidir. Amacınıza uygun tavayı buradan seçin ;
https://www.cafemarkt.com/altinbasak?category=307
-
Feris 4400 TL
Dökümix 1400 TL
niye bu kadar fiyat farkı var, kalite farkı sanırım.
-
Sanırım kalite farkı.
-
bir kaç ay önce 2600 civarıydı alayım dedim sepete ekledim 2923 oldu vazgeçtim.şimdi gene alayım dedim 4000 küsür olmuş yuh ya
-
Hocam tost makinelerinde fiyatlar, dolar bazında da çok arttı.
Yaklaşık 5 - 6 yıl önce, Delonghi 1030 modelini 175 dolar civarında satın almıştım. ( Bugün kü fiyatlarla 5.700 TL ediyor. )
Bırakalım 1030 modelini, 1020d ya da 1012 modelini bugün satın alsam ; 600 dolar( Yaklaşık 20 bin TL )
Yani özetle anlatmak istediğim; tost makineleri gurubunda, yurtdışı fiyatlar çok arttığından, yurtiçindeki yerli üreticiler, kafalarına göre fiyatlama yapmaktadır.
Tüketiciler olarak yapılması gereken en mantıklı adım, uygun fiyatlı ürünlere yönelmektir. Lava'nın aygaz ocak üstü tost plakası var. Hem ekonomik, hem de sağlıklı... Ayrıca çok işlevli bir alettir. Fiyatlar oturana kadar, tost yapmak için, bu alet geçici çözüm olarak da kullanılabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X