Şimdi Ara

Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU] (406. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.228
Cevap
44
Favori
340.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nicksizayı

Ben de bugün Kartacayla başladım deli etti oyun çıktım.Sirakuza ordusunu yokettim kendi şehir savunmamda .sonra atağa geçtim Benim filler 500kill almıştı 0 kayıpla diğer asker vasat neyse 1000kişlik ordusunu yok ettim suaküzanın.Şehirini dalmak için saldırdım fakat salak ordu karadan saldırmıyor denize ilerledi orm ara bu salak denizden gidene kadar düşman ordu basmış çıktım ben de .sanada oldu mu?Yada karadan mi aldın suraküzayı?

Hocam ben hiç acele etmedim. Başta Kartaca'nın şehirler baya kötü durumda. Asayiş, kültür olarak. Etrafımdakilerle saldırmazlık anlaşması yaptım (siraküza dahil) ve şehirleri toparladım. Ekonomi biraz iyileşince 1 tam, 1 yarım ordu bastım. Tam şehrin önüne gelince savaş ilan ettim. Karadan daldım Siraküza'ya. Tek şehri ve tek ordusu vardı direk yok oldu. Tek attım anlayacağınız
  • Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Ben de tek atacaktım fazla askeri yoktu.Saçma sapan bug mı ne oluştu para yok zaten 12-13birim asker var.Zaten Rome savaş açtı sardinyadaki adayı kaybedecem büyük ihtimal ordu yok çünkü.Dini bina yapamıyoz en çok ona ayarım.Asayiş bi taraftan para yok o bi taraftan asker yok o bi taraftan herkes savaş açıyor o ni der kendi mi mi kurtarayım vassalları mı?Vassalar sürekli savaşıyor.Vassal yenilse ilerleyen turlarda bela olacak düşmanlar mecbur girecen savaşa.Gene de 3-5 tecbüre ettim fena bi şey Kartaca
    Edit:Asker bassak bile savaşmadan kaçıyo çoğu tek iyi birim Filler o da sadece komutan birliğinde ilerleyen zamanlarda Filler hayat kurtaracak gibi.12 filin 500kill aldığını gördü bu gözler.900kişilik ordu ancak 500kill almış onların 200u de atlı birimler.Piyade olarak en zayıf ülkelerden biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizayı -- 11 Şubat 2017; 14:44:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    3 devletten zayıf olan bir tanesini seçin, zayıf olan devletin savaşta olduğu bir devlete yanında savaşa girmek için teklifte bulunun, savaş açacağınız her devlete karşı direk savaş açmayın. Yoksa hepsi birden üstünüze gelince bunalırsınız.

Bir de ordularınızı yan yana dolaştırın, düşmanının topraklarını 3 orduyla birden yağmalayın. Düşman ordularına da sürekli sabotaj yapın, tek yakaladığınız da 3 orduyla birden hemen saldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 11 Şubat 2017; 22:39:43 >
  • arkadaşlar oyunu ilk zamanlarda oynamıştım tur süreleri çok uzundu sırf bu yüzden bırakmıştım. şimdi tekrar oynamayı düşünüyorum tur süreleri nasıl. oyun orjinal olacak buarada
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicksizayı

Ben de tek atacaktım fazla askeri yoktu.Saçma sapan bug mı ne oluştu para yok zaten 12-13birim asker var.Zaten Rome savaş açtı sardinyadaki adayı kaybedecem büyük ihtimal ordu yok çünkü.Dini bina yapamıyoz en çok ona ayarım.Asayiş bi taraftan para yok o bi taraftan asker yok o bi taraftan herkes savaş açıyor o ni der kendi mi mi kurtarayım vassalları mı?Vassalar sürekli savaşıyor.Vassal yenilse ilerleyen turlarda bela olacak düşmanlar mecbur girecen savaşa.Gene de 3-5 tecbüre ettim fena bi şey Kartaca
    Edit:Asker bassak bile savaşmadan kaçıyo çoğu tek iyi birim Filler o da sadece komutan birliğinde ilerleyen zamanlarda Filler hayat kurtaracak gibi.12 filin 500kill aldığını gördü bu gözler.900kişilik ordu ancak 500kill almış onların 200u de atlı birimler.Piyade olarak en zayıf ülkelerden biri

Ben de vassalların savaşına katıldım ama düşmanların bana sınırı yoktu. Haliyle bana ordu gönderemediler sadece kağıt üstünde savaştaydık. Bir de ben oyuna Hannonid Hanedanı ile başladım. Tüm devletlere karşı diplomatik bonus özelliği var. O yüzden çoğu devletle aram iyi başladım. Saldırmazlık anlaşmasını kabul ettiler, saldıran olmayınca da kalkınma sürecinde sıkıntı yaşamadım.

Asker olarak kartaca hoplitleri güzel birimler aslında. Libya hopliti kullanıyorsanız fazla işe yaramaz onlar.

ElNano14, savaşta oldukları devlet yok Onların 2 full ordusu+garnizon ordusu vs. benim 2 full ordumla her türlü yenerim dedim ama tutunamadım. Saydım 11 birim menzilli askeri vardı onlar bitirdi beni. Nasıl yapay zekaysa menzillilerin yanına da spearman koymuş, atlılar da işe yaramadı.
    O hanedanlikla baslamak mantıklı barca hanedanı dip cezası var her devlet savaş açıyor

4-5 ordunu bir arada götür, bol bol sabotaj yap, bir orduyla şehri kuşatırken diğer ordularınla full stack'i kovala. Şehri kuşattığın için şehirdeki ordu, diğer orduya yardıma gidemez. Bir de hocam oynadığınız zorluk seviyesi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 11 Şubat 2017; 22:40:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElNano14

4-5 ordunu bir arada götür, bol bol sabotaj yap, bir orduyla şehiri kuşatırken diğer ordularınla full stack'i kovala. Şehiri kuşattığın için şehirdeki ordu diğer orduya yardıma gidemez. Bir de hocam oynadığınız zorluk seviyesi nedir ?

Zor/zor
    Olmadı İtalya'dan ordu getircem. Bi tane de İber'de yarım var şehri korumaya onu da tamamlar sokarım artık
  • Sanırım Attila'ya göre daha fazla oynanıyor Rome 2
  • Evet devam ediyoruz İberya'daki işimiz bitti. Zor oldu ama İber uluslarını yok ettik. Cidden sağlam kılıçlıları vardı, benim hoplitleri epey zorladılar. 2 kritik savaşı kazandıktan sonra tek tek aldım şehirleri. Sadece Arvaklar'ın tek şehri kaldı, almadan bağlı devletim yaptım. Çünkü daha kuzeye ilerlemeye gerek yok. Zaten doğal sınırlara ulaştık Masilya Magna Cermania'ya kadar ulaşmış. Arverniler'de onun yanındaki Suebia'ya kadar yayılmış. Savaşa girersek oyun çok uzar. Askeri hedefler için doğuya yönelicez. Selevkosla çetin savaşlar bizi bekliyor Tek ordum hala Sparta'ya yardım için bekliyor. Roma ve Atinayla tek savaşım o orduyla. Girip Roma'yı yıkmak var ama toprak bütünlüğüm bozulmasın Ancak Anadolu'ya yayılırsam o taraftan saldırabilirim.

• bu oyun güzel eskiden oynardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satou -- 14 Şubat 2017; 22:8:17 >

Sonunda bitmiş, hayırlı olsun dostum.

İleride co-op campaign yapmak istersen beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 2 Mart 2017; 13:14:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElNano14

Sonunda bitmiş, hayırlı olsun dostum.

İleride co-op campaign yapmak istersen beklerim.

Teşekkürler Coop hiç denememiştim. Girecek olursam haber ederim ama şuan oyundan sıkılmış durumdayım
  • Beyler ben oyuna Sparta ile başladım sorun şu ki kraliyet ailesinin nüfuzu %7 falan çok düşük bu da asayiş eksikliğine neden oluyor. Bunu nasıl arttıracağım ne yapsam durum tersine işliyor çözemedim valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak1276

Beyler ben oyuna Sparta ile başladım sorun şu ki kraliyet ailesinin nüfuzu %7 falan çok düşük bu da asayiş eksikliğine neden oluyor. Bunu nasıl arttıracağım ne yapsam durum tersine işliyor çözemedim valla.

Fetihleri kendi ailenden kişilerle yap , karşı ailede saygın kişi varsa evlat edinmeye çalış ya da suikaste uğrat.
  • Massegetler ile Jr CengizHanla baya keyifli oyun.Ortalığı dağıtıyorsunuz.

• Merhaba arkadaşlar
    Dün geceden beri generallerimin 1 turda 1 yıl yaşlanması ile ilgili sorunu çözemedim, normalde 4 turda 1 yıl yaşlanmalılar. Yardımcı olabilecek var mı?
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu halen takip eden varsa yardımınıza ihtiyacım var. Orijinal oyunun ilk dvd'sini kaybettim. Yalnızca Disk 2 ve 3 var elimde.

İmaj alıp, upload edebilecek bir babayiğit var mı (:

Eğer bu iyiliği yaparsanız thetalos@gmail.com adresinden beni haberdar edebilir, google drive vs ile paylaşılan yapabilirsiniz.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Dlcleri için Emperor Edition'ı aldım, fakat onları içermiyor sanırsam. Bir de o kadar ek paketi ayrı olarak mı alacağım?
  • 
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.