Şimdi Ara

Toyota 1.4 D-4D 90 Hp Multimode Şanzıman kombinasyonu alınır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toyota uzun süredir teknolojide öncülük ettiği için, çok rekabetçi olduğu için, bütün testleri vs kazandığı için tercih edilen bir marka değil. Hemen hemen dünyanın her yerinde satış sonrası desteği, araçlarının genel mekanik sorunsuzluğu, ortalama kullanıcı beklentisi karşılaması ve güçlü piyasa değeri sayesinde tutuluyor. Corolla'nın ana pazarı Amerika ve orada Cvt şanzımanla satılıyor sadece, asıl şanzımanı Cvt yani. 1.4 dizel motor ise sadece avrupada Auriste satılıyor 2.0lt dizellerin yanında, 2.0lt dizeller Corolla'ya uygulanmıyor, sadece 1.4lt dizel var, BMW'nin 1.6 dizeli de bu araca uygulanmadı, bu durumda sadece tek bir motor ve tek bir araç için baştan şanzıman geliştirmenin bir mantığı var mı? Ucuz diye, manuel şanzımanla ile aynı bantta üretip geçiyorlar tek kavrama şanzımanı.

Bu konularda yorum yaparken biraz da geriye çekilip üretici gözüyle konuya bakmak lazım, Toyota'da elbette biliyor şanzımanın veya motorun rekabetçi olmadığını ama Corolla zaten avrupada satılan en klas hatchbacklerin rakibi değil, al bin git, sorunsuzca kullan, güzelce değerinde sat arabası.

Bana ne bunlardan, ben ne aldığıma bakarım diyorsan alma o zaman Corolla diyecek bişey yok, bende günahımı vermem ama çamurlamak için konu da açmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

Sonunda uzaklaştırıldı bu, GÜZEL OLDU

Ben varım rahat ol erdal
  • alınmaz, motor kötü
  • D4D MMT Auris kullanıyoruz. Araç bir depo ile 460 km anca gidiyor. Kabaca km'de 51 kuruş. Hadi tamam 180-190 beygir ol 460 km git. Ulan 90 beygir arabasın gidebildiğin menzile bak, gerçi 1 vitesten 2 vitese geçerken namaza durma özelliği var bunu bi artı olarak sayabiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik vitesin yokuşta kaçırma gibi bir huyu var, almayın.

Neden bu çağ dışı otomatik sorunsalı için, sorun çıkarmıyor ve yeni maceralara gerek duymuyor Toyota.

Manuel her türlü alınır, yıllarca sorunsuz binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreY

Otomatik vitesin yokuşta kaçırma gibi bir huyu var, almayın.

Neden bu çağ dışı otomatik sorunsalı için, sorun çıkarmıyor ve yeni maceralara gerek duymuyor Toyota.

Aracı motor olarak ne kadar kötülesem de 2013 Auris'te geri kaydırma yok. Dururken frene sonuna kadar basınca Hill Holder 3 saniyeliğine devreye giriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketteki bir önceki aracımız citroen c4 1.6 e-hdi mcp'ydi, şimdi de corolla var 1.4 d4d m/m

Toyota'nın şanzımanında vites geçişleri daha sarsıntısız ama motor zayıf kaldığından sürekli yüksek devirde gitme eğilimi var. Manuele almadığınız sürece şehir içinde 6. vitesi göremiyorsunuz.

Kağıt üstünde az yakan ve az kaçan araç, gerçekte az kaçıyor ama çok yakıyor, Ankara'da şehir içinde bu aylarda ortalama 6 litre tüketimi var, dikkat edilirse 5.6'ya kadar düşüyor.

Yokuşta kaçırıyor diyen arkadaşlar için "manuel" yokuş kalkış desteği var, frene tam basınca "dit" diyor ve esp lambası yanıp sönmeye başlıyor, o andan itibaren frenden ayağınızı çekince 2 sn tutuyor aracı fren lambası da sönmüyor.

Motor gerçekten çağ dışı bir motor. 1.4 90hp motor mu kaldı bu devirde? Ama şanzıman yarı otomatikler içinde kullandığım mcp, easytronic, dulaogic'ten daha iyi. Sorun motorda şanzımanda değil.

Geçenlerde yokuş aşağı inerken ufak ufak gaza basıyorum araç vites yükseltmedi, 2. viteste takıldı, 4500 devire kadar geldi manuele alıp 3'e attım. Ayrıca ilk kalkışlarda da 1'den 2'ye çok geç atıyor ama bunlar bilinçli yapılıyor motorun zayıflığını yüksek devirle törpülemeye çalışmışlar.

• Hocam hangi şehir? çok mu trafik var. Ben düz vites auris kullanıyorum, fulleyince range 950 km gösteriyor. 800 km yapmadan almıyorum tekrar mazot. Tabi ben izmirdeyim burda pek trafik yok. En fazla 45 dk sürüyor trafikte kalmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TramontanaR

quote:

Aracı motor olarak ne kadar kötülesem de 2013 Auris'te geri kaydırma yok. Dururken frene sonuna kadar basınca Hill Holder 3 saniyeliğine devreye giriyor.

Ben eski kasaları kastediyorum, bir yanlış anlaşılma olmasın...

2008 - 2012 model aralığı...

Elbetteki yokuş kalkış olan modellerde bu durum olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TramontanaR

quote:

İlkellik

VW' de elektronik park freni sayesinde fren pedalı eskitmek veya bacak kası yapmak gerekmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.