Şimdi Ara

Toyota 1.4 D-4D 90 Hp Multimode Şanzıman kombinasyonu alınır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
12.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dsg si patlamamış olanlar yorum yapıyor yine.10 senedir biniyoruz sıfır aldığımız 2007 Toyota Corolla1.6 mmt.Tamam vites geçişleri yavaş,hissetiriyor ama bu süre zafında hiç sıkıntı çıkarmadı? Bizim istediğimiz de bu değil mi ? Aynı sürede dsg de ya da başka vites çeşidinden hiç sorun çıkmayacak diyebilir misiniz ? İlk önce burada anlaşalım.

Herkes istediğini almakta özgür(yok casio saat varmış,motor 90 hp miş filan ) gibi gereksiz konu bölünmesi için yazan üyeler kendilerinin araçlarının sorunları buraya yazarsa daha iyi olur.Dizel 90 hp ve mmt normal kullanıcı için yeter.Her gün 160-200 km/h ortalaması ile giden forum üyelerine gelmez,yorumlardan da belli oluyor.Tüketimi belki orta seviyede olabilir orada herkes hem fikir.Yalıtım orta seviyede zaten toyotanın her zaman yaptığı şey.Bunları bilerek alırsanız daha iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lova

Ulan ne adamlarsınız haa. Eski teknolojili arabalara binip, ama benim arabam sorun çıkarmıyor diyorsunuz. Sorun çıkaran gördüğünüzde de olur o kadar diyorsunuz Ya 2016 model arabanın içinde hala 1990 lardan kalma Casio gibi dijital saat var ya. İnsan utanmaz mı böyle birşeyi yaparken. 10-15 senelik motorlarla, şanzımanlarla herkes sorunsuz olur. Şimdi o kadar laf atılan VW de eski teknoloji motorları koysun, o da sorunsuz olur. Önemli olan yeni teknoloji üretip, onda sorunsuzluğu yakalayabilmek.

ne çok teknoloji sevdalısımışsınız vay be ! cvt ye e cvt çıkıyo teknoloji teknoloji diye geçiniyosunuz yok zf şansızan yok dsg şanzıman bla bla hepsini gördük çıkardığı arızalarıda maliyetlerinide... adam a3 alıyo aynı gün ! arıza veriyo ! bunlar normal. Yeni teknolojiye karşı değilim fakat yeni teknolojinin insanların ulaşım konforunu arttırmaya çabalarken başka yerlerden cebinden götürüyosa o teknolojiyi at köşeye gitsin.Ben ne yapayım bana durmadan arıza çıkaran yolda bırakan teknolojiyi? Soruyorum sana teknolojinin kralının olduğu japonyanın iki lider otomotiv markası olan honda ve toyota sence neden aynı motorda ısrarlılar ? Kardeşim 30 binde arıza veren araç yapmadılar da ondan. DSG yeni bir icat mmt şanzımana göre.. ama bir sürü şikayet duyuyoruz değil mi ? Ayrıca teknoloji olarak hybrid motorlara 350mn euro yatırım yaptı bu rakam nedemek senin haberin var mı ? Ben sana söyleyim yeniden sorunsuz argesi adam gibi yapılmış ürünler gelecek hiç kuşkun olmasın öyle emisyon skandallarıyla cartla curtla kandırmıyolar en azından.Adam gibi araba üretiyolar!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toyota nın teknolojisi , diğer markaların ( BMW merc vs dahil) ilerisindedir. Tüm markaların önünde bu adamlar. Hybrid diyor , dünyanın geri kalanı takip ediyor. Yakıt hücresi diyor yine takip.

Toyota dan cafcaflı oyuncak beklemeyeceksiniz. Doğasına aykırı bu markanın. Yani öyle anahtardan araba park etme , hayalet gösterge falan geç gelir.

Ha ne vardır mesela ? land cruiser ın kol dayaması 200 kg üzerinde yük kaldırır mesela. Çünkü gün gelir de 100 binlerce eur verdiğin lüks jipi dağa taşa bayıra vurup avlanmaya kalkarsan , kol dayamanın üstüne basıp sunroof dan çıkıp işini göresin diye yapmışlar. Yani bu markanın mantığı çok ayrı bir dünya.

2jz denen bir motoru var mesela. 1500-2000 hp yapıpHalen motorsporlarında kullananlar var. Supra motoru.

Ama konuyu açana şu noktada katılıyorum. Teknoloji gelişiyor , artık kullan at mantığı ön planda. İnsanlar aldıkları arabaya 10 yıl binmek istemiyorlar. 1980 den kalma dijital saat olayını ben de çözemedim. Arkadaşın gt86 ya bindim onda da vardı. Enteresan

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Çocuğun babası Citroen almış. Birileri de demiş ki "Bu arabaların piyasası yok." . Koca yürekli Erdal azimle yükseltecek PSA'nın piyasasını. Hem de sadece PSA'yı yükseltmekle kalmayacak diğer tüm markaları bitirecek sırayla.

15 tatil girdi beyler. Çekeceğiz. Yapacak bir şey yok. Gazan mübarek olsun Erdal. Vurduğun marka düşsün. PSA çoban yıldızı olsun, göklerde tek başına parlasın. Ha gayret Erdal! Sayende önce Opel bitti, sonra Honda yalan oldu. Bugün de Toyota'yı batırmayı başarırsan geriye ne kalır ki? Yalnız tavsiyem Volswagen'i sona sakla. Onun da fanları senin kadar yaman.

Daha durun karne depremi henüz bitmedi ... " Bu millet manyak . X alacağıma , Mustang alırım ." konuları yağacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 22 Ocak 2017; 10:40:0 >

• başlığa bakınca fikir istiyor sandım, konuya girince anladımki vatandaş yağ yakıyor
  • 2 yıldır 240 binde 2007 model corolla terra 1.4 D-4D MMT kullanıyoruz. Saat gibi motoru hem güçlü hem ekonomik.

Sadece su ve yağını değiştiriyoruz.

• bende345 kullanıcısına yanıt

• Opelin dizeline laf atarak beklediğin ilgiyi alamadın şimdi de toyotaya mı geldi sıra

Auris varken c4 ü market aracı olarak bile kullanmam.
  • NinthMenderReturns N kullanıcısına yanıt
    Ya kusura bakma da toyatanın geçmişi ve sağlamlığı en ilkel makineyi tasarlayıp kusursuz diye pazarlamasıdır

90hp güçsüz VASAT motoru o kadar sağlam ki toyata bu motordan ileride vazgeçecek ve 1.6 dizel BMW'den aldığı üniteyi kullanmaya çalışacak

Toyata Alman'dan motor alıyor aman toyata sağlamlığı !!

aynı işin tersine bakalım şimdi toyatacıların laf attıkları Renault'un dizelini Mercedes kullanmak için anlaşmaya gidiyor

Gelelim şanzımana toyatanın şu ana kadar ki tüm şanzımanları rezalet ötesidir ne dsg ne eat6 ne edc bunlarla kıyaslaman bile senin fanatikliğini gösterir.

Şimdi bide donanıma gelelim

Dünya devi toyata corollasında sunroof koymuyor neden bozulabilir adı çıkabilir diye

Dünya devi toyata multimedya olarak dokunmatik değil basmatik ve içinde resmen comodor 64 kullanırcasına yavaş çalışan bir işlemci kullanıyor. Olsun toyata abi bozulmaz bu !

Dünya devi toyata hala full donanımında 100000liraya yaklaşan Toyota'da rakiplerinin orta paketini satmaya çalışıyor diğer donanımlar bozulur çünkü.toyatanın full paketi diğer çoğu markanın orta paketi.

Toyata geçmişini kullanıp yıllardır boş ve vasat arabalarını satıyor

• Hiçbir esprisi Yok Toyotaların. Boşuna o paraları vermeyin 10 sene öncesinin motorlarına. Renault , Fiat , Citroen ikide bir yolda mı kalıyormuş ???

• quote:

Ulan ne adamlarsınız haa. Eski teknolojili arabalara binip, ama benim arabam sorun çıkarmıyor diyorsunuz. Sorun çıkaran gördüğünüzde de olur o kadar diyorsunuz Ya 2016 model arabanın içinde hala 1990 lardan kalma Casio gibi dijital saat var ya. İnsan utanmaz mı böyle birşeyi yaparken. 10-15 senelik motorlarla, şanzımanlarla herkes sorunsuz olur. Şimdi o kadar laf atılan VW de eski teknoloji motorları koysun, o da sorunsuz olur. Önemli olan yeni teknoloji üretip, onda sorunsuzluğu yakalayabilmek.

Tdi 105 beygir çok teknolojik

• quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

quote:

Tdi 105 beygir çok teknolojik

2.0 tdi 102 hp nin üstüne tanımam teknoloji olarak

• Alınmaz. Uzun yollarda yokuşta dolu Corolla hep sağdan sağdan gider . Kayınçonun var.

• 10 sene öncesinin motoru falan değil, geçen sene güncellendi.

1400nm 2800nm gibi geniş bir devir aralığında maksimum torkunu veren kaç tane dizel motor var? Şu an en teknolojik, en ekonomik, en iyi dizel motorlardan birisi d4d. Tr verilerine bakmayın, güncellemediler makyaj sonrası. Fabrika tüketim verisi 3.4litre(bknz Toyota Avrupa ülke siteleri)

Şanzıman ise çok kötü. Zevksiz, konforsuz. Ama sağlam, ekonomik.

Corolla dizel otm alınır mı? Alternatiflerden uygunsa sağlam, sorunsuz ekonomik diye alınır. Ama aynı fiyata daha güçlü, tam otomatik varsa onu tercih etmek mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

10 sene öncesinin motoru falan değil, geçen sene güncellendi.

1400nm 2800nm gibi geniş bir devir aralığında maksimum torkunu veren kaç tane dizel motor var? Şu an en teknolojik, en ekonomik, en iyi dizel motorlardan birisi d4d. Tr verilerine bakmayın, güncellemediler makyaj sonrası. Fabrika tüketim verisi 3.4litre(bknz Toyota Avrupa ülke siteleri)

Şanzıman ise çok kötü. Zevksiz, konforsuz. Ama sağlam, ekonomik.

Corolla dizel otm alınır mı? Alternatiflerden uygunsa sağlam, sorunsuz ekonomik diye alınır. Ama aynı fiyata daha güçlü, tam otomatik varsa onu tercih etmek mantıklı.

Şanzıman sorunsuz değil hocam eski yarisim 75binde şanzıman yedi 2800 lira girdi dsg nasıl kavrama yiyorsa o şanzıman da baskı balata yiyor ama ne zaman olacağı belli olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 22 Ocak 2017; 16:46:1 >

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Ve bu yüzden dünyada en cok satan marka Toyota liseli :)

• La bizim 1.5dci 85bg reno sümbül toyotayı madara eder desene, abov. Gerek yokmuş o kadar para vermeye iyikide sıfır sembol alıp geçmişiz

(şaka amaçlı yazdım, fanatikler stay away from me)
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Bi markanın çok satması onun mükemmel olduğunu göstermez liseli

Senin Savına göre Türkiye'de sembol inanılmaz satıyor demek ki bir numara ?

Toyata Türkiye hariç tüm dünyada oldukça ucuza satılıyor vergisi alınan Amerika'da fiyatları nerdeyse Chevrolet ile aynı olduğu için rakip olabiliyor.

3 ay İngiltere'de yaşadım 1 Ayda Almanya'da kaldım toplamda gördüğüm toyata sayısı 10u geçmez onlarda auristi,kıçı kırık corollayı hiç görmedim

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    Konuyu dönüp dolaştırıp VW ye getirmek artık refleks olmuş sizin gibilerde. Hani VWye karşı birşey söyleyince sizi sorgusuz sualsiz savunacak insanlar çıkacak ya ondan. Ayrıca sen ya yazdığımı okumamışsın, ya da okuduğunu anlamama gibi bir problemin var. Tekrar yazıyorum; Sorunsuzluk eski motorları, şanzımanları koyarak olmuyor. Sorunsuzluk yeni motor üretip onda arıza yapmamakla oluyor. Bunların yaptığı hile gibi birşey. Arabanın içini, dışını değiştiriyorlar. Ancak çoğu teknolojisi aynı kalıyor. Bilmeyen adam gidip alıyor, sonra Toyota sorunsuz abii! 30 yıldır niye bunda ısrar ediyorlar zannediyorsun, çünkü yaptıkları geri tepmiyor ve bazı insanlar için "yeni görünümlü eski teknoloji" önemli değil. Bu insanlar bunun yerine rahatlıktan feragat edip arıza çıkmamasını seçiyorlar, gerçi çoğu da bu durumun farkında değil(özellikle ülkemizde). Onların da işine geliyor tabi. Zaten eski motorlu, şanzımanlı araçlar satarken neden tekrardan bir sürü ar-ge yapıp yeni motor üretmeye uğraşsın ki? Bir de yeni motor üretmekle kalmayıp onu en az eskisi kadar sorunsuz yapması gerekecek. He işin bu boyutu bir yana eski teknolojiyi sorun çıkarmadığı için tercih eden adama saygı duyarım. Ancak bu markaların "sorunsuzluk" adı altında savunulmasına dayanamam. Çünkü dediğim gibi yaptıkları resmen işin hilesi. Ancak yeni teknoloji olup sorunsuz olan bir alternatif olursa işleri bozulur ki bu çok zor bir durum. Çünkü her yeni teknolojide her şey çok daha karmaşıklaştığı için sorun çıkaracak parça sayısı çok daha artıyor. Onlar da "30 yıldır bir bildikleri olduğu için" işin kolayına kaçıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MFN -- 22 Ocak 2017; 21:48:25 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sonunda uzaklaştırıldı bu, GÜZEL OLDU
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.