|
Toyota 2024'de 'steer by wire' teknolojisini araçlarına getiriyor
-
-
Bu sistemin şimdiye kadar çıkmaması garip olmuş.
-
Elektirkli direksiyonlar araç kullanım zevkini insandan çalıyor. Birde çok iyi ayarlamak lazım çevirdikten sonra kendi kendine toplamasıda lazım.
-
Direkt gamepad bağlayalım sürelim işte ne kasıyorsunuz.
-
Hidrolik/mekanik gibi gayet güvenli bir sistem varken neyin ısrarı acaba
Arkadaş uzay aracı üretmiyorsunuz, basit bir iş için kullanılan, 120 yıl öncesinin tasarımı sıradan basit araba üretiyorsunuz
Neden daha da karmaşıklaştırıp risk artırma peşindesiniz acep
Herşeyi çiplere bağlamak gibi gereksiz bir furya aldı da gidiyor başını
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 24 Kasım 2023; 12:20:1 >
-
Klasik araçlar için değil, tam otonom araç planları var, bunların olması lazım.
Hatta 5.seviye otonomda araç içi direksiyon olmayacak diyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
insanın tam göğsüne doğru yerleştirilmiş bir şaftın kaldırılmış olması bir kaza anında şaftın ok gibi saplanma riskini kaldırıyor. ayrıca tasarımcılara daha fazla özgürlük veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Kasım 2023; 15:54:18 >
-
Araçlarda hidrolik sistemler tamamen kalkacak, fren de direksiyon da tamamen elektrikli kablolu sisteme geçecek.
-
Kontrol. Bu şekilde araba uzaktan kontrol edilebiliyor. Otonom için gerekli. He tabi biri arabayı hackler ise öldün demek oluyor tabi.
-
Direksiyonla münasebete girilen bir kazada o demire gelene kadar belden aşağısını komple büzülen araç koparır zaten
Ayrıca çok basit bir görevi olan arabanın daha ne tür bir özgürlüğe! ihtiyacı var ben onu merak ediyorum. Sanki uzay aracı süreceğiz, gereksiz
Malzeme ve işçilik giderinden tasarruf sağlayan estetik özürlü tasarım anlayışının sonucu olarak iç kabini bomboş araçlar tasarlamak amaçsa, evet, baya bir tasarım özgürlüğü!! sağlayacağı kesin :)
Tesla cybertrucktaki tasarımın adına artık ne deniyorsa veya yeni nesil ruhsuz şekilsiz flat logo tasarım! furyasına ne deniyorsa artık bu ruhsuz ama giderleri azaltan tasarımı dayayacaklar ve "çok güzeeel" diye satacaklar demek ki
Neyse araba gibi zevk için de kullanacağım bir alette bu gerizekalı teknoloji saplantılarını zorla alma şartı koyana kadar ben göçer giderim bu hayattan, çekecekler düşünsün dicem ne anlar zevkten z kuşağı :) :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 24 Kasım 2023; 18:46:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet hiç zevk vermiyor. bu yüzden bu arabaları görünce arkama bakmadan kaçıyorum. en son elektrikli direksiyon ne zaman kullandım hatırlamıyorum bile. o kadar nefret ediyorum :)
-
Mekanik olmasan kablo ile iletişim daha az yer kaplayacak ve alt taraf düz bir şekilde olacak araçlarda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
z kuşağının dünyanın hiçbir yerinde bu arabaları alacak kadar parası olduğunu sanmıyorum. hedef kitle yaşça daha büyük insanlardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hidrolik/mekanik gibi gayet güvenli bir sistem varken neyin ısrarı acaba
Arkadaş uzay aracı üretmiyorsunuz, basit bir iş için kullanılan, 120 yıl öncesinin tasarımı sıradan basit araba üretiyorsunuz Neden daha da karmaşıklaştırıp risk artırma peşindesiniz acep Herşeyi çiplere bağlamak gibi gereksiz bir furya aldı da gidiyor başını |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X