Şimdi Ara

Toyota 50bin bakımı + ekstra disk-fren balatası masrafları(Auris içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • astra g 90.000km de ben de disk balata değişimi yaptım daha yeni, 2 ay önce. 250tl tuttu. 2 ön disk valeo marka, 2 ön balata gm marka, motor yağı değişimi, yağ filtresi, karter tapası, contası, helegom vs değişti. 250 tl. tanıdık yok. pazarlık yok.
  • Gerekirse arabayı garantiden çıkarırım yine o masrafları yapmam hoca ne bu para vay sahtekarlar vay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayri77 H kullanıcısına yanıt
    valla ne yalan söyleyim tam hatırlamıyorum ama astrada ön takım tamamen inmişti 6 saat kadar sürmüştü işlemleri, ayrıntılı bilgi alabilirsem yazarım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Benzinli atmosferik araç garantili olmasa ne yazar , düzgün bir özel servis bulup bakımları orada yaptırın . Parça değişmesi gerekiyorsa parçayı dışarıdan alıp taktırın. Rutin bakım içinde eliniz yatkınsa hava ve polen filtrelerini kendiniz değiştirip , yağıda dışarıdan alıp yağ değişimi yaptırın. Böylece en fazla 150 tl ye rutin bakımı yaptırmış olursunuz . Bunlara söğüşlenmenin gereği yok.

dışarıdan parça alınabilecek internet sitesi? bu filtreleri takma işini kendim yapacağım ama özel tornavidalar gerekiyor, bunları nereden bulabilirim?

bahsettiğin anahtar sanırım torx anahtar. google a yaz. alet edevat satan yerlerde olur. izelsan en iyisi. ben kendim değiştiriyorum ama incelikleri var. yanlış takarsan hava geçişi sağlıklı olmaz. polen filtresinin montajı biraz zor ayrıca.

• Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki her 10.000 bakımı 2000TL tutuyormuş gibi anlaşılıyor. Benimki neden tutmuyor? Periyodik bakıma ödediğim ortalama ücret 300TL - 400TL civarı Toyota yetkili servislerinde.

Marka karalıyorsunuz başka hiçbirşey değil. 50.000 KM'de disk bitiren kullanıcıdan zaten ne beklenir ki başka? Ralliye mi katılıyorsunuz Auris'le anlamadım ki.

Biri gelir Avensis'in debriyaj balatasını 60.000'de bitirdi diye Toyota kaliteyi düşürdü der, biri 2. el Yaris'ine sıfır Corolla fiyatı çeker satamayınca hani Toyota'nın 2. eli güçlüydü der, biri 100.000'de biten Toyota motoru diye Passat motoru koyar. Ne bu yahu? Çekilsin şu marka Türkiye'den de herkes rahatlasın yeter artık.

Meyve veren ağaç taşlanır aga, bu VW için de, Toyota için de sonuna kadar geçerli Türkiye'de.

• periyodik bakım 350 tl denildi, bugün başka bir konuda bunu yazdım.
    50.000 km'de diski ben bitirmedim bu arada benden önceki kullanıcısının işi.
    Aracı satın alırken masrafsız diye satın aldık zaten büyük arızalar çıkarmaz diye düşünüyoruz toyota olduğu için.
    başlığı değiştiriyorum şimdi, anlatım bozukluğu olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 19 Kasım 2013; 21:35:00 >
  • 50.000 bakımı + disk ve balata değişimi 2000 tl tutuyor ve normal karşılayan arkadaşlar var bunu. Helal olsun valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

quote:

quote:

Benzinli atmosferik araç garantili olmasa ne yazar , düzgün bir özel servis bulup bakımları orada yaptırın . Parça değişmesi gerekiyorsa parçayı dışarıdan alıp taktırın. Rutin bakım içinde eliniz yatkınsa hava ve polen filtrelerini kendiniz değiştirip , yağıda dışarıdan alıp yağ değişimi yaptırın. Böylece en fazla 150 tl ye rutin bakımı yaptırmış olursunuz . Bunlara söğüşlenmenin gereği yok.

dışarıdan parça alınabilecek internet sitesi? bu filtreleri takma işini kendim yapacağım ama özel tornavidalar gerekiyor, bunları nereden bulabilirim?

bahsettiğin anahtar sanırım torx anahtar. google a yaz. alet edevat satan yerlerde olur. izelsan en iyisi. ben kendim değiştiriyorum ama incelikleri var. yanlış takarsan hava geçişi sağlıklı olmaz. polen filtresinin montajı biraz zor ayrıca.

montajı yapabiliriz sanırım hocam, yapamazsakta illa ki öğrenilir eninde sonunda

edit: evde torx anahtar mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 19 Kasım 2013; 21:37:59 >

• Brembo falan mı kullanıyor acaba Toyota?

• Kusura bakmayinda şoför servis bir olup ekonomiye kara delik acmissiniz resmen dizel corollamin 50 bin bakimini yetkili serviste yaptirali 1 ay oldu 390 tl para ödedim , aracimda sadece arka balata degisti 40 binde . Onler ve disklerin tümü hala fabrikada takilanlar duruyor şimdiye kadar en pahali bakimim 600 tl idi. Su resmini koydugunuz fatura inanilmaz uçuk. Bence bu faturayi odemeden once toyota turkiyeye durumu bildirmeniz lazimdi
    Hem bakim parasi alip hem sok tak parasi almak nedir hic duymadim boyle birsey.

• ne kullandınız bu kadar tuttu dedim, bize gelişi bu, toyota bu fiyattan veriyor dediler
  • omerf kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı parti tutar gibi marka tutuyorlar

• hunter06 kullanıcısına yanıt
    şimdi mail atsam sonuç alırmıyım? böyle böyle bir olay yaşandı bilginize sunarız desek?
  • quote:

quote:

Sahip olduğun araç markasının , yedek parça tedarikçilerini Google dan soruşturup telefonla sipariş verebilirsin. Güvenilir ve orjinal ucuz yedek parça satan bir ton tedarikçi var. Özel tornavida dediğin yıldız alyan setinden fazlası olmaz , rahat bulursun. Burada önemli olan sök tak işi , forumlara girip araştıracaksın zaten neyi nasıl yapacağın yazılmıştır. Paylaşım bulamazsan en kötü ihtimal sanayide taktırırsın. Aldığın ve değiştirdiğin parçaların faturalarınıda saklar yarın bir gün satacağın kişiye gösterirsin olur biter.

• quote:

quote:

quote:

Sahip olduğun araç markasının , yedek parça tedarikçilerini Google dan soruşturup telefonla sipariş verebilirsin. Güvenilir ve orjinal ucuz yedek parça satan bir ton tedarikçi var. Özel tornavida dediğin yıldız alyan setinden fazlası olmaz , rahat bulursun. Burada önemli olan sök tak işi , forumlara girip araştıracaksın zaten neyi nasıl yapacağın yazılmıştır. Paylaşım bulamazsan en kötü ihtimal sanayide taktırırsın. Aldığın ve değiştirdiğin parçaların faturalarınıda saklar yarın bir gün satacağın kişiye gösterirsin olur biter.

youtube videoları vardır büyük ihtimalle, en kötü sanayi var dediğiniz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 19 Kasım 2013; 21:47:13 >

• _Emir kullanıcısına yanıt
    Inceledik Parça ve işçilik fiyatlari gayet uygun der geçerler bence

• rahimavci kullanıcısına yanıt
    toyota global'de mi çare olamaz peki? ben yandım başkaları yanmasın en azından
  • _Emir kullanıcısına yanıt
    Koyun kuzunun ayağına basmaz bence fiyat yönünden çare olmazlar işçilik hatası gibi konu olsa belki

• Kullanmis oldugum yuk araci olan masterin bile on disklerini 86.000 km de degistirdim sizin binek bir otomobilin 50,000 km de disklerinin asinmasi garip bir olay ki diger aracim doblo bile 66000 km de olmasina ragmen disklerin degisme zamani daha gelmedi

• 50 bindeki arabanın diskleri tornayla kurtarırdı bence.Herşeyi yetkili serviste yaptırmamanızı öneririm.Corolla varken Güngören'deki meşhur özel Toyota servisini bulup orda yaptırmaya başlamıştık periyodik bakım harici işlemleri.Sizin bu işleri 1000 liradan aşağıda biterdi diye tahmin ediyorum.Ama deneyim kazanmış oldunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.