Şimdi Ara

Toyota 50bin bakımı + ekstra disk-fren balatası masrafları(Auris içerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aracım 90binde ön disk ve balataların değişmesi gerekiyor.
    Servis diskler için 460 TL balatalar için 230 tl istedi toplamda 690 TL yani Auris ile hemen hemen aynı.

Tabi ben TRW ya da Bosch marka diski 180 liraya balatayı ise 100 liraya alıp 280 liraya işi bitirmeyi planlıyorum.

kıyaslama açısından

Mercedes A serisi bakım fiyatları
    http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/aftersales/servisim/services_and_workshop/offers/Servis_sozlesmeleri/Bakim_paketleri_/A-Serisi.html

• 1 lt klima temizleyici 67 tl Oha 50000de arabanın disk değiştirmesi çok ilginç ayrıca İşte Toyota farkı olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyt be benim coltun ön diskler 100bin kmde değişmişti. Tüm bakımları yetkili serviste yaptiriyordum ama diskleri trwden almıştım. Arka diskler ise hala orjinal. 3.sahibi şuan 140bine yaklasmistir 2005 model arabada.

• 1300 lira havadan ödemişssiniz. Periyodik bakımı anlarım garanti devam edecek onun için yetkili serviste yaptırılır da, keşke fren ekipmanlarını kendiniz alıp tanıdık ustada değiştirseydiniz..
  • Evet, bütün auris'ler 50 binde disk değiştiriyor, o yüzden vay be bnm xx 50 bin bakımda 200 lira verdim hehe diyerek toyota kullanıcılarını çok üzüyorsunuz . Maalesef toyota böyle, benim yaris'in fren diskleri(ön) 3500km de değişti, 7985 km de ise motor rektefiye edildi . 10 bini geçince ise arabının bütün boyası aniden bir gecede döküldü, sabah kalktım ve ŞOK !

Örnek corolla benimki yaris olduğu için bütün boyası döküldü

İşte Toyota farkı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash_bandicoot -- 20 Kasım 2013; 2:10:34 >

• konu sahibi kardeşim; üzerine alınma genel konuşacağım..

ikinci el araçlarınızı masrafsız olsun diyerek, düşük kilometre arayıp sorgulamadan alıyorsanız bu faturalar biraz müstehak diye düşünüyorum..

ben arabamın balatalarını 105.000'de değiştirdim.. disk için en az 200.000'i bulurum.. aracım dizel, turboya her bakımda baktırırım.. çok kilometre yaptığım için filtresi yağı sık değişir.. debriyaj balatasında en ufak bir sıkıntı yok, çünkü 1-2-3-4 ve en son 5. vitese atıp 70 km yol giderim..

fakat kimse yanına yaklaşmaz, veya kilometreyi duyunca ya uzaklaşır ya da km yüksek diye çok düşük fiyat teklif ederler..

siz de böyle 50.000'deki araçlara 2.000TL bakım parası ödersiniz.. ben yetkili serviste tam 5 bakımı toplam o paraya çıkarttım..

biraz önyargılı bir toplum olduğumuzdan kaynaklanıyor sanırım bunlar..

• Toyotanın servislerini anlamıyorum. 2004te sıfır aldığımız corolla 40bine geldiğinde disklerin değişmesi lazım dediler. Hani sakin kullanıyoru da. Tıkırtı da gelmiyordu. Zaten garantisinin son ayı gibi bir şeydi özele gittik. Abi adamlar soymaya çalışıyor dediler. O diskler 9 yıldır var. Araba 150bin kmye geldi bir kere sağ arka tozu alındı, el bile değmedi o disklere daha doğru dürüst. Ve sarsıntı filan da yok, normal ilk günkü gibi.

• Puntoyu 30.000 de balata değiştirdiğimi hatırlıyorum. Disk ne yaw. Geçmiş olsun 2000 çok para.

• Yerinizde olsam düşünmeden şikayet ederdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Görünmüyor

EDİT gördüm görmez olaydım bu ne aga

bende aynen öyle dedim, daha fazla indirim istedim, mümkün olmadı tabi

Gördüm,bu ne yahu 2.000 tl para bu kadr kolay mı kazanılıyor ????

Kardeşim ne desem bilemedim yani sök tak 65 TL olur mu ya oda sadece ön bi 65 daha veriyosun arkaya geçiyor

harbiden arkaya gecmisler

• quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

Yok artık ali samii.
    Bu ne lenn..Para kolay mı kazanılıyor..
    Yazık günah..
    Renonun gözünün yağını yiyim lan..
    20 binde bir bakım %20 indirim 310 tl ....
    Çok yaşa dci

40bin bakıma dün 400lira verdim. 20 bin bakıma geçen sene 320 lira vermiştim.

çok yaşa dci

ama sert plastik

o yüzden araba değil

sakın siz satın almayın

çünkü en önemli şey yumuşak plastik kullanıp kullanılmadığıdır. bir de tok kapı sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

quote:

Yok artık ali samii.
    Yazık günah..
    Çok yaşa dci

çok yaşa dci

ama sert plastik

o yüzden araba değil

sakın siz satın almayın

çünkü en önemli şey yumuşak plastik kullanıp kullanılmadığıdır. bir de tok kapı sesi

Sadece bakimmi 400.00 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

Yok artık ali samii.
    Yazık günah..
    Çok yaşa dci

çok yaşa dci

ama sert plastik

o yüzden araba değil

sakın siz satın almayın

Sadece bakimmi 400.00 ?

yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi ve standart kontroller

• newtonmeter kullanıcısına yanıt
    Bence pahali 400.00 lira

• cihanair kullanıcısına yanıt
    haklısın parçaları alsan ve dışarıda yaptırsan daha ucuz olur eminim. ancak garanti durumu biliyosun.

ama ben burada her 10binde bakıma giren toyota ile kıyaslıyorum.
  • 20.000 km de bir bakima giriyorsa 400 tl uygun. 10.000 km de bir giriyorsa pahali..

• quote:

haklısın parçaları alsan ve dışarıda yaptırsan daha ucuz olur eminim. ancak garanti durumu biliyosun.

ama ben burada her 10binde bakıma giren toyota ile kıyaslıyorum.

O zaten asmis olayi

Ford transit 150.000 bakimi yapildi

Parcalar orjinal

Butun filtrer degisti zincir seti on disk on balata arka balata baski balata degisti

1750.00 lira verdim

• adamlar hem diski değiştiriyor parasını alıyor hem de söktük taktık diye ekstra masraf çıkarıyorlar. demezler mi adama balatayı takmayacan da .ıçımıza mı sokacaz diye....
  • forumdan başka arkaşın 50 bin bakımı, 2010 auris

Toyota 50bin bakımı + ekstra disk-fren balatası masrafları(Auris içerir)
  • Disklerin bi fotoğrafı varsa koyabilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.