Şimdi Ara

Toyota 50bin bakımı + ekstra disk-fren balatası masrafları(Auris içerir) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmişten kalan yanlış düşünceler bunlar, Toyota'nın ucuz bir yanı kalmadı. Gerek fiyatları olsun, gerekse Yetkili Servis fiyatları olsun, ekonomik bir markadan söz etmediğimizin bilinmesi lazım. İstenilen fiyat çok fazla, gerçekten yazık.
  • Konuyla alakasız ama, ön fren balatasıyla arka fren balatasının fiyatı aynı mı farklı mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Geçmişten kalan yanlış düşünceler bunlar, Toyota'nın ucuz bir yanı kalmadı. Gerek fiyatları olsun, gerekse Yetkili Servis fiyatları olsun, ekonomik bir markadan söz etmediğimizin bilinmesi lazım. İstenilen fiyat çok fazla, gerçekten yazık.

Birde sacma sapan mesajlar var tamam on disk arka disk icin daha erken kabul ama fiyati pahali 70.000'de degissen bile ayni parayi vereceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Merhabalar,

Auris 1.6 dual vvt-i aracımızı (masrafsız diyerek aldık) 50bin bakımına soktuk, birkaç önemli parçanın değişmesi gerekti ve tutar ortada.

Yedek parça fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum ama yaptırmak mecburiyetinde kaldık, balatalar fren disklerini oymuş dediler.
    Kullanıcı arkadaşların belki işine yarar diyerekten konuyu açtım.

http://imgur.com/rw2w3VR

http://k1311.hizliresim.com/1h/m/uq19h.jpg

adam dolandırmayı uyanıklık olarak gören bir halkın şehrinde olduğu için normal. dini iman sahtekarlık olmuş.

• 50 bin bakımı demek yanlış sanki. Bir önceki bakım fotoğrafında diskler falan değişmemiş mesela. Neyse baya pahalı bir meblağ. Şöyle örnek vereyim ben triger, V kayışı, 2 tane 10 bin yağ bakımı ve baskı balata değiştirdim. Toplam tutan tutar 1.500 TL Tabi özel servis ve aracım Peugeot 207 1.4 HDI. Bu arada fren aksamları falan gözden geçirildi disklerin değişmesine gerek yok dendi zaten eski sahibi daha yeni çaktırmış.
  • temsaya bahane buluyorduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

Toyotanın servislerini anlamıyorum. 2004te sıfır aldığımız corolla 40bine geldiğinde disklerin değişmesi lazım dediler. Hani sakin kullanıyoru da. Tıkırtı da gelmiyordu. Zaten garantisinin son ayı gibi bir şeydi özele gittik. Abi adamlar soymaya çalışıyor dediler. O diskler 9 yıldır var. Araba 150bin kmye geldi bir kere sağ arka tozu alındı, el bile değmedi o disklere daha doğru dürüst. Ve sarsıntı filan da yok, normal ilk günkü gibi.

aynen öyle. şehiriçi binilen sürekli frene basılan araç bile 200bine geldi hala disk değişmedi. ama servise kalsa 100bin olmadan değişir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rahimavci

Koyun kuzunun ayağına basmaz bence fiyat yönünden çare olmazlar işçilik hatası gibi konu olsa belki

deneyeyim hocam be, elime mi yapışır.belki işe yararsa bir sürü insan faydalanır, yaramazsa yapacak bişey yok.Kaybedecek bişeyim yok ki, yazayım en iyisi bi yazı şu japonlara

Kesinlikle maili atın hocam, Toyota servis hatası ve satış sonrası geri bildirim konusundabu tarz şikayetleri ciddiyet ile değerlendiriyor. Tecrubemiz ile sabittir.

• Bir bakım daha yaptır sonra hit o paraya şahin al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil Reis -- 20 Kasım 2013; 11:54:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

konu sahibi kardeşim; üzerine alınma genel konuşacağım..

ikinci el araçlarınızı masrafsız olsun diyerek, düşük kilometre arayıp sorgulamadan alıyorsanız bu faturalar biraz müstehak diye düşünüyorum..

ben arabamın balatalarını 105.000'de değiştirdim.. disk için en az 200.000'i bulurum.. aracım dizel, turboya her bakımda baktırırım.. çok kilometre yaptığım için filtresi yağı sık değişir.. debriyaj balatasında en ufak bir sıkıntı yok, çünkü 1-2-3-4 ve en son 5. vitese atıp 70 km yol giderim..

fakat kimse yanına yaklaşmaz, veya kilometreyi duyunca ya uzaklaşır ya da km yüksek diye çok düşük fiyat teklif ederler..

siz de böyle 50.000'deki araçlara 2.000TL bakım parası ödersiniz.. ben yetkili serviste tam 5 bakımı toplam o paraya çıkarttım..

biraz önyargılı bir toplum olduğumuzdan kaynaklanıyor sanırım bunlar..

sayın hocam aracı 10-15 senedir tanıdığımız birinden aldık, test sürüşünden sonra diskleri bi elledim şöyle, bunlar değişecek frenler sıkıntılı dedim.arabanın 1 kuruş masrafı yok olursa getir ben yaptırırım falan dedi arkadaş, sonra uzun yolda bir tehlike atlattık ardından direkt servis.Yüksek km li araç sahiplerinin çoğu sizin gibi hassas değil, herkes sizin gibi olsa zaten tereddüt etmeyiz yüksek km li araç alımında...

• 2bin lira normal bir masraf ayrica yapilan is sanayii isi degil herseyin standart bir tamir proseduru var o yuzden iscilikler gayet normal

• Diğer bakımda 33 lira yazıyor balata sök tak.Sende 65 lira yazıyor %100 zam mı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

2bin lira normal bir masraf ayrica yapilan is sanayii isi degil herseyin standart bir tamir proseduru var o yuzden iscilikler gayet normal

yapmayın hocam Allah aşkına, frenler 1200+ kdv ye mal oldu.Hani pahalı olurda bu kadar olmamalı.Diğer arkadaşın bakım faturasına göre kıyasla bazı yerlerde sağlam iteliyorlar. işçilik %100 artmış örneğin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 20 Kasım 2013; 12:56:04 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_61517694/f_//tm.htm

100 bin km'yi deviren Auris aracımızın 10 adet bakım faturası linkte mevcut.
  • quote:

sayın hocam aracı 10-15 senedir tanıdığımız birinden aldık, test sürüşünden sonra diskleri bi elledim şöyle, bunlar değişecek frenler sıkıntılı dedim.arabanın 1 kuruş masrafı yok olursa getir ben yaptırırım falan dedi arkadaş, ..

masrafınızın en az yarısını aracın eski sahibi arkadaşınız karşılamalı o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

50.000 bakımı + disk ve balata değişimi 2000 tl tutuyor ve normal karşılayan arkadaşlar var bunu. Helal olsun valla.

Sacmaliyorlar hepsi bu

Ben bizzat sahit oldum bir onceki kasa corolla on disk balata degisimi 750.00 lira sok oldum

Birde 10.000 km bir bakim var yani golf 3 kez bakima giriyor auris 5 kez 5 . Bakim
    2.000 lira

bakım değil hocam 2 bin olan 50 bin bakımı 350+kdv, disk-balata 1200+kdv
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Servisler her müşteriye aynı muameleyi yapmıyor/yapamıyor.

Yıllarca yetkili servislere bakım yaptırdım ve disk tornalamasi ısını dışarıda yaptırdım. Bir kere balatayi degistirttim o da leonunkiydi. Servisler isi bilmeyen adamı yakalamasın diyorum.

Bende zamanında auris kullandım. 52,5 bin km kullandım. Bakım veya garanti dışında para harcamadım.

• haluk 23 kullanıcısına yanıt
    valla gerçekten düşündüm de oraya gitmem falan uzun iş. bahardan önce gidemem.zaten arkadaş yazdığı fiyat üzerinden 2 bin indirim yapmıştı, kokusu çıktı servise gidince
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yıllarca yetkili servislere bakım yaptırdım ve disk tornalamasi ısını dışarıda yaptırdım. Bir kere balatayi degistirttim o da leonunkiydi. Servisler isi bilmeyen adamı yakalamasın diyorum.

Bende zamanında auris kullandım. 52,5 bin km kullandım. Bakım veya garanti dışında para harcamadım.

Sonuçta fiyat bu abi

Yarın öbürgün bitse disk balata sen bu parayı ödüycen
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

hocam frenler gerçekten sakattı, farkettim yani.Yalnız toyota yedek parça fiyatlarından haberim yoktu.Çalışanlar falan iyi ama yedek parça olayı ve fiyatlar çok kazık.Hani kazığın da bir adabı olur yani.Forever card var onda da aşama aşama puanlar arttıkça %30 a kadar indirim oluyor.Ama işte yavaş artıyor yani diyorlar ki elimize düştün mü düştün, öde bakayım.Bundan sonraki bakımları %90 kendimiz yapacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 20 Kasım 2013; 13:10:45 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.