Şimdi Ara

Toyota 50bin bakımı + ekstra disk-fren balatası masrafları(Auris içerir) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
15.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Servisler her müşteriye aynı muameleyi yapmıyor/yapamıyor.

Yıllarca yetkili servislere bakım yaptırdım ve disk tornalamasi ısını dışarıda yaptırdım. Bir kere balatayi degistirttim o da leonunkiydi. Servisler isi bilmeyen adamı yakalamasın diyorum.

Bende zamanında auris kullandım. 52,5 bin km kullandım. Bakım veya garanti dışında para harcamadım.

Sonuçta fiyat bu abi

Yarın öbürgün bitse disk balata sen bu parayı ödüycen

Yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum bu tarz degisimleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yıllarca yetkili servislere bakım yaptırdım ve disk tornalamasi ısını dışarıda yaptırdım. Bir kere balatayi degistirttim o da leonunkiydi. Servisler isi bilmeyen adamı yakalamasın diyorum.

Bende zamanında auris kullandım. 52,5 bin km kullandım. Bakım veya garanti dışında para harcamadım.

Sonuçta fiyat bu abi

Yan sanayi urun asla arabama takmam

İsim olmaz yani

• quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

hocam frenler gerçekten sakattı, farkettim yani.Yalnız toyota yedek parça fiyatlarından haberim yoktu.Çalışanlar falan iyi ama yedek parça olayı ve fiyatlar çok kazık.Hani kazığın da bir adabı olur yani.Forever card var onda da aşama aşama puanlar arttıkça %30 a kadar indirim oluyor.Ama işte yavaş artıyor yani diyorlar ki elimize düştün mü düştün, öde bakayım.Bundan sonraki bakımları %90 kendimiz yapacağız.

Anladım hocam. Yaptırmadan önce fiyatını sorsaydın keske. Toyota Servisi'nde bakım harici birsey yaptırmamak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonuçta fiyat bu abi

İsim olmaz yani

sanayiden orginal parçalarda temin edilebiliyor, cihancın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

quote:

quote:

Sonuçta fiyat bu abi

İsim olmaz yani

sanayiden orginal parçalarda temin edilebiliyor, cihancın...

Abi orjinal urun degil orjinal urun sadece yetkili serviste var

Misal bizim seat parcalari

Trv balata yapiyor ama orjinal degil sadece kalibi ayni humuru v.s alakasi yok orjinal ile

Urunlerin cogu zaten valeo valeo bulup alirsan sorun olmaz ama kalkip dandik
    Main filtre alirsan olmaz

Misal ben hava filtresini bosch takiyorum 5.000 km'de bir kendim degistiriyorum serviste orjinal olani 25.00 lira bosch 20 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 20 Kasım 2013; 13:31:27 >

• Maaşallah.İki ön disk 450 lira,karbon seramik falan herhalde sizin fren diskleri.
    Benim araca uygun orjinal Brembo diskler parçacıda 120 lira.
    O değil de,şu enjektör temizleyici,yok motor koruması,yok ıvır zıvır şeylere para vermeyin.
    GARANTİDEN FALAN ÇIKARAMAZLAR. Bu kadar net.
  • Borusan bile daha insaflı.
  • 85 TL + KDV 50bin bakım işçiliği almışlar, burada indirim olmuş galiba.

Geçen gün 20bin bakım diye 115+KDV almışlardı benden. (Ankara ALJ)

KDV'yi de sonraya yazıyorlar ki haşırt olmasın. Servislerde uygulanacak bazı ufak hadiselerle rakamları aşağı çekmek mümkün.

Yağı kendin götüreceksin, enjektör temizleyici benzin istasyonlarında 10 TL bunlar 35 yazıyor, koydurmayacaksın. Kabin hava filtresi ne kadar gerekli tartışılır, garantiyi bozmaz böyle şeyler, değişmesini hissediyorsan dışardan alıp kendin takacaksın, zor değil torpidonun arkasında.

20bin bakım faturam
    115 işçilik (fiks bu)
    22 küsür lira yağ filtresi
    80 küsür lira mazot filtresi
    10 lira balata spreyi 2 lira yağ contası filan derken bir de +KDV diyince toplamda 280 TL civarına geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borisgrey -- 20 Kasım 2013; 14:56:40 >
  • quote:

Merhabalar,

Auris 1.6 dual vvt-i aracımızı (masrafsız diyerek aldık) 50bin bakımına soktuk, birkaç önemli parçanın değişmesi gerekti ve tutar ortada.

Yedek parça fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum ama yaptırmak mecburiyetinde kaldık, balatalar fren disklerini oymuş dediler.
    Kullanıcı arkadaşların belki işine yarar diyerekten konuyu açtım.

http://imgur.com/rw2w3VR

http://k1311.hizliresim.com/1h/m/uq19h.jpg

işten anlamadığınız çok net belli.

Ön arka disklerinizi dışarıda değiştirebilir ve hepsi için işçilik dahil 400 450 tl veriridiniz sizzse şimdi nerdeyse 1000 tl sadece onlara para vermişsiniz.

birde 50.000 de fren bitiren bir araba nın yakıtını merak ederim. Çok fazla frene basılmış. nolrmalde gitmesi gerkeen minimum 80.000 km

iyi şöförler 120 160 bin km arasında kullanırlar.

• Balatalar erken bitmis gibi. Bunun disinda cikardiklari fiyat baya sisirme. Size fiyati soyleyip oyle yapmalari lazim. Baska servise gitseydiniz keske.
  • Ayıp bee, ne giydirmişler. Keşke sadece 50bin bakımını yaptırıp diğerlerini kontrol ettirseydin. Sonuca göre değişmesi gerekenlerin fiyat araştırmasını yapabilirdiniz. İlla serviste yaptıracağım derseniz parçayı dışarıdan alıp oraya verebilirsiniz. Ucuza gelir, sadece işçilik verirsin servise.

• quote:

Merhabalar,

Auris 1.6 dual vvt-i aracımızı (masrafsız diyerek aldık) 50bin bakımına soktuk, birkaç önemli parçanın değişmesi gerekti ve tutar ortada.

Yedek parça fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum ama yaptırmak mecburiyetinde kaldık, balatalar fren disklerini oymuş dediler.
    Kullanıcı arkadaşların belki işine yarar diyerekten konuyu açtım.

http://imgur.com/rw2w3VR

http://k1311.hizliresim.com/1h/m/uq19h.jpg

Oha bu nedir arkadaş 1920 tl...geçmiş olsun kardeşim.

• Opel Astra h aracıma bugün yıllık bakım için 500 Tl dediler Ankara reisden ucuz yapan yer var mıdır, garanti için yetkili servis gerekiyor

• Bence hakkını ara... Bildiğin kazıklamışlar.Toyotanın en üst makanına kadar başvur , veya hakkını mahkemede ara... Ben olsam ödeme yapmazdım..
  • yetkili servis deyince fiyat normal. disariya gore fazla. honda serviside bundan farksiz degil. 2ay once fd6 54bindeki aracimin on disk balata icin servise gittim 110iscilik 197balata 400disk ddiler vergide haric

• Ben 10 bin olmadan satarım.

• İnternet kullanan insanlarız servise araba yaptırılır mı?hele hele garantisi dolmuşsa.Araştır temiz bir usta bul netten sipariş geç yağını filtreni parçanı v.s. at işçilik parasını çık.50,000 deki arabaya 10w40 konmaz motorda aşınmayı artırır ideali sıcak iklimse 5w40 soğuk iklimse 5w30 konur.
  • wwwengin kullanıcısına yanıt
    9.2 lt idi aldığımda ortalaması. şu an bende 35-40km ortalama hızla 8.0-8.5 arası değişiyor.bulunduğum şehire yeni geldim, usta falan hiç tanıdığım yok, sanayiye gidemedim bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 20 Kasım 2013; 20:46:21 >
  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    ılıman iklimde ne koymalıyız hocam? öbür sene lazım olduğunda buraya bakıp alayım
  • quote:

ılıman iklimde ne koymalıyız hocam? öbür sene lazım olduğunda buraya bakıp alayım

hangi şehir hocam?Ortalama yakıt da oldukça yüksek 4 ileri otomatik mi?Ya hep1.-2. viteste kullanılmış olmalı ya da gerçekten uzun süredir bakım yapılmamış.Allah korusun Cruze 9,2 ortalama yakıt kelimelerini yan yana kullansanız linç ederdik forumda.Ama toyotaymış.O japon ona laf yok.Bi de alamansa ona laf yok gerisini at çöpe!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.