Şimdi Ara

TOYOTA Auris Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
25.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: antuaRri

Hocam aracınızı kaç paraya sattınız bir fikrim olması açısından soruyorum.

46 bine sattım. Araç dizel manuel 1.4 idi. 89 bindeydi. Kazası boyası vs. yoktu.
  • yuchell89 kullanıcısına yanıt
    2014 olunca yeni kasa oluyor sanırım. Ben biraz manuelci tayfadanım. Her ne kadar yeni araç otomatik olsa da manuelin tadı bir başka. Eski kasaydı benim kullandığım. Gayet de hala alınıp kullanılabilecek araçlar. Yeni kasayla zaten kalitesi arttı deniyor. Eski kasası öyleyse yeni kasası daha iyidir.

Otomatik vites konusunda çok bir şey diyemem. elbette bir zf değil. Ama şöyle söylenebilir dsgden biraz daha yavaştır. ama dsgden daha sorunsuzdur. Zaten ikisi de olsun diyorsan zf alman lazım sanırım. İkinci el alacağını düşünürsek hiç girme sorunlu olabilecek araçlara.

Hangisini alayım dersen bence git dizel manuel al, az yaksın sorunsuz olsun.
  • 1.6 cvt benzinli yokuş ve kısa mesafe (5 km ye kadar mesafeler) asla 7-8 arası yakmaz. Yanlış bilgi vermeyelim. Bende 1.6 cvt var kısa mesafe ve düz trafiksiz şehirde 11.4 yakiyor.Toyota forumlarimlarinda da kullanıcılarla mesajlastim kisa mesafe için 11.4 litre için normal dediler. İş yerinde arkadaş aldı onun ki de 11 litre yakıyor. Çevrede de sordum kısa mesafe de şu an 10 litre altını yakan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 15 Aralık 2016; 13:23:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 nisan ayında 80 binde kazasız boyasız 2011'de sıfır aldığım dizel otm aurisimi 45 bine satmıştım ev almak için. Ev olayı olmasaydı muhtemelen satmazdım ve halen biniyor olurdum. Kısacası bence gerek iç genişliği gerekse kullanım rahatlığı olarak güzel bir araç.

Şimdi piyasaya bakıyorum da zamanında junior mühendisken sıfırını alabilmeyi başardığım(2009 model dizel manuel aurisi 38 bine almıştım sonra fabrika hatası çıkınca arıza yapınca otomatik farkını verip 2011 model dizel otomatiğini almıştım) arabayı(C sınıfı orta donanım herhangi bir araba), şu anda senior mühendis olmama rağmen bir daha sıfır alabileceğimi düşünmüyorum. Ama olsun ülkemizi her daim ileriye taşıyacak bilimum mütahit,emlakçı ve inşaatçı "insanlar" alabiliyor ya sıfır ve dahi bilimum lüks araçları, bizim 96 model carina neyimize yetmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

1.6 cvt benzinli yokuş ve kısa mesafe (5 km ye kadar mesafeler) asla 7-8 arası yakmaz. Yanlış bilgi vermeyelim. Bende 1.6 cvt var kısa mesafe ve düz trafiksiz şehirde 11.4 yakiyor.Toyota forumlarimlarinda da kullanıcılarla mesajlastim kisa mesafe için 11.4 litre için normal dediler. İş yerinde arkadaş aldı onun ki de 11 litre yakıyor. Çevrede de sordum kısa mesafe de şu an 10 litre altını yakan yok

1.33 benzinliye kıyasla 1.6 benzin daha çok yakar diyebilir miyiz hocam ? özellikle istanbul trafiğini göz önüne alırsak
  • Polo vs Auris olamaz.

Bunu bir türlü anlatamadık.

Volkan demirel mi daha iyi oynar yoksa van persie mi ?

Bunun izahı olamaz. Farkli segmenteki 2 araçtan bahsediyosunuz.

Polo ile yarisi kiyasla Yaris polonun içinden gecer diyebiliriz

Golf ile aurisi kiyasla, Golf aurisi 4 e böler deriz yani.

Ancak boş C segmenti yerine ben ic hacim ve malzemeden feragat edip dolu b alırım dersen o başka.
  • yuchell89 kullanıcısına yanıt
    Hocam plastik dedikleri Clio yada duster gibi değil o kadar da korkmayın
    Bende Corolla var aurisle aynı iç mekan ki aurisin işçiliği daha iyi bence. Yani bir almanın iç mekanı değil bunu bilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

2015 nisan ayında 80 binde kazasız boyasız 2011'de sıfır aldığım dizel otm aurisimi 45 bine satmıştım ev almak için. Ev olayı olmasaydı muhtemelen satmazdım ve halen biniyor olurdum. Kısacası bence gerek iç genişliği gerekse kullanım rahatlığı olarak güzel bir araç.

Şimdi piyasaya bakıyorum da zamanında junior mühendisken sıfırını alabilmeyi başardığım(2009 model dizel manuel aurisi 38 bine almıştım sonra fabrika hatası çıkınca arıza yapınca otomatik farkını verip 2011 model dizel otomatiğini almıştım) arabayı(C sınıfı orta donanım herhangi bir araba), şu anda senior mühendis olmama rağmen bir daha sıfır alabileceğimi düşünmüyorum. Ama olsun ülkemizi her daim ileriye taşıyacak bilimum mütahit,emlakçı ve inşaatçı "insanlar" alabiliyor ya sıfır ve dahi bilimum lüks araçları, bizim 96 model carina neyimize yetmiyor...

ben de 5 yıllık inşaat mühendisiyim hocam bir yandan gereklilik bir yandan da birikim olsun diye araç alayım diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Polo vs Auris olamaz.

Ancak boş C segmenti yerine ben ic hacim ve malzemeden feragat edip dolu b alırım dersen o başka.

hocam iki aracın başka kulvarlarad olduğunu ben de biliyorum. polo alacaktım fikrim değişti o yüzden auris düşünmeye başladım o yüzden ikisini kıyaslayalım dedim. poloyu tercih etmemdeki sebepler TSI motoru, iç mekan tasarım ve malzeme kalitesi ve ikinci elinin güçlü olmasıydı. o yüzden ikisi arasında görüşler sordum. teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuchell89

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Polo vs Auris olamaz.

hocam iki aracın başka kulvarlarad olduğunu ben de biliyorum. polo alacaktım fikrim değişti o yüzden auris düşünmeye başladım o yüzden ikisini kıyaslayalım dedim. poloyu tercih etmemdeki sebepler TSI motoru, iç mekan tasarım ve malzeme kalitesi ve ikinci elinin güçlü olmasıydı. o yüzden ikisi arasında görüşler sordum. teşekkürler.

Ben daha donanimli bir aeac alirdim sizin yerinizde olsam. Mesala clio 3 1.5 dci icon. sifir alinmaz ama ikinci elde guzel bulunur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Polo segmentine göre kaliteli bir araçtır fakat fiyatları gereksiz pahalıdır. Donanımı zayıf kutu kadar arabaya 50 binli rakamlar vermek mantıksızlık ötesidir. Bu fiyatlara 2011-2012 tertemiz elegant auris alınır. Peki auris alırsanız poloya göre ne avantajınız olur.
    Ağzına kadar dolu bir araç alırsınızki donanım farklarını buraya yazmaya kalkarsam saatlerimi alır.
    Güvenlik olarak tartışılmaz çok daha iyidir.
    İçi çok daha ferah ve geniştir.
    Yol tutuşu çok daha iyidir
    Motor olarak tsi motorun torku daha iyi gözüksede auris her yol şartında 1.2 tsi poloyu harcar. Yakıt olarakta fazla fark olmaz hatta Lpg ile kullanırsanız auris fersah fersah az yakar.
    Sizin durumunuzda olsam hiç düşünmeden auris alırım, yada astraya bakarım. Bomboş ikinci el benzinli poloya 50 bin civarı para versem uyuyamam.
    Poloya acımasız davranmış gibi gözüksemde ne Yazıkki gerçek bu.

kesinlikle katılıyorum. özellikle ötv zamından sonra milletin aracı kıymete bindi. 2014 model araca 48.000 istiyor. 2016 model sıfırı 53 bin lira. sıfırını 2016 modelini alıp sahibindene 58 bin liraya ilan verecem az kaldı

aurisin dizel ve/veya otomatik olanlarından hangi paketleri önerirsiniz. pek araştırma yapamadım aurisle ilgili donanımlardan paketlerden kısaca bahsedebilir misiniz bilginiz varsa

1.33 önermem çünkü donanım fakiri ve performansı çokta iyi değil.
    Dizel olacaksa fiyat pahalı ve bence fiyatını haketmiyor
    Otomatikte dizel hayatta alınmaz çünkü mmt denilen zevksiz ve konforsuz bir şanzıman kullanıyor
    Otomatikte benzinli konusunda karamsarım. Çünkü 4 ileri eski bir şanzıman
    Dizel manuelde hem fiyat pahalı hem donanım az.
    Kısacası ben benzinli manuel elegant öneririm. Ama diğerleride her türlü poladan iyidir diye düşünüyorum.

bu işlerden anlayan bir arkadaş da bana Toyotanın dizel motorlarıının pek tutulmadığını söyledi. benzinli manuel daha mantıklı olacaktır dediğiniz gibi. İstanbul'da yaşıyorum trafik vs yakıt tüketimini arttıracaktır. bu sebeple lpg li tercih edilir mi sizce? lpg nin sert bir kazada patlama riski vs var mıdır ? bununla ilgili yorum alabilir miyim

Şahsi fikrim dizel motorun mantıklı olmadığıdır. Bunun sebepleri ise; dizelde donanım daha azdır, mesela en basitinden hız sabitleme takılamamaktadır. Fiyatları çok daha pahalıdır, motor gücü daha düşüktür vs vs. Benzinli az yakan araç yoktur. Çünkü benzin pahalıdır. Bahsi geçen motor Lpg ile son derece uyumludur. LPG güvenliğine gelirsek bu Konu çok tartışıldı ve tartışılmaya devam edecektir. Güncel Lpg lerin çok güvenli olduğunu düşünüyorum, yeni nesil bir aracın patlayacağını düşünmüyorum. Bu konuyu nette araştırırsanız birçok bilgi bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

quote:

46 bine sattım. Araç dizel manuel 1.4 idi. 89 bindeydi. Kazası boyası vs. yoktu.

Biraz ucuza satmışsınız sanki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

quote:

Biraz ucuza satmışsınız sanki

3. Arac olarak kalmisti. Sene sonu da gelince vergisi sigortasi bi suru masraf cikacakti.

Belki 1-2 bin daha fazlaya satardim ama 1 ay sonraki giderlerle kafa kafaya gelir diye dusundum.

• Toyota auris 1.6 advance paket aldım tüpüde üstünde orjinal bilerek cam tavan almadım ses sorunu ve ısı sorunu olduğundan otomatik çok beğendim daha önce cıvık ve corolla kullandım ama bu çok hoşuma gitti hem az yakıyor hem güven veriyor atik araba hayran kaldık aurise saygılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.