Bildirim
Toyota Avensis 2013 1.6 Elegant Extra
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba, bahsettiğiniz aracı kullanıyorum.
Sırayla gidersem yakıtı şehir içi akıcı trafikte kullanırsanız 8 litrelerde dolaşabilirsiniz. Ben uzun süredir sıfırlamadım yol bilgisayarını, dikkat etmeden uzun süreli kullanımım 9.5-10 litrelerde geziyor. Uzun yolda da 110-120 civarı giderim çok sabit hızım olmaz ortalamam 6.5 oluyor. Bizim araçta lpg de var sorunsuz olarak kullanılıyoruz zaten aracı seçmemizdeki en önemli sebep lpg uyumuydu.
Performans olarak biraz dik yokuşlarda mutlaka devirli kullanmak gerekiyor araç dolu olursa 2. viteste bile zorlandığı oluyor ancak deviri yükseltince o hantallıktan eser kalmıyor. Şehir içinde, düz yolda arabaya da alıştıkça performans eksikliği hissedilmiyor.
Yalıtım olarak da gayet iyi bir araç. Yabancı bir kaynakta desibel olarak ölçüm sıralamasında passat b7 den daha sessiz olduğunu belirtmişlerdi. Sadece rüzgar sesi biraz erken hissettirmeye başlıyor. (110 km civarında)
Ses sisteminden çok memnun değilim. Normalde sesi yükseltince bozulur ancak bu araçta yükseltince kendine geliyor. Passata göre ses sistemi olayı epey vasat kalıyor.
Yol tutuşu da oldukça güven veriyor zorlasanız bile esp ye bile gerek kalmıyor. Frenleri de kuvvetli.
Konforunu ailecek beğeniyoruz. 15-16 saat yol yaptığımız oluyor göz yorgunluğu dışında pek bir şey olmuyor :)
Debriyajının kavrama aralığı çok kısa, yokuş kalkış desteği de yok (elektrikli park frenini manuel olarakkullanmanız gerekiyor) o yüzden alışana kadar biraz sürücüyü rahatsız ediyor.
Donanım olarak da yokuş kalkış, ön park sensörü (arkada da yok ama kamera var) dışında bir eksikliğini hissetmedim.
Atladığım şeyler olabilir kafanıza takılanları sorabilirsiniz. Ben genel olarak memnunum bence o fiyatlara çok mantıklı bir araç.
https://forum.donanimhaber.com/2011-toyota-avensis-t27-ayrintili-inceleme-fotograf-karsilastirma-2013kasa-eklendi--89336323
Forumda toyota bölümünde detaylı inceleme ve diğer kullanan arkadaşların da yorumları var bu başlıktan da takip edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s 2000 -- 23 Şubat 2019; 19:12:48 >
-
Arkadaşımda vardı. Kafam tavana çarpıyordu. İşin kötüsü yan koltukta yükseklik ayarı da yoktu. Bu durumda her tarafından mükemmellik aksa benim için boş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı 1.6 atmosferik kombinasyonlu mondeo bakılabilir.
Avensisden söylediğiniz yol tutuş, performans, ses yalıtım, ses sistemi, konfor vb. kalemlerin hepsinde daha iyidir.
2010 1.6 titanyum sahibiyiz özellikle merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlamaya çalışırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatına göre alınabilecek en iyi seçeneklerdendir. Sıfır alıp 3 sene kullandım, farklı sebeplerden satmak zorunda kaldım. Aynı model passattan daha iyi yol tutar, birçok noktada daha kalitelidir, değeri bilinmeyen araçlardandır.
t25 kasasını 8 ay kadar kullandım, sahibi olup da memnun kalmadığım arabalardan birisi olarak hatıratımda yer aldı. Yukarıda bir arkadaş önermiş, ben de mondeo öneririm. -
Bu aracı daha önce kullanmış ve çok iyi tanıyan sevgili dostumu sahneye davet edeyim:)
Teşekkür ederim efendim :) Valla 3 seneye yakın kullanıp ayrıldık kendisiyle. Güzel günlerimiz geçti.quote:
Orijinalden alıntı: mathematician_01
Bu aracı daha önce kullanmış ve çok iyi tanıyan sevgili dostumu sahneye davet edeyim:)
Avensis 1.6 elegant extra 2013 model sedefli beyaz +lpg li aracımı 35 bin km kadar kullanıp 1 saat içinde aynı aracın hastası olan bir abimize satıverdim. 2.5 sene kadar oluyor.
Avensis eğer arabadan ne istediğinizi biliyorsanız çok memnun eder. Performans bekliyorsanız üzülürsünüz. 1550 kilo atmosferik araç ne kadar gidebilirse o kadar gidiyor. Kıyaslama yapacak olursak 1.33 motorlu Corolla gibi gider ama turbo benzinli ya da dizel araçlara alışıksanız 1 hafta sonra arabayı satmak isterseniz. Yokuş performansı çok eleştirilir mesela ama bu sürüşle ilgili birazda. Ben 3000 deviri geçmem ama 120 den aşağı da düşmem derseniz, kamyoncu amca arkanızdan selleği yapıştırır uzun yolda. O gaz pedalını ezmeniz, o vitesi 5 den 3'e çat diye çekip 5000 devire çıkarmanız lazım aracı. İşte o an keyif verir Avensis. Çünkü araba sürdüğünüzü hissederseniz. Yok ben uğraşamam derseniz üzerine bir 20 k daha koyup tsi Passat almalısınız.
Yakıt konusunda ne çok cimridir ne de çok eli açıl. Lpg ile şehir içi 11 litre / 100 km gezmek mümkün. Uzun yolda bu 7 litrelere kadar geriler. İşin hesaplama kısmını size bırakıyorum.
Konfor istiyorsanız sizi memnun eder. İçi geniş ve ferahtır. Koltukları rahattır. Özellikle çocuklu aileyseniz rahat ederseniz. Arka koltulta oturan hanımlar özellikle çok sever :)
Yol tutuşu frenlenmesi çook iyidir. Kemik gibi sıkı ataçtır ama aynı anda amortisör konforu da kötü değildir. Tatlı sert diyebiliriz.
Çok fazla kronik sorunu vs yoktur. Alırsınız 10 sene sıkılana kadar binersiniz. Servise falan gitmenize de gerek yok. Alın yağını, filtresini değiştirin 200000 km tık demez.
Kullandığım dönemde benim en sevmediğim yanı debriyaj pedalı olmuştu. Çok sertti ve yukarda kavrıyordu orjinal olarak. Alışana kadar çok küfretmiştim :)
Şimdilik anlatabileceklerim bu kadar efendim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Katılımın için ben teşekkür ederim dostum, ağzına sağlık
1.5 yıldır ailece kullanıyoruz. Yaris aracım vardı bebek olunca büyük abisi ile değiştirdik :) aldığım gün km sayacını sıfırladım 8.2 lt ortalamam var araçta. Aydın nazilli de yaşıyoruz ve genelde şehirdışı kullanırız aracı. 50 km hız ortalaması. Lpg aldığım gün taktim , yakıt hic üzmez. Ara hızlanma vasat ama yol tutuş , konfor , donanım güzel. 3 ay önce ilana koydum 77 istedim , birisi alırken son dk hanim engelledi satış bozuldu, haklıydı da. Yerine bu paralara, ekonomik, sorunsuz birşey alamayacaktık. O yüzden temiz bulursan kaçırma hocam, uzun yıllar binersiniz.
Mondeo 0-100 12.3 saniye, şehir içi tüketim 10.3
Avensis 10.4saniye, şehir içi tüketim 8.5.
Mondeo daha mı performanslı?
Mondeo malzeme olarak da sıkıntılı, çabuk deformasyon oluyor, ses yapıyor. Avensisteki tokluk hissi yok.
hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. size soracağım ekstra şu olabilir: araç ortalama 140 ile giderken 6. viteste devir bandı kaçta oluyor bunu sorma sebebim motor sesi uzun yolda rahatsız ediyor mu diye benim daha önce passat b7 im vardı siz olsanız hangisini alırdınız? son olarak 2. viteste bile zorlandığı rampalar oluyo derken yüksek devirde mi zorlanıyor?quote:
Orijinalden alıntı: s 2000
Merhaba, bahsettiğiniz aracı kullanıyorum.
Sırayla gidersem yakıtı şehir içi akıcı trafikte kullanırsanız 8 litrelerde dolaşabilirsiniz. Ben uzun süredir sıfırlamadım yol bilgisayarını, dikkat etmeden uzun süreli kullanımım 9.5-10 litrelerde geziyor. Uzun yolda da 110-120 civarı giderim çok sabit hızım olmaz ortalamam 6.5 oluyor. Bizim araçta lpg de var sorunsuz olarak kullanılıyoruz zaten aracı seçmemizdeki en önemli sebep lpg uyumuydu.
Performans olarak biraz dik yokuşlarda mutlaka devirli kullanmak gerekiyor araç dolu olursa 2. viteste bile zorlandığı oluyor ancak deviri yükseltince o hantallıktan eser kalmıyor. Şehir içinde, düz yolda arabaya da alıştıkça performans eksikliği hissedilmiyor.
Yalıtım olarak da gayet iyi bir araç. Yabancı bir kaynakta desibel olarak ölçüm sıralamasında passat b7 den daha sessiz olduğunu belirtmişlerdi. Sadece rüzgar sesi biraz erken hissettirmeye başlıyor. (110 km civarında)
Ses sisteminden çok memnun değilim. Normalde sesi yükseltince bozulur ancak bu araçta yükseltince kendine geliyor. Passata göre ses sistemi olayı epey vasat kalıyor.
Yol tutuşu da oldukça güven veriyor zorlasanız bile esp ye bile gerek kalmıyor. Frenleri de kuvvetli.
Konforunu ailecek beğeniyoruz. 15-16 saat yol yaptığımız oluyor göz yorgunluğu dışında pek bir şey olmuyor :)
Debriyajının kavrama aralığı çok kısa, yokuş kalkış desteği de yok (elektrikli park frenini manuel olarakkullanmanız gerekiyor) o yüzden alışana kadar biraz sürücüyü rahatsız ediyor.
Donanım olarak da yokuş kalkış, ön park sensörü (arkada da yok ama kamera var) dışında bir eksikliğini hissetmedim.
Atladığım şeyler olabilir kafanıza takılanları sorabilirsiniz. Ben genel olarak memnunum bence o fiyatlara çok mantıklı bir araç.
https://forum.donanimhaber.com/2011-toyota-avensis-t27-ayrintili-inceleme-fotograf-karsilastirma-2013kasa-eklendi--89336323
Forumda toyota bölümünde detaylı inceleme ve diğer kullanan arkadaşların da yorumları var bu başlıktan da takip edebilirsiniz.
-
hocam mondeo yu şöyle merak ediyorum ben d segmenti bir araç arıyorum daha önce passat b7 vardı ondan memnundum lakin şu an fiyatları bayağı yüksek mondeo 1.6 tdci selective önerir misiniz nasıl araçtır passat a göre avensis e göre teşekkürler...quote:
Orijinalden alıntı: ZETEC SE
Aynı 1.6 atmosferik kombinasyonlu mondeo bakılabilir.
Avensisden söylediğiniz yol tutuş, performans, ses yalıtım, ses sistemi, konfor vb. kalemlerin hepsinde daha iyidir.
2010 1.6 titanyum sahibiyiz özellikle merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlamaya çalışırım. -
Şöför koltuğunu bilmem ama arka koltukta hiç bir araçta bu kadar rahat yolculuk yapmadım. Dayımda var hem sessiz hem rahat. Mübalağa yapmak gerekirse bir gün çok param olursa mercedes falan almam alırım bir avensis bir de şoför tutarım arka koltukta yolculuk yaparım.
Hocam uzun yolda 120 sabit gidiyorum sürekli, 3000 devirde oluyor. 130'da 3200. Biraz ses hissediliyor ancak rahatsız etmiyor yalıtım iyi. Müzik varken hiç duyulmuyor neredeyse. Ama 140'ı geçince 6. viteste bile olsa sesi epey almaya başlıyor genelde 130'u geçmediğim için devir olarak hatırlayamadım. Rampalarda düzlükteki gibi kalkar kalkmaz 2'ye alınca gitmiyor ama 3500 devir üstünde kullanınca gayet güzel ivmeleniyor. Ağzına kadar yükleseniz bile üzmez kesinlikle. Alt devirleri ne kadar ölü olsa da üst devirleri bir o kadar canlı. Biz sıfır alırken b8 trendline ve bu araç arasında kalmıştık, eski kasa olmasına rağmen lpg uyumu, donanım zenginliği ve sorunsuzluğundan dolayı avensis'te karar kıldık. B7'de ufak bir yolculuk yapmıştım avensis'in süspansiyonları ona göre daha rahat ve sessiz gelmişti konfor olarak aratacağını düşünmüyorum. -
Söyle söyleyim. Mondeo 4 passat b6yla b7 arası bir yalıtıma sahip. Yol tutuşu b7 den iyidir.quote:
Orijinalden alıntı: gokhantastan
hocam mondeo yu şöyle merak ediyorum ben d segmenti bir araç arıyorum daha önce passat b7 vardı ondan memnundum lakin şu an fiyatları bayağı yüksek mondeo 1.6 tdci selective önerir misiniz nasıl araçtır passat a göre avensis e göre teşekkürler...
Alıntıları Göster
O motorla 1.6 tdi b7yle aynı gider.
Avensisi bilemiyorum.
Ama şunu da eklemek isterim, araç kondisyonu çok önemli.
Yukarıda avensis öven arkadaş mondeonun malzemeleri avensisten kötü demiş. Belki yorgun bir arabada görmüştür bir şey demedim ama hiç sanmıyorum hani arabanın her tarafı yumuşak plastik. Bizim araba neredeyse 150 binde sadece ön kapı kollarının kaplamasında ufak kabarmalar var. Harici hiçbir şey yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Teşekkür ederim efendim :) Valla 3 seneye yakın kullanıp ayrıldık kendisiyle. Güzel günlerimiz geçti.
Avensis 1.6 elegant extra 2013 model sedefli beyaz +lpg li aracımı 35 bin km kadar kullanıp 1 saat içinde aynı aracın hastası olan bir abimize satıverdim. 2.5 sene kadar oluyor. Avensis eğer arabadan ne istediğinizi biliyorsanız çok memnun eder. Performans bekliyorsanız üzülürsünüz. 1550 kilo atmosferik araç ne kadar gidebilirse o kadar gidiyor. Kıyaslama yapacak olursak 1.33 motorlu Corolla gibi gider ama turbo benzinli ya da dizel araçlara alışıksanız 1 hafta sonra arabayı satmak isterseniz. Yokuş performansı çok eleştirilir mesela ama bu sürüşle ilgili birazda. Ben 3000 deviri geçmem ama 120 den aşağı da düşmem derseniz, kamyoncu amca arkanızdan selleği yapıştırır uzun yolda. O gaz pedalını ezmeniz, o vitesi 5 den 3'e çat diye çekip 5000 devire çıkarmanız lazım aracı. İşte o an keyif verir Avensis. Çünkü araba sürdüğünüzü hissederseniz. Yok ben uğraşamam derseniz üzerine bir 20 k daha koyup tsi Passat almalısınız. Yakıt konusunda ne çok cimridir ne de çok eli açıl. Lpg ile şehir içi 11 litre / 100 km gezmek mümkün. Uzun yolda bu 7 litrelere kadar geriler. İşin hesaplama kısmını size bırakıyorum. Konfor istiyorsanız sizi memnun eder. İçi geniş ve ferahtır. Koltukları rahattır. Özellikle çocuklu aileyseniz rahat ederseniz. Arka koltulta oturan hanımlar özellikle çok sever :) Yol tutuşu frenlenmesi çook iyidir. Kemik gibi sıkı ataçtır ama aynı anda amortisör konforu da kötü değildir. Tatlı sert diyebiliriz. Çok fazla kronik sorunu vs yoktur. Alırsınız 10 sene sıkılana kadar binersiniz. Servise falan gitmenize de gerek yok. Alın yağını, filtresini değiştirin 200000 km tık demez. Kullandığım dönemde benim en sevmediğim yanı debriyaj pedalı olmuştu. Çok sertti ve yukarda kavrıyordu orjinal olarak. Alışana kadar çok küfretmiştim :) Şimdilik anlatabileceklerim bu kadar efendim |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X