Şimdi Ara

Toyota Avensis ve bazı arızalar(2006 model)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım 120 bine geldi ama bazı arızaları mevcut şuanda

1.yağmur sensörü bozuk sanırım olur olmaz yerde en ufak bir sallantıda sensör kendi kendine çalışıyor hatta bazen kazaya bile sebebiyet verecek gibi oluyor ne yapabilirim?

2.arka camlar sürücü koltuğundan kontrol edilemiyor yani çalışmıyor.

basit gibi dursada baya tuzlu olabilecek şeyler gibime geliyor.

son olarak

3.klimadan ilk açışta bazen kötü bir koku geliyor 7 senedir klimayı hiç temizletmedim gaz bastırmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

s.a

1.yağmur sensörü bozuk sanırım olur olmaz yerde en ufak bir sallantıda sensör kendi kendine çalışıyor hatta bazen kazaya bile sebebiyet verecek gibi oluyor ne yapabilirim?

son olarak

3.klimadan ilk açışta bazen kötü bir koku geliyor 7 senedir klimayı hiç temizletmedim gaz bastırmadım.

yağmur sensörü otomatik moda alınca çalışıyor benim bildiğim en azından 2010 modelde böyle otomatik modu kapatılıyor o zaman sensör çalışmıyor siz manuel kullanıyorsunuz . öyle bir ayar mevcut değilmi sizin modelde .

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

s.a

son olarak

yağmur sensörü otomatik moda alınca çalışıyor benim bildiğim en azından 2010 modelde böyle otomatik modu kapatılıyor o zaman sensör çalışmıyor siz manuel kullanıyorsunuz . öyle bir ayar mevcut değilmi sizin modelde .

hzılılık ayarı var birde off konumu var of konumuna bile getirsem sonuç değişmiyor maalesef galiba çok fazla donanım araç eskiyince kötü oluyor.

• 3. sorun değil sizin sorumsuzluğunuz...

polen filtrelerini değiştirip yolları bezle filan silerek düzeltebilirsiniz...
    klima serin üflüyorsa gaz basmaya gerek yok. benim aracım da 8yıllık. kötü kokular geliyordu. polen filtresini eski sahibi de değiştirmemiş; bembeyaz filtre simsiyah olmuş, oluklu iken oluklar pislik ile tıkanmış. hatta filtre ile pisliklerin kalınlığı 4cm filan vardı. 20tl bi şey filtre...

arka cam düğmeleri sorunsuz çalışıyorsa; sürücü koltuğundaki düğme içlerine toz kaçmış, temassızlık yapıyor olabilir. benim böyle bir sorunum vardı; düğmenin içini açtım bir güzel zımparaladım telleri düzeltiyorum koptu, elektrik bilgimi döktürüp yaptım

yağmur sensörü için bir şey diyemem. alıcı bozulmuş olabilir. alıcı değişimi ile düzelebilir. ya da odbII baglantısı ile araç beyninden iptal edilebilir. alıcı bağlantısı kesilebilir..

Bence büyütülecek sorunlar değil. sadece bu kadar sorununuz varsa şükretmelisiniz.

57bin'de aracım. 2004 model.
    50bin'de iken ön diskler titretme yaptığı için değişti. ve hala sorunu çözemedim aracın direksiyonu yüksek hızda titriyor. bu sorun yüzünden 4ayrı usta baktı. üstüne lastik de almıştım. aldıktan sonra 4kere rot balansa girdi. nisanda da yeni diskler tornalandı.. şu anda kaliper pimlerinde boşluk var. balatalar yerine tam oturmadığı için parke taş yollarda ses yapıyor. aracımın kronik sorunu olan havalandırma deliğinden yolcu koltuğu önüne su alması vardı. bir kere 2-3lt su vardı. kışın sogukta o su, camlarda buz tutup aracı kullanamama sebep oldu. servis ise kronik sorunu 30tl gibi bir ücrete 5dk da 5tl'lik malzeme ile yaptı. üstüne usta benimle tartıştı tamir yerinden çıkmadığım için. aracın orijinal teybi bozuldu. özellikle soğuklarda merkezi kilit çalışmıyor.
    Kronik sorun olan bagaj kapağı fitil kenarlarında paslanma başladı... bu sebeple dava açıp kazanan bile var. annem üstüne olduğu ve validenin dava ile uğraşmayacağını bildiğim için önemsemedim... Koltuklar naylon kılıflı oldugu için arada elektrik çarpıyor bana. statik elektrik. aracın katalogu var bende. orada bile "tamamı kumaş koltuklar" diye ibare var bir üst modeli için. madem öyle bir halt yiyiyorsunuz hiç kılıf yapmayın direkt sünger ile yollayın biz kumaşını takarız. bir keresinde kontaktan çarptı. aracın beynine bir şey olacak diye korkuyorum. o yüzden çalıştırmadan önce kapılara filan dokunup üzerimdeki elektriği boşaltıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 14 Temmuz 2012; 21:14:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.