Şimdi Ara

Toyota C-HR 1.8 Hybrid alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
2
Favori
91.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shikarikichi

quote:

Orijinalden alıntı: Muqarnas

Bu araç 30km hıza kadar elektrikli motorla mı çalışıyor? Eğer böyleyse İstanbul için ilaç olur çünkü ortalama hızlar 20-30km arası oluyor. Araç içi geniş dar değil fakat arkadaşların da söylediği gibi boğucu karanlık bir iç mekanı var.

60 kmh hıza kadar elektrikli motorla gidiyor Ama ordaki nüans gaza basma açısı Yani şöyle söyleyim araçta devir saati yok ama devir saati var gibi düşünün Örnek olarak diyorum araç 2.000 devire kadar benzinli motoru açmıyor sadece elektrik motoruyla gidiyo. Yani araç sabit dururken siz gaza çok basarsanız kalkista bile çalıştırır benzinli motoru. Gaza hafif basarak 60 kmh hıza kadar sadece elektrikli motorla hiç yakıt yakmadan gidebilirsiniz.

Sağolun hocam bilgi için. Peki bu aracın kullanıcı ölçüsüyle İstanbul şehir içi yakıtı nedir acaba ? 4-5 lt ile 100km yapabilir mi ?

• 1700 lira vergi farkı ayrıca 1.2 diamond daha ucuz olması lazım. illa ch-r ise 1.2 daha mantıklı bence ama ben olsam cam tavansız bu aracı almam acil gelmesi lazım yoksa araç şekil kalite olarak güzel. Birde orta konsol kalitesi çok vasat b sınıfı gibi.
  • MTV teşviği gelirse,alınabilir.Aksi takdirde ben düşünmezdim şahsen.
  • alınmaz.
    elektrik motorlu araçların 2 farklı amacı oluyor.
    ya fazla tork ile performans veriyorlar yada bu tork ile şehir içi ekonomi sağlıyorlar.

bu aracın performans iddiası yok.

ekonomi konusunda tasarruf sağlıyor fakat verilen ekstra fiyatın karşılığını almanız uzun yıllar sürecektir.
    buda ekonomi amacına ters oluyor. yani iki açıdan da mantıksız.

tasarımını beğendiyseniz normal motorlu bir versiyonunu alabilirsiniz. fakat hibritin bir mantığını göremedim ben.
  • Hyundai Ioniq hybrid hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bu araç tasarımı dışında daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca 1,6 benzinli motoruyla c-hr hybrid göre mtv avantajı da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika verisi yanlış bilmiyorsam 3.8 lt/100 km. Tamamen kullanıcıyla alakalı ama sakin ve ekonomi odaklı kullanımda 5 lt/100 km tüketimi tutturmak mümkün. Zaten hybrid araçlar özellikle şehir içi ve sıkışık trafikte daha az yakıt tüketiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Hyundai Ioniq hybrid hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bu araç tasarımı dışında daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca 1,6 benzinli motoruyla c-hr hybrid göre mtv avantajı da var.

Ioniq yerine Auris Hybrid'e de bakılabilir. MTV dezavantajına karşın donanım seviyesi daha iyi gibi duruyor.

Ioniq'de çift kavramalı şanzıman var, Auris'de şanzıman yok. Bir süre sonra çift kavramalıların yoğun trafikte arıza verebildiğini okuyoruz fakat yine de son geliştirmeleri takip etmek lazım, belki bu problem giderilmiş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Hyundai Ioniq hybrid hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bu araç tasarımı dışında daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca 1,6 benzinli motoruyla c-hr hybrid göre mtv avantajı da var.

Ioniq yerine Auris Hybrid'e de bakılabilir. MTV dezavantajına karşın donanım seviyesi daha iyi gibi duruyor.

Ioniq'de çift kavramalı şanzıman var, Auris'de şanzıman yok. Bir süre sonra çift kavramalıların yoğun trafikte arıza verebildiğini okuyoruz fakat yine de son geliştirmeleri takip etmek lazım, belki bu problem giderilmiş olabilir.

Auris hybrid'te 3. nesil hibrit sistemi HSD (Hybrid Synergy Drive) kullanıldığını da akılda tutmak gerek,

C-HR ise Prius ile aynı 4. nesil en son sistemi kullanmakta.

C-HR da cam tavan yok, ancak Auris'te var,

Bence bu Auris'i öldürmemek için yapılan bilinçli taktikler. Showroomda bunu daha iyi hissediyorsunuz,

Bknz Örnek Yaris Hybrid satışları...

• mtv desteği olmadığı sürece almak mantıksız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamaninda hybrid almak icin cok arastirdim.

Bana Istanbulda tek kontakta 25km+ yapan ortalamasi 28-32km/h olan biri olarak bana uymadigi icin alinmaz kanisina vardim. Daha kisa mesafe yapiyor olsaydim her kontakta 5 - 10km gibi anlamli olabilirdi.

Hybrid arac ancak kullanim tarzina ve amacina gore mantikli olabilir. Bu nedenle ikinciel'de HEV araclar biraz zorlayabilir.

Ozellikle (HEV)olan hic biri MTV varken alinmaz ille de hybrid isterim diyorsaniz en alinabilir 1.6 ioniq bir de hyundai kona gelecek onu bekleyin (PHEV) olacak deniyor. ama CX3 gibi bir arac varke pHEV(plug in) olmadigi surece alinmaz.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Okuduğum ve izlediğim testlerde ioniq'in iç hacminin çok geniş olduğu ancak elektrik motoruna geçişlerde sarsıntılı olduğundan bahsediliyordu(özellikle yabancı bir test programının türkçe çevirisinde)sanırım ioniq ilk acemiliğini yaşıyor hibrid konusunda. Bu sarsıntı çift kavramnın hibrid ünite ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor tahminimce. Tabi toyotanın yılların verdiği hibrid tecrübesiyle ilk etepta yarışması beklenemez.Eğer hibrid araçlara MTV avantajı gelirse düşünebilirim.Ancak şu aşamada karmaşık yapıları gibi bir dezavantajı da varken,tam elektrikli veya sade içten yanmalı motorlara göre de aman aman bir avantajıda yok.
  • quote:

ioniq, chr den her yönden mantıklı.
    daha büyük bağaj ve iç hacim
    daha fazla donanım, daha uygun fiyat
    lion piller, (chr de nikel)
    1.6 nın mtv avantajı

bu arada hbritlerin son hızının 160km olduğunu uzun yolda 140 dan sonra yorucu olaacağını unutmamak gerekir.

• şarj edilebilse keşke, niye batarya grubunu biraz güçlendirip , şebekeden şarj imkanı getirilmez ki?
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Kabul etmek gerekir ki,CHR'nin de ioniq' göre ;Fütüristik tasarım,20 yılı aşkın hibrid tecrübesi(4. nesil yukarıda bir arkadaş bahsetmiş)2.el,vb.üstünlükleri var.Ufak bir not:Fütürizm (uzgörü) ne demektir? “Future” kelimesi İngilizcede “gelecek” anlamına gelir. Fütüristik tasarım dediğimiz ise ileri görüşe sahip, tasarımın sınırlarını zorlayan, sanki gelecek zamandan gelmiş gibi hissettiren tasarımlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 25 Ocak 2018; 11:15:53 >
  • Genellikle şehir içinde araç kullandığım için ben tercihimi hibrit araçtan yana yaptım.

1. Ekonomi : 1.4 benzinli araçla 8lt/100km ortalama yakalarken hibrit ile 4lt/100km tüketim yapıyorum. 15.000km üzerinden yıllık yakıt avantajı (bugünkü benzin fiyatıyla) 3.500TL. Kabaca; iki yılda 7850TL, üç yılda 12.250TL.... yakıt avantajı oluyor.

(Hibrit aracın sıfır fiyatı konvansiyonel modeline göre yüksek. Bu yüzden 2.el tercih edilebilir.)

2. Donanım seviyesi fiyatına/segmentine göre iyi olan Yaris Hybrid Spirit modelini seçtim. Zaten başka uygun hibrit seçenek yoktu. :)

Ioniq'i test etmiştim. Vites geçişlerinde (özellikle 1. ve 2. geçişlerinde) hafif bir donukluk (yığılma hissi) vardı. Toyota'nın sisteminde şanzıman olmadığı için gaz pedalı daha hisli ve kesintisiz gibi geldi bana.

Çift kavramalı mekanize şanzıman arıza verir korkusundan dolayı Ioniq'e sıcak bakamadım.

1.8 hibritin MTV tutarı ile ilgili diyecek bir şey yok zaten.

• Tasarım tercihi kişisel bir şey, sadece sizi bağlar. Bana göre kötü bir şey.
    iqniq hybrid sistemi toyotanın 4. nesli ile benzer/aynı. Yani toyotanın 1.neslinden başlamadı hyundai.
    2.elde hybridlerin durumu net değil. toyota iyi diye Genelleyemeyiz. Şuandaki kar/zararlarımıza bakmamız lazım.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    hocam, 1.4 benzinli araçla kıyasınız çok yersiz. Çünkü hybridler neredeyse dizellerden pahalı. Dizel ile kıyaslamalısınız... Yada 1.2 turbo chr ile kıyaslayınca hem ilk alımda hemde yıllık MTVde chr hybri aleyhine ciddi bir rakam söz konusu. Yılda 3500 tl yakıt karını, Sıfıra düşürüyor.

İoniq uzun süre sürmüş biri olarak. yığılma hissi kesinlikle gözlemlemedim. Ayrıca Çİft kavramada aktarma daha kayıpszız olduğundan verim daha yüksektir. Tüketim düşük performans daha fazla. Aynı şekilde CVT hissiz olarak bilinir. Ve çoğu testde beğenilmez. Biraz taraflı bir yorum olmuş sizinki...
    Arıza konusunda haklı olabilirsiniz o ayrı konu.

• Bir çok düşük km chr hybrid ilanları var. Sanırım aradıkları tüketimi bulamayanlar...

ilan resimlerine bakarsanız ortlama tüketimi 6.5lt olduğunu görüyorsunuz. Bir çok ilan sahibine sorduğumda aldığım tüketim rakamları bu civarlarda.

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Ben kendi açımdan değerlendiriyorum. Yani hibrit araç donanımına eşdeğer bir dizel araç alsam, fiyatları aşağı yukarı aynı olacak fakat şehir içinde hibrit kadar ekonomik olamayacaktı.

Yılda 5.000km yapan birisi için 1.8 motor MTV vermek elbette mantıklı değil. Ama yılda 30.000km şehir içi kullanıyorsa MTV bile kurtarır.

Hibrit araçlar Pulse&Glide yöntemi ile kullanılmalıdır fakat maalesef bunu bilen yok. Yakıt tüketimini çok etkiler bu yöntem.

Toyota Hybrid Synergy Drive ile Hyundai Ioniq Hybrid sistemi ile aynı değildir. Mekanik olarak en belirgin fark; Toyota'da şanzıman yoktur, Hyundai'da DCT vardır.

Ioniq'e bindim, biliyorum; aktif ön panjur, düşük sürtünme katsayısı, geniş iç mekan, düşük yakıt tüketimi, 1.6 motor MTV... Araç güzel. Sonuçta kendimce iyi yada kötü yanlarını yazarım, benim markam değil hiçbiri. ;)

• 1.8 vergi den dolayı hayatta almam. 2500 falan olması lazım. Bedava gitse ne olur. Ha ama çevreciyim para mevzu değil diyorsan olur. Ek olarak yalıtım çok kötü yok sesi alıyor. Onu söyleyeyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.