Bildirim
toyota corolla 1.3 xe mı tempra sx mi ??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
tempra sxa alırsan elinden hemen çıkartırsın parçalarıda çok bol ve ucuzdur.
1.3 toyotaların ikinci eli çok zayıf diye biliyorum hidrolik direksiyonu vs. yok. -
Fiyatları ne durumda bilmiyorum ama 1.6 corolla alanilirsen daha iyidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tempra -
Ikinci el araclarda yapilan kilometre önem arz eder.Kilometreler ayni ise Toyota.... -
Toyota tabiki
Toyota Corolla oldukca sade,elektronik bakimindan cok az sey vaat eden bir arac.Bakimi kolay,ustasi ve parcasi bol
Tempra ise daha donanimli ancak zamaninda bu aracin dilinden anlamayan ustalar sebebiyle bu arac sorunlu seklinde imaj edinmis,Corolla dan daha konforlu ancak ustasini bulmasi zor ve parcasi bakimindan sikintilidir
Bu yastaki araclarda artik sorun cikarma potansiyeli fazladir.Bu yuzden sorun cikmasi halinde basini daha az agritacak olan Corolla yi tercih etmeniz daha mantikli olur.
Belli bir yasi deviren araclarda sizi en az masrafa surukleyecek olani tercih edin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 ay önce aldım 1.3 xl çok memnunum yakıtı vs kesinlikle corolla -
quote:
Orijinalden alıntı: biyofat
1 ay önce aldım 1.3 xl çok memnunum yakıtı vs kesinlikle corolla
Benzin de bi depo ile kaç km yapıyor? Aynısı bendede var ama deneyemedim
Corolla al bin sıkıntısız bir araba.
quote:
Orijinalden alıntı: SweentLyy
quote:
Orijinalden alıntı: biyofat
1 ay önce aldım 1.3 xl çok memnunum yakıtı vs kesinlikle corolla
Benzin de bi depo ile kaç km yapıyor? Aynısı bendede var ama deneyemedim
araç lpg li -
quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***
Toyota Corolla oldukca sade,elektronik bakimindan cok az sey vaat eden bir arac.Bakimi kolay,ustasi ve parcasi bol
Tempra ise daha donanimli ancak zamaninda bu aracin dilinden anlamayan ustalar sebebiyle bu arac sorunlu seklinde imaj edinmis,Corolla dan daha konforlu ancak ustasini bulmasi zor ve parcasi bakimindan sikintilidir
Bu yastaki araclarda artik sorun cikarma potansiyeli fazladir.Bu yuzden sorun cikmasi halinde basini daha az agritacak olan Corolla yi tercih etmeniz daha mantikli olur.
Belli bir yasi deviren araclarda sizi en az masrafa surukleyecek olani tercih edin
Mesajımı - verenler 1.3 toyoyatayı tutulan efsana kasa toyotayla karıştırıyorlar herhalde
Kullanıcılarına sorun,1.3 toyota çok hantal kasayı taşıyamıyor.Ayrıca elektronik aksamı tempradan kat kat daha fazla çünkü ecu yani beyinli motora sahip.
tempradaki elektronik aksam sadece dijital göstergeden ibarettir oda kolay arıza yapmıyor yapsa dahi tv tamircisi bile cüzzi miktara hallediyor.
Tempra ve doğan slx in motorları tamamen aynıdır,toyotanın motoru örümcek gibidir.karbiratörlü tempraya her usta bakar dilinden herkes anlar motoru sürpriz yapmaz parçası kuş serisiyle aynı motoru taşıdığı için çok ucuzdur.örneğin toyotanın triger seti 180 tl iken tempranın triger setini 25 tl ye aldım değişimide yarım saat sürmedi :))
senelerdir tempralara tofaşlara biniyorum,Allaha çok şükür ne bir kere yolda kaldım nede büyük sıkıntı yaşadım.Hayatında tempraya binmemiş adamlar ancak buradan atar tutar,bir kere olsun tempra sahibi olmuş birine sorun tempra nasıl arabadır diye sonra oturun dinleyin.
sizin toyotalarınız opelleriniz zamanında türkiyeye araba göndermiyordu,tofaş temprayı çıkarttığında herkesin ağzının suyu akıyordu bu nasıl araba diye.Dijital gösterge,4 cam otomatik,0.28 rüzgar direnç katsayısı(günümüz marabaları bile 0.32 ortalamasındsa),orjinal alarm ve merkesi kilit,dijital klima vs.vs...
20 yaşını geçtiği halde yollarda hala kum gibi tempra görmek mümkün,dediğiniz gibi sorunlu arabalar olsaydı bugün bir tane tempra kalmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner4141 -- 2 Mart 2015; 18:35:01 >
-
hocam her türlü corolla bakmanızı öneririm daha az sorun çıkartır -
quote:
Orijinalden alıntı: caner4141
quote:
Mesajımı - verenler 1.3 toyoyatayı tutulan efsana kasa toyotayla karıştırıyorlar herhalde
Kullanıcılarına sorun,1.3 toyota çok hantal kasayı taşıyamıyor.Ayrıca elektronik aksamı tempradan kat kat daha fazla çünkü ecu yani beyinli motora sahip.
tempradaki elektronik aksam sadece dijital göstergeden ibarettir oda kolay arıza yapmıyor yapsa dahi tv tamircisi bile cüzzi miktara hallediyor.
Tempra ve doğan slx in motorları tamamen aynıdır,toyotanın motoru örümcek gibidir.karbiratörlü tempraya her usta bakar dilinden herkes anlar motoru sürpriz yapmaz parçası kuş serisiyle aynı motoru taşıdığı için çok ucuzdur.örneğin toyotanın triger seti 180 tl iken tempranın triger setini 25 tl ye aldım değişimide yarım saat sürmedi :))
senelerdir tempralara tofaşlara biniyorum,Allaha çok şükür ne bir kere yolda kaldım nede büyük sıkıntı yaşadım.Hayatında tempraya binmemiş adamlar ancak buradan atar tutar,bir kere olsun tempra sahibi olmuş birine sorun tempra nasıl arabadır diye sonra oturun dinleyin.
sizin toyotalarınız opelleriniz zamanında türkiyeye araba göndermiyordu,tofaş temprayı çıkarttığında herkesin ağzının suyu akıyordu bu nasıl araba diye.Dijital gösterge,4 cam otomatik,0.28 rüzgar direnç katsayısı(günümüz marabaları bile 0.32 ortalamasındsa),orjinal alarm ve merkesi kilit,dijital klima vs.vs...
20 yaşını geçtiği halde yollarda hala kum gibi tempra görmek mümkün,dediğiniz gibi sorunlu arabalar olsaydı bugün bir tane tempra kalmazdı.
1.3 toyota çok hantal kasayı taşıyamıyor ?
1.6 şahin-doğanların hepsini tokatlayacak serilikte.
Araba 950 kg ve şanzıman oranları çok kısa. Arabada abartılı yük olmadıktan sonra performansı gayet yeterli. örnek olarak 1.6 astra h ile kıyaslarsak.
Corolla
1.3
74 hp
950 kg
0-100 12.5 sn
Astra
1.6
114 hp
1200 kg civarıydı tam hatırlayamadım
0-100 12 sn
Neye dayanarak çok hantal ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 2 Mart 2015; 19:07:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: caner4141
quote:
Arkadaş 96 diyor, bende 97 var. Beyinsiz...
İlk kalkışta biraz ağır kaldığı doğru ama öyle çok hantal da değil. Benzinde ne yakar diyen bir arkadaş vardı. Benimki de tüplü. Lpg ile 100 km de 9 litreyi bulmuyor. Benzinde de çok yakmaz herhalde. Yalnız yük ve sürat ya da yük ve rampa biraraya gelirse içiyor resmen.
Yalnız bu araba konfor değil sağlamlık ve sorunsuzluk düşünülerek yapılmış. Tempra daha konforludur ama ben takasa girmem mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X