Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.33 Life Vs Mitsubishi Attrage 1.2 CVT Intense (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
5.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok şükür bugun iki aracında test sürüşünü yapmış bulunmaktayım.
    Kararımı atrange da kıldım C segmet bi araba bana daha çok maliyetli olacagını düşündüm
    sebepleri mitsubishi corolla agırlıgında bir araba yapmış olsaydı 106 bg olurdu kg/bg den yola cıktım,
    ve bunu bizzat test sürüşünde hissettim ani süratlenmelerde cvt sanzuman olmasına ragmen beni corolla 1.33 den daha cok tatmin etti.
    Tabiri caizse gazı kökleyince car cabuk seri ve atik olarak hızlanıyor bunu corollada vites küçülterek yapmaya calıstım,
    Satış temsilcisinden müsade isteyerek tabiki zaten 6. vites uzun yolda ekonomi için kondu dedi arabayı 5 e cektim araba biraz daha seri oldu sonra radara geldik hızımı baya düştüm 70 e kadar.
    Tekrar süratli bir şekilde hızlanmak istedim biraz bagırttırarak süratleneyim ki fazla yakacagını biliyorum ralli yapmıycaz ama trafikte birilerine kızıpda süratlenmek ister istemez oluyor, ama atrange gibi seri bi şekilde 150 yi göremedim onda çok daha kısa mesafede daha hızlı ulaşabildim ama atrange ın motoru boyle bir durumda içeri çok ses alıyor, motor cok bagırıyor.
    Diger bi sebep 100 km de 1 yada 1.5 litre daha az benzin yakacak olmam dolayısıyla 5 yılda 80 bin km yaparım bu kaçınılmaz ortalama 100 km de 1.25 litre aşagı yaksam bu kesin 5 yılda 1000 litre yani şuan lt si 4.36 tl den kafadan 4360 tl kardayım.
    corollanın bakımları 10 binde 1 dolayısıyla en kotu 400 lira olsa 400*8=3200 birde debraj gerçekten yukardan kavrıyor 5. yıla baskı balatayı bitiririz kafadan en kötü 1000 lira tutar heralde corollanın bakım maliyeti 4200 bin civarı tutar atrange ilk bakım dahil 20 binde bir 300 lirayı geçmez dedi kullanıcılarda 20 bin bakımını 275 tl ye ilk bakımdan cıkanlar vardı yorumlarını okudum arabalar . gen de cvt oldugu için baskı balatada yok yani bana 5 yılda bakım maliyeti 750 bilemedin 1000 lira
    alırken zaten 2-3 bin aşagı alıyoruz.
    diger + larına gelecek olursak.
    1.5 yaşında oglum var temmuzda 2 olacak hanım beni işe bıraktıgı zaman oluyor yada annesi gile gidiyor şöfor koltugunda kucagında götürüyor otomatik arabayı ikinci kez kullandım ve rahatlıgı gerçekten cok fazla kaza riskini baya bi azaltır diye düşünüyorum yani tek elle cocuk kucagında araba sürebilir çocuk durmazsa genelde durmuyor :)
    özelliklerini saymama gerek yok fazlasıyla dolu bi araç kullanırız kullanmayız bilmem
    diger bir kaç nokta da şöyle corolla taşıma kapasitesi 510 kg atrange 550 kg bagaj zaten aynı corolla 452 atrange 450 lt dışı küçük gibi durmuyor b den c ye daha yakın içi de dışına oranla çok başarılı geniş güvenlik olarak da tavanda kapılarda tamponda darbe emici barların oldugunu ve araba piyasaya cıktıktan yaklaşık 1 yıl sonra euro ncap a girdiğini ve 1 yıl içinde gireceginin ve saglamlıktan kuşkunuz olmasın diye bilgi verdi.
    corolla toyan a gittim orda 1.33 life deneme aracı yokmuş oralarda bayır oldugu için üşenmedim gittim ama test aracı olmayınca üzüldüm sonra mecbur efe ye gittim onla da düz yolda deneme şansım oldu çünkü hiç bayır yoktu :(
    çok uzattım kusura bakmayın :) atrange ın dezavantajı da 2015 in mart sonuna dogru anca gelecek olması çünkü yasa geregi 2015 ocak ayında fabrikadan cıkan araçlar 2015 olarak satılabiliyormuş nakliye vs. mart sonunu bulur dedi 2014 var düşünürseniz hemen teslim dedi.

Toparlayacak olursam
    450 tl 5 yıla uzatmak
    3200 tl bakımdan
    1500 vergiden
    4360 tl yakıt dan (en kötü)
    2000 jant sis farı park sensörü far ve yagmur sensörü tam otomatik klima karartılmış camlar anahtarsız calışma vs dersek
    en kötü 11500 bin kafadan karda olacagımı ve corolla bana konfordan da ziyade bütcemi kısıtlayacagını ve atrange ında konforunun yabana atılmayacagını düşünerek kararımı mitsubishi atrange dan yana kullanacagım ama 2015 in gelmesini bekleyecegim çünkü 1300 lira fark varken eski modeli almam acıkcası
    ama corolla da muhteşem araba keşke biraz daha cıkıp gücüm yetse de 1.6 sını alabilsem ama kısmet değilmiş artık 5 sene sonra inşallah
    hakkınızı helal edin hayırlı forumlar.

• isa_001453 İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız.
  • Hayırlı olsun mantık aracını almışsınız!! Tek bir şey dikkatimi çekti lütfen çocuk koltuğu kullanın çocuk kucakta olmaz!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C E B R A I L kullanıcısına yanıt
    Amin inşallah sagolun Size de gönlünüzün muradına versin.

• mrmst kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizi de gönlünüzün muradını versin haklısınız cok ivedi koltuk alıp baglıcam inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: isa_001453

Arkadaşlar çok şükür bugun iki aracında test sürüşünü yapmış bulunmaktayım.
    Kararımı atrange da kıldım C segmet bi araba bana daha çok maliyetli olacagını düşündüm
    sebepleri mitsubishi corolla agırlıgında bir araba yapmış olsaydı 106 bg olurdu kg/bg den yola cıktım,
    ve bunu bizzat test sürüşünde hissettim ani süratlenmelerde cvt sanzuman olmasına ragmen beni corolla 1.33 den daha cok tatmin etti.
    Tabiri caizse gazı kökleyince car cabuk seri ve atik olarak hızlanıyor bunu corollada vites küçülterek yapmaya calıstım,
    Satış temsilcisinden müsade isteyerek tabiki zaten 6. vites uzun yolda ekonomi için kondu dedi arabayı 5 e cektim araba biraz daha seri oldu sonra radara geldik hızımı baya düştüm 70 e kadar.
    Tekrar süratli bir şekilde hızlanmak istedim biraz bagırttırarak süratleneyim ki fazla yakacagını biliyorum ralli yapmıycaz ama trafikte birilerine kızıpda süratlenmek ister istemez oluyor, ama atrange gibi seri bi şekilde 150 yi göremedim onda çok daha kısa mesafede daha hızlı ulaşabildim ama atrange ın motoru boyle bir durumda içeri çok ses alıyor, motor cok bagırıyor.
    Diger bi sebep 100 km de 1 yada 1.5 litre daha az benzin yakacak olmam dolayısıyla 5 yılda 80 bin km yaparım bu kaçınılmaz ortalama 100 km de 1.25 litre aşagı yaksam bu kesin 5 yılda 1000 litre yani şuan lt si 4.36 tl den kafadan 4360 tl kardayım.
    corollanın bakımları 10 binde 1 dolayısıyla en kotu 400 lira olsa 400*8=3200 birde debraj gerçekten yukardan kavrıyor 5. yıla baskı balatayı bitiririz kafadan en kötü 1000 lira tutar heralde corollanın bakım maliyeti 4200 bin civarı tutar atrange ilk bakım dahil 20 binde bir 300 lirayı geçmez dedi kullanıcılarda 20 bin bakımını 275 tl ye ilk bakımdan cıkanlar vardı yorumlarını okudum arabalar . gen de cvt oldugu için baskı balatada yok yani bana 5 yılda bakım maliyeti 750 bilemedin 1000 lira
    alırken zaten 2-3 bin aşagı alıyoruz.
    diger + larına gelecek olursak.
    1.5 yaşında oglum var temmuzda 2 olacak hanım beni işe bıraktıgı zaman oluyor yada annesi gile gidiyor şöfor koltugunda kucagında götürüyor otomatik arabayı ikinci kez kullandım ve rahatlıgı gerçekten cok fazla kaza riskini baya bi azaltır diye düşünüyorum yani tek elle cocuk kucagında araba sürebilir çocuk durmazsa genelde durmuyor :)
    özelliklerini saymama gerek yok fazlasıyla dolu bi araç kullanırız kullanmayız bilmem
    diger bir kaç nokta da şöyle corolla taşıma kapasitesi 510 kg atrange 550 kg bagaj zaten aynı corolla 452 atrange 450 lt dışı küçük gibi durmuyor b den c ye daha yakın içi de dışına oranla çok başarılı geniş güvenlik olarak da tavanda kapılarda tamponda darbe emici barların oldugunu ve araba piyasaya cıktıktan yaklaşık 1 yıl sonra euro ncap a girdiğini ve 1 yıl içinde gireceginin ve saglamlıktan kuşkunuz olmasın diye bilgi verdi.
    corolla toyan a gittim orda 1.33 life deneme aracı yokmuş oralarda bayır oldugu için üşenmedim gittim ama test aracı olmayınca üzüldüm sonra mecbur efe ye gittim onla da düz yolda deneme şansım oldu çünkü hiç bayır yoktu :(
    çok uzattım kusura bakmayın :) atrange ın dezavantajı da 2015 in mart sonuna dogru anca gelecek olması çünkü yasa geregi 2015 ocak ayında fabrikadan cıkan araçlar 2015 olarak satılabiliyormuş nakliye vs. mart sonunu bulur dedi 2014 var düşünürseniz hemen teslim dedi.

Toparlayacak olursam
    450 tl 5 yıla uzatmak
    3200 tl bakımdan
    1500 vergiden
    4360 tl yakıt dan (en kötü)
    2000 jant sis farı park sensörü far ve yagmur sensörü tam otomatik klima karartılmış camlar anahtarsız calışma vs dersek
    en kötü 11500 bin kafadan karda olacagımı ve corolla bana konfordan da ziyade bütcemi kısıtlayacagını ve atrange ında konforunun yabana atılmayacagını düşünerek kararımı mitsubishi atrange dan yana kullanacagım ama 2015 in gelmesini bekleyecegim çünkü 1300 lira fark varken eski modeli almam acıkcası
    ama corolla da muhteşem araba keşke biraz daha cıkıp gücüm yetse de 1.6 sını alabilsem ama kısmet değilmiş artık 5 sene sonra inşallah
    hakkınızı helal edin hayırlı forumlar.

Gönül ister ki her zaman en iyisi olsun ama şartlar her zaman elverişli olmuyor maalesef . Test sürüşü yapmışssınız, tahminen giderleri de hesap ettikten sonra kendiniz için uygun aracı seçmişsiniz bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Yalnız hocam aman diyim eşiniz aracı kullanırken çocuğu kucağına almasın çok tehlikeli, aniden manevra yapması gerekir, önüne bir şey çıkar allah korusun, trafikte ne zaman ne olacağı belli olmaz

• hot_tamale H kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle hocam haklısınız ilk arabayı alır almaz ilk işim cocuk koltuğu

• Su attrage cvt nın sorunsuz sabuncubeli gibi rampalarda cıkabilecegini bilsem alırdım ama guvenemiyorum. Onun yerıne yaklasık aynı fiyata yaris alacagım kısmetse.

hayirli olsun kardes ama hesaplamalarini fayda&maliyet iliskisine gore yap bence. senin hesaba göre git al bi getz daha karlisin verdigin parayla elde edecegin fayda nekadar olur ona bak. biri b sedan, biri c+ sedan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roq -- 1 Mart 2015; 20:15:12 >
  • Adam diyir ki karim tek elinde cocuk araba surebilir bu yuzden otomatik agir basiyor.

KARDESİM SEN NE SORUMSUZ BİR BABASİN? KENDİ EVLADİNİN CANİ BU KADAR Mİ KİYMETSİZ BU KADAR Mİ? UFAK BİR KAZA OLSA HAVA YASTİGİ PATLASA NE OLACAK? DAHA ONCE DEFALARCA OLDU BU KADAR Mİ CAHİLSİN DUNYADAN BU KADAR Mİ HABERİN YOK? SİZ MUMKUNSE UREMEYİN KARDES COCUK MOCUK YAPMAYİN CUNKU HAKKANİYETİYLE MUKAYET OLMAYİ BİLE BECEREMİYORSUNUZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Adam diyir ki karim tek elinde cocuk araba surebilir bu yuzden otomatik agir basiyor.

KARDESİM SEN NE SORUMSUZ BİR BABASİN? KENDİ EVLADİNİN CANİ BU KADAR Mİ KİYMETSİZ BU KADAR Mİ? UFAK BİR KAZA OLSA HAVA YASTİGİ PATLASA NE OLACAK? DAHA ONCE DEFALARCA OLDU BU KADAR Mİ CAHİLSİN DUNYADAN BU KADAR Mİ HABERİN YOK? SİZ MUMKUNSE UREMEYİN KARDES COCUK MOCUK YAPMAYİN CUNKU HAKKANİYETİYLE MUKAYET OLMAYİ BİLE BECEREMİYORSUNUZ.

Şİmdi okudum ve pes yani. Eşi kucağında çocuk ve tek elle araba kullanabiliyor. Çok mu marifet bu?

Bu kadar ince araba hesabı yapacağınıza çocuğunuzun canını düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 1 Mart 2015; 20:37:10 >
    Mantığınızla güzel bir karar vermişsiniz. Eğer kısa vadede nakite çevirme gibi bir sıkıntı yoksa güzel bir tercih. Ancak 2. elde sizi çok fazla üzeceğini baştan kabul edin. Bir zamanlar aynı sizin gibi mantığımla ve uzun araştırmalar yaparak 30 bine sıfır aldığım ve hala anlata anlata bitiremediğim dizel Cerato yu üzülerek 20 ye satmıştım. Attrage ın da 2. eldeki değer kaybı buna yakın olacaktır. Şimdiden aracınız hayırlı olsun...
    Araç henüz alınmadığına göre yazayım. Attrage'dan vazgeçmeniz yerinde olur. Tasarım fukarası, küçük B sedan bir araç. B sınıfı sedanlar her zaman biraz sonradan uydurmadır.

Tüm bu hesapların yanlışlığını aracı satacağınız zaman geldiğinde göreceksiniz. Üstüne 20000 lira koyarak aracı sıfırlayamayacaksınız, 35000 lira üstüne koymanız gerekecek. İlan verince günlerce arayıp soran olmayacak. Arayan da "iş olsun" diye arayacak. Konforsuzluk, darlık, aracın yere sağlam basmayışı diğer başlıca eksiler olacak. Garanti sonrası illaki yetkili servis demezseniz bakım masrafları arasında fark yok. Hatta Corolla'nın bakımları daha ucuz çünkü alternatif parçası ve parçacısı çok fazla...
  • hayırlı olsun da, çocuk koltuğunu arka koltukta olmasını ihmal etmeyin
  • Sürekli yapmıyor ve kısa mesafe mecbur kaldığı zaman cocuk zırıl zırıl anlayıp da saatlerce giyemeyecek zaman cocugu kucağına alıp 1-2 km mesafe mecburiyetten gidiyor kim ister kimse ama mecburen zaman zaman olabiliyor.

• Hocam corollanın kasası zaten bitiriyor bide siz boyle yapmayın zaten cok zor karar verdim ekmek gibi satılıyor yarın kendimi toyota bayisine bulmayayım.
    Yazılarınızı inceledim, biraz daha üstünüze geleyim dedim 1.2 Attrage da olsa Corolla 1.33 de olsa katalog değerleri sizi yanıltmasın. Katalog değerlerinin üstüne yerine göre 2 lt bile koyulur, hele ki küçük hacimli ve düşük tork değerli atmosferik motor söz konusuysa. Ayrıca Attrage Orta Doğu ve Asya piyasası için üretilmiş bir araç, Ncap çarpışma testlerine girmeyecektir. Geçen ay ben de bir ara 1.33 Corolla ya niyetlendim ama bütçeyi aştığı için kısmet olmadı, başka bir araç aldım. İnşallah uzun yıllar beğenerek ve severek kullanacak bir tercih yaparsınız.
  • Corolla alabiliyorsanız corolla alın. Çok yanlış bir yoldasınız. 5 yıllık hesap bile yapsanız corolla her türlü karlı çıkar. Şu an 2005 corolla ile 2010 lancer hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Üstelik lancer kısmen tutulmuş bir kasa. Atrag midir nedir tutulması imkansız bir araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

Su attrage cvt nın sorunsuz sabuncubeli gibi rampalarda cıkabilecegini bilsem alırdım ama guvenemiyorum. Onun yerıne yaklasık aynı fiyata yaris alacagım kısmetse.

Tekno seyirin space star incelemesini izleyin derim.

Ben yaklaşık 3 aydır attrage cvt sanzimanli kullanıyorum. Araç parasinin hakkini veriyor rampada çekmez lafi hikaye. Merak ettiklerini sorabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.