Şimdi Ara

Toyota Corolla 2005 hb incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Güzel yazı olmuş hocam klavyene saglık

teşekkürler, bagajın resmini çekmeyi unutmuşum sonra onu da koyacağım 200 küsür litrelik bagaj nasıl olur görmüş olursunuz.
  • kasa olarak çok derli toplu duran bir toyota modeli. 307yi almadan önce bundan alcaktık. bayiye gidip içine bindiğimde içi acayip dar geldi çok basık bir araba o yüzden soğudum kendilerinden dış görünüşünü hala çok beğeniyorum
  • http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/218

Güvenilir bir araçtır. Alt tarafta arıza yüzdelerine bakın. Klima arızası sıfır ! Bende 2005 sedan var. Bir kere fren merkezinde sorun oldu sol arka balata frene basınca tutup bırakmıyordu, başkaca hiçbir sorunu olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 20 Şubat 2012; 5:53:37 >
  • cok objektif 1 inceleme olmus elinize saglik bilgi almak isteyenlerin cok isine yarayacaktir
  • Araban güzelmiş dostum. Gamlısın mamlısın ama arabanın iyisinden de vazgeçmiyorsun.
  • Güzel inceleme elinize sağlık. 25 bin bandında araç arayanlar için yararlı bir konu olmuş. Yalnız yine de biraz daha detaylandırabilirsiniz.

Örneğin;
    Corolla yolda salınarak giden bir araç. Hatta araba doluysa tekerlekler davlumbazlara sürtüyor. Süspansiyon çok yumuşak..

Motor sesi yüksek devir çevirmedikçe kendini belli etmiyor ancak yol sesi biraz fazla.

Kapılar çok dolgun görünsede ağır sayılmaz bu da insanda içi boş balon havası uyandırıyor ayrıca kapı içinde kullanılan malzeme pek hoş değil.

1.70 boyundayım arka koltuğa oturunca arabanın tam bana göre yapılmış olduğunu düşündüm zira baldır desteği anca beni kurtarıyor, baş dayama bölgesi ise kafamın yarısında bitiyor. (Aldığımız adam zaten Japonlar kendine göre araba yapmış ben sığamıyorum diyerek satmıştı) Araba kuzenin bu arada..

Müzik sistemi çok iyi sayılmaz örneğin Megane II'deki sistem çok daha kaliteli ses veriyor.

Ancak tabii bu ufak tefek sorunlar haricinde konforlu ve sorunsuz bir araç. Motor performansı 1.6 atmosferiklere göre oldukça iyi sürücüsünü krize sokmuyor. Bence Corolla'nın en büyük dezavantajı ise fiyatları. Döküntü arabalara deli gibi paralar isteniyor. Hele temizini ararsanız vay halinize, örneğin konuyu açan arkadaşın aracında büyük çapta kaza yoksa 27-28 arasında gideri var. Bu rakam verildikten sonra neler alınır neler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 20 Şubat 2012; 9:14:46 >

• Eline sağlık arkadaşım.

4 cam otomatik konusu aslında 4 camın da tek dokunuşla açılıp açılmadığı ile ilgili.

Japonlarda genelde sadece şoför tarafındaki cam tek dokunuşla açılır ve diğer 3 camı açmak için düğmeye basılı tutmak gerekir.

Senin araçta 4 cam tek dokunuşta açılıyor mu yoksa sadece tek cam mı öyle?
  • eline sağlık güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Eline sağlık arkadaşım.

4 cam otomatik konusu aslında 4 camın da tek dokunuşla açılıp açılmadığı ile ilgili.

Japonlarda genelde sadece şoför tarafındaki cam tek dokunuşla açılır ve diğer 3 camı açmak için düğmeye basılı tutmak gerekir.

Senin araçta 4 cam tek dokunuşta açılıyor mu yoksa sadece tek cam mı öyle?

4 cam da tek dokunuşta açılıyor. zaten resme azıcık dikkatle bakarsan aşağıda beyaz renk ile all auto yazdığını görürsün.

ayrıca konuya yeni şeyler yazdım, daha da detaylandırdım.
  • hocam bende 2006 1.4 dizel HB terra sahibiyim.Sol donanımının bu kadar dolu olduğunu bilmiyodum , kendime üzüldüm.Çünkü terra çok boş mp3 bile çalmıyor teybi.
    Ben aracın - lerine bişe daha ekliyim izninizle.Direksiyon hidrolik olmasına rağmen çok sert ve yoruyor kullananı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

hocam bende 2006 1.4 dizel HB terra sahibiyim.Sol donanımının bu kadar dolu olduğunu bilmiyodum , kendime üzüldüm.Çünkü terra çok boş mp3 bile çalmıyor teybi.
    Ben aracın - lerine bişe daha ekliyim izninizle.Direksiyon hidrolik olmasına rağmen çok sert ve yoruyor kullananı.

ben çok memnunum hocam sertliğinden, baş parmağımla bile zorlanmadan çeviririm yani o derecede... bir de hidrolik değil direksiyon elektrik destekli, belki baktırmanızda fayda var...

benim ki de mp3 çalmıyor, 2005 de mp3 lü araba hatırlamadığımdan belirtme gereği duymadım ama belirtmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

hocam bende 2006 1.4 dizel HB terra sahibiyim.Sol donanımının bu kadar dolu olduğunu bilmiyodum , kendime üzüldüm.Çünkü terra çok boş mp3 bile çalmıyor teybi.

ben çok memnunum hocam sertliğinden, baş parmağımla bile zorlanmadan çeviririm yani o derecede... bir de hidrolik değil direksiyon elektrik destekli, belki baktırmanızda fayda var...

benim ki de mp3 çalmıyor, 2005 de mp3 lü araba hatırlamadığımdan belirtme gereği duymadım ama belirtmekte fayda var.

Hocam şimdi benim aklıma takıldı.Bana bi hayli sert gelmekte direksiyon.Diğer araçlarla bir kıyaslama yapma imkanınız var mı özellikle 07 sonrası civicle tabi kullandıysanız.

• quote:

quote:

quote:

Hocam şimdi benim aklıma takıldı.Bana bi hayli sert gelmekte direksiyon.Diğer araçlarla bir kıyaslama yapma imkanınız var mı özellikle 07 sonrası civicle tabi kullandıysanız.

civic olarak bir tek 2000 kullandım ondan daha yumuşak, megane 2 den daha sert ama bu sorun yapacak derecede değil, logandan daha yumuşak, 2006 paiodan daha yumuşak, 2008 mercedes e200 den de daha sert ama mercedesten inip de corollaya geçince sert dedirtecek kadar değil.

avuç içinizle çevirirken zorlanıyor musunuz mesela? ben hiç elimle tutup çevirme ihtiyacı duymadım, avuç içi yağ gibi akıyor, eğer elinizle tutup çevirmeniz gerekiyor ise tuhaflık var denebilir (mesela loganda avuç içi rahat çeviremiyorum o kadar...

forumda bir arkadaşında şikayetçi olduğunu duymuştum bu konudan ve de bu kasanın direksiyon konusunda pek de sorunsuz olduğu söylenemez, kronik değil ama yaşayan var yanlış billmiyorsam.

• quote:

quote:

quote:

Ben 2011 Civic ile karşılaştırayım.Civic az biraz daha yumuşak.Şuan Caravelle kullanıyorum,Caravelle ikisinden de yumuşak.Yalnız,elime en rahat oturan,daha hakim olduğum direksiyon Corolla direksiyonu idi.

Edit : Sert direksiyonu seviyorum daha kullanışlı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 20 Şubat 2012; 13:04:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

quote:

quote:

Ben 2011 Civic ile karşılaştırayım.Civic az biraz daha yumuşak.Şuan Caravelle kullanıyorum,Caravelle ikisinden de yumuşak.Yalnız,elime en rahat oturan,daha hakim olduğum direksiyon Corolla direksiyonu idi.

Edit : Sert direksiyonu seviyorum daha kullanışlı geliyor

Hocam avuçiçiyle döndürürken bir problem yok ama , 07 civic'e göre arada az değil bayağı fark var.Acaba elektrik motoru falan bozulmuş olmasın?

• Aynı arabanın terra donanımlısı ve otomatiği abimde var ve çok memnun. Yakıt konusunda ise lpg taktırdığı ve çok yol yapmadığı için şikayeti yok, bende çok kez kullandım ve sürüşü, motoru, konforu bence gayet güzel. İncelemenizde güzel olmuş ellerinize sağlık, kazasız belasız kullanın inşallah...
  • dizel hb 2006 modeli var bizde.sıfır almıştık. debriyaj merkezinde bir problem çıktı onu da garantiden hallettiler. 100bini devirdi km. parasiını sonuna kadar hakeden bir arac.
  • Bende 2004 modeli var. Aşağıya 8 yılın sonunda, bakım maliyetleri dışında aracın açtığı masrafları yazıyorum.

1. 90.000 km boyunca bana açtığı en büyük masraf; fren kaliper pimi denen şey bozulduğu için diskleri inceltmiş, disk değişimi oldu.
    2. Bir kapını fitili değişti.
    3. Geçen ay sol farın ampülü patladı (10 TL)
    4. Koltuk yükseklik ayarının tutacağı kırıldı (5TL)
    5. Anahtarın üzerindeki düğme çıktı, yedeğini kullanıyorum.
  • 2007 sol sedanı bizde vardı çok memnunduk sattık.2005 ile aralarında pek fark yok herhalde.Yalnız bizde cc yoktu işin ilginç yanı Makyajsız kasası kaç yılında bitiyordu bu kasanın?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.