Şimdi Ara

Toyota Corolla Almayı Düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: worklord_08

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

quote:

Orijinalden alıntı: kopgamer

Merhaba arkadaşlar..

Sıfır olarak (ikinci el düşünmüyorum) Toyota Corolla almak istiyorum.. Elimizde eski bir corolla var, bunu verip üzerine de ekleyerek aracı yenilemeyi düşünüyoruz.

Ben merter tarafında oturup, kozyatağında çalıştığımdan her gün güzel bir yol yapmaktayım. Fakat benzinli 1.6 ile dizel 1.4 arası performans ve fiyat farkı beni düşündürüyor. Ayrıca yıl içinde kasası değişecek deniyor, 2012 model belki daha da uygun olabilir o zaman.

Sizler ne düşünüyorsunuz, kararsız kaldım bu konuda..

hocam daha daikalar önce 10 dakika olmamıştır comf extra d4d corolla ile seyahatten geliyorum. belki bu araçla yolcu olarak 1,000 km yol almışımdır kendimde kullandım aracı aynı zamanda. bunları söylememin sebebi aracı tanımadan yorum yazdığımı sanmayın.

aracın performası bi kere düşük bundan kuşkunuz olmasın 1,5 dci qq nun ikinci vitesle zorlanmadan çıktığı yokuşta corolla bayılıyor bundan örnek verebilirim size, ama motor olarak gerçekten sessiz bir araç benzinli bir motora sahip sanıyorsunuz. Aracın iç malzemeleri fiyatına nazaran pek kaliteli değil, mesela kapı kollarındaki metal kaplı gibi görününen plastikler çizilmeye çok müsait. Aklıma gelen noktalar şimdilik bunlar.

Gelelim asıl mesele fiyata, Pazar günü Bursa Toyota bayilerinden birini ziyaret ettim auris için. Sonra Corolla içinde bilgi aldım D4D dizel comf extra araç için 55,000 tl fiyat aldım üstüne bide cant istedim malumunuz comf extra araçta kapaklı cant var, bunun üzerine 1,000 tl daha fiyat ortaya çıktı. Tamam eyvallah fiyat budur, gelelim bu fiyata aldıklarımıza 90 bg dizel motor kapaklı cant far yıkama digital klima, donanım bu bide esp var. 55 bine alınabilecek alternatiflere bakınca demek istediğim daha net anlaşılır.

48,000 tl ye aynı gün c4 comfort plus paket için fiyat aldım 92 bg hdi araç çakılı

Hafızalı CC, Alaşım jant, Tam otomatik dijital klima, Yagmur far sensörü, orijinal park sensörü, Katlanabilir aynada vardı sanırsam. Daha ne olsun arada 7,000 tl fark var.

Corollayı almanın tek bir akıl karı yanı yok. Bir TOYOTA fanı değilseniz

c4 nasil bir arac ama toyota gibi motur u sorunsuzmu sessizmi? hic binmedim mesela citroene pek bilgim yok hakkini verirmi bilmiyorum

hocam bakımını yaptırdıktan sonra hor kullanmadıktan sonra her araba sorunsuzdur, şirket arabası olarak kullanılan yeni kia rio araç biliyorum ben araç 40 küsur binde 30 bin km dir bakım yüzü görmemiş şirket aracı olarak kullanıldığı için nasıl kullanıldığını varın siz hesap edin araçta tık yok canavar gibi sahibi yağını kontrol edip devam ediyor.

C4 HDİ psa nın motorunu kullanıyor 92 bg corolla ile performansları aynıdır, ama corollaya göre daha az yakar, sorunsuz bir ünite kullananlardan öyle okuyoruz. Kendi aracımı almadan evvel c4 ü çok araştırdım kronik sorunu olmadığını duydum, çok kez test sürüşünü yaptım otomatik manuel olmak üzere bayilerde araç içinde çok zaman geçirdim gerçekten kaliteli bir iç dizayna sahip. Fiyat olarakta çok uygun uzun yıllar size hizmet eder. İncelemenizde fayda var. TOYOTA adı için fazladan 7,000 tl vermenize hiç lüzum yok. En azından ben öyle düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar..

Sıfır olarak (ikinci el düşünmüyorum) Toyota Corolla almak istiyorum.. Elimizde eski bir corolla var, bunu verip üzerine de ekleyerek aracı yenilemeyi düşünüyoruz.

Ben merter tarafında oturup, kozyatağında çalıştığımdan her gün güzel bir yol yapmaktayım. Fakat benzinli 1.6 ile dizel 1.4 arası performans ve fiyat farkı beni düşündürüyor. Ayrıca yıl içinde kasası değişecek deniyor, 2012 model belki daha da uygun olabilir o zaman.

hocam daha daikalar önce 10 dakika olmamıştır comf extra d4d corolla ile seyahatten geliyorum. belki bu araçla yolcu olarak 1,000 km yol almışımdır kendimde kullandım aracı aynı zamanda. bunları söylememin sebebi aracı tanımadan yorum yazdığımı sanmayın.

aracın performası bi kere düşük bundan kuşkunuz olmasın 1,5 dci qq nun ikinci vitesle zorlanmadan çıktığı yokuşta corolla bayılıyor bundan örnek verebilirim size, ama motor olarak gerçekten sessiz bir araç benzinli bir motora sahip sanıyorsunuz. Aracın iç malzemeleri fiyatına nazaran pek kaliteli değil, mesela kapı kollarındaki metal kaplı gibi görününen plastikler çizilmeye çok müsait. Aklıma gelen noktalar şimdilik bunlar.

Gelelim asıl mesele fiyata, Pazar günü Bursa Toyota bayilerinden birini ziyaret ettim auris için. Sonra Corolla içinde bilgi aldım D4D dizel comf extra araç için 55,000 tl fiyat aldım üstüne bide cant istedim malumunuz comf extra araçta kapaklı cant var, bunun üzerine 1,000 tl daha fiyat ortaya çıktı. Tamam eyvallah fiyat budur, gelelim bu fiyata aldıklarımıza 90 bg dizel motor kapaklı cant far yıkama digital klima, donanım bu bide esp var. 55 bine alınabilecek alternatiflere bakınca demek istediğim daha net anlaşılır.

48,000 tl ye aynı gün c4 comfort plus paket için fiyat aldım 92 bg hdi araç çakılı

Hafızalı CC, Alaşım jant, Tam otomatik dijital klima, Yagmur far sensörü, orijinal park sensörü, Katlanabilir aynada vardı sanırsam. Daha ne olsun arada 7,000 tl fark var.

c4 nasil bir arac ama toyota gibi motur u sorunsuzmu sessizmi? hic binmedim mesela citroene pek bilgim yok hakkini verirmi bilmiyorum

hocam bakımını yaptırdıktan sonra hor kullanmadıktan sonra her araba sorunsuzdur, şirket arabası olarak kullanılan yeni kia rio araç biliyorum ben araç 40 küsur binde 30 bin km dir bakım yüzü görmemiş şirket aracı olarak kullanıldığı için nasıl kullanıldığını varın siz hesap edin araçta tık yok canavar gibi sahibi yağını kontrol edip devam ediyor.

C4 HDİ psa nın motorunu kullanıyor 92 bg corolla ile performansları aynıdır, ama corollaya göre daha az yakar, sorunsuz bir ünite kullananlardan öyle okuyoruz. Kendi aracımı almadan evvel c4 ü çok araştırdım kronik sorunu olmadığını duydum, çok kez test sürüşünü yaptım otomatik manuel olmak üzere bayilerde araç içinde çok zaman geçirdim gerçekten kaliteli bir iç dizayna sahip. Fiyat olarakta çok uygun uzun yıllar size hizmet eder. İncelemenizde fayda var. TOYOTA adı için fazladan 7,000 tl vermenize hiç lüzum yok. En azından ben öyle düşünüyorum.

aklimda yok deil aslinda epeydir varda kullanan bir adama denk gelmedim hic iyikide karsilatik simdi sunlari sorayim size konfor olarak yol tutus olarak yumusak suspansiyon olarak corollaya benziyormu? yoksa cokmu farkli bir arac? biraz aydinlatirsaniz aliriz tabiki ikinci elleri biraz sorun oluyor sadece degrr kaybi olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkinci el olarak asla bir Corolla olamaz bunu sizde az çok tahmin edersiniz ama piyasası olan bir araç. En azından imzamdaki kendi aracım gibi ikinci eli ölü bir araç değil.

Araç yumuşak süspansiyonlara sahip bakın bu izafi bir konudur kendi aracıma göre cidden yumuşak süspansiyonlara sahip, zaten genel kaında bu yöde konfor odaklı bir sürüşü var fakat yol tutuşundan da verilmiş bir ödün yok, esp de olunca bu hiç kafaya takılacak bir konu değil. Aracın ses izolasyonu gayet yeterli hele birde japon arabasında inip c4 e binince farkı hissediyorsunuz, motor sesi pek yok dizelin homurtusu içerde değil, ancak 120 km den sonra biraz rüzgar sesi alıyor. Bunu ben size ne kadar anlatsamda aslında yavan kalır gidip bir test sürüşü yapın hatta ufak bir rica ile parkuru uzatın neticede siz potansiyel müşterisiniz. Aracı ben çok başarılı buldum.

Bu aracın en güzel kısmı hdi motorun tutumluluğu diyebilirim bir depo ile dikkatli kullanımda eğer çok ağır şehir içi şartlara maruz kalmazsa 900-1000 km yapılır. Aynı motora sahip 308 e 90 km sabit hızda 3,8 yaktıran kullanıcılar var şkşsşde 92 hp hdi motor. Bence çok makul bir araç, Arkasını bırakmayın iyice bir inceleyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar..

aklimda yok deil aslinda epeydir varda kullanan bir adama denk gelmedim hic iyikide karsilatik simdi sunlari sorayim size konfor olarak yol tutus olarak yumusak suspansiyon olarak corollaya benziyormu? yoksa cokmu farkli bir arac? biraz aydinlatirsaniz aliriz tabiki ikinci elleri biraz sorun oluyor sadece degrr kaybi olarak.

İkinci el olarak asla bir Corolla olamaz bunu sizde az çok tahmin edersiniz ama piyasası olan bir araç. En azından imzamdaki kendi aracım gibi ikinci eli ölü bir araç değil.

Araç yumuşak süspansiyonlara sahip bakın bu izafi bir konudur kendi aracıma göre cidden yumuşak süspansiyonlara sahip, zaten genel kaında bu yöde konfor odaklı bir sürüşü var fakat yol tutuşundan da verilmiş bir ödün yok, esp de olunca bu hiç kafaya takılacak bir konu değil. Aracın ses izolasyonu gayet yeterli hele birde japon arabasında inip c4 e binince farkı hissediyorsunuz, motor sesi pek yok dizelin homurtusu içerde değil, ancak 120 km den sonra biraz rüzgar sesi alıyor. Bunu ben size ne kadar anlatsamda aslında yavan kalır gidip bir test sürüşü yapın hatta ufak bir rica ile parkuru uzatın neticede siz potansiyel müşterisiniz. Aracı ben çok başarılı buldum.

Bu aracın en güzel kısmı hdi motorun tutumluluğu diyebilirim bir depo ile dikkatli kullanımda eğer çok ağır şehir içi şartlara maruz kalmazsa 900-1000 km yapılır. Aynı motora sahip 308 e 90 km sabit hızda 3,8 yaktıran kullanıcılar var şkşsşde 92 hp hdi motor. Bence çok makul bir araç, Arkasını bırakmayın iyice bir inceleyin.

• quote:

İkinci el olarak asla bir Corolla olamaz bunu sizde az çok tahmin edersiniz ama piyasası olan bir araç. En azından imzamdaki kendi aracım gibi ikinci eli ölü bir araç değil.

tesekkurler sagolun iyi geceler:)

• satis rakamparina bakacak olursak her yil senin gibi dusunen 1 milyondan fazla insan var... ben anlayamasamda sorunsuz sloganı tutuyor...

• Burada ikinci el asla bir COROLLA olamaz yazıp dert küpü servisle akraba olunacak fransız arabalarını tavsiye den arkadaşlarımı merakla izliyorum. Sadece bir bakın 2. ELDE KAZASIZ, BOYASIZ, ÇARPIK VURUK OLMAYAN TOYOTA SATAN VARMI ?..Neden kimse satmıyor ? Bir arayın , sorun, neden alan insanlar en az 10 yıl sorunsuz çevir kontağı git rahatlığı ile kullanıyorlar..GLİ - SOL - ELEGANCE ikinci elde çok çok az satan var ?..Kaça gidiyor ? Bunca insan neden COROLLA peşinde ? Bunların cevabı varmı ?.. Saygılarımla.. NOT. haziranda yeni kasa çıkacak diye 2012 COROLLA çok özel fiyat ve ödeme kolaylıkları ile satılıyor...0 km araç için çok cazip şartlar var...Yeni kasa en az 5000 Lira daha yüksek olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Ocak 2013; 9:20:28 >

• o paraları corollaya veren adam arabadan zerre anlamayan adamdır.
    şurada hergün 100 tane başlık açılıyor vw şöyle pahalı böyle pahalı şöyle kazık diye.
    toyotaların fiyatlarına bir bakın adamlar tutturmuş bir sorunsuz diye sorunsuz falan olduğuda külliyen yalan diğer arabalardan istatistik olarak daha iyiler bunu kabul ediyorum ama sorunsuz diye bir şey olmaz.
    bu paraları hak eden bir araba kesinlikle değil.
    vasat bir yol tutuşu olan, benzini içen (1,6 için konuşuyorum) bri motor, vasat bir yalıtımı ve konforu olan, öküz kadar uzun olmasına rağmen içi dar olan bagajı o heybete rağmen küçük olan sürüş keyfi sıfır olan bir araba.
    ve buna rağmen içinde hiç bir donanımı olmayan 1.6 confortuna 45 bin tl istiyorlar.
    alana allah akıl fikir versin ne diyeyim.
    ve alanların büyük kısmıda arabadan anlamayan memur tayfası niye alıyor çünkü duymuşya bir sorunsuz diye

• Ben 1972 den bu güne çok şükür sağ salim araba kullanıyorum..Murat 124- 131- Renault 12- şahin-doğan-concorde- manager- broadway- spring- bora - jetta- volvo s 80 - Passat 2000 TDİ - GMC benzinli kamyon- toyota cressida - nissan minibüs - mazda minibüs - BMC dizel panel van - fiat 50 NC - Toyota Hi lüx kamyonet- ısuzu kamyonet - Chevrolet silverado pikap kullandım, en son elimdeki 9 yıllık COROLLA SOL...Diyorumki periyodik bakım dışında servise gitmedim..Arabadan anlamayan memurmuyum bilmiyorum..Saygılarımla.. Daha ayrıntılı bilgi..55.000 km de ön fren balataları, 65.000 km de arka fren balataları 90.000 km de arka fren diski yeniledim..80.000 de 4 adet lastik yeniledim..Diğer masraflarım periyodik bakım, yağ ve filtreler..Şu an 106.000 km deyim..Tertemiz sorunsuz kullanıyorum..Çok şükür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Ocak 2013; 10:23:56 >

• 3 kasa Toyota Corolla araca sahip oldum (93-96-05 Model). Jetta'yi almadan once 2005 model Sol donanimli Corolla'm vardi. Arac sorunsuzdu bakim haric servise gitmedim. Donemine gore donanimliydi falan ama yol tutusu vasatti ici dardi. Jetta'ya binince farki anladim gercekten buyuk bir yol tutus farki var. Tabii ki o arac 2005 modeldi ama simdiki Corolla'nin da yol tutusu zayif, konfora yonelik yumusak bir surusu var. Bazi donanimlarin alinamamasi sacmalik. Mesela aracin en dolu modelini alacaksiniz hiz sabitleyici, sunroof vb. alamiyorsunuz. 1.4 d4d tuketim olarak basarili ama performans olarak vasat. Ben Corolla yerine Skoda Octavia'ya bakardim. Gercekten cok kaliteli bir arac. Yeni kasasi gelecek o da beklenebilir ya da bu kasanin Elegance donanimlisi 57.500 TL pazarlikla 55.000 TL'ye alinir. İci genis bagaji genis motoru iyi surusu iyi donanimi iyi bir arac. Ayrica ikinci eli cok kotu degil, cevrede bir suru Octavia goruyorum.

• quote:

Tüm yorumlara teşekkür ederim, ben pek arabalardan anlamadığımdan çok yardımcı oldunuz arkadaşlar..

Haftasonu Derindereye gidip Corolla ve Auris karşılaştırması yapma fırsatım oldu. Corolla 2012 model, Auris ise 2013 ile yenilenmiş kasası. Dizel fiyatları 56bin dediler. Fakat Auris'te yukarıda zeytinkoy'un bahsettiği Hill-Holder başta olmak üzere pek çok opsiyon standart. Yani daha donanımlı ve yeni.. Fakat görünüş olarak Corolla çok daha ağır basıyor. Auris biraz genç arabası gibi geldi, bana pek uygun değil..

Auris'e sığmayacağımı düşünmüştüm fakat yeni kasa araca bininde hayretle farkettim ki, Corolla'dan çok az farkla da olsa daha RAHAT ettim.. Çok şaşırdım, dışı küçük görünmesine rağmen içini geniş tutabilmişler. Fakat Auris'in dış ve iç görünümle ilgili en ufak birşeyini bile beğenmedim..

Sonra test sürüşüne çıktık. Ne yazık ki Dizel Corolla varken, Auris'in yeni kasasının benzinlisi vardı test aracı olarak. Neyse dedim, çıktık yola. Ve dehşetle gördüm ki, Auris ile Corolla arasındaki fark dağlar kadar.. Bilmiyorum benzinli ve dizel bu kadar mı fark eder ama, Corolla ile giderken sanki çok boş bir araç sürer gibi hissettim kendimi. Bir ağırlığı yokmuş gibi. Ama Auris çok atak ve güzel gitti. Bıraksalar tüm Türkiye'yi dolaşırım yorulmadan gibi geldi bana.. Fakat gel gör ki, içini de dışını da hiç mi hiç beğenmedim..

Kafam iyice karıştı anlayacağınız. :) Ellerinde zaten istediğim Corolla rengi yoktu. Başka bayilere bakacağım, belki Dizel Auris bulup karşılaştırma şansım olur.. Hem de fiyatta indirim yapacak bir yer buluruz belki.

Dizel ile benzinli arasında bu kadar fark olması normal mi??

Hocam auris yeni çıktı, seneye corolla da yenilenecek. Auris şu an hoşunuza gitmemiş olabilir ama zamanla seversiniz diye tahmin ediyorum. Corollanın ağırlığı var, endamı var orası ayrı ama seneye yenisi çıkarsa corolla gözünüzde yine küçülecek. Şu an corolla alınacak araba değil, gereksiz pahalı. Aynı fiyata daha yeni auriste çok daha fazla donanım var. Deri koltuklu, cam tavanlı, katlanır aynalı, park asistanlı, ısıtmalı koltuklu ve yeni teknoloji auris varken corolla alınmaz.

• TOYOTA ALMAK VEYA ALMAMAK İÇİN NEDENLER (TOYOTA ALINIR MI?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAYDN041 -- 15 Eylül 2016; 17:21:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FAYDN041

TOYOTA ALMAK VEYA ALMAMAK İÇİN NEDENLER (TOYOTA ALINIR MI?)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.