Şimdi Ara

Toyota Corolla Almayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır olarak (ikinci el düşünmüyorum) Toyota Corolla almak istiyorum.. Elimizde eski bir corolla var, bunu verip üzerine de ekleyerek aracı yenilemeyi düşünüyoruz.

Ben merter tarafında oturup, kozyatağında çalıştığımdan her gün güzel bir yol yapmaktayım. Fakat benzinli 1.6 ile dizel 1.4 arası performans ve fiyat farkı beni düşündürüyor. Ayrıca yıl içinde kasası değişecek deniyor, 2012 model belki daha da uygun olabilir o zaman.

Sizler ne düşünüyorsunuz, kararsız kaldım bu konuda..

• Bence yeni kasası çıkacak arabayı almayın. Ben yaptım bi kere pişman oldum. Bekleyin yada ford focus vs. düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopgamer

Merhaba arkadaşlar..

Sıfır olarak (ikinci el düşünmüyorum) Toyota Corolla almak istiyorum.. Elimizde eski bir corolla var, bunu verip üzerine de ekleyerek aracı yenilemeyi düşünüyoruz.

Ben merter tarafında oturup, kozyatağında çalıştığımdan her gün güzel bir yol yapmaktayım. Fakat benzinli 1.6 ile dizel 1.4 arası performans ve fiyat farkı beni düşündürüyor. Ayrıca yıl içinde kasası değişecek deniyor, 2012 model belki daha da uygun olabilir o zaman.

corollayi gel bana sor baskasi bilmez benim kadar tam 12 yildir corolla kullaniyoruz su anda 2010 kasasini kullaniyoruz sormak istedigin herseyi sor cevaplarim kardesim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATİH_EMRE

quote:

Merhaba arkadaşlar..

corollayi gel bana sor baskasi bilmez benim kadar tam 12 yildir corolla kullaniyoruz su anda 2010 kasasini kullaniyoruz sormak istedigin herseyi sor cevaplarim kardesim
    Benzinlisine sözüm yok ama Corolla D4-D bana çok mantıksız bir tercih olarak geliyor, sebepleri :

- Motor 1.4, 1.6 ile aynı vergi diliminde ama performansı onlara göre çok düşük.

- En fullünü alsan bile Cruise Control yok.

- Sunroof opsiyonu yok.

- Otomatiğini alsan, robotize geri kaydıran şanzımanda Hill-holder yok.

Diğer tasarım, iç mekan tasarımı gibi şeylere girmiyorum, o kişiden kişiye değişir.

Ama neticede tercih sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Benzinlisine sözüm yok ama Corolla D4-D bana çok mantıksız bir tercih olarak geliyor, sebepleri :

- Motor 1.4, 1.6 ile aynı vergi diliminde ama performansı onlara göre çok düşük.

- En fullünü alsan bile Cruise Control yok.

- Sunroof opsiyonu yok.

- Otomatiğini alsan, robotize geri kaydıran şanzımanda Hill-holder yok.

Diğer tasarım, iç mekan tasarımı gibi şeylere girmiyorum, o kişiden kişiye değişir.

Ama neticede tercih sizin.

Alıntıları Göster
    kasası eskimiş corolla yerine yeni auris alın. Aynı paraya çok daha güzel ve daha donanımlı bir aracınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeyniunverdi

Bence yeni kasası çıkacak arabayı almayın. Ben yaptım bi kere pişman oldum. Bekleyin yada ford focus vs. düşünün.

Neden pişman oldunuz acaba? Biraz bahseder misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: worklord_08

Sizdeki de dizel mi yoksa benzinli mi?

quote:

Bu saydığınız sebeplerden dolayı aklımda soru işaretleri var zaten.. Fakat yeni kasa ile birlikte 1.6 dizel motor da geleceği söyleniyor.. Şu an bizdeki de benzinli ve kaç senedir arıza bile çıkarmadı hiç..

quote:

Orijinalden alıntı: commandx
    kasası eskimiş corolla yerine yeni auris alın. Aynı paraya çok daha güzel ve daha donanımlı bir aracınız olur.

Haklısınız aslında bende auris istiyordum fakat boyum biraz uzun, o araca sığacağım biraz şüpheli. Ve ne yazık ki kalabalık aile olduğumuzdan, geniş bir araca ihtiyaç var..

• quote:

quote:

Bence yeni kasası çıkacak arabayı almayın. Ben yaptım bi kere pişman oldum. Bekleyin yada ford focus vs. düşünün.

quote:

quote:

Bu saydığınız sebeplerden dolayı aklımda soru işaretleri var zaten.. Fakat yeni kasa ile birlikte 1.6 dizel motor da geleceği söyleniyor.. Şu an bizdeki de benzinli ve kaç senedir arıza bile çıkarmadı hiç..

quote:

Haklısınız aslında bende auris istiyordum fakat boyum biraz uzun, o araca sığacağım biraz şüpheli. Ve ne yazık ki kalabalık aile olduğumuzdan, geniş bir araca ihtiyaç var..

Alıntıları Göster
    Hocam kasa yıl sonunda değişecek yani 2014'de yeni kasa gelecek. Değer kaybı meselesi sizin için önemli bir unsursa yani elden çabuk çıkaracaksanız almayın.

Dizelin performansı şehiriçi için gayet yeterli. Dizel-benzin fiyat farkı fazla. Senede az KM yapıyorsanız benzinli tercih edin yoksa verdiğiniz farkı amorti edemezsiniz.

Genel olarak gayet güzel, alınası bir araç güncel Corolla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 520i almayı düşünüyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Passatın yeni kasası çıkmadan hemen önce eski kasa passat aldım. birkaç ay önce satarken canım çıktı. normalden fazla zarar ettim. keşke yeni kasasını alaydım dedim sonra. eski aracım 2011 corolla d4d idi. memnundum da aslında. ön konsoldan tıkırtı sesi biraz fazla geliyo bozuk yollarda diye soğumuştum aslında. bide yaylaya çıkarken araç dolu ve klima açıkken beni çok üzmüştü araba. arkadaşın dizel cliosu resmen benle alay etmişti. Ama genel anlamda memnundum yani.

• quote:

Merhaba arkadaşlar..

benzinli ama dizelide surduk biliyorum yanii
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar..

benzinli ama dizelide surduk biliyorum yanii
    Elinizde eski corolla varsa yenisini almanıza gerek yok.Bozulana kadar gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Elinizde eski corolla varsa yenisini almanıza gerek yok.Bozulana kadar gidin.

Alıntıları Göster
    mercedessin yeni kasa A serisine bakmakta fayda var.
  • corollanin yeni kasasi cikarken mevcut kasa da 7-8bin tl indirim yaparlarsa alinabilir. yoksa almanin hicbir mantigi yok. ben 2005 corollayi (1.6, 110 bg) 6 sene kullandim. tekrar almayi dusunmedim dusunmem de. sehir ici 10 lt yakan yokusta bayilan yol tutusu da vasat bir araba. 1.6 atmosferik motorlu japon arabasi alacaksiniz yeni kasa civic oneririm. yalniz 2013 de makyajlanacagini duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: migokce

corollanin yeni kasasi cikarken mevcut kasa da 7-8bin tl indirim yaparlarsa alinabilir. yoksa almanin hicbir mantigi yok. ben 2005 corollayi (1.6, 110 bg) 6 sene kullandim. tekrar almayi dusunmedim dusunmem de. sehir ici 10 lt yakan yokusta bayilan yol tutusu da vasat bir araba. 1.6 atmosferik motorlu japon arabasi alacaksiniz yeni kasa civic oneririm. yalniz 2013 de makyajlanacagini duydum.
    hyundai elantra bakın bence 5 yıl garantili rahat rahat binersiniz .
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2012-model-otomatik-vites-elantra-1.6-d-cvvt-prime-plus-112237404/detay

• 2010 corolla aracimiz var cogu araca bindim kullandim iddaaa ediyorum bu corollanin konfor yol tutusu cogu aracta yok bizzat yasadim bunu eski kasalari pek tutulmadi ama bu son kasa cok fena kasa degissin degismesin corolla her daim kalitelidir alinir ikinci eli en iyi araclardan bir tanesi passatla karsilastirdik neredeyse ayni biraz ustun passat oda cok az bir fark lutfen araca binin test edin sonra yorum yapin ki adamin kafasi karismasin bilmeyen adamda yorum yapmis bilende yapmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATİH_EMRE -- 26 Ocak 2013; 20:24:04 >
  • Dizel corollam var , sizde benzinli dizel secimini kullanilacak sure ve yspilacak km ye gore hesaplarsiniz . Senede yirmibin km olmayacak sa dizele gerek yok , benzinli motor daha performansli. Kasa degisecek olsada , guncel kasanin hala gideri var full almak icin kasmaya gerek yok . Servis uygun fiyat li ve kaliteli hizmet var , aracla ilgili sikinti yasamazsin. Tabi ciddi bir indirim almak icin bastirmadan alma .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Dizel corollam var , sizde benzinli dizel secimini kullanilacak sure ve yspilacak km ye gore hesaplarsiniz . Senede yirmibin km olmayacak sa dizele gerek yok , benzinli motor daha performansli. Kasa degisecek olsada , guncel kasanin hala gideri var full almak icin kasmaya gerek yok . Servis uygun fiyat li ve kaliteli hizmet var , aracla ilgili sikinti yasamazsin. Tabi ciddi bir indirim almak icin bastirmadan alma .
    Al benzinlisini taktır lpg yi paşa paşa bin. Herkes kasa değitirmesinden bahsediyo ama kasa değişince bu fiyatlar olmaz... en az 3-5 bin lira koyar üzerine.. Şuan liste fiyatları üzerinden güzel indirimler yapıyolar.. Git bayilerle görüş pazarlık yap..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgug028

Al benzinlisini taktır lpg yi paşa paşa bin. Herkes kasa değitirmesinden bahsediyo ama kasa değişince bu fiyatlar olmaz... en az 3-5 bin lira koyar üzerine.. Şuan liste fiyatları üzerinden güzel indirimler yapıyolar.. Git bayilerle görüş pazarlık yap..

Alıntıları Göster
    Tüm yorumlara teşekkür ederim, ben pek arabalardan anlamadığımdan çok yardımcı oldunuz arkadaşlar..

Haftasonu Derindereye gidip Corolla ve Auris karşılaştırması yapma fırsatım oldu. Corolla 2012 model, Auris ise 2013 ile yenilenmiş kasası. Dizel fiyatları 56bin dediler. Fakat Auris'te yukarıda zeytinkoy'un bahsettiği Hill-Holder başta olmak üzere pek çok opsiyon standart. Yani daha donanımlı ve yeni.. Fakat görünüş olarak Corolla çok daha ağır basıyor. Auris biraz genç arabası gibi geldi, bana pek uygun değil..

Auris'e sığmayacağımı düşünmüştüm fakat yeni kasa araca bininde hayretle farkettim ki, Corolla'dan çok az farkla da olsa daha RAHAT ettim.. Çok şaşırdım, dışı küçük görünmesine rağmen içini geniş tutabilmişler. Fakat Auris'in dış ve iç görünümle ilgili en ufak birşeyini bile beğenmedim..

Sonra test sürüşüne çıktık. Ne yazık ki Dizel Corolla varken, Auris'in yeni kasasının benzinlisi vardı test aracı olarak. Neyse dedim, çıktık yola. Ve dehşetle gördüm ki, Auris ile Corolla arasındaki fark dağlar kadar.. Bilmiyorum benzinli ve dizel bu kadar mı fark eder ama, Corolla ile giderken sanki çok boş bir araç sürer gibi hissettim kendimi. Bir ağırlığı yokmuş gibi. Ama Auris çok atak ve güzel gitti. Bıraksalar tüm Türkiye'yi dolaşırım yorulmadan gibi geldi bana.. Fakat gel gör ki, içini de dışını da hiç mi hiç beğenmedim..

Kafam iyice karıştı anlayacağınız. :) Ellerinde zaten istediğim Corolla rengi yoktu. Başka bayilere bakacağım, belki Dizel Auris bulup karşılaştırma şansım olur.. Hem de fiyatta indirim yapacak bir yer buluruz belki.

Dizel ile benzinli arasında bu kadar fark olması normal mi??

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    2007 yılından beri üretilen 6 yıllık mevcut kasayı almaktansa ;motorları birebir aynı olsa dahi yepyeni kasayı almak her açıdan mantıklı bir karar olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 30 Ocak 2013; 0:49:50 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar..

hocam daha daikalar önce 10 dakika olmamıştır comf extra d4d corolla ile seyahatten geliyorum. belki bu araçla yolcu olarak 1,000 km yol almışımdır kendimde kullandım aracı aynı zamanda. bunları söylememin sebebi aracı tanımadan yorum yazdığımı sanmayın.

aracın performası bi kere düşük bundan kuşkunuz olmasın 1,5 dci qq nun ikinci vitesle zorlanmadan çıktığı yokuşta corolla bayılıyor bundan örnek verebilirim size, ama motor olarak gerçekten sessiz bir araç benzinli bir motora sahip sanıyorsunuz. Aracın iç malzemeleri fiyatına nazaran pek kaliteli değil, mesela kapı kollarındaki metal kaplı gibi görününen plastikler çizilmeye çok müsait. Aklıma gelen noktalar şimdilik bunlar.

Gelelim asıl mesele fiyata, Pazar günü Bursa Toyota bayilerinden birini ziyaret ettim auris için. Sonra Corolla içinde bilgi aldım D4D dizel comf extra araç için 55,000 tl fiyat aldım üstüne bide cant istedim malumunuz comf extra araçta kapaklı cant var, bunun üzerine 1,000 tl daha fiyat ortaya çıktı. Tamam eyvallah fiyat budur, gelelim bu fiyata aldıklarımıza 90 bg dizel motor kapaklı cant far yıkama digital klima, donanım bu bide esp var. 55 bine alınabilecek alternatiflere bakınca demek istediğim daha net anlaşılır.

48,000 tl ye aynı gün c4 comfort plus paket için fiyat aldım 92 bg hdi araç çakılı

Hafızalı CC, Alaşım jant, Tam otomatik dijital klima, Yagmur far sensörü, orijinal park sensörü, Katlanabilir aynada vardı sanırsam. Daha ne olsun arada 7,000 tl fark var.

Corollayı almanın tek bir akıl karı yanı yok. Bir TOYOTA fanı değilseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

quote:

Merhaba arkadaşlar..

hocam daha daikalar önce 10 dakika olmamıştır comf extra d4d corolla ile seyahatten geliyorum. belki bu araçla yolcu olarak 1,000 km yol almışımdır kendimde kullandım aracı aynı zamanda. bunları söylememin sebebi aracı tanımadan yorum yazdığımı sanmayın.

aracın performası bi kere düşük bundan kuşkunuz olmasın 1,5 dci qq nun ikinci vitesle zorlanmadan çıktığı yokuşta corolla bayılıyor bundan örnek verebilirim size, ama motor olarak gerçekten sessiz bir araç benzinli bir motora sahip sanıyorsunuz. Aracın iç malzemeleri fiyatına nazaran pek kaliteli değil, mesela kapı kollarındaki metal kaplı gibi görününen plastikler çizilmeye çok müsait. Aklıma gelen noktalar şimdilik bunlar.

Gelelim asıl mesele fiyata, Pazar günü Bursa Toyota bayilerinden birini ziyaret ettim auris için. Sonra Corolla içinde bilgi aldım D4D dizel comf extra araç için 55,000 tl fiyat aldım üstüne bide cant istedim malumunuz comf extra araçta kapaklı cant var, bunun üzerine 1,000 tl daha fiyat ortaya çıktı. Tamam eyvallah fiyat budur, gelelim bu fiyata aldıklarımıza 90 bg dizel motor kapaklı cant far yıkama digital klima, donanım bu bide esp var. 55 bine alınabilecek alternatiflere bakınca demek istediğim daha net anlaşılır.

48,000 tl ye aynı gün c4 comfort plus paket için fiyat aldım 92 bg hdi araç çakılı

Hafızalı CC, Alaşım jant, Tam otomatik dijital klima, Yagmur far sensörü, orijinal park sensörü, Katlanabilir aynada vardı sanırsam. Daha ne olsun arada 7,000 tl fark var.

Corollayı almanın tek bir akıl karı yanı yok. Bir TOYOTA fanı değilseniz

c4 nasil bir arac ama toyota gibi motur u sorunsuzmu sessizmi? hic binmedim mesela citroene pek bilgim yok hakkini verirmi bilmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.