Şimdi Ara

Toyota Corolla Bagaj Bölümüne 12V Soket Uygulaması (E160) - Video'lu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    her aklına geleni her yere yazarak alakaya maydonoz gereksiz kirlilik yaratma güzel kardeşim,
    senin bu yazdığına da başkası aklına geldiği gibi yanıt verir, gereksiz polemik doğar,

yazdığın yazının hiç kimseye hiç bir şeye faydası yok,
    eki eki diye komik olduğunu sanıp da, komik duruma düşürmeyin kendinizi.
  • sigorta kutusuna zaten doğrudan aküden gelir elektrik, bizi ilgilendiren sigorta kutusuna gelen kablo değil,
    sigorta kutusuna bağlayacağımız kablo. fabrikasyon tesisat zaten gerekli ölçüdedir.
    sigorta kutusuna bakacak olursan, üstünde altında yanında sağında solunda,
    hangi yuvaya kaç A takılacağı hangi yuvanın nereyi beslediğinin şeması vardır,
    hatta belki bagaj prizi için hazır yuva bile olabilir opsiyonda olmadığından boş bırakılmış olabilir.
    araç full opsiyonlu değilse illaki 1 den fazla boş yuva vardır,
    örneğin varsa koltuk ısıtma yuvası boşsa kullanılabilir,
    ben müneccim miyim ki sana görmediğim sigorta kutusunun hangi yuvasını kullanacağını söyleyeyim,
    al işte 'zerre bilgi' eksik tamamlandı umarım şimdi.

en yakın en kolay yerden en ince kabloya kesik atılıp 12V alınıyor gözüne batmıyor da ,
    ben sigorta kutusundan ayrı bir hatla direkt bağlantı yapılsa daha iyi olur diyorum bu mu rahatsız ediyor seni?

olması gerekeni söyledim kablonun terminale crimplenmesi bile başlı başına bir prosestir, onu örnekledim.

flux tu gress ti mübalağa yapmak için saçma sapan şeyler yazmışsın ne ilgisi var mevzuyla,

otomobil tesisati için üretilmiş kablo kullanacaksın zaten bu kabloların her bir teli kendinden kaplamalı,

söylediğim şeyin özü, uygun kablo uygun soket, bağımsız tesisat.

konu sahibi arkadaş zaten eli tornavida tutan tekniğe yatkın biri bu anlaşılıyor,
    ama bu işlemde işi biraz baştan savma yapmış, kendi de farkında ama yaptım bi kere diyor,

bir montaj yapıp videoya çekip paylaşım yapıyorsan her türlü eleştiri/yorum gelebilir,
    konu artık anonim olmuştur bi yerde,

zaten olgunlukla karşılıyor teşekkür ediyor o konuda sıkıntı yok, gayet olgun yetenekli bir insan,

fakat araç harness ları konusunda geçmişi bulunan biri olarak, gördüğüm yanlışları da söylemek durumundayım,

son olarak söylediklerimin arkasındayım olması gereken budur,

en kolayımıza gelen yerden 12V alırsak aldığımız kablonun nereyi beslediğini de bilmemiz gerekir, doğrudan sigorta kutusundan,
    ayrı bir sigortayla bu işin yapılması gerektiğini bunun için söyledim.

örneğin o 'yeşilimsi' kablo ABS kablosu olabilir mi? ESP kablosu olabilir mi? hatta Airbag kablosu olabilir mi?

tamamen izafi konuşuyorum, aracın bi donanımı besleyen veya sensörüne bağlı olabilecek kablodan ek yaparak, priz beslemesi yapıyorsak,
    ve bu prize üzerinde motoru olan peltieri olan yüksek akım çekecek bir cihazı araç seyir halinde iken bağlıyorsak.

bu durumda hattaki 12v olması gereken besleme 10 V a, 11 V a düşebilir mi?
    veya cihazın çalışmasından kaynaklı bir distorsiyon oluşabilir mi?

veya bu soğutucu cihaz, parazit üretip, yukarıda bahsettiğim ABS gibi airbag gibi beslemesi gereken asıl donanımın kararsız davranmasına yol açabilir mi?

elektronik cihazlar, donanımlar gerilim oynamalarına karşı hassastır, yanlış, eksik veya fazla gerilimle beslenirlerse yanlış ölçüm yapabilir yanlış karar verebilirler.

forumlar paylaşım içindir tartışma içindir,
    belki 10 bin kişi okuyacak bu yazılanları belki 10 larca yıl var olacak bu yazı internette, 1 kişi faydalansa benim için kafidir,
    kimseye akıl verme veya kimsenin şahsi malının üzerindeki tasarrufuna elbette karışacak halim yok,

ama bir video paylaşılıp yönlendirme yapılıyorsa ben de bildiklerimi söylemek durumundayım.

NOT:

bu konuya daha fazla yazmak daha fazla zaman ayırmak istemiyorum, benim verebileceğim budur, işine gelen kaale alır işine gelmeyen bildiği gibi yapar,

bunun için polemik yaratıcı gereksiz "laf sokucu" geyik yapmayalım. polemik amaçlı tartışma yaratıcı, alıntı vs yapmayalım.
    yazdıklarım hoşuna gitmeyen varsa bloklayıp geçsin uzatmayalım.

konu sahibi arkadaşa başarılar, paylaşımlarının devamını dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omnes Vel Nihil

her aklına geleni her yere yazarak alakaya maydonoz gereksiz kirlilik yaratma güzel kardeşim,
    senin bu yazdığına da başkası aklına geldiği gibi yanıt verir, gereksiz polemik doğar,

yazdığın yazının hiç kimseye hiç bir şeye faydası yok,
    eki eki diye komik olduğunu sanıp da, komik duruma düşürmeyin kendinizi.

Hacı maydonoz önemli bir sebzedir, hazımsızlığa iyi gelir. Böbreklere de faydası vardır. Mesajımı cevaplayarak nasıl bişey olduğunu da biliyorsun gerçi neyse. Daha yazmayacakmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.