Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.718
Cevap
91
Favori
215.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -ALINTIDIR FİKİR VERSİN DİYE PAYLAŞILMIŞTIR 1.8 TOYOTA CHR HYBRİD YAKIT SARFİYATI

Tuğrul Güneş;

70- 80km/h ile devamlı ve sabırla kullanırsanız evet 3,8L/100km ler görülebilir .. 90 -100 km/h olunca 4.1L/100km , 110 -120 km/h olunca 4.5L/100km ve ustunde 5.0L/100km..

Gözlemim; 0.5L gibi bir hata payi oluyor fiiliyatta... Göstergeye takılmayın.. 1 depo ile Turkiyede 1000km gitmiş olan var mı! Sanmam..

Melih Genç

Şehir içinde hybrit candır. kullanmasını bilene bir depo (43 litre) ile 1050 km yol yapılabilir. şehir dışında ise diğer araçlardan hiç bir farkı yok. 100 km de 4,2 lt-4.4 litre arası yakar. performans aracı değildir. ama yok ben performanslı kullanacağım diyen olursa 7 litreyi de yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 6 Aralık 2022; 15:56:14 >

• Toyota Hybrid de kullanılan e-CVT transmission hakkında youtube daki yorumları içerir;

Toyota eCVT'nin en önemli özelliği , e-CVT şanzumanlar AT ve DCT'de sürtünme yerine elektromanyetik kuvvetle çalıştırılmasıdır, bu nedenle kullanım ömrü boyunca çok az aşınması vardır, sonuç olarak Toyota eCVT oldukça dayanıklıdır ve bakım gerektirmez( transmission yağını değiştirdiğiniz sürece), yağ değişimi yapıldığı halde Amerika pazarında 1.000.000km deviren e-CVT sanzumanlar vardır.

e-CVT şanzumanlar geleneksel CVT şanzumanlardan daha sağlamdırlar , son derece dayanıklı ve verimlidirler , şanzuman soğutulduğu ve yağlandığı sürece bu şanzımanda herhangi bir arıza meydana gelme olasılığı sıfıra yakındır.

4. nesil hybrid sistemlerle birlikte e-CVT şanzumanlarda güç transferi için kullanılan zincirleri kaldırarak ve sadece planet dişliler kullanarak bunu daha da mükemmelleştirdi.

• GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

Chrda depo 43lt olarak belirtilmis ama tas catlasa 38lt aliyor benimki. 90-100km menzil kala birkac kez benzin almisligim var, en iyi ihtimal 5lt benzin vardir icinde. Ben 33lt den fazla hic benzin alamadim. O yuzden 1000km+ yapmak imkansiza yakin.

0.5lt sapma da ciddi bir rakam %10 dan fazla yapiyor. Bende hic 0.5lt sapma cikmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Biz de sali gunu en gec teslim alacagiz. Ailenin diger fertlerine gitmeden bir deneyecegim. Bir depo ne kadar gidecegiz merak ediyorum. Araci gercekten cok begendim. Chr konusunda haklisiniz..  

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Cok hassas bir olcum degil ama nisan basinda 30bin km bakimina girmistim. Arac su an 40bin km de. O gunden bugune 415lt yakit almisim. Aracin deposu da 3 ceyrek dolu su an. Yol bilgisayari 4.1lt gosteriyor. 0.5lt sapma imkansiz yani. Birkac kez de depodan depoya olcum yapmistim

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

• masterap M kullanıcısına yanıt

Guzel bir paylasim olmus. Tesekkurler. TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU 

• Aracı alanlar nasıl nerden buldu acaba çok merak ediyorum , en son sıraya yazıldığımde 400kişi vardı

• prozium77 P kullanıcısına yanıt

Gunaydin, bayiye giderek siraya yazilarak alabilirsiniz. Biz Kasim ayindan beri bekliyorduk. Aralik ayinda yeni kotalarin belli olacagi soylendi. Sonrasinda teklifi yaptilar. Acikcasi arac icin oyle bir talepleri var ki onlar da ellerinden geldigi kadar son kullaniciyi secmeye calisiyorlar. Gecen ay zaten 1.278 arac satilmis. Bunlarin 45-50 taneside al satci ve galerici ekibine gitmis. Sari sitede gorebilirsiniz. Her gecen gun artiyor. Telefon edip arac bulma hayalindeyseniz o isi bastan unutun. Telefonlara bakmiyorlar bile. Yuz yuze gidip konusun derim. Emin olun daha cok sansiniz olur.  

Bursa bayileri için boyle bir durum söz konusu değil, çavdarlı +75 bin tl talep etti etti flame x pack icin, akkoyunlu sıra marttan once mümkün değil diyerek kapıdan gönderiyor.

• Sky.blue S kullanıcısına yanıt

Bunu baskalarindan da duydum. Gercekten durum icler acisi. Neyse ki İstanbul bayileri bu konuda daha iyi.

• Bu sabah gumus gri rengini gordum. O da cok guzel gozukuyordu. Sadece su yazliklari Dunlop ile yollamalari cok kotu olmus. Sansli olanlar Michelin veya Yokohoma ile almistir. Chr gibi hepsi Michelin ile gelseydi herkes mutlu olacakti. Biz kisliklari alpin 5 ile degistirdik. Yazliklarida zamani gelince aynisini yapacagiz. Bu arada Passion X pack Chr’dan Passion X pack Cross’a gecen var ise Kisliklarini direk takabilir. Lastik olculeri ayni.

Ben sizden ve bir kişiden daha liste fiyatı ile alım yaptığını duyunca doğrudan vazgeçtim. Bu şekilde bayiden bayiye farklılıklar olması da marka için kötü bir durum. Ailemizde halen 2009 bir Auris' imiz var severek de kullanıyoruz, ama Toyota' dan soğuttu bu durum.

Bu arada hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın.

• Şimdi uğradım Kocaeli kaya toyotaya, en erken haziran diyor:) önümüzdeki hafta bir test edeceğim.

• Beyler Passion X-Pack araçta kaput altında izolasyon olduğunu biliyorum. Flame X-Pack donanım seviyesinde de izolasyon var mı? Kullanan varsa yazabilir mi?

Kış lastiği için bir öneriniz var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Debor D kullanıcısına yanıt

Hybrid arac icin en mantikli lastik Michelin. Hem yumusak hem sessiz. Zaten Chr’larin neredeyse hepsi bu sekilde geldi. Bende gelenegi bozmak istemedim. Ben birazda cok sesli bir lastik almak istemem. Zaten bu aracin yalitimi diger sinifindakilere gore biraz daha zayif. Bu sebeple biz pilot alpin 5 aldik. Ayni olculerde Pirelli veya Continental’da dusunebilirsiniz. Lastik fiyatlari almis basini gitmis. Sormaya korkar oldum.  

• Debor D kullanıcısına yanıt

Ben chr'a nexen almıştım 3. Kışı, memnunum. Testlere bakarsanız en sessiz lastiklerde başı çekiyor

Aldığınız lastik 225/50/18 mi modeli nedir? 4 mevsim bu ölçülerde ben lastik bulamadım.

• Bugün depo ölçümü yaptım . Yol bilgisayarı 5.4 depo ölçümü 5,5 (km başı 1 TL yapıyor). Kullanım agresif 130-140 km. Aynı kullanımda Polo benzinli ve Duster dizel 6.5-7.0 arasında tüketiyordu. Kısacası araç bence dizelden bile az yakıyor. Daha önce kullandığım dizel araçlarada A3 Sedan ve Golf 6 dizel 6.5-7.0 arasında dolaşıyordum. Dolayısıyla bu ağırlıkta ve rüzgar direnci yüksek bir araç için çok iyi değerler bunlar. Trafikte daha önce paylaştığım gibi size bağlı ama 3.5 ile 4.5 arasında değişeceğini düşünüyorum.

Bu arada yukarıda verilen bilgiler yanlış. Toyota bu araçla birlikte ilk defa 5.jenerasyon hibrit sistemini kullandı. Chr pilleri nimh mı bilmiyorum ama bundakiler lion. Aynı zamanda ilk defa full ekran şeklinde 10 inç hayalet ekran ve düğmesiz gösterge ekranı da bu araçta kullanıldı. CHR bilmiyorum ama yaris Cross hybrid videosunu izlediğimde ondan farklı şekilde araç EV modla daha uzun süre yürüyor ve daha çok devreye giriyor. Batarya dolu olduğunda aynı bir turbo araç gibi davranıyor. Eğer sürekli gazlarsanız batarya boşalıyor bu sefer atmosferik bir araç gibi davranıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 9 Aralık 2022; 23:47:15 >

Bende de Dunlop ile geldi lastikler rezalet tek kelime ile. 4 mevsim lastik bakıyorum lütfen bulursanız paylaşın. Geçen yağmurda ani frende baya kaydı lastikler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.