< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 3 Ocak 2025; 3:30:0 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (86. sayfa)

-
-
Toyota corolla cross 2025 makyajlı mu gelecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
servise sordum bilgimiz yok dediler
diğer konu başlığımız daha aktif sizi ve takip edenleri bekleriz.
https://forum.donanimhaber.com/toyota-corolla-cross-sevenler-bilgi-ve-paylasim-platformu-29-12-2024-gokhan-aydin--160354954-7
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 31 Ocak 2025; 20:28:54 > -
Değerli Forum Üyeleri;
2024 model Toyota Corolla Cross Passion X-Pack paketini sıfır olarak satın aldım. 2-3 gün içerisinde teslim alacağım kısmetse. Satın aldıktan sonra seramik kaplama yapılması için toyota servisine verildi araç şuan sanırım ilgili işlemler yapılıyor. Sizler, tecrübe sahibi kullanıcılar olarak aracı teslim alırken yetkili servisten satın almamı (Kauçuk paspas seti ve Bagaj havuzu) tavsiye ettiğiniz veya yetkili serviste yapılmasını önerdiğiniz (çelik karter koruma) vb. hususlar bulunmakta ise, paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi forumlar, 🙋♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracınız hayırlı olsun.
Araç depo hesabı şehir içi kaç lt yakıyor acaba? Yol bilgisayarı tutarlılığı nasıl?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun güle güle kullanın, burası daha elit bir grup ama fazla aktif değil, fazla sorun çıkaran bir araçta değil çok paylaşım olmuyor bu yüzden. Facebook grubunda daha hızlı yanıt alırsınız.
Toyota Corolla Cross TR | Facebookfacebook
Toyota Corolla Cross TR | Facebookhttps://www.facebook.com/groups/656142452666055/?ref=share&mibextid=NSMWBT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2025; 1:5:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam 🙏 Katılacağım 🙋♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2.3m'ye Toyota Corolla Cross Hybrid Flame X Passion Pack aldı bir arkadaşım. Sizce mantıklı bir hareket mi? Karşısında Tucson, Sportage gibi şekiller varken? Aynı fiyata az donanım , yakıt tasarrufu beni düşündürüyor. Tarzı eski olması da cabası ama :(
-
Ne zaman aldı bilmiyorum ama 2.173m’ye passion x pack alınıyor şuan. Bu aracın zevki passion x pack pakette çıkıyor. Ben alırken kafam rahat etsin sanayiye gitmeyim ve buna ek olarak yakıt tasarrufu sağlayayım diye düşündüm. Kullanım değerlerim ile toplu taşımaya vereceğimden daha az vererek işe gidip geliyorum, bakım masrafım diğer modellere göre düşük çünkü arabada ağır bakıp gerektirecek parça az. Yıllık MTV si yüksek gözüküyor olabilir ama yıllık 15 20 bin km arası yapıyorsanız zaten her türlü amorti ediyorsunuz. Tek eksisi kasa artık çok eskidi, içi demode kaldı. 2026 yılında kasa değiştireceği konuşuluyor.quote:
Orijinalden alıntı: MordSithh2.3m'ye Toyota Corolla Cross Hybrid Flame X Passion Pack aldı bir arkadaşım. Sizce mantıklı bir hareket mi? Karşısında Tucson, Sportage gibi şekiller varken? Aynı fiyata az donanım , yakıt tasarrufu beni düşündürüyor. Tarzı eski olması da cabası ama :(
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Flame X geçen ay 1940 dı bu ay 1840, Passion X dir arkadaşınızın aldığı ve 100K indirim oldu bu ay, maalesef 100K pahalı almış oldu. Arkadaşınız görünüş, gösteriş yerine sorunsuzluğu ve yakıt tüketimini tercih etmiş gib. Büyük şehirde yada yoğun trafikli bir yerde yaşıyorsa, yılda 15.000 km civarı yapıyorsa daha tasarruflu olur, Tucson/Sportage 2 kat fazla yakıyor çünkü.
Corolla Cross eksik yönleri yalıtım, daha küçük bagaj ve iç hacim, çok agresif kullanan tipler için uzun yolda uygun olmaması, uzun rampada, ani hızlanma larda zorlanmasa da atmosferik motor nedeniyle birkaç dakika yüksek devirli ve sesli çalışması denilebilir. Bir de başka bir ülkede olmayan motor hacmine göre vergi saçmalığından dolayı 17.800TL gibi yüksek MTV sorunu var.
Kia/Hyundai çift kavramalı yarı otomatik şanzımanları DSG gibi çok sıkıntılı, 2025 modellerde tork konvektörlü tam otomatik şanzımana geçmediyse sorunlar devam eder.
www.sikayetvar.com
Hyundai Assan Tucson Sıfır Şikayetleri - Şikayetvarhttps://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/tucson/sifirwww.sikayetvar.com
Kia Sportage Hybrid Yorumları ve Şikayetleri - Şikayetvarhttps://www.sikayetvar.com/kia/sportage-hybrid
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2025; 2:45:27 >
-
Farkındayım. Hybrid modeller tam otomatik olsa da işte DCT devam ediyor. Ben bir sorun görmedim şahsen 1yıldır Tucson 2024 N Line kullanıyorum. Her şeyi tadında
-
Ben de Toyota corolla cross ve Kia sportage konusunda kararsızım... Toyota kullanıcı olarak önerilerinizi alabilir miyim
-
Böyle sorarsanız tabi ki Sportage hocam hangi paketleri karşılaştırıyorsunuz donanım olarak farkları neler? Benzer donanımlara sahipse sizin için önemli olmayan donanımlar cross da bulunuyorsa Sportage daha iyi tercih
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Toyota corolla cross hybrid'in şanzımanı vitesi daha temiz iyi mi? hyundai/kia'ya DCT'ye göre
-
www.sikayetvar.com
Toyota Hybrid ve Şanzıman Şikayetleri - Şikayetvarhttps://www.sikayetvar.com/toyota/hybrid/sanziman
Toyota Globalyoutube
TOYOTA COROLLA CROSS | 1.8-liter Toyota Hybrid System (THS II) | Toyotahttps://www.youtube.com/watch?si=l1YbQxAc2pi4PXrS&v=fQyOSTKwVZ0&feature=youtu.be
DSGDSG, DCT, E-DCS6 gibi çift kavramalı şanzımanda arıza oranı %5-10 ise, e-CVT şanzımanda %0.1-0.2 dir. Çift kavrama uzun yolda keyiflidir sadece, atiktir. e-CVT biraz geç tepkilidir ama uzun yolda power moda alınca gaz tepkisi serileşir. Gaza ani yüklenince bir anda 4-5 bin devire çıktığı için motor kısa süre gürültülü çalışabilir. Baskı balata, kasnak, kayış gibi parçalar olmadığı için arıza ihtimali çok düşüktür.
Ayrıca full hybrid ve mild hybrid çok farklıdır, mild hybrid yakıt tasarrufu %8-10 dur, full hybrid %40-50 tasarrufludur. Kia/Hyundai grubunun mild hybridini çok araştırmadım ama VAG grubunda 2 yıl garanti bitince şarj dinamosu arızalanıyor ve 100K yenisi, arızalanan 48V batarya yine 100K.
Geçen yıl Sportage/Tucson full hybrid seçeneği vardı ve 2.6 milyondan başlıyordu. Bu yıl yeni kasa full hybridleri tekrar satılacak mı ne olacak bilgim yok. Satışı olursa 2.8-3 milyon fiyatla anca Tiguan yada Qashqai e-Power'a alternatif olur.
Burası çok aktif değil, Facebook grubunda daha fazla ve daha hızlı yanıt alabilirsiniz. Sizin gibi iki araç arasında kalan yada Kia/Hyundai grubundan geçen mutlaka vardır.Toyota Corolla Cross TR | Facebookfacebook
Toyota Corolla Cross TR | Facebookhttps://www.facebook.com/groups/656142452666055/?ref=share&mibextid=NSMWBT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 18 Şubat 2025; 19:37:23 >
-
Ben de 2.5-3 yıldır Tucson N Line (2020 ve 2024) kullanıyorum. Geçiş yaptım yeni kasaya işte. Hiç ısınma hatası almadım. İnsanlar frenle hareket etmeye alısmıs. Hele ki yokuşta tabii ki sıkıntı. Gazla tutulmaz, frenle tutarsın yokuş-kalkışa bindirip gaza verir devam edersin. İnsanların tecrübesizliği biraz da. Tabi olmasa daha iiy olurdu bir arabada böyle durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X