Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
90
Favori
201.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet, biliyorum, servislerde 0w20 standart. Bu sefer aceleye geldi, 10-15 gün önce servise 0w16 sipariş geçmesini söylemek gerekiyor. 5lt bidonla geliyor artan 1lt yağ ile size veriliyor. Toyota yağı API SN standartında, 0w20 GF5, 0w16 GF6. Toyota yağı Fransa üretimi, büyük ihtimal Motul gibi bir üretici tarafından fason üretiliyor. Bu aralar Toyota yağ kullanıyor çoğu servis, yaz döneminde Petrol Ofisi 0w20 yağ koyduklarını görmüştüm 3-5 paylaşımda. Bodrum gibi sıfıra düşmeyen sıcak iklimde çok önemli değil. -20, -30 derece Doğu iklimi ile 0-10 derece Güney Ege iklimi çok farklı koşullar, hepsine aynı yağ olmaması gerekir. Garantiyi etkilemese Eneos X gibi 0w16 %100 sentetik, API SP, GF 6B standartlarında yağ alıp koydururum.

Sentetik yağ olayında da çok kandırmaca var, sentetik teknoloji, fully sentetetik, %100 sentetik gibi ifadeler yazıyor. Belli bir orandan fazla sentetik bazlı olunca tam sentetik olarak satılabiliyor. 15 yılda 5 sıfır motosikleti hiç servise götürmedim, bakımlarını kendim yaptım, sorunda yaşamadım ama araba işi farklı kendisi ve parçaları 10 kat pahalı. Scooter için en kaliteli yağ İpone Katana serisi ama, araba yağı üretmiyorlar maalesef, zaten olsa da garanti riskine giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 3 Ocak 2025; 3:30:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.