Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.718
Cevap
91
Favori
215.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet, biliyorum, servislerde 0w20 standart. Bu sefer aceleye geldi, 10-15 gün önce servise 0w16 sipariş geçmesini söylemek gerekiyor. 5lt bidonla geliyor artan 1lt yağ ile size veriliyor. Toyota yağı API SN standartında, 0w20 GF5, 0w16 GF6. Toyota yağı Fransa üretimi, büyük ihtimal Motul gibi bir üretici tarafından fason üretiliyor. Bu aralar Toyota yağ kullanıyor çoğu servis, yaz döneminde Petrol Ofisi 0w20 yağ koyduklarını görmüştüm 3-5 paylaşımda. Bodrum gibi sıfıra düşmeyen sıcak iklimde çok önemli değil. -20, -30 derece Doğu iklimi ile 0-10 derece Güney Ege iklimi çok farklı koşullar, hepsine aynı yağ olmaması gerekir. Garantiyi etkilemese Eneos X gibi 0w16 %100 sentetik, API SP, GF 6B standartlarında yağ alıp koydururum.

Sentetik yağ olayında da çok kandırmaca var, sentetik teknoloji, fully sentetetik, %100 sentetik gibi ifadeler yazıyor. Belli bir orandan fazla sentetik bazlı olunca tam sentetik olarak satılabiliyor. 15 yılda 5 sıfır motosikleti hiç servise götürmedim, bakımlarını kendim yaptım, sorunda yaşamadım ama araba işi farklı kendisi ve parçaları 10 kat pahalı. Scooter için en kaliteli yağ İpone Katana serisi ama, araba yağı üretmiyorlar maalesef, zaten olsa da garanti riskine giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 3 Ocak 2025; 3:30:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Toyota corolla cross 2025 makyajlı mu gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt

servise sordum bilgimiz yok dediler

diğer konu başlığımız daha aktif sizi ve takip edenleri bekleriz.

https://forum.donanimhaber.com/toyota-corolla-cross-sevenler-bilgi-ve-paylasim-platformu-29-12-2024-gokhan-aydin--160354954-7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 31 Ocak 2025; 20:28:54 >
  • Değerli Forum Üyeleri;

2024 model Toyota Corolla Cross Passion X-Pack paketini sıfır olarak satın aldım. 2-3 gün içerisinde teslim alacağım kısmetse. Satın aldıktan sonra seramik kaplama yapılması için toyota servisine verildi araç şuan sanırım ilgili işlemler yapılıyor. Sizler, tecrübe sahibi kullanıcılar olarak aracı teslim alırken yetkili servisten satın almamı (Kauçuk paspas seti ve Bagaj havuzu) tavsiye ettiğiniz veya yetkili serviste yapılmasını önerdiğiniz (çelik karter koruma) vb. hususlar bulunmakta ise, paylaşırsanız çok memnun olurum.

İyi forumlar, 🙋‍♂️

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun.

Araç depo hesabı şehir içi kaç lt yakıyor acaba? Yol bilgisayarı tutarlılığı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guneybalci G kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın, burası daha elit bir grup ama fazla aktif değil, fazla sorun çıkaran bir araçta değil çok paylaşım olmuyor bu yüzden. Facebook grubunda daha hızlı yanıt alırsınız.

Toyota Corolla Cross TR | Facebookfacebook
    Toyota Corolla Cross TR | Facebook
    https://www.facebook.com/groups/656142452666055/?ref=share&mibextid=NSMWBT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2025; 1:5:35 >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam 🙏 Katılacağım 🙋‍♂️

• 2.3m'ye Toyota Corolla Cross Hybrid Flame X Passion Pack aldı bir arkadaşım. Sizce mantıklı bir hareket mi? Karşısında Tucson, Sportage gibi şekiller varken? Aynı fiyata az donanım , yakıt tasarrufu beni düşündürüyor. Tarzı eski olması da cabası ama :(

• quote:

Orijinalden alıntı: MordSithh

2.3m'ye Toyota Corolla Cross Hybrid Flame X Passion Pack aldı bir arkadaşım. Sizce mantıklı bir hareket mi? Karşısında Tucson, Sportage gibi şekiller varken? Aynı fiyata az donanım , yakıt tasarrufu beni düşündürüyor. Tarzı eski olması da cabası ama :(

Ne zaman aldı bilmiyorum ama 2.173m’ye passion x pack alınıyor şuan. Bu aracın zevki passion x pack pakette çıkıyor. Ben alırken kafam rahat etsin sanayiye gitmeyim ve buna ek olarak yakıt tasarrufu sağlayayım diye düşündüm. Kullanım değerlerim ile toplu taşımaya vereceğimden daha az vererek işe gidip geliyorum, bakım masrafım diğer modellere göre düşük çünkü arabada ağır bakıp gerektirecek parça az. Yıllık MTV si yüksek gözüküyor olabilir ama yıllık 15 20 bin km arası yapıyorsanız zaten her türlü amorti ediyorsunuz. Tek eksisi kasa artık çok eskidi, içi demode kaldı. 2026 yılında kasa değiştireceği konuşuluyor.

• MordSithh kullanıcısına yanıt
    Flame X geçen ay 1940 dı bu ay 1840, Passion X dir arkadaşınızın aldığı ve 100K indirim oldu bu ay, maalesef 100K pahalı almış oldu. Arkadaşınız görünüş, gösteriş yerine sorunsuzluğu ve yakıt tüketimini tercih etmiş gib. Büyük şehirde yada yoğun trafikli bir yerde yaşıyorsa, yılda 15.000 km civarı yapıyorsa daha tasarruflu olur, Tucson/Sportage 2 kat fazla yakıyor çünkü.

Corolla Cross eksik yönleri yalıtım, daha küçük bagaj ve iç hacim, çok agresif kullanan tipler için uzun yolda uygun olmaması, uzun rampada, ani hızlanma larda zorlanmasa da atmosferik motor nedeniyle birkaç dakika yüksek devirli ve sesli çalışması denilebilir. Bir de başka bir ülkede olmayan motor hacmine göre vergi saçmalığından dolayı 17.800TL gibi yüksek MTV sorunu var.

Kia/Hyundai çift kavramalı yarı otomatik şanzımanları DSG gibi çok sıkıntılı, 2025 modellerde tork konvektörlü tam otomatik şanzımana geçmediyse sorunlar devam eder.

www.sikayetvar.com
    Hyundai Assan Tucson Sıfır Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/tucson/sifir

www.sikayetvar.com
    Kia Sportage Hybrid Yorumları ve Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/kia/sportage-hybrid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2025; 2:45:27 >

Farkındayım. Hybrid modeller tam otomatik olsa da işte DCT devam ediyor. Ben bir sorun görmedim şahsen 1yıldır Tucson 2024 N Line kullanıyorum. Her şeyi tadında

Ben de Toyota corolla cross ve Kia sportage konusunda kararsızım... Toyota kullanıcı olarak önerilerinizi alabilir miyim

• harun99 H kullanıcısına yanıt
    Böyle sorarsanız tabi ki Sportage hocam hangi paketleri karşılaştırıyorsunuz donanım olarak farkları neler? Benzer donanımlara sahipse sizin için önemli olmayan donanımlar cross da bulunuyorsa Sportage daha iyi tercih

• harun99 H kullanıcısına yanıt
    Çok farklı araçlar, yaşadığınız yere göre, kullanım şeklinize göre, önceliğinize göre bunu kendiniz bilebilirsiniz. Biri sakin kullananlar ve şehir içi ağırlıklı kullanım için sorunsuzluk ve yakıt tüketimi üzerine, diğeri daha geniş bagaj ve iç hacim, uzun yol, yalıtım ve konfor üzerine. Passion X Pack yani Full paket olarak düşündüğünüzü varsayarsak Corolla Cross eksikleri Sportage da varsa koltuk soğutma, hafızalı koltuk, 360 kamera, sunroofsuz cam tavan falan olabilir araç full zaten.(Aracın normal motoru %50 daha güçlü ve 0-100'ü 7.7sn olan 2.0 dynamic force motor ve Avrupa'da 360 kamera, JBL ses sistemi var, 4x4 seçeneği var üst paketlerde) Bagaj küçük cam hızasına kadar 425 tavana kadar 525lt.

Güvenlik ve sürüş donanımları, asistanlar olarak Toyota zaten rakipsiz. Otomatik fren destekli ön arka park sensörü, adaptif cruze, şerit ortalama, çarpışma önleyici, PDA ile adaptif cruze kapalıyken yaya ve araçlara kendi frenlemesi, virajda yavaşlaması falan çok başarılı. Eksiklik olarak klasik alt segment Japon araçların yalıtım zayıflığı, 120kmh üzeri hızlarda bozuk yollarda rahatsız edebilir, atmosferik motor kısa süre bağıra bilir rampalarda ve ani hızlanma larda, agresif kullanımda.

En büyük handikapı MTV sinin 17.800TL ile Sportage dan 6-7binTL fazla olması. Birde Corolla Cross yüzü eskidi 2022 kasa seneye yada yıl sonu makyajlanırsa büyük ihtimalle. Ben klasik görünüm sevsemde iç ve dış tasarım güncel değil Türkiye piyasası için bunlar önemli, yurtdışında kimse bol ışıklı oyuncaklı, turbo diye seçim yapmaz.

İki araçta da arkalar bağımsız süspansiyonlu, konforu, virajı yol tutuşu çok iyi.

Sıcak iklimde, İstanbul, İzmir, Bodrum gibi yoğun trafikte hybridler çok avantajlı.

Kia/Hyundai yoğun trafikte çok yakıyor, 9-11lt gibi. Çevremde 4-5 yaşın üstünde LPG takılmamış Kia/Hyundai araç yok denecek kadar az. Çift kavrama şanzımanda kronik titreme ve arızalar olduğunu biliyorum, görüyorum.

Ankara'da falan ortalamanızı 5lt olur ve uzun yolda hybridler diğer araçlardan az yakmaz. Bodrum'da 12-15 derece sıcaklarda bu değerleri görebiliyorum bu aralar.

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 18 Şubat 2025; 20:42:1 >

Toyota corolla cross hybrid'in şanzımanı vitesi daha temiz iyi mi? hyundai/kia'ya DCT'ye göre

www.sikayetvar.com
    Toyota Hybrid ve Şanzıman Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota/hybrid/sanziman

www.sikayetvar.com
    Dct Şanzıman - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/dct-sanziman

Toyota Globalyoutube
    TOYOTA COROLLA CROSS | 1.8-liter Toyota Hybrid System (THS II) | Toyota
    https://www.youtube.com/watch?si=l1YbQxAc2pi4PXrS&v=fQyOSTKwVZ0&feature=youtu.be

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

DSGDSG, DCT, E-DCS6 gibi çift kavramalı şanzımanda arıza oranı %5-10 ise, e-CVT şanzımanda %0.1-0.2 dir. Çift kavrama uzun yolda keyiflidir sadece, atiktir. e-CVT biraz geç tepkilidir ama uzun yolda power moda alınca gaz tepkisi serileşir. Gaza ani yüklenince bir anda 4-5 bin devire çıktığı için motor kısa süre gürültülü çalışabilir. Baskı balata, kasnak, kayış gibi parçalar olmadığı için arıza ihtimali çok düşüktür.

Ayrıca full hybrid ve mild hybrid çok farklıdır, mild hybrid yakıt tasarrufu %8-10 dur, full hybrid %40-50 tasarrufludur. Kia/Hyundai grubunun mild hybridini çok araştırmadım ama VAG grubunda 2 yıl garanti bitince şarj dinamosu arızalanıyor ve 100K yenisi, arızalanan 48V batarya yine 100K.

Geçen yıl Sportage/Tucson full hybrid seçeneği vardı ve 2.6 milyondan başlıyordu. Bu yıl yeni kasa full hybridleri tekrar satılacak mı ne olacak bilgim yok. Satışı olursa 2.8-3 milyon fiyatla anca Tiguan yada Qashqai e-Power'a alternatif olur.

Burası çok aktif değil, Facebook grubunda daha fazla ve daha hızlı yanıt alabilirsiniz. Sizin gibi iki araç arasında kalan yada Kia/Hyundai grubundan geçen mutlaka vardır.
    Toyota Corolla Cross TR | Facebookfacebook
    Toyota Corolla Cross TR | Facebook
    https://www.facebook.com/groups/656142452666055/?ref=share&mibextid=NSMWBT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 18 Şubat 2025; 19:37:23 >

Ben de 2.5-3 yıldır Tucson N Line (2020 ve 2024) kullanıyorum. Geçiş yaptım yeni kasaya işte. Hiç ısınma hatası almadım. İnsanlar frenle hareket etmeye alısmıs. Hele ki yokuşta tabii ki sıkıntı. Gazla tutulmaz, frenle tutarsın yokuş-kalkışa bindirip gaza verir devam edersin. İnsanların tecrübesizliği biraz da. Tabi olmasa daha iiy olurdu bir arabada böyle durum.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.