Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
90
Favori
201.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu araçta şanzıman yok ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yani aydınlatırsanız?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Basınçlı yıkama makinem ve foam lance aparatım olduğundan benim için gereksizdi. Hava ile kururmadıltan sonra anlamı yok benim için, sormaları gerekirdi. Koydukları köpüren sabunlu cam suyu nasıl birşey bilmiyorum. Burada 0 derece pek görülmediği için anrifeizli falan önemli değil ama, Würth antifirizli konsantre cam suyu almıştım zaten. Garantiyi etkilemeyecek, zorunlu olmayan herşey kalsın demiştim. Kabin hava filtresi/polen filtresi bile gereksizdi. Tozdan çok kuru, yaprak, ot, çiçek parçaları vardı.

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cikooo3535 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Corolla Cross WhatsApp grubu bilmiyorum bulamadım, Corolla Hybrid grubu varmış.

https://www.facebook.com/share/p/12EAxBUm4dr/

Fren sesi dediğiniz garç gurç etmesi şeklinde ise, fren padalını bağlı olduğu yerden geliyor gibi. WD40 yada yağlama ile basit şekilde giderilebilir gibi ama ulaşılması zor bir yerde sanırım.

https://www.sikayetvar.com/toyota/2023-toyota-corolla-crosstan-gelen-garip-fren-balata-sesleri-video

Muammer Yucelyoutube
    Toyota Corolla aracımın fren pedalından gelen ses ve pedal kauçuğunun güvenlik kulakçığı...
    https://www.youtube.com/watch?si=sqaeWBdtMw8YTcW-&v=lhB7oG1yarc&feature=youtu.be

Uğultu, ıslık sesi şu şekilde ise acil bir durum değil ama 3 yıl 85000km normal garantisi bitmeden servise, olmadı müşteri hizmetlerine baskı yapmak gerekiyor. Sonraki 10 yıla, her yıl yada 15.000km de bakım yaprırmakla uzatılmış garantiye bırakmamak gerekir.
    https://www.facebook.com/share/v/1AmEi3z4Rx/

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Aralık 2024; 15:21:43 >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde değil hocam bu videoyu görmüştüm Balatalar sert gibi normal bastığımda ses yapmıyor sadece durduğunda ve kalkarken freni bıraktığında yapıyor helede park ederken baya hissediliyor dışardan da duyuluyor ses kauçuk malzemeden dolayı bu şekilde diyorlarmış serviste ama bilmiyorum pazartesi öğrenicem artık

Şanzıman uğultusu, ıslık sesi ile ilgili bulabildiğim kaynakları ekleme yaptım hocam, ona da bakarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Aralık 2024; 16:10:5 >
  • Tamam hocam çok teşekkürler ilgilendiğiniz için sanırım aynı olayı yaşıyorum bende örneklerdeki videoyla biraz uğraşıcam sanırım 20 bin km’de araç zamanla ses daha da kendini göstermeye başladı tekrardan teşekkürler

Sadece tek vites var, planet dişli denilen bir sistem var. Klasik CVT den farklı.

Ahura Mazdayoutube
    E-CVT ve CVT Farkı, E CVT Nedir, E CVT Nasıl Çalışır
    https://www.youtube.com/shorts/rAYDy-0AzwM?si=_0X_MEvBio4fLMZS

Motor Teknik Youtube Kanalıyoutube
    Toyota hibrit şanzıman nasıl çalışır.#şanzıman #motor #mg #toyota #toyotahibrit #hibrit
    https://www.youtube.com/watch?si=XAE1ADCwTKZTMZQg&v=_77EJ0VIlzY&feature=youtu.be

Motor Teknik Youtube Kanalıyoutube
    Hibrit Şanzımanın Çalışma Prensipleri | İleri Teknoloji Araçların Kalbi 💡🚗 (bölüm 2)
    https://www.youtube.com/watch?si=iAZp3RsopPfUulr_&v=87bdkQpxKHU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Aralık 2024; 15:38:21 >

Araç tamamen dururken frenden ayağımı çektiğimde ve araç yavaşken bastığımda bendede sanki balata sesini (tok bi ses) kauçukun zemine sürtme sesi gibi bende duyuyorum. 1000 km bakımında servise bunu bende bildirmek için not almıştım.

Birde dikkatimi çeken aracı sabah ısıtmak için çalıştırdıktan sonra 1 yada 2 dk bekliyorum. 2 dk içinde sanki arabanın el freni inmiş gibi salıyor kendini. Beklemezsem yapmıyor bunu. Dikkat eden oldu mu? Böyle bir durum yaşayan var mı? 2024 kasım çıkışlı aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelnico -- 28 Aralık 2024; 17:28:51 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

evet yok..)

sistem komple dişli düzeneği baktığım zaman bozulabilecek bir yer bulamadım gibi özellikle dişli düzeneği ni görünce

bakalım neler olacak garanti sürecinden çıkmamaya ve takipte olmaya çalışacağım

bende yeni bir toyota cross kullanıcısı olarak.

Selamlar aracınız kaç km de dediğiniz ses hangi yol koşulunda veya veya hangi hızlarda duyuluyor

hangi paket aracınız bu arada.

flame paket benim aracım daha 200 km ye yeni geliyorum biner binmez müzik ve aracın ikaz sesleri derken aracı dinleyemiyorum

normalde tüm sesleri dinlemekti oysaki olayım

duyduğum tek ses ilk kalkıştaki elektrik le kalkarken duyulan efsane ııııı diye duyulan ses

birde şu fren balatası garç gurç ediyor tam olarak balata kaynaklı gibi duruyor alışma vs gibi geldi takipteyim konuyu.

dediğiniz nokta tamda şanzımanın olduğu nokta.

bende aracı bir dinleyeyim bakalım nedir tam durum.

telefonla çekme şansınız varmı bizde bakalım bizdeki durumu

ben daha 200 km ye gelmedim.

takipteyim olayı.çok geçmiş olsun şimdiden

umarım sorun basitdir.

Selamlar

siz hangi ildesiniz aracınız kaç km de sizde durum nedir.?

konu güzel lakin konuyu ayakta tutan ve aktif hale getiren kullanıcılar ve bu işe gönülverenlerdir diye düşünüyorum

konu sahibininin olayı ve sayfayı kendi haline bırakması günceli takip etmek isteyen kullanıcıları zorluyor

cross ailesi olarak bir whatsapp grubu kuruyorum

birde bu platforma bir fan sayfası açıyorum ordan devam edelim derim

tıpkı 2009 yılında açtığım ve hala devam eden sayfam gibi.

gurubu kurdum whatsapta 0530 1093452 numaram gökhan aydın adım arkadaşlar numaralarınızı yazın ekleyeyim haberleşelim

• Arkadaşlar selamlar herkese konuya hergün gelip takip eden ve günceli ve sorunlarla ilgilenen bir kullanıcıyım cross ailesi olarak severekte takip ediyorum

bir whatsap grubu kurdum numaram 0530 1093452 gökhan AYDIN

KONU BAŞLIĞI AÇTIM ORDAN DEVAM EDELİM DİYORUM

konuya sürekli sahip çıkıp yalnız bırakmayan ve irtibatda olduğumuz saygı ve sevgilerimle..

gökhan AYDIN

https://forum.donanimhaber.com/toyota-corolla-cross-sevenler-bilgi-ve-paylasim-platformu-29-12-2024-gokhan-aydin--160354954

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 29 Aralık 2024; 2:26:51 >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam corolla cross passion x-pack 2023 model arac 20 binde. 70 ve 130 kmlerden sonra yapıyor sol göğüslük tarafından geliyor. Bugün video çekmeyi deneyim ama ses ince bir ses olduğu için videoda çıkar inş :)
    Bu arada arabayı park ederken fren balatalarından çıkan ses çok sıkıntı ve alışmayla alakası yok 20 bin km yapıldı halen alışmadı:) şehir içinde çok trafik olduğu zamanda sıkıntı oluyor çünkü dur kalklarda arabayı her tam durması için fren yaptığınızda garç diye bir ses hareket etmek için freni bıraktığınızda gurç diye bır ses oluyor. Ama tabi bunları servis bu zamana kadar es geçti. Bu arada İzmir deyim siz ?

Selamlar

ben istanbuldayım aracım 160 km de 2024 model flame paket.

frenlerdeki garç gurç ses bende de var.

park ederken çok duyuluyor.

sıkışık trafikte hold fonkisyonu ile kulanıyorum sesi dinlemedim.

dediğiniz ıslık sesi bizim genji de varmı bakayım

genji bu arada çocukların bizim araca koydukları ad.

aslında bu garç gurç seslerinin çözümünü biliyorum gibi.

Fren Gresi Neden Önemlidir?

Fren gresi, çeşitli metal bileşenler arasındaki sürtünmeyi azaltmak için gereklidir. fren sistemi. Kaliper kızakları, burçlar ve pimler gibi bileşenlerin hepsinin etkili bir şekilde çalışması için yağlamaya ihtiyacı vardır. Gres eksikliği artan aşınmaya, gürültüye ve hatta fren arızasına yol açabilir.

gres kullanıp bu seslerin kesildiği bir video vardı.

önceki aracımdada bu sesler vardı balatayı değiştirdiğimde

gres sürmemiştim kaliper yuvaları ve pimler gibi.

parçaların birbirine sürtünme sesi.

siz servise söylemedinizmi bakmadılarmı..

bakın ürün bu

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONUwww.hepsiburada.com
    Bosch Superfit Fren Aksamı Mineral Yağlacı 100 Ml Gres Yağ Fiyatı
    https://app.hb.biz/JFAomFSAX6In

bu uygulamayı aracımda uygulayacağım sonucu paylaşırım arkadaşlar bu arada yeni bir konu başlığı açtım sizide beklerim

https://forum.donanimhaber.com/toyota-corolla-cross-sevenler-bilgi-ve-paylasim-platformu-29-12-2024-gokhan-aydin--160354954

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 29 Aralık 2024; 23:32:17 >

• Herkese selam, ben de 2020 Corolla flame x-pack’ten cross x-pack’s geçtim, ancak anahtarsız giriş olmaması beni üzdü diğerinde vardı. Bunun ve filmin maliyeti nedir acaba? Yaptıran arkadaşlara danışmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • august09 A kullanıcısına yanıt

15.000 fiyatı var anahtarsız girişin. Yapılan anahtarsız giriş sanırım orjinal taktırdıktan sonra araç ayarları ekranında özellikleri açılıyor.

• august09 A kullanıcısına yanıt
    Filmin derken cam filmi ise iyi aeştırmanız gerekir, tüm otomotiv markaları için geçerli serviste iyi kalite ve uygun fiyat olmaz genelde. 3M teknik olarak en iyisi ama 4 kalite serisi var ve CR yada IR serisi bulmak zor, LLumar yada Solargard en çok tutulanlar. Servisler yerel firmalarla anlaşmalı, servisten servise farklı marka cam filmi olabiliyor, Muğla servisi LLumar kullandığını söylüyordu.

el kitabı 1.8 motor için 0w16 yağ kullanın, bir bakım 0w20 olursa diğer bakım 0w16'dan devam edin diyor.

Servisler 0w20 standart ilerliyor galiba, bunu sorguladınız mı?

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.