Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
89
Favori
203.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün anahtarsız giriş uygulamasını yapıldı aracıma. Anahtarsız giriş için ön kapı kolunu değiştiriyorlar. orjinal parça dediler. elinizi kapı kulpunda tuttugunuz an kilit açılıyor. Yada kapı kolunun ucunda dokunmatik bir alan var. Oraya elinizle temas ettiğiniz an açılıyor. Kilitlemeyi dokunmatik alandan yada araçtan uzaklaşınca direk kilitliyor sistem. Bagaj da ayrıca anahtarsız direk açılıyor.

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

Yarın fırsat bulursam kaput izolatörü, 8d paspas setini ve park sensörlerini paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelnico -- 20 Aralık 2024; 18:56:3 >

• ecelnico kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Maliyetini öğrenebilir miyim acaba? Otomatik bagaj ve anahtarsız giriş sistemlerini, ilk yıl bakımıyla birlikte yaptırmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • montaj34 kullanıcısına yanıt
    15k maliyeti var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bu aracın makyajlısı mı satılacak 2025 modellerde?
    Yani Ocak ayında direkt makyajlı Toyota Cross alma imkanımız olacak mı? Yoksa sene ortası gibi mi gelir?

• supreme1979 S kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasa çıkmadı ve 2025 yılında çıkacağını garantisi yok. 2025 ortasında çıksa bile bize 2025 sonunda yada 2026 ya doğru gelir. Avrupa versiyonları sadece Japonya fabrikada üretiliyor, kapasite yeterli gelmiyor, Avrupa'dan artarsa bize geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracın bir yılı doldu geçen hafta çok da memnunum. Ama bugün park halinde iken geri ger bir sürcü çarpmış araca. Sağ ön çamurluk civarı ve dodikte çizikler var. Bir de ufak göçük. Ama anlamadığım sağ ön tekerin cantını epey çizmiş araç.
    Ne yapmamı önerirsiniz? İnşallah yoktur ama başından geçen damdan düşen varsa akıl verirse sevinirim.
    Vuran sürücü de aynı ünv. hoca. Kaçacak biri değil yani. Ama üzüldüm yani durup dururken başımıza geldi işte.

• ecelnico kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

• eyvahnecdet kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun

kaskoyu bozdurmadan göçük düzeltme yapan birini bulursanız çözerler sanki

ücretini vuran kişiden almalısınız bana göre yada

kaskoya gidip aracımı düzeltin diyebilirsiniz

• Arkadaşlar aracımı cuma günü teslim aldım toyota kar plaza istanbul

flame pack milenyum gri ben anti pas diyorum millet rengine bayıldı bende sevmeye çalışıyorum..)

1900 lira verdim.

ön kaput ve çamurluklara endura ppf kaplattım

servise ön ve arka park sensörü ücreti ödedim randevu aldım. 13 bin.

200 km yol yaptım istanbul içinde gezdik çocuklarla.

sarıyer ortaköy sahil..

polonezköy tarafı turladık öyle 5.2 yazıyor yakıt tüketimi.

aracın süspansiyoları başarılı.

ekrandaki menüler gereksiz karışık bu kadar fazla paramatre koyup 3 tane trip ekranına gerek yoktu bence 1 tane koy gerekli detayları içine serpiştir olabilirdi.

sol kapı içindeki cam açma düğmeleri ışıksız ve gece sürüşlerinde sanki yok gibiler.

direksiyon tepkileri ve yol tutuşu gayet iyi.

özellikle polonezköy yollarında limitlerini bayağı denedim

ön ve arka kendini hiç kaybetmiyor yan yatma hisside nerdeyse yok.

e cvt olarak ilk deneyimim şanzıman başarılı diyebilirim size hiçbir konforsuzluk vermiyor.

bu araçtan büyük beklentilerim yoktu gayet başarılı diyebilirim.

aracın ön ve arka kısmı basenli geniş ve yolda geniş bir yol çizgisi tutuyor buna alışmam zaman alacak

aynadan baktığımda arkası iribaş kurbağanın kafası gibi.

çocuklar araca GENJİ ismini koydular

kun veya san takılarından birini kullanacağız olaya adapte olmak adına..)

özet olarak araç iyi hissettiriyor

kazasız belasız sürüşler herkese..

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın..

• liebermann L kullanıcısına yanıt

Teşekkürler sizlerde güzel günlerde kullanın sağlık ve sıhhatle..

Güzel günlerde kullanın. Hepimizin sıkıntıları basit çözümlerle tamamlanabilecek sorunlar. Araç çok başarılı asla 8/9lt yaktıramazsınız bu araca. Bende sola/sağa sinyallerine alışamamıştım hala da alışamadım. Bazen kapatmıyor kendini dönüş kutrunu çözemedim hala :)) camı az açarsanız bir yerde saçma bir ses geliyor plastik contalardan bilginiz olsun. Çözümünü bilmiyorum ben bulamadım. Süspansiyon çok başarılı zaten. 180 dönerken u çekerken dikkat edin. İlk başlarda bir iki kere kaptırdım ben arabayı dönüş içine doğru. Tekrar hayırlı olsun

teşekkürler

göçük düzeltme ve sağ ön çamurluğa pasta cila gerekecek sanırım.

• Arkadaşlar merhaba toyota corolla cross passion x-pack 2023 model araca sahibim.
    Bende olan sıkıntılardan bahsedicem ilk olarak tavan çıtaları sanırım kronik bir sıkıntı. Bagaj tarafına yakın olan kısımları boşta oturmuyor sizdede varmı bu sıkıntı Bayii sadece silikon çekip yolluyor gerçi yenisinide takta tutan birşey olamadığı için sıkıntı devam edecek.
    İkinci olarak balatalarda ötme garç gurç çok kötü ses geliyor.
    Aslında en önemlisine geldim bunun için randevu aldım bakalım ne çıkacak sonuç araç 70 ve 130 km hızlarda giderken arabanın sol ön tarıfından çok ince bir ses geliyor tiiiii gibi şanzıman sıkıntısı diyen var balatalardan dolayı diyen var pazartesi gidince ne dicekler merak ediyorum. Bu bahsettiğim ses volkswagen pololarda kronik şanzıman sıkıntısı olarak gelen ses gibi başına gelen varsa çözüm bulduysa yazarsa bilgilenelim teşekkürler

• Cikooo3535 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tavan aylarının ucu en yaygın sorun, %10 gibi sorun yaşanmaz oranı var. 2024 öncesi yada 2024 Mayıs öncesi belli serilerde var. Bazı servisler önce yapıştıralım olmazsa değiştiririz diyor. Bizde yok ama araç açık alanda dursada çok güneş görmedi, sıcak soğuk ısı farkından oluyor genelde.

Balata sesi çok nadir görülen bir durum 13K lık grjpta 2-3 kişidir şikayet eden, o da düşük hızda, dururken yada park manevrask yaparken olabiliyor. Qashqai ve Austral gibi aracı attıracak sürekli ve tüm hızlarda olan bir balata sesi değil.

Sol önden gelen kaput tan geliyorsa yine çok nadir 2-3 kişide görülen şanzıman inverter frekans arızası olabilir, değilse. cam fitilinden, aynalardanbasit birşeydir.

https://www.facebook.com/share/v/1VJQQUe74h/

Zaten bu 3-5/10.000 oranındaki arızalar olmasa 5 yıl servise götürmeyecektim. En azından bu yıl az km yaptığı için filtreler tertemiz olduğundan, sadece işçilik dahil 2000-2500TL civarında maliyetle tam sentetik 0w16 yağı değiştirirdim. Daha önce 15 yılda 5 sıfır Honda motosiklet aldım kullandım, hiç garantiye sokmadım ama araba işi ve parçaları 10 kat pahalı, cesaret edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Aralık 2024; 1:26:10 >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

Selamlar yalnız değilsiniz bende kendi bakımlarını yapan DIY bir profildim cross araca kadar..

taki planet dişlisi 2 elektrikli motor akü pil grubu güç ünitesi vs aynı aracın içinde olunca ve bunların hepsi japon malı olunca bir anda

her sene bakıma gitmek zorunda olan bir kimlikle buldum kendimi..)

nasıl bir evrilmişim bende kendimdeki değişime inanamadım emi..)

garanti aracın işletme maliyeti için en gereklisi gibi duruyor.

Başka ülkede olsa hiç düşünmezdim yetkili servis dışına çıkmayı ama Toyota genel servis kalitesi iyi olsa da burası Türkiye. Mercedes ve BMW, Range Rover gibi premium markalar garanti konusunda süründürürken, servislerin ve distribütörüm doğru iş yapacağına güvenemiyorum. Nasıl olsa mahkemeler 3-4 yıl sürüyor ne yaparsan yap tavrında ülkedeki tüm ticari işletmeler. Bazı istisnai dürüst servisler ve yöneticiler dışında, kullanıcı hatası, dış etken diye hiçbir şeyi garantiye sokmamaya çalışıyorlar.

Mecburen yaptırdım bakımı, km az diye zorunlu olmayan enjektör temizleyici ve tertemiz durumdaki koltuk altı batarya filtresini kurtardım diye sevinirken, beyefendiler 7000TL ye tamamlamak için bana sormadan motor temizliği, cam suyu ilavesi ve temizleyici sprey ilave ederek 600TL şişirmişler. Motor kısmına su tutmaya cesaret edebilsem ve yıkanmasının zararı ve tehlikesi yoktur diye resmi bir Toyota açıklaması olsa zaten profesyonel yıkama ve köpük aparatım var çok daha güzel yıkardım, 125TL 0.5lt cam suyu 200TL motor kompartmanı yıkama nedir, yazıktır ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 28 Aralık 2024; 2:7:50 >

200 tl ye motor yıkamışlarsa bence bedava.

• Teşekkürler bilgiler için balata sesi evet duruşlarda park ederken rahatsız edici seviyede.
    Şanzıman arızasına benziyor çünkü belli km hızda geliyor ayağımı gazdan çekince ses gidiyor tekrar gaza basınca ses geliyor:)
    Pazartesi gidicem bakalım şuanda en önemlisi balata ve gelen ses.
    Whatshap gurubu veya telegram grubu yok mu

cross araç olarak şanzıman sıkıntısı yaşayıpta çözüme ulaştıran varmı bildiginiz. Yani şehir içinde hiç anlaşılmıyor ama uzun yolda belli bir süre sonra rahatsız ediyor çünkü soldan gaza bastıkça sürekli arı vızıltısı gibi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.