Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA'da BENZİNLİ-DİZEL FİYAT FARKI SÜRPRİZİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Valla kimse kusura bakmasın o kadar fiyat farkını veren adama müstahak.

18 BİN TL fark inanılır gibi değil.

Gerçekten bu kadar fazla para verip dizelini alan var mı acaba.

Hemde bi dünya insan var. Ve bu sadece Toyota özgü de değil diğer bazı markalar da da abartılı farklar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen 1.6 benzinli seçeneğini koymamışın onla karşılaştırman gerekiyordu milleti kandırma burda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Valla kimse kusura bakmasın o kadar fiyat farkını veren adama müstahak.

18 BİN TL fark inanılır gibi değil.

Gerçekten bu kadar fazla para verip dizelini alan var mı acaba.

Hemde bi dünya insan var. Ve bu sadece Toyota özgü de değil diğer bazı markalar da da abartılı farklar var.

Hocam onlarda fark 12 bin,13 bin civarı ve pazarlıksız hali bu şekilde
  • Toyota honda almak için bu ülkede sokağa aticak paraniz olmasi lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Toyota honda almak için bu ülkede sokağa aticak paraniz olmasi lazim

+1

http://honda.com.tr/App_Assets/Fiyatlar/150324hondafiyatotomobil.pdf

Boş oğlu boş,yalıtımı ve malzeme kalitesi zayıf Civic Sedan Dream düz vites,benzini 64000 tl
  • 1.33 motorun performansı düşük olur, LPG taktırırsanız performans düşer... Her akşam otobanda yarış mı yapıyorsunuz, yük mü taşıyorsunuz...
    hız sınırı belli bu kadar performans takıntısını pek anlamıyorum
  • Octavia bedava bunların yanında

• Birincisi, yağ yakma olayı bildiğim kadarıyla artık yok.

İkincisi, dizel olan versiyonu -her ne kadar çok güçlü olmasa da- 1.33 ile kıyaslamak doğru değil. 1.4 Mpi motorlu bir Jetta üretilseydi kaça alırdınız, alsaydınız?

2008 yılında 1.6 benzinli ile dizel farkı 2-3000 liraydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros91

Kardeş sen 1.6 benzinli seçeneğini koymamışın onla karşılaştırman gerekiyordu milleti kandırma burda

Aynı donanım seviyesi olan life yok 1.6 benzinlide.Active den başlıyor 1.6 benzinli.Yani adamın yaptığı karşılaştırma gayette doğru

TOYOTA COROLLA'da BENZİNLİ-DİZEL FİYAT FARKI SÜRPRİZİ

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 2 Nisan 2015; 13:37:34 >

• hocam bu dizel yakıtı ve perfformansı iyi bir dizel olsa tamam diyeeğim de 90 lık tarihi motor. corollayı zaten zor götürüyor. üstüne 18 bin
  • quote:

Kardeş sen 1.6 benzinli seçeneğini koymamışın onla karşılaştırman gerekiyordu milleti kandırma burda

Milleti kandıran falan yok.

Kabül edip etmemek tamamen size aittir.

1.6 benzinli versiyonda donanım farkı var. 1.6 benzinli motor ACTİVE donanım seviyesi

1.33 benzinli motor ve LİFE donanım seviyesi.

1.4 dizel motor ve LİFE donanım seviyesi.

Yani karşılaştırma doğru.
  • 1.33 benzinli motor ile 1.4 dizel motor karşılaştırıp 18 bin tl fark var demek bence taraflı bir eleştiri olmuş.

Active üzerinden karşılaştırma yaparsak:

Corolla 1.6 active 61.000 tl
    Corolla 1.4 active 71.000 tl

Fark sadece 10 bin tl

Advance üzerinden karşılaştırma yaparsak:

Corolla 1.6 advance 64.000 tl
    Corolla 1.4 advance 74.000 tl

Fark sadece 10 bin tl

Kusura bakmayın ama bence böyle saçma bir karşılaştırma yaparak hangi mantığa hizmet ettiğinizi anlayamadım.
  • quote:

+1

Size katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Octavia bedava bunların yanında

Octavia bedava,Focus bedava,Leon bedava

Japonlar su an gerek Mazda olsun,Toyota ve Honda olsun fahis bir fiyatlandirmaya sahipler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 beygirlik 1400 motora o farkı verenin ya aklı yok ya da parası çok
  • 1.6 benzinli ile karşılaştırmak daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

52,000 liraya led paketli 1,2 tsı manuel leon varken donanım olarak life corollanın içinden geçer insan neden 1,33 motorlu corllaya 50,000 verir hayret ediyorum

Sonuç olarak iki motorda 1,33 ve 1,4 dizel alınası değil vasat motorlar

Leona 50 bin vereceğime gider corollaya 50bin, aurise 46bin veririm.

Neden 50bin veriyorlar nedenlerini sayayım. Sağlam, sorunsuz, kaliteli, geniş iç mekanlı, ikinci eli, servisi iyi, lpg ile de çok ekonomik bir araç olduğu için.

Asıl cümle 1.4 dizel life corollaya kim 68bin verir olmalı. Ona ben de hayret ediyorum gerçekten. Akıl mantık işi değil.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Liste f,yatına bakmayın Elegance Otomatik versiyonu 66-67.000 gibi bırakıyorlar Dream düz vites'i 57-58'e rahat bırakırlar ama pek getirmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Aynı donanım seviyesi olan life yok 1.6 benzinlide.Active den başlıyor 1.6 benzinli.Yani adamın yaptığı karşılaştırma gayette doğru

TOYOTA COROLLA'da BENZİNLİ-DİZEL FİYAT FARKI SÜRPRİZİ

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html

Yaptığı karşılaştırma yine de pek haklı değil. Buna bakan kişi Toyota'da benzinli-dizel farkı 18000 zannedebilir. Ancak diğer donanım seviyelerinin tamamında fark 10000 TL. Buradaki durum istisnai. Bu konuda Toyota'nın fiyat politikasını anlamak zor.

Diğer taraftan beni bu konuya cevap yazmaya iten asıl durum, olayın basit bir kara mizah ögesi olarak görülüp, biraz dalga geçip bi kenara bırakılması gerektiği halde, işin Toyota kullanıcılarını aşağılamaya dönmüş olması.

Ben de yakın zamanda 1.33 Life aldım. Beni bu tercihe yönelten etken, aracın fiyatına göre çok iyi kalite, konfor, prestij, ekonomi(Lpg uyumu) ve güvenlik sunması oldu. Bu örneklerimden herhangi birine mantıklı bir itirazı olan varsa buyursun. Yoksa bilip bilmeden performansına, kalitesine vs. laf edilecek bir araba değil. 1000 km'dir kullanıyorum ve rahatlıkla söyleyebilirim ki dört dörtlük bir tercih.

İnsanların otomobil tercihlerine laf sokmaya çalışmayı tek kelime ile kıskançlık olarak görüyorum.

• 18 bin lira fark ver dizel motor yağ yaksın. ben bunu yaşadım ne yazık ki...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.