Şimdi Ara

Toyota corolla'nın 1.4 Dizeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
24.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avensis 1400 Kg'dan ağır bir araç 1.6 Valvematic ile o araçta Düşük yakı tüketimi yüksek performasn beklemeyin zaten.Ama 1.6 Valvematic'i siz birde güncel corolla veya auris'te görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

Avensis 1400 Kg'dan ağır bir araç 1.6 Valvematic ile o araçta Düşük yakı tüketimi yüksek performasn beklemeyin zaten.Ama 1.6 Valvematic'i siz birde güncel corolla veya auris'te görün
    Piyasada gücü ve torku yüksek birçok 1.6 dizel alternatifler varken 1.4 litre, gücü ve torku düşük, yağ yakma olayı soru işareti olan bir motora sahip arabayı tercih etmek için hiçbir mantıklı sebep bulamıyorum.

Üstelik bu motora sahip Corolla veya Auris'lerin en fulünde bile CC yok.
  • Sorunun cevabı bu olabilir

İLK SAHİBİNDEN HATASIZ 2009 COROLLA DIESEL COMFORT
    İlan No: 210525132
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-hatasiz-2009-corolla-diesel-comfort-210525132/detay
  • Bende 190 torklu olanı var. Yani yağ yakma sorunu falan olmadı. Şu an 150 000'de...

40 000'de turbo bozdu, değişti. O zamandan beri nazar değmesin ,sıkıntı yok.

Bir defa yolda kaldım. Onda da priz direk rulmanı dağılmıştı. Unutmadan yazayım. Bagaj ,okul kitabı ile aşırı dolu iken, eşim rampada kalmış. Hareket edememiş ve zorlamış. Ertesi gün rulman isyan etti.

Ev aldığım için bu arabayı canı çıkana kadar kullanmam lazım.Artık bıktım.. Ama işini yapıyor mu? Yapıyor.
  • Hdi motora nazaran çok sessiz bir motoru var bazen çalıştığını anlamiyorum içinde iken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Hdi motora nazaran çok sessiz bir motoru var bazen çalıştığını anlamiyorum içinde iken
    2010 4d4 biliyorum bu aracı yağ çizgisi max de iken 3-5 k arası km den sonra yarıya inmiş kalkışlarda bile yakıyor zorlanınca hele hiç ten yakıyor yağı ama bi gidişi var süperdir. vites düşürtmez sana. bence turbodan kaynaklı yağ yakmakta bu arabalar. arıza çıkmaz diyemessin çıkar ama bakım lı bi araba ise sorun yaşamazssın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahçe_çay_ailesi

40-50 yaşında değilseniz corolla önermem

yahu tamam sorunsuz araçtır ama bu kadar da olmaz nasıl biniyorlar anlamıyorum

Niye ki ? Yaş sınırı olduğunu bilmiyordum.

Gayet güzel biniyorum.
    Bir FD6'nın doğuştan gelen dinamikliği yoktur elbet ama kişiselleştirdiğin zaman göze hitap edecek araçlardır.
    TOYOTA'lar, mesela bir HONDA CITY gibi tipsizlik abidesi değiller veya belli bir yaşa hitap eden araçlar değil.

Toyota corolla'nın 1.4 Dizeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 7 Ağustos 2015; 15:44:41 >

• 2012 mart uretiminden sonra d4d de yag yakma sorunu kalmadi. Son kasa Auris ilk ciktiginda almistim 6 ay kullanip abime satmistim. Arac suan 55.000 de istanbul ici ortalamasi 5.2lt. Motor olarak performansi disinda olumsuz hic bir yani yoktu motorun. Benimki mmt sanzimandi gerci. 0-100 de 2.2 sn lik bir fark yaratiyor.

Ayrica 2014 haziranindan itibaren d4d corolla larda cc geldi.
    Aurisi bilmiyorum.
  • BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Bu yumurta şimdi senin gözüne cidden hoş geliyormu?
  • ertug0 kullanıcısına yanıt
    Hocam o motor cayir cayir yag yakiyor bu motor skntli hem amcamda hem arkadasda var biri 60. 000 kmde digerde 48.000km de yag yakmaya basladi.
  • ertug0 kullanıcısına yanıt
    Toyota'nın 1.4 d4d dizel motoru, bana göre artık ticari ömrünü tamamladı. 10 sene önce güzel motordu ama o arada rakipleri farkı açtı. Az yakması dışında bir espirisi yok. Arabayı taşıyor ama ekstra bir keyif vermiyor güç anlamında. Zaten büyük ihtimalle yeni dönemde 1.6 dizelleri gelecek. Çok kan kaybetti.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Artık CC var ama diğer dediklerinize katılıyorum. Toyota'nın marka algısı sayesinde satılan bir motor 1.4 d.
  • quote:

2002-2007 arası üretilmiş bir model bu tarihlerde üretilmiş hangi araç gözünüze hoş geliyor merak ettim doğrusu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam o motor cayir cayir yag yakiyor bu motor skntli hem amcamda hem arkadasda var biri 60. 000 kmde digerde 48.000km de yag yakmaya basladi.

Bu km de corolla cayır cayır yağ yakıyor ve siz tamirat ya da motor değişim için mahkemenin yolunu tutmadınız mı?
    sadece bu konularla ilgilenen tüketici avukatları var bence hakkınızı arayın ..

yağ eksitmeyle yağ bitirmeyi karıştımayalım iddia ediyorum yağ yakmayan dizel henüz üretilmedi ,e kadar yağ eksittiği önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Gayet güzel biniyorum.
    Bir FD6'nın doğuştan gelen dinamikliği yoktur elbet ama kişiselleştirdiğin zaman göze hitap edecek araçlardır.
    TOYOTA'lar, mesela bir HONDA CITY gibi tipsizlik abidesi değiller veya belli bir yaşa hitap eden araçlar değil.

Hocam aracınız çok temiz ve güzel görünüyor güle güle binin , milletin bin bir güçlükle satın aldığı otomobillere ne kadar kolay laf atılıyor,
    bir otomobil sahibi olmak çok zor , ben böyle laf atanların otomobillerini ve işlerini merak ediyorum , belli yaşa gelmiş ve kendi parasını kazanan birinin böyle konuşabileceğine ihtimal vermiyorum.
    Sanki Almanya Berlindeyiz otomobil bolluğu var da , araba seçemiyoruz hep topu 3- 4 model var birini seçip alıyoruz .Sanki 2006 Civic 2006 Jetta 2006 Megane MUAZZAM arabalar da bu arabaya laf atılıyor... neyse zaten forumdan sıkılmıştım bir süre uzak kalsam iyi olacak .

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Tonlarca var.

Örnek: 2004-2006 Makyajlı Xd Elantra

Forumda hatta hyundai takımında Lacivert çok güzel bir elantra vardı 2006 Yılında ufak donuşlarla süper olmuştu.

Link:http://forum.donanimhaber.com/m_7169287/mpage_7/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 7 Ağustos 2015; 22:55:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

quote:

quote:

Gayet güzel biniyorum.

Hocam aracınız çok temiz ve güzel görünüyor güle güle binin , milletin bin bir güçlükle satın aldığı otomobillere ne kadar kolay laf atılıyor,
    bir otomobil sahibi olmak çok zor , ben böyle laf atanların otomobillerini ve işlerini merak ediyorum , belli yaşa gelmiş ve kendi parasını kazanan birinin böyle konuşabileceğine ihtimal vermiyorum.
    Sanki Almanya Berlindeyiz otomobil bolluğu var da , araba seçemiyoruz hep topu 3- 4 model var birini seçip alıyoruz .Sanki 2006 Civic 2006 Jetta 2006 Megane MUAZZAM arabalar da bu arabaya laf atılıyor... neyse zaten forumdan sıkılmıştım bir süre uzak kalsam iyi olacak .

Alıntıları Göster
    Babam 2010 da 2 el olarak 2005 1.4 Dizel toyota almıştı halen kullanır.

Çoğu toyota gibi babamın aracı da yağ yakıyor ama bakımdan bakımına değiştiriyor onun için hiç bir zaman sorun olmadı.

Yeni modeller de böyle mi bilmiyorum ama çok stabilize araçlar yaz - kış her zaman aynı şekilde çalışır rölantide saçma sapan titremez.

• quote:

İnsanca konuş benim asabımı bozma velet.

Evet hoş geliyor, millet bu kasaya halen daha gıptayla bakıyor sana giren çıkan nedir ?

Ben bu arabayı bir yere parketsem en az 2 tane alıcı çıkıyor. Sizin gibiler bu arabayı tercih etse ne olur tercih etmese ne olur ?

quote:

Teşekkür ederim, ancak böyle güzel özetlenebilirdi.

Burada gelmiş ELANTRA'nın en tutmayan kasasını gösteriyor.
    HYUNDAI kardeşim, HYUNDAI ! Ne konuşuyorsun sen bana" diyesi geliyor insanın ama kelimeler bir yere kadar.
    Bunlara somut örnek gerekli. Örneğin benim arabam 330.000 KM'de, "sıkıntısı var mı ?" diye sorarsan gülerim geçerim.

• quote:

quote:

İnsanca konuş benim asabımı bozma velet.

Evet hoş geliyor, millet bu kasaya halen daha gıptayla bakıyor sana giren çıkan nedir ?

Ben bu arabayı bir yere parketsem en az 2 tane alıcı çıkıyor. Sizin gibiler bu arabayı tercih etse ne olur tercih etmese ne olur ?

quote:

Teşekkür ederim, ancak böyle güzel özetlenebilirdi.

Burada gelmiş ELANTRA'nın en tutmayan kasasını gösteriyor.
    HYUNDAI kardeşim, HYUNDAI ! Ne konuşuyorsun sen bana" diyesi geliyor insanın ama kelimeler bir yere kadar.
    Bunlara somut örnek gerekli. Örneğin benim arabam 330.000 KM'de, "sıkıntısı var mı ?" diye sorarsan gülerim geçerim.

Alıntıları Göster
    merhabalar.. 2009 model d4d auris kullanıcısı olarak sessizlik olarak fordun tdci ına sorunsuzluk olarak ve tüketim olarak renault un dCi ına ve diğer tüm markalara tercih edilebilecek bir motordur d4d... bakımları düzenli olarak yapılmış 78.000kmde şuan ve bugüne kadar yağ yakma dahil olmak üzere hiçbir sorun görülmemiş aracımda. göreceğimide sanmıyorum 178binde bile of demeyecek gibi duruyor.. bir önceki d4d yi veya bir sonrakini bilmem benim kullandığım araçta öyle atılıp tutulan sorunlar görmedim. 3 yaşındaki nissanın 6 yaşındaki toyotadan çok daha fazla canımı sıktığını rahatlıkla söylerim...

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Usluba bak!Cevap bile verilmeyecek insansınız ama forum işte fikrimizi söylüyoruz belki birilerinin fikri değişir diye.

Gelmişsin bide burada Park etsem 2 Tane alıcı çıkıyor diyorsun.Burası TÜRKİYE! Yaşlı emiceler,ruhu ölmüş arabayı A noktasından B noktasına ulaşmak için araç alan tonla insan var.O Aracını soran adamlarda Onlardan biri yoksa Deri koltuklu,Sunroof'lu Otomatik 2.0 Hidroactiv süspansiyona sahip C5'i 5.000 Tl daha ucuza almak varken Bomboş corolla'yı anca memur,esnaf veyao kafada adamlar alır.

Bu arada köpürmenden seviyen anlaşılıyor.Aracına hakaret etmedik kim bilir hakaret etsek ne yapacaksın?Resmen aracına tapıyorsun.Aracına insandan daha fazla değer veriyorsun.Sizin gibiler yüzünden otomobil kültürümüz sürekli yurt dışı ile kıyaslanıp gelişmediği söyleniyor.

Elantra dediğin aracın içine binmemişsindir tutulmuyor diyorsun lacivert renk 2004 Modelini 6 Sene kullandık Geçen sene bir polis memurunun gelip gidip aracı istemesi nedeniyle verdik.Ve Aracı aldığımız fiyatın yaklaşık 1,5 Katına sattık.Her yöndende O E12 Corolla'dan daha başarılı bir araçtır.Sorunsuz keslimesine sığınarak anca kahvedeki emiceleri kandırırsınız.Bizde 130.000 Km boyunca bakımları hariç hiç birşey yaptırmadık.Konfor,İç hacim,Donanım,Sürüş keyfi olarak corolladan daha başarılı diğer konulardada eşit seviyededir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 8 Ağustos 2015; 1:30:56 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.