Bence ikisi de değil. Önce tasarım yapmayı ögrensinler. Her baktığımda aracım gözüme güzel gözükmeli ama vw ve toyota araçlarında kendine baktıracak pek model yok vw scirocco hariç o çok büyük bir istisna.
arkadaşlar her iki araçta gerçektende motor ömrü bakımından çoook kuvvetli araçlar.öncelikle bunu kabullenmemiz gerekir.aracın konfor olayına gelince japon araçları herzaman bana aşırı düşünülmüş araçlar olarak gelir.tabi burada bu benim görüşüm.iç görünüş bakımından ise zevk meselesi demek daha doğru olur.bana güzel gelen bi dizayn bir başkasına kötü gelebilir..ancak performans olsun,sağlamlık olsun her iki araçta gerçektende başa baş diyebiliriz.ama bazı tamirci arkadaşlarla konuştuğumda onlar "bakımı yapılan toyota daha gelmiyor." diyorlar....Herkese hayırlı sürüşler!!
valla , 40 yıldır vw dizaynları aynı , zaten audi si vw seat skodası , hepsinde aynı alt yapı aynı motor , aynı iç tasarım , 2000 model corolla ile 2010 corolla nın alakası yok ama vw hala aynı hatta 2009 kadar 102 hp lik motoru bile aynıydı:) geçen sene olsa toyota derdim ama vw de toyotda fiyat olarak uçtu , hyundai kia canavar gibi araç yapmaya başladı zaten , ikiside luzumsuz pahalı ,vw daha pahalı mercede bmw audi alamayanın aracıdır vw o yüzden cok prestijli görürler ama malesef pekte öle değil .
quote:
Orijinalden alıntı: Motor Doktoru
arkadaşlar her iki araçta gerçektende motor ömrü bakımından çoook kuvvetli araçlar.öncelikle bunu kabullenmemiz gerekir.aracın konfor olayına gelince japon araçları herzaman bana aşırı düşünülmüş araçlar olarak gelir.tabi burada bu benim görüşüm.iç görünüş bakımından ise zevk meselesi demek daha doğru olur.bana güzel gelen bi dizayn bir başkasına kötü gelebilir..ancak performans olsun,sağlamlık olsun her iki araçta gerçektende başa baş diyebiliriz.ama bazı tamirci arkadaşlarla konuştuğumda onlar "bakımı yapılan toyota daha gelmiyor." diyorlar....Herkese hayırlı sürüşler!!
Sağlamlık konusunda bence toyota ile vw bir tutamazsınız. Öncelikle toyota bir japon arabası diğeri bir alman arabası. Şu ana kadar alman arabalarından daha sağlam bir araba görmedim. vw da konfor çok daha fazla diyebiliriz. Aracın içi gayet geniş insan oturduğu zaman oh be diyebiliyor.
İki markada çok başarılı vw kullanıcısı olarak söylüyorum toyota kaliteli bir marka vw de öyle ama biraz kasayı değiştirmesi lazım toyotanın tipi hoşuma gitmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: orbit06
quote:
Sağlamlık konusunda bence toyota ile vw bir tutamazsınız. Öncelikle toyota bir japon arabası diğeri bir alman arabası. Şu ana kadar alman arabalarından daha sağlam bir araba görmedim. vw da konfor çok daha fazla diyebiliriz. Aracın içi gayet geniş insan oturduğu zaman oh be diyebiliyor.
Yorum için teşekkür ederim.Bence genelleme yapmamak lazım.Ömür bakımından japon arabaları biliyorsunuzdur daha uzun ömürlüdür.Konfor meselesine gelince siz vw de "oh be " diyorsunuz ben başka araçta.oda bana göre zevk meselesi.toyotanın görünüm bakımından zayıf olduğunu söyleyebiliriz.Ancak diğer yönlerden aşağıda olduğuna katılmıyorum...
quote:
tabiki de vw. Çünkü ; 1) Güvenlik olarak vw toyotaya göre daha sağlamdır. Bunu bizzat gördüm. elazığda ceviz büyüklüğünde bir dolu yağdı ve alman arabalara bişey olmazken toyota corollaların tavanlarına iğne geçirilmiş gibi oldu. 2) Ayrıca vw de FSI motor tipi var. Bu FSI motoru eğer tüp KULLANMAYACAKSANIZ!! öneririm. Çünkü bu motor yakıt tasarrufunda birebir olduğu yazılıyor
1)FSI motor kalktı gibi bir şey.
2) Nerde yazıyor "birebir" olduğu ?
3) Atmosferik motorsa VW , Toyota'nın eline su dökemez..
4) Aşırı beslemede ise tam tersi
Her Jetta sahibine potansiyel olarak Passat alamamış kişiler olarak bakarım . Yoksa ordan şurdan toplanmış böyle kırma bir araç bu kadar ilgi görmezdi
quote:
Orijinalden alıntı: onder46
quote:
tabiki de vw. Çünkü ; 1) Güvenlik olarak vw toyotaya göre daha sağlamdır. Bunu bizzat gördüm. elazığda ceviz büyüklüğünde bir dolu yağdı ve alman arabalara bişey olmazken toyota corollaların tavanlarına iğne geçirilmiş gibi oldu. 2) Ayrıca vw de FSI motor tipi var. Bu FSI motoru eğer tüp KULLANMAYACAKSANIZ!! öneririm. Çünkü bu motor yakıt tasarrufunda birebir olduğu yazılıyor
Arkadaşım FSI motor'un ne olduğunu bilmeden özellikmiş gibi yazıyorsunuz.FSI motor demek direkt enjeksiyon sistem anlamında.Yani diğer motorlarda yakıt enjektörden subap arkasına dökülür.burada hava ile karışır silindire dökülür.FSI motorlarda ise yakıt direkt olarak silindire gider.yani tek farkı performans yönünden.Ayrıca FSI motorların sadece avantajları yok.mesela bakımları daha masraflıdır.Motor ömründe toyota araçlar yada kısaca japon araçları en uzun ömürlü araçlardır.Mesela mazda ,honda vb.Toyotaların tek eksik tarafları dış görünüşü..
quote:
quote:
quote:
Arkadaşım FSI motor'un ne olduğunu bilmeden özellikmiş gibi yazıyorsunuz.FSI motor demek direkt enjeksiyon sistem anlamında.Yani diğer motorlarda yakıt enjektörden subap arkasına dökülür.burada hava ile karışır silindire dökülür.FSI motorlarda ise yakıt direkt olarak silindire gider.yani tek farkı performans yönünden.Ayrıca FSI motorların sadece avantajları yok.mesela bakımları daha masraflıdır.Motor ömründe toyota araçlar yada kısaca japon araçları en uzun ömürlü araçlardır.Mesela mazda ,honda vb.Toyotaların tek eksik tarafları dış görünüşü..
? ?
Jetta çürük bir araba bence passat dersen iş değişir jetta alçağıma corolla alırım daha iyi şirket aracımız jettaydı 4 ünüde elden çıkardık hemen VW belki şekil olarak ve iç dizayn olarak iyi ama bir toyota kullanıcısı olarak sağlamlığına çok güveniyorum toytotanın vede sorunu vw e göre dahada az bu sırada ağilemde poloda gaza basıyorum ama gitsemmi diyor arac pedallarıda çok sert ayrıca yada bana sert gelıyor toyotanın kullanımı ( kendı aracım ıcın dıyorum ) daha yumuşak geldi bana.Ama sonuçta ıkısınde güzel marka yenilikler yaptığı sürece Vw jettayıdeğiştirip toyotoda dizayn yaptığı süreceenelde duyduğum birşey vardır araba alcaksan japon yada alman
Bana sağlamlığı kimse laf atamaz o manzarayı gördükten sonra arkadaşlar . Japon arabalarının tavanları o doludan sonra çivi geçirilmiş gibi oldu . Ayrıca yaptığımız bi kazada önümüzdeki araba tek bi darbe yemesine rağmen kağıt gibi oldu. Bizden önceki arabalarda vw caddy vardı ve arabayı görseniz ufak bi darbe almıştı sadece. Bu yüzden sağlımlık konusunda japon arabası bana göre yetersiz. Ayrıca FSI motor içinde yorumlarınızın hepsini okudum. Doğrudur tam olrak tekniğini bilmiyorum ama FSI motor diğer benzinli arabalara göre daha az yakıt tüketimi var olduğunu bir çok ustadan duydum ve bizzat arabımızda da yaşadık ...
quote:
quote:
quote:
quote:
? ?
Arkadaş sözüm "orbit06" ya..Yanlış anlama ..
Sözünüzün hakkı yok değil motordan tam olarak anlamıyorum ama bir şeyi çok iyi biliyorum o da FSI motorların diğer motorlara göre daha az yakıt tüketimine sahip olduğudur.. Bunu bizzat kendi arabamızda şahit oldum( Skoda Octavia 1.6 elgance FSI ) yani o yüzden senin teknik olarak bildğin şeyleri bilmiiyorum ama bizzat yaşadığım için diyorum..
quote:
Sözünüzün hakkı yok değil motordan tam olarak anlamıyorum ama bir şeyi çok iyi biliyorum o da FSI motorların diğer motorlara göre daha az yakıt tüketimine sahip olduğudur.. Bunu bizzat kendi arabamızda şahit oldum( Skoda Octavia 1.6 elgance FSI ) yani o yüzden senin teknik olarak bildğin şeyleri bilmiiyorum ama bizzat yaşadığım için diyorum..
Kardeş yanlış anlama ben tartışma olsun diye yazmak istemedim.Kırdımsa özür dilerim..Konuyu dağıtmak istememde ben size şöyle söyleyeyim;
Normal motorlu araçta enjektörden x mikterda yakıt püskürtülüyor.Y kadar tork üretiliyor. FSI motorlarda ise yine x kadar püskürtülüyor ancak 2Y kadar güç oluşuyor.yani FSI motorlarda aynı yakıt oranında daha fazla yol alınıyor ve aynı oranda daha fazla performans artışı oluyor..bu artış sürücüye yada gözlemciye daha az yakıt yakıyor gibi geliyor..Saygılar..HAYIRLI SÜRÜŞLER!!
O herkezın gordugu prestıjı asaletı bı ben goremedım zaten vw de
yaris-polo arasında seçim yapsam poloyu seçerim hem kasası toyotaya göre daha yeni hemde yılın arabası seçildi ayrıca yaris'ten daha düzgün bir tipe sahip
auris-golf arasında seçim yapsam golf'ü seçerim çünkü auris makyajlı kasa ama golf yeni kasa ve daha tipli bir araba tabi bu bir zevk meselesi kişiden kişiye değişir
jetta-corolla arasında seçim yapıcak olsam corolla'yı seçerim çünkü hem arabanın 2. el piyasası iyi hemde kasasını yeni makyajladı ama bekliyecek olsam jetta'nın yeni kasasını durumuna göre onu seçebilirm
passat-avensis arasında seçim yapıcak olsam avensis'i seöerim çünkü kasası daha yeni değişti ama passat 2006'dan beri aynı kasada ve artık bayiden alınacağı zaman kolay bulunamıyabilior bunu atmıyorum bizzat yaşadık. 3 hafta önce yeni bir araba aldık ve alırken aklımızda eski bir kasa olmasına rağmen passat variant tsi 122 hp'lik motoru vardı bayiye gittik ellerinde yoktu fakat bu aracın üretiminin kalktığını ama diğer bayilerde varsa bakıp getirtebileceklerini söylediler biz beyaz renk istiyorduk araştırmadan sonra 2 tane bulabildiler biri metalik gümüş diğeri siyah renkti. bayiye gidildi konuşmak için ve giderkenki düşünce arabayı almaktı arabayı babam da kullanacaktı annem de fakat bayi bu araba bir bayana uymaz yakışmaz tarzında söylemler de bulununca annemde zaten o arabayı istemediğini söylemiş ve tiguan'ı sormuşlar fakat babamın tiguan sahibi arkadaşlarının hiç biri benzini çok fazla tükettiğini söyledikleri için memnun değilmiş kaldı ki bizim araba değiştirme sebebimiz eski peugeot 307 sw'mizin çok fazla yakıt tüketmesiydi(ş.içi 15-17 lt) ve çok sık arıza çıkarıor olmasıydı(40.000km'ed omasına rağmen! ) öyle olunca babamın kafasında birde toyota corolla elegance Full modeli vardı gittik bayiye bi yanda elegance corolla bi yanda 1.6 avensis.. o an oraya corolla almaya gittik ama avensis'i alıp öyle çıktık niye avensis'i seçtik? çünkü toyota sağlam dayanıklı arabaydı. dizaynı özellikle arka dizaynını çok beğendik. Beyaz renkti :) içi geniş ve iç dizaynı güzeldi. ve müşteri temsilcisi çok ilgilydi saolsun. biz 307 sw'yi aldığımızda bize sadece arabayı vermişler bide direksiyondan kontrolü anlatmışlardı ama bu avensis'i aldığımızda müşteri temsilcisi en az 1 saat arabayı her yönüyle anlattı bize aynı bir öğretmen edasıyla :)
sonuç olarak araba bir zevk işidir ama alırken neye ihtiyacınız var iyi bilmelisinz. mesela biz ilk başlarda hep dizel arabalara bakıyorduk çünkü eski araba resmen benzini içiyordu! ama sonra yılda 25.000km den az yapanlar için o kadar karlı olmadığını öğrendik ve az yakan benzinli arabalara yöneldik. eğer zonguldak'ta olsaydı büyük ihtimalle skoda superb yada octavia alırdık onu da belirtmek isterim.
Şu an arabamızdan çok memnunuz çünkü yol tutuşu iyi herhangi bir yerinden ses gelmiyor. duruşu güzel ve uzun yıllar sorunsuz kullanabileceiğimiz bir araba olduğunu biliyoruz. bizim için en önemlisi hem dayanıklı hem de benzinli olmasına rağmen 10LT nin altında benzin tüketen hemde kasasını yeni yenilemiş güzel bir araba almaktı ve Avensis bunların hepsini karşılıyor
yaris ve güncel polo kıyaslamasını doğru bulmuyorum;polo 2009 da kasasını tamamen yeniledi...yaris ise 2005 teki kasayı makyajladı ve hala o kasayı satıyor;dolayısıyla biraz daha geride kalması normal...ama bi önceki kasa poloyo göre bence yaris çok daha başarılı;özellikle motor-tüketim-performans anlamında...ayrıca yaris solların donanımı da polo comfortlinedan çok daha fazla...ama araç biraz küçük;yoksa polodan daha başarılı;tabi subjektif bi değerlendirme..
Ben ikisini de aynı sınıf araç diye biliyorum eğer yaris 2005'ten beri aynı kasayı kullanıyorsa bu toyota ile ilgili bir şeydir ya da yaris'in o kasası'nın tutulmasıyla ilgili olabilir. bakınız benzer bir şey vw passat için de geçerli adamlar 2006'dan beri kasa yenilemedi!! dediğim gibi herkes kullanacağı şekle göre seçmeli bu iki markayı yukarıda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım
NOT: kesinlikle tartışmak,kavga etmek gibi bir amacım yok lütfen yanlış anlamayın.