Şimdi Ara

Toyota mı Volkswagen mi? Neden? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
3
Favori
83.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimse zorla okutmuyor... ayrıca Taner Göde'nin üslubunu bilmiyorsan yazı sana tuhaf gelmiş olabilir, aynısını yeasen nickli liseli bir arkadaş da söylemişti... edebiyatta henüz "ironi" ve "mübalağa" kavramlarını görmemişler sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

kimse zorla okutmuyor... ayrıca Taner Göde'nin üslubunu bilmiyorsan yazı sana tuhaf gelmiş olabilir, aynısını yeasen nickli liseli bir arkadaş da söylemişti... edebiyatta henüz "ironi" ve "mübalağa" kavramlarını görmemişler sanırım.

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 17 Aralık 2011; 14:57:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

kimse zorla okutmuyor... ayrıca Taner Göde'nin üslubunu bilmiyorsan yazı sana tuhaf gelmiş olabilir, aynısını yeasen nickli liseli bir arkadaş da söylemişti... edebiyatta henüz "ironi" ve "mübalağa" kavramlarını görmemişler sanırım.

kardesim sorunlu musun gerizekalı mısın beynin yok mu?
    kimse zorla okutmuyor ne demek? Yazılanı anlamıyo musun?
    Taner Göde yazdığı için okumuştum ne demek aptal herif? Taner Göde'nin yazdıklarını biliyorum iyi yazılar yazıyor ondan okudum demek?
    Alakasız olmuş ne demek? Sorulan soruya verilecebilecek ilgisiz bir cevap olmuş demek.
    Mübağalayı ironiyi senden öğrenecek değilim.Tırnak içerisine alıp artislik yapmadan önce yazılanı bi anlamaya çalış.Ulan kaç senedir bu forumdayım ilk kez ağzımı bozuyorum.VW'ye ters laf söylenilmesi zoruna gitmesin artık.Yoksa örnek verdiğin ergenlerden farkın kalmıyor gerizekalı herif

Sakin ol Şampiyon, ben yaklaşık 8 senedir buradayım öncelikle rahat ol. Bir, ikincisi, konunun vw ile alakası yok. Amma boş olmuş bilmemne diyerek Taner Bey'in yazısını eleştirmenizin mantığını çözemedim, yazılan "her" yorumu ayrı ayrı yorumlamak zorunda mıyız? Bu yüzdendir ki kimsenin zorla okutturmadığını belirttim, aksi halde forum çöplüğe dönerdi.

-Güzel yazmış
    -Boş olmuş
    -Gereksiz olmuş.
    -Üslubu iyi
    -Motifleri düzeltmesi lazım ama yazımı başarılı
    -Uyak sanatını güzel icra etmiş

vb. vb. otomobil mi tartışacağız, insanların yorumlarını mı? Herşeyi geçtim adam büyüğün, azıcık da olsa hürmet etmeyi öğren, PES oynayan liseli yok karşında.

Ya birde, nedir bu senin VW kompleksin istisnasız "her" konuda görüyorum yazılarını, birde konu VW olmasa bile, konuyu özellikle oraya çekip insanları tahrik edip sonra fanatizmden dert yanıyorsun.. küfür konusunda da yaşının muhtemelen genç olmasına veya eğitim seviyene veriyorum, bu yüzden şikayet etmeyeceğim.

Saygılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

kardesim sorunlu musun gerizekalı mısın beynin yok mu?
    kimse zorla okutmuyor ne demek? Yazılanı anlamıyo musun?
    Taner Göde yazdığı için okumuştum ne demek aptal herif? Taner Göde'nin yazdıklarını biliyorum iyi yazılar yazıyor ondan okudum demek?
    Alakasız olmuş ne demek? Sorulan soruya verilecebilecek ilgisiz bir cevap olmuş demek.
    Mübağalayı ironiyi senden öğrenecek değilim.Tırnak içerisine alıp artislik yapmadan önce yazılanı bi anlamaya çalış.Ulan kaç senedir bu forumdayım ilk kez ağzımı bozuyorum.VW'ye ters laf söylenilmesi zoruna gitmesin artık.Yoksa örnek verdiğin ergenlerden farkın kalmıyor gerizekalı herif

Sakin ol Şampiyon, ben yaklaşık 8 senedir buradayım öncelikle rahat ol. Bir, ikincisi, konunun vw ile alakası yok. Amma boş olmuş bilmemne diyerek Taner Bey'in yazısını eleştirmenizin mantığını çözemedim, yazılan "her" yorumu ayrı ayrı yorumlamak zorunda mıyız? Bu yüzdendir ki kimsenin zorla okutturmadığını belirttim, aksi halde forum çöplüğe dönerdi.

-Güzel yazmış
    -Boş olmuş
    -Gereksiz olmuş.
    -Üslubu iyi
    -Motifleri düzeltmesi lazım ama yazımı başarılı
    -Uyak sanatını güzel icra etmiş

vb. vb. otomobil mi tartışacağız, insanların yorumlarını mı? Herşeyi geçtim adam büyüğün, azıcık da olsa hürmet etmeyi öğren, PES oynayan liseli yok karşında.

Ya birde, nedir bu senin VW kompleksin istisnasız "her" konuda görüyorum yazılarını, birde konu VW olmasa bile, konuyu özellikle oraya çekip insanları tahrik edip sonra fanatizmden dert yanıyorsun.. küfür konusunda da yaşının muhtemelen genç olmasına veya eğitim seviyene veriyorum, bu yüzden şikayet etmeyeceğim.

Saygılar.

Madem burada sorulanı yanıtlıyoruz başkasının yorumuyla ilgilenmiyoruz peki sen neden benim dediğimi yorumluyorsun benim yorumumu sana zorla mı okuttular? Kendinle çelişiyorsun.
    Kimse zorla okutmuyor kadar mantıksız bir cümle olamaz.Okumadan neyin ne olduğunu kimin ne dediğini bilmenin bir yolu varda ben mi bilmiyorum?Üstelik saygıdan bahsedecek birisi değilsin..Eğer öyle olsaydı ikide bir ağzında liseli lafı dönmezdi.PES oynayan liselileri aşağıladığına göre hakikaten saygının ne olduğunu biliyorsun..Tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 15 Aralık 2011; 20:06:54 >

• Ağır bir dille yazmış olduğun ve küfür etmiş olduğun için tepki vermiş olmam garip mi geldi, ahaha özür diliyorum ;) senin gibi insanlıktan nasibini alalmış agresif delikanlıya yapılsa bu muhtemelen PM'den "Adresini ver ulan!" diye çemkirirdin

Lisedeyken bende PES oynadım, hala da oynarım, bahsetmiş olduğum forumdaki spesifik bir liseli arkadaşa yönelikti, Taner Bey'in yazılarına yönelik o da birebir aynı şeyleri söylemişti oradan çıkarım yaptım arkadaşım. Nickini de verdim hatta arat yazılarını, bul sonra liselilere niye çattığımı anlarsın.

Otobanda 230kms yapıp bunla övünen, babasının arabasını "benim" diye bahseden güruha karşı olan tek ben değilim, imzasında bunu belirten birkaç forumdaş daha var. yoksa Türkiye'deki 3 milyon liseliyle alıp veremediğim yok, otomotiv genele takılanlar biraz sıkıntılı o kadar.

Bana saygıyı öğretecek adamın durduk yere küfrü basması da ayrı bir "ironi"

• quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Bu mesaj silindi.
    Kasım 2015 tarihinde mesaj silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 10 Kasım 2015; 9:18:55 >
  • Taner abi, koskoca forumda mutlaka arada bir zeka ve kültür seviyesi düşük, kıskanç insanlar olacaktır, bence hiç uğraşma ve takma abi, aklınca sivrilik yaptığını sanıyor bazıları ama boşa, sen yine forumu o güzel yazılarından eksik etme hocam, bırak bu kıskanç kültürsüzler okumasın, biz okuruz.
  • Çok uçuk noktaları olan araçlar değiller Toyata sorunsuz araçtır alıcısı: "Evladiyelik kullanayım sorun çıkartmasın masraf yapmasin" diyen kitledir. Ben büyük konuşmayayim asla ama asla bir toyataya binmem bi araçda prestij ve konfor arayan biriyim... Yeni avensis dışında hiçbir arabası şık değil insanlar neler üretiyor halen o tipsiz araçları üretiyorlar
    VW biraz daha prestij arabası kalite arayanların arabası biri teknolojik araçlar üretiyor diğeri prestijli yani farklılıklar çok yüksek bana sorarsanız ben arabalara dizayn olarak bakan bi insanım marka ayrımı yapmam VW golf kullandım Transporter kullandım ama toyatanın hiçbir arabasını kullanmadim o yüzden kullanmadığım bi arabanin özelliklerine laf etmeye hakkım yok ama DİZAYN FİYASKOSU TOYATAAAAAAAAA
  • geçen sene eski aracım ladayla yolda kalınca cekıcı cagırdım. sofore en cok hangı aracı cekıyorsun dıye sordugumda en cok vw daha sonra renaultla opel dıye cevap vermıstı. vw bu kadar cok arıza yapıyorsa konforlu olsa ne olur, prestijli olsa ne olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Çok uçuk noktaları olan araçlar değiller Toyata sorunsuz araçtır alıcısı: "Evladiyelik kullanayım sorun çıkartmasın masraf yapmasin" diyen kitledir. Ben büyük konuşmayayim asla ama asla bir toyataya binmem bi araçda prestij ve konfor arayan biriyim... Yeni avensis dışında hiçbir arabası şık değil insanlar neler üretiyor halen o tipsiz araçları üretiyorlar
    VW biraz daha prestij arabası kalite arayanların arabası biri teknolojik araçlar üretiyor diğeri prestijli yani farklılıklar çok yüksek bana sorarsanız ben arabalara dizayn olarak bakan bi insanım marka ayrımı yapmam VW golf kullandım Transporter kullandım ama toyatanın hiçbir arabasını kullanmadim o yüzden kullanmadığım bi arabanin özelliklerine laf etmeye hakkım yok ama DİZAYN FİYASKOSU TOYATAAAAAAAAA

Vw ve prestij kelimelerini aynı cümle içinde görünce nedense aklıma hep "Prestij standart klima parayla" lafı geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Çok uçuk noktaları olan araçlar değiller Toyata sorunsuz araçtır alıcısı: "Evladiyelik kullanayım sorun çıkartmasın masraf yapmasin" diyen kitledir. Ben büyük konuşmayayim asla ama asla bir toyataya binmem bi araçda prestij ve konfor arayan biriyim... Yeni avensis dışında hiçbir arabası şık değil insanlar neler üretiyor halen o tipsiz araçları üretiyorlar

Mercedes E250 ye biniyorsunuz da haberim mi yok? Zaten topu topu 4-5 tane prestijli marka var yollarda bu ülkede, gerisi leş.

• Gel gelelim, iki markanında fanatiği değilim, objektif bir değerlendirme yapabilirim.

Toyota nın marka imajı yurtdışında daha gelişmiştir, ve kalitesi daha iyi bilinir. VW'nin esamesi okunmaz mesela Amerikan pazarında. Gel gelelim TR ye, TR de VW nin özel bir algısı var, nasıl yaratıldı bilmiyorum, doğuş oto yu kutlamak istiyorum, Toyota hakkında algı zaten dünyaya göre aynı TR dede, yani garip bir şey yok.

Toyota daha kaliteli bir markadır, avensisden ibaret sanıyor bazı kişiler bu markayı, toyota crownları, camry leri bilmezler tabi, bunlar gelmiyor TR ye.

Dünyanın her yerinde bir toyota corolla ya raslayabilirsiniz, ben mesela afrika gezisinde, zimbabwe de bile bir sürü gördüm, ama VW için aynı şey geçerli değil.
  • Toyota fazla aksessuarı olmayan düz araçlar üretir. Bozulma,sorun çıkarma ihtimali olan sistemleri Toyota kullanmaz. Yıllarca dizel araç getirmediler. Cam tavan, turbo benzinli motor, çift kavramalı şanzıman kullanmazlar. Tip şekil işleri daha kişisel olduğu için kişiye göre değişir. Ama sonuçta Toyata kullanımı çok keyifli olmayan, özel aksessuarları oyuncakları olmayan düz araçlar üretir. Alınır yıllarca sorunsuz kullanılır. Mantıklı araçtır.

Bu arada son 3-4 yılın araçları için eskisi kadar sorunsuz değil derler. 95-96 da üretilen efsane kasa Corolla'lar yok artık mesela.
  • Turkiyede vw ama dunyada toyota alir basini gider urun gamiyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zahmet avrupa satışlarına da bakın.Dünya abd den ibaret değil.Avrupada tüm toyota modelleri bir polo kadar satmıyor. Daha öncede söylemiştim yine söylüyorum. toyota taşranın tercihi olur alman arabaları şehirlilerin. Bunu küçümsemek için değil arabalarının karakteri için söylüyorum. Zaten abd de avrupaya nazaran taşradır.
  • konfor,malzeme kalitesi ve keyif istiyorsan vw tabi ki.bana gitsin yeter diyorsan toyota al.
  • bugune kadar 3 aracım oldu 2 si yaris biri verso :)
  • Hiç sizin kadar belirgin bir marka tutkum yoktur.
    İmzamdaki aracımı alacağım zaman Jetta daha eski bir kasa olarak satılıyordu. Dizeli 1.9 ve 2.0TDİ olduğu için mantıksızdı. Yarın Golf 7 çıkar, o anda kafama yatar alırım. Alırken de kapısı birazcık daha tok kapanıyor diye bir gerekçem de olmaz.
  • peki arkadaşlar toyota'nın 1,4 d4d dizellerine kendi forumunda baktığımda yağ yaktığıyla ilgili yazılar okudum.bu ne ölçüde doğrudur.
    servisle görüşmemde biraz sıkıştırınca 2007 ikinci yarısından sonra böyle bir sorun oldugunu söylediler.şikayetim var com dada bu tip yazılardan okudum.
    lütfen kullanan arkadaşalr objektif yazılar yazarlarsa sevinirim

teşekkürler.
  • Wolkswagen Türkiye düzeyinde bence en sağlam ve konforlu araçtır.Ayrıca şekli yeter yani.Benim tercihim Wolkswagendir.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.