Bildirim
Toyota RAV4 hybrid 2.5 4x4 SUV yakıt tüketimi (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Teşekkür ederim hocam, hazır bulmuşken hybrid kullanıcısı bir kaç soru daha sorayım ;)
1- Uzun yolda yüksek hızda motordan çok gürültü geliyor mu?
2- Pilin bitebileceği durumlar oluşuyor mu? Mesela bir dağa tırmanıyorsunuz virajlı yollar vs. Biraz da performanslı kullanıyoruz. Bi yerden sonra pil bitiyor mu?
3- Hiç offroad denemeleri yaptınız mı? Yaptıysanız aracın performansını anlatabilir misiniz? -
2.1lt/100km ortalama tüketim yaptığınız güzergah tek yönlüydü sanıyorum. Geri dönüşte ortalama kaç litre benzin yaktınız? -
quote:
Orijinalden alıntı: kerotobil
Teşekkür ederim hocam, hazır bulmuşken hybrid kullanıcısı bir kaç soru daha sorayım ;)
1- Uzun yolda yüksek hızda motordan çok gürültü geliyor mu?
2- Pilin bitebileceği durumlar oluşuyor mu? Mesela bir dağa tırmanıyorsunuz virajlı yollar vs. Biraz da performanslı kullanıyoruz. Bi yerden sonra pil bitiyor mu?
3- Hiç offroad denemeleri yaptınız mı? Yaptıysanız aracın performansını anlatabilir misiniz?
1-Motor elektrikli olarakta çalışsa benzinli olarakta çalışsa baya sessiz Fakat dipgaz yaparsanız hafiften güzel bi benzinli motor sesi geliyo
2-Pil asla bitmiyor. En az iki kademe kalınca araç benzinli motoru bataryayı şarj etmek için açıyo ve pili kısa sürede 3 veya 4 kademeye kadar sarj edip yeniden elektrikli motora geçiyor.
3-offroad denemesi yapmadım ama hafiften yağmurda çamurda veya ıslak yolda aracı biraz zorladım 4 çeker sistemi süper çalışıyo baya hoşuma gitti. Bide performans olarak şunu söyleyim aracın 0-100 değeri 8 saniye .O ağırlığa rağmen çok güçlü ve seri hızlanıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bulentcandan
2.1lt/100km ortalama tüketim yaptığınız güzergah tek yönlüydü sanıyorum. Geri dönüşte ortalama kaç litre benzin yaktınız?
Araçla gezmeye çıktık gittiğimiz yerde durmadık yani 15 km dolaşıp yeniden geldigimiz 15 km yolu dönerek başladığımız yere geldik . Toplam 30 km oldu -
Genel ortalama 6.1lt/100km diye belirtmişsiniz zaten ama hibrit bir araç 2.1lt/100km tüketim de yapabiliyor uygun koşullarda.
Hayırlı olsun. -
Teşekkür ederim, araç hakkında detaylı inceleme bekleriz. Kazasız belasız sürüşleriniz olsun inşallah. -
araç kaç hp acaba ? -
Güle güle kullanın...Keşke vergiler azıcık düşürülüp insaflı hâle gelse de daha çok insan bu çevreci araçlardan alabilse... -
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
araç kaç hp acaba ?
197 hp -
quote:
Orijinalden alıntı: bulentcandan
Genel ortalama 6.1lt/100km diye belirtmişsiniz zaten ama hibrit bir araç 2.1lt/100km tüketim de yapabiliyor uygun koşullarda.
Hayırlı olsun.
Sağolun teşekkürler
Aynen dediginiz gibi yakıt tüketimi çok çok düşebiliyo sürüş tarzı ve güzergaha bağlı olarak
Hatta evden çıkın markete gidin gelin tamamı şehir içi 5 km lik bir mesafede yakıt tüketimi 0.00 lt/100 km (bildiginiz sıfır Araç böyle kısa mesafelerde hızlı gitmezseniz hiç yakıt tüketmeden sadece kendi ürettiği elektrikle bedava gidip gelebiliyor.) -
Çok teşekkürler sağolun -
Manyaklık olsun diye soruyorum uzun yolda 70 e sabitlesek benzin degil elektrik mi yakiyor şimdi ?
Mesela o 70 limiti auris hybride de 70 midir acaba ?
Sehiriçi benzin elektrik 70 in altinda bunun hesabı nasıl yapiliyor hocam -
Siz engelli indrimi ile mi aldiniz ?
Lakin ortalama 6.1lt/100km benzin sarfiyati ile benim CR-V deki 6.8LT/100km' ortalama yakit tuketimime denk maliyette oluyorsunuz.. Ek olarak MTV(6500civari) ve 2.el handikapi yasamak Pek mantikli gelmedi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 23 Ocak 2018; 6:31:16 > -
200-250 bin liraya araba alıpta yakıt hesabı yapmak güzel -
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar parayı büyük para ve küçük para olarak ikiye ayırır. İnsan uzun yıllarda kalma bir birikimi olur bu büyük paradır. Araba ev vs. alacaksa burdan kullanır. Çünkü uzun zamandır birktirdiğiyle uzun süre kullanacağı şeyler alır. Küçük para dediğimiz işe aylık ve günlük kullandığımız şeylerdir. Bir arabaya 200-300 bin verilebilir ama ayda 500-600 lira benzine vermek zor gelebilir. Şöyle düşünürsek. Şuan İstanbulda ev alan birisi en az 300 bin tl alabilir. 300bin veren birisi elektriği suyu tasarruf etmeden mi kullansın. Eve bu kadar para verdik yansın lambalar, mı demeli. Hem arka planda çevrecilik diye bir mesele daha var pek girmiyorum.
Her ne kadar ülkemizde bu araç bu kadar pahalı da olsa alınabilmesi mantıkı bir araç. 2.el sorunu olmasa kim almaz ki bu arabayı. -
walla şahane degerler hocam. hele ki soguk motorla kısa mesafe gidenler için biçilmiş kaftan.
ben sabah marş yapıyorum dizel motor ısınana kadar tüketım tavanda geziyor.tam motor ısındı derken işe geliyorum..ortalamam çok fazla.
sanayıde esnaf bır arkadaşımız yaris hibride lpg taktı.ort 5lt lpg yakıyormuş. 100cc scooter gibi geziyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WSniper10
Manyaklık olsun diye soruyorum uzun yolda 70 e sabitlesek benzin degil elektrik mi yakiyor şimdi ?
Mesela o 70 limiti auris hybride de 70 midir acaba ?
Sehiriçi benzin elektrik 70 in altinda bunun hesabı nasıl yapiliyor hocam
Evet 70 in altında elektrik yakıyor
Ama full dolu elektrik bataryasıyla hiç benzinli motoru açmadan 10-15 km felan yol gidebiliyor diye biliyorum. Tam denemesini yapmadım bunun ama bencede sadece elektrikle 15 km yol gider heralde
Benzin elektrik yakma durumunu tamamen araç ayarlıyor Zaten bence sade elektrikle gitmek mesele değil Benim yaptığım gibi hem elektrik hem benzin yakıp çok düşük tüketim değerleri elde edilebilir.
Auris yaris chr felan bundan farklı galiba Bu RAV4 te iki tane elektrikli motor var diğerlerinde bir tane
-
quote:
Orijinalden alıntı: NextMove
Siz engelli indrimi ile mi aldiniz ?
Lakin ortalama 6.1lt/100km benzin sarfiyati ile benim CR-V deki 6.8LT/100km' ortalama yakit tuketimime denk maliyette oluyorsunuz.. Ek olarak MTV(6500civari) ve 2.el handikapi yasamak Pek mantikli gelmedi..
Yok hayır normal fiyatıyla aldık. Hybrid araç aldık diye sadece ve sadece tek kriterimiz düşük yakıt tüketimi değil şahsen az yakmasi çok iyi ama aracı tercih etmemizdeki tek kriter bu degil
Biz dizel araçları tercih etmiyoruz
İkinci el araç tercih etmiyoruz
Benzinli veya hybrid olacaktı Sıfır KM olacaktı Güçlü hızlı dayanıklı ve 4x4 bir SUV olacaktı
Toyota RAV4 hybrid seçtik -
Valla hocam degil 250.000 tl daha fazla param olsa 1.000.000 tl ye Range Rover hybrid alırım verdiğim paraya hiç acımam Ama yakıt parası vermeyi sevmem.
Ama yine söylüyorum ben çokta yakıt hesabı yapmam normal sürerim Az yakarsa sevinirim
Bu yakıt tüketimi konusunuda millet çok merak ediyo diye almak isteyenlere yardımcı olmak insanlara hybrid hakkında fikir vermek için açtım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X