Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
24
Favori
133.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle aynı fikirdeyim daha önce citroen ve peugeot kullanan biri olarak bir daha tövbe toyota çok daha iyi.ama yinede unutmamak lazım zevkler renkler tartışılmaz
  • arkdaslar bu gün 10.000 km bakıma gittim 280 tl aldılar sadece yag ve yag filtresini degiştirdiler bence bu fiyat çok fazla sadece yag ve yag filtresi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Bugün bayide makyajlı Verso'yu inceledim. Görsel kısmi değişiklikler haricinde 2011 modeli satıp yenisini almayı gerektirecek bir durum göremedim.

En önemli haber; Toyota'nın BMW ile anlaşmasını müteakiben 1.6 dizel BMW motorlu ve buna bağlı olarak otomatik şanzımanlı Yeni Kasa Verso'ların 2014'te piyasaya çıkmasının beklenmesi.

Bunun tam olarak doğrulatılabilmesi için doğru kişiyi bulup sormak gerekiyor.

Ayrıca Yeni Auris 1.6 benzinli CVT şanzımanlı Elegant modelini ve 1.4 D4D MMT modelini test ettim. Her iki araçta kalas gibi sert süspansiyona sahipti. Benzinli dizel'den 5000 TL daha ucuz. CVT'nin hissedilmeyen vites geçişleri ve 1.6 valvematic olmasına rağmen zıpkın gibi fırlayan motorunu beğendim. Yakıtı 500mt'lik testimde 7.5 lt. gösterdi. Dizeli eski MMT şanzımana sahip olduğundan 1-2 vites geçişlerinde tek kavramalılar gibi kapaklanarak ve dizelin motorun çekişi benzinliden daha atak değil. Bu sebeple dizelini almayı düşünmem.

Verso ile ilgili sayfalarda Yeni Auris ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmamın sebebi; Aynı 7 ileri CVT şanzımanın yeni Versoda kullanılması halinde benzinlide olsa tercih edebileceğim bilgisini verme amaçlıdır.

bu gerçekten iyi olur

• Arkadaşlar;

İstanbul-Afyon-Isparta-Afyon-Kütahya-Bilecik-İznik-Yalova-İzmit-İstanbul güzergahı yapıp geldim.

Araç Verso 1.6 Comfort extra.

1450km yolu 7.1 Lt ortalama ile katettim. Hızım giderken 90-120 arası, dönüşte 110-190 arası oldu. Araçta tek kişi giderken boş, dönüşte bagaj yüklüydü. Lastiklerin hava basıncı 35 idi.

Giderken Kütahya-Afyon arası heryer kar içindeydi ve havanın buzlanma derecesinde olması dolayısıyla ön cam aşırı soğuma sebebiyle çıtır çıtır sesler yapmaya başladı. Karlı bölgeyi geçince ısı normale döndü ve camdaki sesler kesildi.

Aracından çeşitli sesler gelenler mutlaka iklim ve ısı derecesi durumunu dikkate almalılar.
  • quote:

Arkadaşlar;

İstanbul-Afyon-Isparta-Afyon-Kütahya-Bilecik-İznik-Yalova-İzmit-İstanbul güzergahı yapıp geldim.

Araç Verso 1.6 Comfort extra.

1450km yolu 7.1 Lt ortalama ile katettim. Hızım giderken 90-120 arası, dönüşte 110-190 arası oldu. Araçta tek kişi giderken boş, dönüşte bagaj yüklüydü. Lastiklerin hava basıncı 35 idi.

Giderken Kütahya-Afyon arası heryer kar içindeydi ve havanın buzlanma derecesinde olması dolayısıyla ön cam aşırı soğuma sebebiyle çıtır çıtır sesler yapmaya başladı. Karlı bölgeyi geçince ısı normale döndü ve camdaki sesler kesildi.

Aracından çeşitli sesler gelenler mutlaka iklim ve ısı derecesi durumunu dikkate almalılar.

ses olayına ilave olarak şunuda söylemek gerek

araçlarımızın sesi yol koşulları yanında rakıma da bağlı olarak değişir, düşük ve yüksek rakımlı bölgelerde aracın aldığı hava kalitesine göre motor sesinde azalma yada çoğalma olması gayet doğaldır
    yine aynı şekilde aracın çekiş gücündede önemli oranda değişiklik yaşanır

• verso ailesine yeni katıldım. 2006 comfort 110.000 km de verso aldım . Ancak çok bariz bir çekiş sorunu yaşıyorum normal mi? Tamam araç ağır ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum. Öyleki rampalarda 2. vitesten bile düşüyorum. Deneyimli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan38

verso ailesine yeni katıldım. 2006 comfort 110.000 km de verso aldım . Ancak çok bariz bir çekiş sorunu yaşıyorum normal mi? Tamam araç ağır ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum. Öyleki rampalarda 2. vitesten bile düşüyorum. Deneyimli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var...

Hayırlı olsun.

Tüplümü?

Tüplüyse ayarlardandır. Benzinde de aynı sorun varsa tüpü takanların bazı tahribatlarından olabilir.

Tüp yoksa daha iyi giden başka bir araçlamı kıyaslayıp gitmiyor diyorsunuz?

Araç gerçekten olmaması gerektiği kadar bayılıyorsa, buji, hava filtresi, VVTİ (sübap) ayarları gibi sorunlar olabilir. Motor aracı taşımayacak kadar bitik olsa yağ yakar ve yağ eksiltir. Bütün bunlar yoksa elektronik diagnostik servis veren bir yere gidip baktırın.

• Arkadaşlar; 2012 Toyota Verso Elegan alarak aranıza katılmış bulunmaktayım cumartesi günü uzun yolda aracımı test ettim aracım LPG li kilometrede 245 kuruş yaktı bu acaba normalmi? vites geçişlerinde ben de zorluk çekiyorum hele geri vites olayında böyle bir olay başına gelen var ise açıklamasına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla
  • Verso'da vites geçiş sorunu yaşadığını söyleyenlere;

* Debriyaja tam dibine kadar bastığınıza emin olun.

* Altta kalınlık yapan paspas v.s. bulunmasın.

* Ara sıra geri vitese geçmekte nazlanınca boşa alıp debriyajı bırakıp tekrar basın, rahat geçtiğini göreceksiniz.

* Diğer viteslerin hiçbirinde geçiş sorunu yoktur. Sizde varsa aracınızda sorun vardır.

* Verso 1.6 Vaqlvematic motorlu araçların %50 durkalk, %50 6.viteste gidilmek kaydı şile yakıt sarfiyat ortalaması; kışın en çok 8kt, yazın en çok 7.3 lt'dir. Daha fazla yakanlar araçlarının gaz pedalına gereksiz basıyorlardır.

Bu değerler max. sarfiyattır. Eğer yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra 1-2-3 gibi viteslerde kullanarak sürekli dur kalk yapıyorsanız aracınızın 9.5 lt'leri bulması normaldir.
  • quote:

quote:

verso ailesine yeni katıldım. 2006 comfort 110.000 km de verso aldım . Ancak çok bariz bir çekiş sorunu yaşıyorum normal mi? Tamam araç ağır ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum. Öyleki rampalarda 2. vitesten bile düşüyorum. Deneyimli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var...

Hayırlı olsun.

Tüplümü?

Tüplüyse ayarlardandır. Benzinde de aynı sorun varsa tüpü takanların bazı tahribatlarından olabilir.

Araç gerçekten olmaması gerektiği kadar bayılıyorsa, buji, hava filtresi, VVTİ (sübap) ayarları gibi sorunlar olabilir. Motor aracı taşımayacak kadar bitik olsa yağ yakar ve yağ eksiltir. Bütün bunlar yoksa elektronik diagnostik servis veren bir yere gidip baktırın.

Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar 2010 premium Verso ile aranıza katıldım.
    Herkese sağlıklı sorunsuz kullanımlar dilerim.
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Tüplümü?

acı gerçeği öğrendim. sübaplar yanmış ve araba şu an neredeyse 2 silindir çalışıyor. çarşamba günü arabayı sanayiye bırakıp c.tesi alıcam bakalım. şimdilik maaliyet olarak 750-1000 lira arası söylendi....

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Tüplümü?

acı gerçeği öğrendim. sübaplar yanmış ve araba şu an neredeyse 2 silindir çalışıyor. çarşamba günü arabayı sanayiye bırakıp c.tesi alıcam bakalım. şimdilik maaliyet olarak 750-1000 lira arası söylendi....

Geçmiş olsun.
    Demeki aracınız tüplü veya eskiden tüplü imiş. Arkadaşlar tekrar söylüyorum. Valvematic motorlu Verso araçlar çoğunlukla yüksek viteslerde kullanıldığında yazın şehiriçinde 6.5 - 7 lt gibi yakarlar. Bu sebeple aracımıza tüp talıp hem riske girmeye, hemde motoru mahvetmeye değmez. Yılda 50 bin km yapıyorsanız birşey demem. ancak yılda 10 bin civarı yapanlar gerçekten araçlarını ziyan etmesinler.

Mesela benim aracım yazın gelmesiyle İst. ş.içi ortalam 6.5 yakmaya başladı. Eğer ağırlıklı 1-2-3 viteslerde ve 40 km.yi geçmeyecek şekilde kullanırsam 7.5 lara çıkıyor. Böyle ekonomik bir araca tüp takmak sineğin yağını hesaplamak gibi geliyor bana, kimse kusura bakmasın.

• Arkadaşlar,

İStanbul'da park halindeki makyajlı bir Verso'nun yanından geçerken içine baktım ve OTOMATİK vitesli olduğunu gördüm. Ancak MMT'mi yoksa CVT'mi tam anlayamadım.

TR'ye düz vites harici satılmadığını biliyordum, Toyota'nın sitesinde otomatik vitesli versiyonun piyasaya verilmeye başlandığına dair bir bilgi göremedim.

Ne iştir anlamadım?
  • Arkadaşlar 2013 verso elegant modelinde park sensoru yokmu donanımlarda goremedimde geri görüş var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar,

İStanbul'da park halindeki makyajlı bir Verso'nun yanından geçerken içine baktım ve OTOMATİK vitesli olduğunu gördüm. Ancak MMT'mi yoksa CVT'mi tam anlayamadım.

TR'ye düz vites harici satılmadığını biliyordum, Toyota'nın sitesinde otomatik vitesli versiyonun piyasaya verilmeye başlandığına dair bir bilgi göremedim.

Ne iştir anlamadım?

keşke otomatik verseler de mmt yada cvt bakamadan alalım :)
  • quote:

Arkadaşlar,

Ne iştir anlamadım?

Ben merak üzerine Toyota Türkiye'ye sordum:
    Özel sipariş ile Verso CVT getirtilebiliyormuş.
    Ancak şu çok konuşulan 1.6 dizel hikayesini doğrulamıyorlar. N'olur sanki. 2014 filan desen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAYRI -- 17 Nisan 2013; 15:01:33 >
  • Şu "getirtebiliyoruz" kelimesini söylerken öyle tılsımlı bir anlam yüklüyorlarki; dinleyen kişi Adapazarı'nda üretilip dünyaya gönderilen Versolar sanki yurt dışından ithal ediliyormuş gibi hisse kapılabiliyor.

Getirttikleri Verso CVT 1.6 mı, 1.8 mi oluyor bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 18 Nisan 2013; 10:14:06 >
  • quote:

Şu "getirtebiliyoruz" kelimesini söylerken öyle tılsımlı bir anlam yüklüyorlarki; dinleyen kişi Adapazarı'nda üretilip dünyaya gönderilen Versolar sanki yurt dışından ithal ediliyormuş gibi hisse kapılabiliyor.

Haklısınız, ben bu açıdan bakmamıştım.
    Ne yazık ki motor hacmini sormamıştım.
  • quote:

Şu "getirtebiliyoruz" kelimesini söylerken öyle tılsımlı bir anlam yüklüyorlarki; dinleyen kişi Adapazarı'nda üretilip dünyaya gönderilen Versolar sanki yurt dışından ithal ediliyormuş gibi hisse kapılabiliyor.

ister cvt ister mmt olsun motor gücü 1.8 dir, daha aşağısı zaten olmuyor, düzler 1.6 benzin yada 2.0 dizel
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.